Ну, і коли той бар буде?незабаром вийдуть чипи Ryzen 9000G (Gorgon Point)
Последние статьи и обзоры
Новости
AMD готує процесори Ryzen 9000G та EPYC 4005 у конструктивному виконанні AM5
-
VovaII
Member
-
alexeygalas
Member
Поки тьфу тьфу все норм. Але я в перші секунди після старту занизив Vsoc і задав вручну. З пам*яттю тільки трабли - не бере нормальні таймінги. Сиджу на jedec 6400 1:1. Curve Optimizer: -20 для всіх. Поки що детально не крутив бо часу вільного немає.McClane_Junior: ↑ 01.05.2025 00:29У когось з власників 9800x3d і AsRock є якісь проблеми з пк (фрізи, підлаги, або ще щось дивне).
Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
На тільки 9800 а всі x3d в т.ч. 9900x3d і 9950x3d теж. Так, страшно. У мене правда не 850 плата а 650. Але від PCH думаю там нічого не залежить.McClane_Junior: ↑ 01.05.2025 00:29а реддіті останнім часом доволі достатньо повідомлень що 9800x3d тихо відлітає на асроках
-
yuriy_dd
Member
пригорає від правди, але заперечити не можетеPathfinder: ↑ 01.05.2025 08:57забий. Це новий

як і те - що Інтел та АМД - почали сильно ворушитись лише після того як М1 - як обох влупив
і вони обоє заявили мету догнати М1
пс: якщо що - я за прогрес, і сам користуюсь всім
-
alexeygalas
Member
Закрита екосистема - це не прогрес. Це окрема гілка. Сумісності 0. Крапка. Як і під всіма твоїми заявими в інших темах. Розслабся і не роби хвилі )) Nobody caresyuriy_dd: ↑ 01.05.2025 15:54пс: якщо що - я за прогрес, і сам користуюсь всім
І взагалі це тема про десктопи. Ти трохи промазав на кілометр. Там є тема про Panther-Lake-H. Можеш там написати, що x86 вже ніщо не врятує і розрив - прірва
-
waryag
Member
Відверта брехня. Конкурентна боротьба АМД з інтел як загострилася після релізу першого покоління райзен, так і триває досі, з оглядом на спроможності компаній.yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 15:54пригорає від правди, але заперечити не можете
як і те - що Інтел та АМД - почали сильно ворушитись лише після того як М1 - як обох влупив
А епл не є прямим конкурентом х86 через дуже різні екосистеми. Вдалося віджати деяку частку за рахунок вдалих ноутів для мультимедіа і браузингу, і все.
Квалком спробував повторити цей успіх, але голий АРМ зміг лише епічно наробити в штанці.
-
alexeygalas
Member
Це ще цікаво буде, чи дозволить arm продовжити угоду еплу на умовах використання не референсного дизайну. Бо квалкому вони вже вставляють палки в колеса. А apple дуже багато кастому привніс. Тому якби еплу ще на mips не довелось мігрувати ))waryag: ↑ 01.05.2025 16:33Квалком спробував повторити цей успіх, але голий АРМ зміг лише епічно наробити в штанці.
-
yuriy_dd
Member
мені все одно на Епл. Вони переконали індустрію повірити в потенціал АРМalexeygalas: ↑ 01.05.2025 16:19Закрита екосистема - це не прогрес. Це окрема гілка. Сумісності 0. Крапка
достатньо подивитись на заяви керівників Інтел та АМД під час своїх презентаційwaryag: ↑ 01.05.2025 16:33Відверта брехня
так, перша версія. Але далі буде кращеwaryag: ↑ 01.05.2025 16:33але голий АРМ зміг лише епічно наробити в штанці
а якщо постійно нити - то взагалі прогресу не буде
і досі би в селах кіньми орали би
-
alexeygalas
Member
Прочитайте що таке risc-v, cisc-v і x86. Щоб до вас нарешті дішло, що винамагаєтесь порівнювати м'яке із теплим. І як тільки заходить за сумісність і підтримку - весь arm піднімає лапки в гору і посилає до x86yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 16:55індустрію повірити в потенціал АРМ
-
yuriy_dd
Member
мене не цікавить теорія, мене цікавить що конкретно пропонується заразalexeygalas: ↑ 01.05.2025 16:59Прочитайте що таке risc-v, cisc-v і x86
в мене є старі смарти на АРМ (10 років) - на них і досі виходять кастомні прошивки з останім андроїдомalexeygalas: ↑ 01.05.2025 16:59І як тільки заходить за сумісність і підтримку - весь arm піднімає лапки в гору і посилає до x86
є сервери на АРМ - все там давно працює і підтримується
є техніка на М процах від Епл - буде довго підтримуватись
в чому ви мене хочете переконати?
