Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
man1242
Member

Striker: 29.04.2025 09:56 man1242
Давно були у окуліста?)
Изображение
Зі знижкою 35.1к, ще 3 оплати частинами Моно - це ще мінус ~500 грн. Андервольт до 250-260Вт і все буде норм. На літо можна і до 220Вт прикрутити.

Відправлено через 12 хвилин 22 секунди:
Єдине що, я вже думав брати 2x8pin версію, щоб точно не було проблем з живленням, але представник каже, що і з роздвоєним 8pin можна підключити. Чи не буде при цьому великий перекос на одну лінію. :think:
Изображение
С телефона глянул не заметил про пром и коды там разные, а так если хочется чего-то острого тогда осветую брать асрок версию у продавца с олх там как раз один дает от себя 2 года гарантию ;) + дешевле чем у теч-селлера будет на 2к :)
Podolyanin
Member

fantomrulezz: 29.04.2025 09:39
Дорослі люди досі не розуміють причинно-наслідковий зв'язок між "магазин легко приймає на повернення навіть товар зі слідами використання - є шанс при купівлі натрапити на товар зі слідами використання".
Це точно, ще дуже ''подобаються унікали'', які замовляють по 5+ моніторів на відділення розетки, все там розпаковують, з 10 см вишукують пікселі і в підсумку нічого не забирають, бо на всіх екземплярах не дай боже знайшовся хоча б один глючний піксель, а потім такі кадри ще дивуються, а чого це мені приїхав зі слідами користування :laugh:
alumem
Member

Podolyanin
А мне нравятся терпилы которые готовы за свои же деньги терпеть битые пиксели и засветы которые видно даже днем.
Опять народ хуевый попался, а производители святые
man1242
Member

Podolyanin: 29.04.2025 10:47
Дорослі люди досі не розуміють причинно-наслідковий зв'язок між "магазин легко приймає на повернення навіть товар зі слідами використання - є шанс при купівлі натрапити на товар зі слідами використання".
Це точно, ще дуже ''подобаються унікали'', які замовляють по 5+ моніторів на відділення розетки, все там розпаковують, з 10 см вишукують пікселі і в підсумку нічого не забирають, бо на всіх екземплярах не дай боже знайшовся хоча б один глючний піксель, а потім такі кадри ще дивуються, а чого це мені приїхав зі слідами користування :laugh:
Я тебя уделвю но у доброй половины продавцов начиная комбобрыга,енко и других не просто так одинаковый ценовой диапазон
спойлер
поставщик у магазинов один и тот же
а значит шанс нарватся на возрат и или поюзаный товар что не угодил другим такой же самый высокий не смотря на вывеску. За комфи и розетку не скажу, cудя из оборота и товара с эпохи майнинга на полках могут и за свой счет закупать часть товаров на реализацию, хотя монитор тот же явно поставляла одна и таже фирма что в комфи.
GreenMile
Member

alumem: 29.04.2025 10:51 Podolyanin
А мне нравятся терпилы которые готовы за свои же деньги терпеть битые пиксели и засветы которые видно даже днем.
Опять народ хуевый попался, а производители святые
Справа не в людях і не в виробниках, справа у вашому світосприйнятті. Вам, мабуть, важко таке уявити, але є люди яким на це пофігу. Робити собі нерви через те, що на бюджетному моніторі є битий піксель? Я вас прошу. Хочете гарантований монітор без засвітів і битих пікселів - купуйте ті моделі, де биті пікселі не допускаються, але за це доведеться доплатити. А купляти монитор за 100 баксів і хотіти від нього ідеальної підсвітки і відсутності проблем з пікселями - це трохи наївно.
alumem
Member

GreenMile
Покупка дорогой модели вам так же ничего не гарантирует....
Я ни разу не видел лот где будет написано что вы получите идеальный товар.
GreenMile
Member

alumem: 29.04.2025 11:11 GreenMile
Покупка дорогой модели вам так же ничего не гарантирует....
Я ни разу не видел лот где будет написано что вы получите идеальный товар.
В моніторах 1 класу биті пікселі не допускаються, тобто навіть один битий піксель будь-якого виду - це гарантійний випадок. В мене один з моніторів саме такий. Звісно це не до геймерских 105000Гц моніторв за 100-150 баксів.
Изображение
ilcattivo
Junior

