Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

Scoffer
Так чумаки сіль возили брали два Дніпра або касіка, мені дід розповідав
ruslan23
Member

Scoffer: 28.04.2025 13:06 leif
Щоб далеко не ходити
https://carwiki.de/bmw-x7-inspektion/
Zusammenfassung der Intervalle bei der BMW X7 Inspektion
Alle 30.000 Kilometer oder alle 24 Monate (abhängig davon, was zuerst zutrifft) muss der BMW X7 in die Werkstatt zur Wartung.
гуглопереклад:
Підсумок інтервалів техогляду BMW X7
Кожні 30 000 кілометрів або кожні 24 місяці (залежно від того, що настане раніше), BMW X7 необхідно відвозити на технічне обслуговування в майстерню.

так а який зв`язок зі зміною масла з інтервалом в 30тис, що це за маніпуляція? Там описані звичайні сервісні інтервали звичайних перевірок і загальні рекомендації які є для будь якого авто в залежності від пробігів і умов використання. Більше того майже все перераховане і так робиться під час кожного продовження TÜV.

Німці всі такі от тупі і не знають що треба масло міняти, а офіціали тимпаче, знаючи що авто гарантійне і буде дохнути через довгі інтервали і спокійно допускають подібне економлячи гроші власника щоб потім витрачати власні на гарнтійні ремонти... Щеб додали в кінці "ну тупыєєє".

P.S. Не хвилюйтесь, авто саме скаже коли треба заміна мастила або інше ТО, про що дослівно і сказано в тій статті! і маєш дотримуватись якщо хочеш зберегти гарантію, про що також дослівно сказано.

Отправлено спустя 20 минут 38 секунд:
анти__бот: 29.04.2025 17:06
во нарешті не викинув чек, 95пульс еро5 е5 тута точно спирт є
так число 5 в назві Е5 це буквально і є вказаний % вмісту біоэтанола,
є також і Е10 і Е15, але в Європі бачив тільки Е5\Е10 (супер і супер+)
Scoffer
Member

ruslan23
Та ти що? І яким же це чином олива має замінитись в період між ТО? Святий дух допоможе? :laugh:
І ні, німці не тупі, німці жлоби. Бехі заплановано вийти з ладу одразу по завершенню гарантії - беха вийде з ладу одразу по завершенню гарантії. Олива це лише одна з багатьох речей, котрі там розраховані і впроваджені на заплановане старіння.
sanya555
Member

Engineer_1988: 28.04.2025 13:51гарантійні по серв. книгам ідуть кожні 15000 км
Ага, у меня на работе берлинго 23 года тоже 15 тысяч, обслуживается у официалов. При остатке до ТО 2600 км из 15 тысяч, машина на ходу написала - двигун несправний, зверніться на сервіс, и перешла в аварийный режим :gigi: Машина то едет, но тяги нет вообще, процентов может 20. По итогу машине не понравилось масло, типа сильно жидкое, все что сделали в сервисе, поменяли масло, фильтр, и сбросили ошибку. Вина, лично я думаю качество топлива, машине год всего, масло уже на 8 тысячах чернющее как смола, фуфел масла исключается так как официалы жеж.

А вообще я от этого берлинго в шоке, как и от нашего оф. сервиса, да и вообще от Ситроена как производителя. Еще до 30 тысяч появилось биение на руле, при скорости 80-90, когда нормально нажмешь на газ, ну так больше половины. Отгнали на сервис.... что они только там не дделали, и давление в колесах проверяли, и балансировку делали и тд. и тп. Но проблема в том что биение на руле только при разгоне, если бросить газ, все в норме. Итог, виноваты полуоси, это блин два куска трубы. А дальше прикол, этих запчастей нет в Украине чтобы поменять по гарантии, мало того полуосей нет и за бугром. Их заказали, завод во Франции их сделал, полуоси приехали в Украину, и их поменяли. И все это время, а это полтора месяца, коммерческая лушпайка простояла на месте, хотя должна была зарабатывать деньги.
Scoffer
Member

sanya555: 01.05.2025 09:25масло уже на 8 тысячах чернющее как смола
Я тобі по секрету скажу що на 3-4к воно рівно таке ж. Це приблизно та межа коли коричневеньке перетворюється на чорне.

Відправлено через 16 хвилин 52 секунди:
По-гарному в комерційних авто об'єм оливи має бути сильно більше, 4 літри в берлінго це ні про що. Туди літрів 10 треба б для повного щастя.
Hells Angels
Member

ruslan23: 01.05.2025 04:44рекомендації які є для будь якого авто в залежності від пробігів і умов використання.
дааа, візьми німецькі рекомендації до longlife з заміною в 30к перекинь в наші реалії, 7-8 максимум 10 і міняєш :laugh:
Filabatya
Member

Масло міняється по мотогодинах, що ви причепилися до тих 30к, якщо їздити як в бундесі постійно по трасі з 90 середньою то це норм, а якщо середня 30 то це писець. 1000мтг проти 333)
sanya555
Member

Scoffer: 01.05.2025 10:17Я тобі по секрету скажу що на 3-4к воно рівно таке ж
Та я бы так не сказал, может потому что машина еще можно сказать новая, вот на 6-7 уже да, черное.