пс: мені все одно на прошивку роутера з АРМ процом
-
alexeygalas
Member
А от зацікавтесь, і побачите, що ніякого прогресу там немає.yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:04мене не цікавить теорія, мене цікавить що конкретно пропонується зараз
wow, приводити в приклад кастоми без оновлень безпеки з хто-зна якими експлойтами всередині ))yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:04в мене є старі смарти на АРМ (10 років) - на них і досі виходять кастомні прошивки з останім андроїдом
Це окрема екосистема з обмеженою апаратно-програмною частиною. І яка їх частка в порівнянні до x86-based?yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:04є сервери на АРМ - все там давно працює і підтримується
От Apple і підтримка - це якраз найслабший аргумент. Бо Apple - це зовсім не про підтримку )) Ви би знали, якби працювали з MAC певний час.yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:04є техніка на М процах від Епл - буде довго підтримуватись
От якраз для цього вони найбільше підходять. Бо маштабування і кастомізація не потрібна. Випустив нову модель - і зробив все по новому.yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:04пс: мені все одно на прошивку роутера з АРМ процом
-
yuriy_dd
Member
але я бачу прогрес, і можу порівняти що є в х86alexeygalas: ↑ 01.05.2025 17:25 А от зацікавтесь, і побачите, що ніякого прогресу там немає.
оновлення безпеки - там самі свіжіalexeygalas: ↑ 01.05.2025 17:25 wow, приводити в приклад кастоми без оновлень безпеки з хто-зна якими експлойтами всередині ))
ви можете самі скомпілювати якщо переймаєтесь
є спільнота яка слідкує
хоче якщо ви фанат наприклад закритих прошивок від Самсунг - то ви в принципі не знаєте що там є, і чому та прошивка в стільки разів більша
я так розумію ви досі в печері і не знаєте що більша частина нових серверів AWS на АРМ процах?alexeygalas: ↑ 01.05.2025 17:25 Це окрема екосистема з обмеженою апаратно-програмною частиною. І яка їх частка в порівнянні до x86-based?
-
alexeygalas
Member
Звичайно бачите, як і всі еплофани. Оперуєте чітко тими ж методичками. Прогрес бачу в ARM але купую Apple. Референсний ARM (Snapdragon X Elite) не куплю правда, бо він навіть лунарам зливає. Але прогрес бачу.yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:31але я бачу прогрес, і можу порівняти що є в х86
Всі додаткові фічі, яких немає в стоковому андроїді якби не безкоштовні і займають місце. А їх дуже багато у самсунга. Очевидно жyuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:31і чому та прошивка в стільки разів більша
Звичайно, тільки вчора інет в свою печеру провів. DialUp між іншим - не хухримухриyuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:31я так розумію ви досі в печері і не знаєте що більша частина нових серверів AWS на АРМ процах?