GreenMile: 29.04.2025 11:30 В моніторах 1 класу биті пікселі не допускаються, тобто навіть один битий піксель будь-якого виду - це гарантійний випадок. В мене один з моніторів саме такий. Звісно це не до геймерских 105000Гц моніторв за 100-150 баксів.
Цікава табличка, тільки де можна знайти який клас у того чи іншого монітора? Ніколи не бачив щоб це писали ні в характеристиках, ні на сайті виробника.
І ще було б бажано, щоб виробники дійсно дотримувалися цього стандарту, бо я ніколи не бачив, щоб виробники флексили що їхній девайс ISO certified, як наприклад виробники БЖ
GreenMile
Member

ilcattivo: 29.04.2025 12:04
GreenMile: 29.04.2025 11:30 В моніторах 1 класу биті пікселі не допускаються, тобто навіть один битий піксель будь-якого виду - це гарантійний випадок. В мене один з моніторів саме такий. Звісно це не до геймерских 105000Гц моніторв за 100-150 баксів.
Цікава табличка, тільки де можна знайти який клас у того чи іншого монітора? Ніколи не бачив щоб це писали ні в характеристиках, ні на сайті виробника.
І ще було б бажано, щоб виробники дійсно дотримувалися цього стандарту, бо я ніколи не бачив, щоб виробники флексили що їхній девайс ISO certified, як наприклад виробники БЖ
Зверху це звісно ніхто не викладає в зручній табличці. МСІ одразу пише, що не дає гарантію на 0 битих пікселів.
А, Бенк, наприклад, дає на моделі PV/SW/PD за винятком якихось там конкретних.
В будь-якому разі, геймерських моніторів це не стосується.
byaka
Member

byaka: 28.04.2025 17:51В нормальних магазинах повертають навiть з слiдами встановлення
byaka: 28.04.2025 18:18Шанс натрапити на б/в є в будь-якому магазинi,а от повернути без проблем та витрачених нервiв товар який вам непiйшов ви зможете далеко не в кожному магазинi.
Маленькі діти розуміють причинно-наслідковий зв'язок між "вогонь червоний - я до нього доторкнувся - пальцю стало бо-бо".
Звертаю вашу увагу що по закону повернення повинні виконувати всі магазини(виняток лише деякі товари якi не підлягають поверненню),те що "забігайлівки" порушують закон i вiдверто брешуть про нiбито якicь слiди вкористання це нiяк не є плюсом для цих магазинiв.
Я наприклад не хочу продавати на олх з знижкою товар який менi не пiдiйшов.
7mindfields
Member

Striker: 29.04.2025 09:56 представник каже, що і з роздвоєним 8pin можна підключити. Чи не буде при цьому великий перекос на одну лінію.
3090 спалити було недостатньо, треба тепер 9070xt підключити через daisy chain :up:
fantomrulezz
Member

byaka: 29.04.2025 12:41Звертаю вашу увагу що по закону повернення повинні виконувати всі магазини
Звертаю вашу увагу, що ви доволі хитрозроблено трактуєте закон, на користь собі, коли купуєте товар і на шкоду магазину (а також майбутньому покупцю), коли повертаєте ;)

Закон України про захист прав споживачів говорить наступне:
Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної якості
1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням.

Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем.

Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром, або відтворений на дисплеї програмного реєстратора розрахункових операцій (дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій) QR-код, що дає змогу споживачеві здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому містяться, або надісланий електронний розрахунковий документ на наданий споживачем абонентський номер чи адресу електронної пошти.
З точки зору закону - якщо товар використовувався взагалі (вставили в комп і включили хоч раз навіть на секунду) - магазин не зобов'язаний приймати його на повернення і має повне законне право відмовити у поверненні.
Якщо товар має сліди експлуатації - тим більше.

Те, що деякі магазини всупереч закону йдуть назустріч клієнтам, які кричать про "мнє всє абязани" і приймають на повернення товар зі слідами експлуатації - дуже суперечливе питання.
Йдучи назустріч окремій маленькій категорії відверто нахабних клієнтів, погіршують сервіс для всіх інших клієнтів, які мають законне право купити новий товар, яким не покористувався 14 днів отакий споживчий терорист.
byaka
Member

fantomrulezz: 29.04.2025 12:59
byaka: 29.04.2025 12:41Звертаю вашу увагу що по закону повернення повинні виконувати всі магазини
Звертаю вашу увагу, що ви доволі хитрозроблено трактуєте закон, на користь собі, коли купуєте товар і на шкоду магазину (а також майбутньому покупцю), коли повертаєте ;)

Закон України про захист прав споживачів говорить наступне:
Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної якості
1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням.

Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем.

Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром, або відтворений на дисплеї програмного реєстратора розрахункових операцій (дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій) QR-код, що дає змогу споживачеві здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому містяться, або надісланий електронний розрахунковий документ на наданий споживачем абонентський номер чи адресу електронної пошти.
З точки зору закону - якщо товар використовувався взагалі (вставили в комп і включили хоч раз навіть на секунду) - магазин не зобов'язаний приймати його на повернення і має повне законне право відмовити у поверненні.
Якщо товар має сліди експлуатації - тим більше.