Відправлено через 9 хвилин 47 секунд:
Я еще как то в теме спрашивал как отключить в берлинго систему старт стоп, ну чтобы она не включалась автоматически при каждом включении зажигания, так вот я похоже нашел способ :laugh: Как то произошла ситуация, завел машину, отключил эту хрень, поехал. стал на светофоре, машина заглохла, но при этом был включен кондер и фары. В какой то момент машина наверное поняла что пора бы завестись самой, чтобы не сажать акум, но в этот момент загорелся зеленый, я выжал сцепление, и типа поехал, машина заглохла. Дальше, нейтралка, ручник ( по другому не заведется), передача и поехали. Вот после этого старт стоп не включается. Так я прокатался пару недель, пока не произошло то что выше про масло описал. После сервиса эта хрень опять заработала, я вспомнил о ситуации, и решил повторить. Вуаля :gigi: опять катаюсь без тыканья в экран после каждой заводки машины
ruslan23
Member

Scoffer: 01.05.2025 09:08 ruslan23
Та ти що? І яким же це чином олива має замінитись в період між ТО? Святий дух допоможе? :laugh:
І ні, німці не тупі, німці жлоби. Бехі заплановано вийти з ладу одразу по завершенню гарантії - беха вийде з ладу одразу по завершенню гарантії. Олива це лише одна з багатьох речей, котрі там розраховані і впроваджені на заплановане старіння.
3 роки на форум не заходив, повернувся у відпустку на тиждень а тут всі тіж самі в тійже темі влаштовують срачі з розумним виглядом на теми котрих не розуміють)))) Нічого не міняється...

Навіщо ти мені це питання задав? зайди в статтю яку сам скинув і прочитай, там все написано а що не написано можна здогадатись, цеж ніби не рокетсайнс.

Отправлено спустя 5 минут 21 секунду:
Hells Angels: 01.05.2025 10:25
ruslan23: 01.05.2025 04:44рекомендації які є для будь якого авто в залежності від пробігів і умов використання.
дааа, візьми німецькі рекомендації до longlife з заміною в 30к перекинь в наші реалії, 7-8 максимум 10 і міняєш :laugh:
дивіться, у мене в мануалі написано що заміна кожні 15тис або 1 рік з зірочкою, що все залежить від режиму використання. По факту авто лікує мотогодини і при 100% використанні в місті вже за 5-6тис пише що ПОРА друже бо "залишок життя масла 10%" і спочатку просто пише а ближче до 7тис все прям помилками сипе і задовбує. А в прошлому році замінив мастило і поїхав на почти 3000км, після такої подорожі життя масла показує 90%, от вам і 15тис при трасовому житті.
Timedemo
Member

sanya555: 01.05.2025 09:25
Engineer_1988: 28.04.2025 13:51гарантійні по серв. книгам ідуть кожні 15000 км
Ага, у меня на работе берлинго 23 года тоже 15 тысяч, обслуживается у официалов. При остатке до ТО 2600 км из 15 тысяч, машина на ходу написала - двигун несправний, зверніться на сервіс, и перешла в аварийный режим :gigi: Машина то едет, но тяги нет вообще, процентов может 20. По итогу машине не понравилось масло, типа сильно жидкое, все что сделали в сервисе, поменяли масло, фильтр, и сбросили ошибку. Вина, лично я думаю качество топлива, машине год всего, масло уже на 8 тысячах чернющее как смола, фуфел масла исключается так как официалы жеж.

А вообще я от этого берлинго в шоке, как и от нашего оф. сервиса, да и вообще от Ситроена как производителя. Еще до 30 тысяч появилось биение на руле, при скорости 80-90, когда нормально нажмешь на газ, ну так больше половины. Отгнали на сервис.... что они только там не дделали, и давление в колесах проверяли, и балансировку делали и тд. и тп. Но проблема в том что биение на руле только при разгоне, если бросить газ, все в норме. Итог, виноваты полуоси, это блин два куска трубы. А дальше прикол, этих запчастей нет в Украине чтобы поменять по гарантии, мало того полуосей нет и за бугром. Их заказали, завод во Франции их сделал, полуоси приехали в Украину, и их поменяли. И все это время, а это полтора месяца, коммерческая лушпайка простояла на месте, хотя должна была зарабатывать деньги.
якщо берлік дизельний, то воно чорніє через 500км. це дизель.
а взагалі сітроєн рідке лайно. був у мене берлінго xtr в топовій комплектаціі, і сіелізе, шо то х...я шо то х...я редкая.
Filabatya
Member

