Новости
Последние статьи и обзоры
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Hotspur
Member
он в ЕС блекаути
можемо робити курси і передавати передовий досвіт виживальщика 
-
Smok
Member
зараз поїдуть зарядні станції в зворотньому напрямкуHotspur: ↑ 28.04.2025 22:55 он в ЕС блекаутиможемо робити курси і передавати передовий досвіт виживальщика
![]()
-
Timedemo
Member
nochnik89: ↑ 28.04.2025 21:02 поделюсь и я ) больше одного мегавата сгенерировал ) Но по-настоящему я раскрою свою сэс как подключу два самогонных аппарата![]()
Вот там вот пойдет уже реальная генерация![]()
8квт панелей з жовтня минулого року, влітку було 4квт., Анерн 6.2квт.
- спойлер

-
nochnik89
Member
Timedemo
Как сейчас по грид ? выплаты идут или ты на том новомодном режиме, что можно проданные киловаты погашать задолженность на другом потребителе?
конечно круто )отличные показатели. У меня 10 панелек по 5,8 , и вот вот должны доехать еще две штучки, чтобы в пасмурную погодку еще давало поинтереснее. В целом мне 6 киловат хватает. Но реальные нагрузки пойдут летом, кондеры и самогон
Отправлено спустя 6 минут 55 секунд:
это что несколько домов ? или отопление подключил на электро ? )
Как сейчас по грид ? выплаты идут или ты на том новомодном режиме, что можно проданные киловаты погашать задолженность на другом потребителе?
конечно круто )отличные показатели. У меня 10 панелек по 5,8 , и вот вот должны доехать еще две штучки, чтобы в пасмурную погодку еще давало поинтереснее. В целом мне 6 киловат хватает. Но реальные нагрузки пойдут летом, кондеры и самогон
-
Timedemo
Member
щиро дякую.1985god: ↑ 28.04.2025 21:08 Це корисно, якщо у вас самозбір з активним балансиром. У всіх заводських / фірмових низьковольтних рішеннях побутових 5-10-15 кВт балансири переважно пасивні ( за високовольтні не знаю не скажу) . Якщо так слідкувати і цим займатися то хіба як : а) бізнес б) як хоббі , підозрюю у вас це вже бізнес - перепродуєте і встановлююте сусідам , знайомим родичам - якщо не помиляюсь, ви атке розповідали. Якщо для себе «для дому для сімї» то ніхто не захоче так заморочуватися ( збирати самозбір) куплять готове рішення підключать по кан шині і ніхто не буде відслідковувати напругу на комірках і як вони розбалансовуються , є ціла когорта яка топить за звязок по кан шині , це як ліниві інсталятори, так і адепти бачити відсотки заряду на дисплеї інвертораваші знання унікальні цікаві та корисні для фанатів своєї справи
і класно що на цьому форумі якраз такі і зустрічаються
Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
сейчс исключительно на себя, офф грид режим полный. сбрасываю лишак в машину электро, но иногда не удобно это, подумываю о зеленом тарифе чисто ради бесплатного акб, чтобы не думать когда куда сливать лишнее.nochnik89: ↑ 29.04.2025 08:42 Timedemo
по отоплению весь сезон прошел на инверторном кондике, т.к. давали 2000квт льготных, на электрокотле + машина не вывез бы. а так основной поглатитель сеейчас это электромашина, ну и все таки у меня электро дом, скважина, бойлер, стирки, посудомойки, плиты, духовки, много полива со скважины и т.д. короч это все мое потребление на данный момент.
-
nochnik89
Member
Timedemo
Я в этом сезоне подвожу гидропонику на свой виноградник ) насос запитаю на солнце. А что ты поливаешь? огород?
Я в этом сезоне подвожу гидропонику на свой виноградник ) насос запитаю на солнце. А что ты поливаешь? огород?
-
Timedemo
Member
2.5 сотки газона, 20 плодовых деревьев, 50 туй, 5 хвойных деревьев, и цветы.nochnik89: ↑ 29.04.2025 14:33 Timedemo
-
murzik
Member
Тю. Сиджу без світла. Гроза спокійна була. 
-
Hotspur
Member
Через обстріл вночі пишуть були часткові блекаути в Києві і області. Наче на вечір все починили
-
murzik
Member
Hotspur
оф канал Укренерго закликає до економного споживання
але очевидно що договорняк по енергетиці діє, томуу відключень не буде. правда там потуужний нив , що газ нам таки розфігачили і треба газу на 1 мільярд євро закупити.
пам'ятаєте весну-літо 2024? коли були віялкові відключення, просили кондиціонери не юзати (а у мене його і так не має))
оф канал Укренерго закликає до економного споживання
але очевидно що договорняк по енергетиці діє, томуу відключень не буде. правда там потуужний нив , що газ нам таки розфігачили і треба газу на 1 мільярд євро закупити.
пам'ятаєте весну-літо 2024? коли були віялкові відключення, просили кондиціонери не юзати (а у мене його і так не має))
-
der_meister
Member
знач ждем повышения цен на газmurzik: ↑ 08.06.2025 14:25і треба газу на 1 мільярд євро закупити.
-
Hotspur
Member
ти великий оптимістmurzik: ↑ 08.06.2025 14:25але очевидно що договорняк по енергетиці діє, томуу відключень не буде.