Те, що деякі магазини всупереч закону йдуть назустріч клієнтам, які кричать про "мнє всє абязани" і приймають на повернення товар зі слідами експлуатації - дуже суперечливе питання.
Йдучи назустріч окремій маленькій категорії відверто нахабних клієнтів, погіршують сервіс для всіх інших клієнтів, які мають законне право купити новий товар, яким не покористувався 14 днів отакий споживчий терорист.
Тобто в магазинi я маю право перевiрити i ввiмктнути товар ще до оплати,а повернути товар який я "вмикав" не можу, як цiкаво виходить.
Striker
Junior

7mindfields: 29.04.2025 12:51 3090 спалити було недостатньо, треба тепер 9070xt підключити через daisy chain :up:
Изображение
https://knowledge.seasonic.com/article/ ... hics-cards
В мене напряму йде з БЖ дві роздвоєні лінії без всяких китайских перехідників, тобто, там вже має бути закладений перетин для тримання великого струму.

Відправлено через 11 хвилин 10 секунд:
GreenMile: 29.04.2025 11:07 Хочете гарантований монітор без засвітів і битих пікселів - купуйте ті моделі, де биті пікселі не допускаються, але за це доведеться доплатити.
Навіщо це безумство, якщо можна прямо в магазині самому перевірити хоча б на биті пікселі? В мене перший нормальний монік ASUS tuf Full HD 24' 144 Гц перевірявся в Алло з мого ноута, жодного битого пікселя, але в магазині ніяк не побачиш засвіти, вдома трохи побачив, але в 99% сценаріїв я їх не бачив. 3 тижні тому вже в Telemart брав ROG Strix 27' 2k 180 Гц по тій же схемі, жодних битих пікселів і навіть без жодного засвіту.
VladimirV
Member

GreenMile
Коли такі таблички кидаєте хочаб лінк залишайте звідки. Ну як зрозуміти що таке тип 1 тип 2 тип 3 і тп позначення, якщо пояснювальної до цього немає. А також хто її в кінцевому виді намалював. Без лінку це просто табличка з ворда, не більше.
І я не конкретно про цей приклад. Тут просто дуже люблять вставляти видрані скріни з інтернету, як супер докази, головне або обрізані часто, або без лінку звідки це взято. Тобто залишаючи можливість на маніпуляції.
fantomrulezz
Цікаво, а як тоду перевіряти монітори 14 днів без "якщо він не використовувався". Це ж по факту означає, що його не можна вмикати :lol:
"якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики" - це не проблема, ламати, здирати пломби ніхто притомний не буде.
GreenMile
Member

Striker: 29.04.2025 13:49
GreenMile: 29.04.2025 11:07 Хочете гарантований монітор без засвітів і битих пікселів - купуйте ті моделі, де биті пікселі не допускаються, але за це доведеться доплатити.
Навіщо це безумство, якщо можна прямо в магазині самому перевірити хоча б на биті пікселі? В мене перший нормальний монік ASUS tuf Full HD 24' 144 Гц перевірявся в Алло з мого ноута, жодного битого пікселя, але в магазині ніяк не побачиш засвіти, вдома трохи побачив, але в 99% сценаріїв я їх не бачив. 3 тижні тому вже в Telemart брав ROG Strix 27' 2k 180 Гц по тій же схемі, жодних битих пікселів і навіть без жодного засвіту.
Я вас здивую, але биті пікселі можуть вилізти трохи згодом :) Те, що їх не було в магазині, нічого не гарантує. Купляв три моніки делл і один бенк - жодний не перевіряв (бенк взагалі привезли з доставкою під двері), битих пікселів не було на жодному :)

Відправлено через 3 хвилини 20 секунд:
VladimirV: 29.04.2025 14:16 GreenMile
Коли такі таблички кидаєте хочаб лінк залишайте звідки. Ну як зрозуміти що таке тип 1 тип 2 тип 3 і тп позначення, якщо пояснювальної до цього немає. А також хто її в кінцевому виді намалював. Без лінку це просто табличка з ворда, не більше.
І я не конкретно про цей приклад. Тут просто дуже люблять вставляти видрані скріни з інтернету, як супер докази, головне або обрізані часто, або без лінку звідки це взято. Тобто залишаючи можливість на маніпуляції.
Це зі стандарту ISO 13406-2, але пишуть, що він уже застарів, зараз нові і відповідно до них, це тепер класс 0:

Class 0 panels are completely defect-free, including no full pixel or sub-pixel defects.
Class 1 panels permit any or all of the following:
1 full bright (“stuck on white”) pixel
1 full dark (“stuck off”) pixel
2 single or double bright or dark sub-pixels
3 to 5 “stuck on” or “stuck off” sub-pixels (depending on the number of each)