В сілізе абс зажали шоб його від с4 відділити, ганьба (1.6д норм там)
анти__бот
Member

Scoffer
та я не знаю як там у них прийнято тих німців, але з мотом мені дали сервісну книгу де міняли все чітко два рази він на обкатці міняв по 1тис потім по 5тис, навіть чеки вклеєні.
Я би так точно не зміг зберігати все.
Timedemo
Member

Filabatya: 01.05.2025 11:32 В сілізе абс зажали шоб його від с4 відділити, ганьба (1.6д норм там)
у мене дизель був. питання не до двигуна та гальм, а в принипі до непродуманності авто в цілому.
anatolikostis
Member

я видел живые дизельные вольво хс90, которые под юрфирмой проходили ТО каждые 20000 и подборщик их даже нахваливал.
я ему сказал, что он дурак и отказался иметь дело. мало того ,что там пробег ацкий, так еще и наверное машина молотила под школой, садиком, ожидая родственников руководства.
torny
Member

anatolikostis: 28.04.2025 19:05 Timedemo
если у тебя заправка UPG "региональная" на трассе Киев-Чоп с реализацией 15куб топлива в сутки, то проблемы нет, а если ты - какая-то заправка VST возле села на дороге Т-хххх и у тебя в неделю два мотоцикла зальется, то есть вариант заправиться как первые авто в 20-веке.
в Германии некоторое время назад спирт домешивался в отпуск именно при заливе - это дико усложняет настройку оборудования, логистику, но гарантирует соответствие проданного продукта.
PS хорошо что подобную эко-дичь в ДП не придумали, кроме как убрать серу, без которой износ топливной вырастает в разы.
А є дані по VST?
У мене саме такі дві біля села на дорозі. І заправляються там дуже рідко, як я бачу. Але. Дешеві тачки там заправляються газом. А дизелякою заправляються великі статусні позашляховики, нові. Якось не сходиться, що люди собі в дорогі і сучасні машини можуть лити погане паливо.
анти__бот
Member

torny
то вони просто не паряться, їм шо за 50км їхати заправлятись
zmax
Member

anatolikostis: 01.05.2025 12:27я видел живые дизельные вольво хс90,
если она живая, то какие вопросы? 5-ти цилиндровые D4/D5 очень удачные и живучие.
Timedemo: 01.05.2025 11:30воно чорніє через 500км. це дизель.
видимо зависит от условий работы. многие пишу про 500, но у меня и на пару тысячах еще светлое было (заливал ZIC X7 LS 10W-40).
sanya555: 01.05.2025 11:03Я еще как то в теме спрашивал как отключить в берлинго систему старт стоп, ну чтобы она не включалась автоматически при каждом включении зажигания, так вот я похоже нашел способ
на мазде если выжимать педаль тормоза не до упора - не глохнет. одним словом можно научиться активировать старт/стоп по желанию. кроме того эта функция отлкючаема и так и должно быть. Перестала у вас работать потому что словила ошибку по работе функции.
sanya555: 01.05.2025 09:25А вообще я от этого берлинго в шоке, как и от нашего оф. сервиса, да и вообще от Ситроена как производителя
обычное дело. на мазде поменяли головное устройство, потому что не работал GPS. То работает то ты в центре моря. Прошили - не помогло, приговорили к замене. При замене выяснилось, что штекер антены плохо сидит....
Timedemo
Member

zmax: 02.05.2025 16:54 видимо зависит от условий работы. многие пишу про 500, но у меня и на пару тысячах еще светлое было (заливал ZIC X7 LS 10W-40).
такое возможно только на дизелях у которых вырезан или отсутствует егр, т.к. часть отработанных газов опять идет обратно, что быстрее засаживает масло.
anatolikostis
Member

zmax: 02.05.2025 16:54
anatolikostis: 01.05.2025 12:27я видел живые дизельные вольво хс90,
если она живая, то какие вопросы? 5-ти цилиндровые D4/D5 очень удачные и живучие.
на крайних хс90 не бывает Р5, только турбо Р4 д4-д5, которые ссутся изо всех щелей и проблемнее, чем такие же по объему и году бензиновые Р4. нужно постоянно что-то менять по резинкам или по гарантии трубки.
в итоге то я эту тележку не взял и через время нашел нового немца из салона дизельного рядного на 6 цилиндров, даже на Евро-5, санкционного. :laugh:
zmax
Member

Timedemo
вполне возможно, не знал этого нюанса.
anatolikostis
что за Р4? Знаю дизеля серии D и бензинки серии Т. Есть нюансы по поводу фордовских D2, но это было давно.
Что за 6 котловый новый немец , который в цене б/у ХС90?
У Вольво довольно интересно смотрятся бензинки, 2 литра и 240 конячек, что для той же V60 очень не дурно должно быть.
Ответить