-
Hotspur
Member
Миколаїв пишуть без світла. велика аварія
-
Timedemo
Member
може комусь буде цікаво.
купив такі акуми для тестів.
https://gyazo.com/97f0f36b91ff4d036b7f405eb50c7af1
реально класні акумчики, з вай фаєм, тех підтримка крута. Дуже сподобалось, що всередині стоїть потужний контактор, який керується бмс кою, він працює як автомат захисту, і має електронний привід, тобто бмс може при критичних ситуаціях, або виходу з критичних параметрів вимикати силовий автомат сама. Без проблем спілкується з відомими інверторами по кану і рс485. Моніторити можна напряму через блютуз, вай фай, або через інтернет через додаток. І по ціні приємна, в опті по 500 баксів, в роздріб продають по 550 баксів.
реально класні акумчики, з вай фаєм, тех підтримка крута. Дуже сподобалось, що всередині стоїть потужний контактор, який керується бмс кою, він працює як автомат захисту, і має електронний привід, тобто бмс може при критичних ситуаціях, або виходу з критичних параметрів вимикати силовий автомат сама. Без проблем спілкується з відомими інверторами по кану і рс485. Моніторити можна напряму через блютуз, вай фай, або через інтернет через додаток. І по ціні приємна, в опті по 500 баксів, в роздріб продають по 550 баксів.
-
Smok
Member
електромагнітний привідTimedemo: ↑ 18.06.2025 22:19Дуже сподобалось, що всередині стоїть потужний контактор, який керується бмс кою, він працює як автомат захисту, і має електронний привід
працює допоки подається керуюча напруга
-
1985god
Member
тепер в такому форм факторі АКБ кліпають всі китайці з усього що можуть. Але єдине що не всюди вдається перевірити якість комірок з яких ці АКБ зроблені , тож користовані чи ні коли виготовлені і таке інше то головні питання при покупці таких АКБ і аргумент схилятися до більш-менш відомих брендів які прийшли в Україну в серйоз офіційно та надового .Timedemo: ↑ 18.06.2025 22:19 може комусь буде цікаво.
Бо це тсав масовий продукт = ширпотреб .
Загалом війна ще не закінчилась, тарифи на електрику будуть зростати тому і потреба в АКБ буде .
-
Timedemo
Member
там не електромагнітний привід як ми звикли. там саме стоіть автомат, біля нього додаткове керування, яке обїеднанне з цією ручкою, і оно його може вмикать вимикать.Smok: ↑ 19.06.2025 13:46електромагнітний привідTimedemo: ↑ 18.06.2025 22:19Дуже сподобалось, що всередині стоїть потужний контактор, який керується бмс кою, він працює як автомат захисту, і має електронний привід
працює допоки подається керуюча напруга
Відправлено через 5 хвилин 48 секунд:
І згоден і ні. Згоден що багато лівака. А тут виробник наче не простий, бо я з ними зписувався, відповідали швидко, зараєстрували мої батарейки, активували гарантію і т.д. Віддалено оновили прошивку бмс.1985god: ↑ 19.06.2025 14:43 тепер в такому форм факторі АКБ кліпають всі китайці з усього що можуть. Але єдине що не всюди вдається перевірити якість комірок з яких ці АКБ зроблені , тож користовані чи ні коли виготовлені і таке інше то головні питання при покупці таких АКБ і аргумент схилятися до більш-менш відомих брендів які прийшли в Україну в серйоз офіційно та надового .
Бо це тсав масовий продукт = ширпотреб .
Загалом війна ще не закінчилась, тарифи на електрику будуть зростати тому і потреба в АКБ буде .
я ж теж вже не перший день, і багато чого бачив. Зазвичай в дешманах і ліваках, стоять стандартні екранчики, бмс і т.д. А тут все не так.Тут і вай фай модуль, і блютуз. БМС своєї розробки, тут параметрів більше ніж у джиконга тогож самого, тут я б не сказав що якесь гаражне китайське соління.
А по поводу комірок, це дуже легко перевіряється, коли бачив розбігання комірок під навантаженням або потужним зарядом, та розбіг при повному розряді та повному заряді, і це все я бачив на поганих комірках і на гарних комірках, то тут все добре. бо тут в моніторінгу все видно, кожну комірку і т.д. та даже банально тут 6шт температурних датчиків, я у дешманів бачив максимум 2шт.
А взагалі то люблю на собі експерементувати, щоб потім поділитись досвідом.
-
Ortyomko
Member
нормальні у тебе тести
-
Timedemo
Member
а що робить))) шукаю альтернативу деї акумів. є речі які не задовільняють в них.
-
_VlaD_
Member
А нафига воно треба? Від отих всих контакторів відходять, замінюючи їх мосфетами. Тому що мосфети мають значно більшу швидкість перемикання та не мають рухомих частин та контактів що підгорають. БМС і так виконує функцію контактора і захисту. А тут вони прикрутили захист до захисту. Достатньо було просто БМС та запобіжника.Timedemo: ↑ 18.06.2025 22:19Дуже сподобалось, що всередині стоїть потужний контактор, який керується бмс кою, він працює як автомат захисту, і має електронний привід, тобто бмс може при критичних ситуаціях, або виходу з критичних параметрів вимикати силовий автомат сама.