Відправлено через 8 хвилин 57 секунд:
Striker: 29.04.2025 13:49
7mindfields: 29.04.2025 12:51 3090 спалити було недостатньо, треба тепер 9070xt підключити через daisy chain :up:
Изображение
https://knowledge.seasonic.com/article/ ... hics-cards
В мене напряму йде з БЖ дві роздвоєні лінії без всяких китайских перехідників, тобто, там вже має бути закладений перетин для тримання великого струму.
Треба мануал на карту дивитись, а не на БЖ :) Ось від 4080 Супрім:
спойлер
4080_psu.jpg
fantomrulezz
Member

VladimirV: 29.04.2025 14:16Цікаво, а як тоду перевіряти монітори 14 днів без "якщо він не використовувався". Це ж по факту означає, що його не можна вмикати
"якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики" - це не проблема, ламати, здирати пломби ніхто притомний не буде.
Перевіряти одразу при купівлі.
Якщо самовивоз - одразу в магазині, якщо доставка - при кур'єрі.
Закон прямо зобов'язує рітейл надавати таку можливість. В такому випадку точно ніхто не відмовить в поверненні, якщо щось не так.
Якщо цього не зробили - ну це вже ризики покупця.

Закон не дає вам ніяких прав повертати через 14 днів відверте б/в.
Через 14 днів можна повернути лише ідеальний запакований товар.
Якщо, наприклад, подарували, він не знадобився.

Оті унікуми, які два тижні в хвост і гриву експлуатують пристрій, а потім з формулюванням "я імєю права 14 днєй бла бла" хочуть повернути відверте б/в з порваним пакуванням і без плівок, з відбитками пальців і мікроцарапками - мають сходити в ліс.
Vlaad13
Member

12 пін конвектор виходить розумні люди придумали - бо виходить нормальний захист від дурня і пояснень ніяких не треба, а всі його лають :laugh:
byaka
Member

fantomrulezz: 29.04.2025 14:38
VladimirV: 29.04.2025 14:16Цікаво, а як тоду перевіряти монітори 14 днів без "якщо він не використовувався". Це ж по факту означає, що його не можна вмикати
Перевіряти одразу при купівлі.
Якщо самовивоз - одразу в магазині, якщо доставка - при кур'єрі.
Закон прямо зобов'язує рітейл надавати таку можливість. В такому випадку точно ніхто не відмовить в поверненні, якщо щось не так.
Якщо цього не зробили - ну це вже ризики покупця.

Закон не дає вам ніяких прав повертати через 14 днів відверте б/в.
Через 14 днів можна повернути лише ідеальний запакований товар.
Якщо, наприклад, подарували, він не знадобився.

Оті унікуми, які два тижні в хвост і гриву експлуатують пристрій, а потім з формулюванням "я імєю права 14 днєй бла бла" хочуть повернути відверте б/в з порваним пакуванням і без плівок, з відбитками пальців і мікроцарапками - мають сходити в ліс.
Факт того що товар вже б/в якщо його увiмкнули i не важливо де, в магазинi чи дома.Схоже на подвiйнi стандарти з метою обдурити покупця.
VladimirV
Member

fantomrulezz
Вилами по воді. Якщо доставка в інше місто, сумніваюсь що кур'єр якогось Міста чи НП є уповноваженим офрмляти повернення по дефекту, якщо навіть при ньому перевірили. Він не якийсь експерт. Згоден з убиванням і іншими крайностями. Алеж мова про дисплеї і тут все просто - людина вмикає, бачить або биті пікселі або дефекти зображення і лише тоді повертає. На мою думку просто критерії потрібно чіткіше прописувати, що дефект а що ні. В мене теж не було таких випадків, але очевидно впродовж цих 14 днів на повернення хочуть бути захищені всі, а оце от - не вмикати і не використовувати - унеможливлює перевірку впринципі, якщо ви не самі прийшли в магазин та вам доставив не кур'єр самого магазину. Останні кур'єри точно компетентними бути не можуть і знати не повинні, що може перевіряти покупець а що ні. Тим більше знати про гарантіійні або ні дефекти.

GreenMile
Подивився я по лінку, ну так є такі стандарти IS0, до речі їх так просто виявилось на офсайті не почитати, їх купувати потрібно. Подивився displayspecifications, не сертифікуються там монітори їх сертифікатами. Можна припустити, що сертифікуються матриці і виробники матриць, бо це зовсім інші виробники. Але ж у нас мало хто починає вибирати монітори нажаль з виробника матриць.
Последний раз редактировалось VladimirV 29.04.2025 15:05, всего редактировалось 1 раз.
Ответить