Якщо ви про Graviton - то цим вони просто хотіли зекономити на слабких віртуальних інстансах, які не вимагають великої потужності. І можна напхати 200 ядер і розділити їх між VDS, VPS і CC і вийде вигідніше. Але в них є кошти на розробку цих цп і підтримку їх. Але написати під них власний софт ви самі не зможете. Крутити веб сервери і різні джоби пакетні - так. Але щось низькорівневе ви не імплементуєте - закрита архітектура. Хоч і ARM ))
-
yuriy_dd
Member
я не маю продукції Епл. Лише щойно купив мак міни М4alexeygalas: ↑ 01.05.2025 17:48Прогрес бачу в ARM але купую Apple
прогресс я бачу в АРМ процах - наприклад для смартів
я визнаю що не все добре, але це перша версія, яка вже в певних дисциплінах - першаalexeygalas: ↑ 01.05.2025 17:48Референсний ARM (Snapdragon X Elite) не куплю правда, бо він навіть лунарам зливає. Але прогрес бачу
який саме софт я не напишу?alexeygalas: ↑ 01.05.2025 17:48Але написати під них власний софт ви самі не зможете. Крутити веб сервери і різні джоби пакетні - так. Але щось низькорівневе ви не імплементуєте - закрита архітектура
-
alexeygalas
Member
Враховуючи тертя між арм і квалком - вона же і буде останньоюyuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:58я визнаю що не все добре, але це перша версія, яка вже в певних дисциплінах - перша
Який би використовував аппаратні прискорювачі даного цп у ваших цілях.yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 17:58який саме софт я не напишу?
-
yuriy_dd
Member
там нема тертя, є демократичні економічні стосункиalexeygalas: ↑ 01.05.2025 18:06 Враховуючи тертя між арм і квалком - вона же і буде останньою
якби було треба - є готові бібліотеки, сам я би ясно не писавalexeygalas: ↑ 01.05.2025 18:06 Який би використовував аппаратні прискорювачі даного цп у ваших цілях.
але на разі - мені достатньо можливостей голого проца
-
alexeygalas
Member
Там ARM не хоче давати свободу дій компаніям, які випускають консюмерські пристрої на базі їх архітектуриyuriy_dd: ↑ 01.05.2025 18:10там нема тертя, є демократичні економічні стосунки
https://itc.ua/ua/novini/sud-vidmovyv-a ... t-shhe-ra/
https://itc.ua/ua/novini/tse-vijna-qual ... ta-koreyi/
https://mezha.media/2024/10/23/qualcomm ... nse-fight/
Демократія в розумінні рашки
Потім і за Apple можуть взятись
-
yuriy_dd
Member
і є демократичні засоби з цим боротисьalexeygalas: ↑ 01.05.2025 18:30Там ARM не хоче давати свободу дій компаніям, які
кожна компанія зацікавлена в максимізації прибутку, а економічні війни між країнами йдуть постійно
у світі х86 - все значно гірше - конкуренції нема в принципі, лише 2 компанії які крос ліцензують один одного
просто думайте ширше
Відправлено через 50 секунд:
тут ви абсолютно не правіalexeygalas: ↑ 01.05.2025 18:30 Демократія в розумінні рашки
в рашці - компанії такого рівня - зявитись не можуть в принципі
-
Pathfinder
Member
- Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Правда очі коле? АМД мало ще на старті план розвитку райзенів, якщо ти не в курсі, бо яблук обївся, то твої трабли.yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 15:54пригорає від правди, але заперечити не можетеPathfinder: ↑ 01.05.2025 08:57забий. Це новий![]()
Інтел також, почав ворушитися не після м-серії, а після стусана у вигляді райзен 2 і 3. І якби менеджмент не тупив, то раніше випустили 2хх і далі.
М-серія добра архітектура, але вона обмежена політикою апле і замінити чи навіть досягти паритету з х86 вона не зможе.
-
alexeygalas
Member
в цьому світі все чудово і навіть без ARM )) І ринок насичений великою кількістю пристроїв і всі задоволені ))yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 18:34у світі х86 - все значно гірше
А є багато бажаючих, які просяться в цей клуб?yuriy_dd: ↑ 01.05.2025 18:34конкуренції нема в принципі, лише 2 компанії які крос ліцензують один одного
-
McClane_Junior
Junior
unique-neon
А що 7800x3d трапилось?
А що 7800x3d трапилось?