Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

NST1983: 21.04.2025 20:27
ilcattivo: 19.04.2025 21:03 Міні-інфаркт кожного власника OLED. Зʼявилось залишкове зображення і за іронією, відбилось... нагадування про Pixel Cleaning. Після процедури Pixel Cleaning дефект зник, але повторився ще раз. Монітор Asus ROG Strix OLED XG27AQDMG, у використанні 3 місяці. Думаю, чи могла на це вплинути низька температура? На минулому тижні в кімнаті було +16 Після потеплішання "баг" більше відтворити не зміг. Chat GPT пише, що температура могла вплинути і рекомендує використовувати при мінімум +18°. Інтернет пише температуру експлуатації 0-40°.
Це така параша ваші ОЛЕД-и. Заради чого ці страждання? Можна було купити майже ТОП на іпс на 32 дюйми і ще бабло залишилось би. Тим більше така ціна за 27 дюймів :facepalm:
А який IPS дасть картинку як в оледі?
NST1983
Member

ilcattivo: 21.04.2025 21:36
NST1983: 21.04.2025 20:27 Це така параша ваші ОЛЕД-и. Заради чого ці страждання? Можна було купити майже ТОП на іпс на 32 дюйми і ще бабло залишилось би. Тим більше така ціна за 27 дюймів :facepalm:
Перед тим як обрати OLED замовляв різні IPS пʼять разів, у тому числі:
- Монітор, який в 2024 був ледве не в кожній підбірці rtings - Dell G2724D
- Монітор, облизаний майже кожним українським техноблогером - MSI MAG 274QRF-QD E2
- Монітор, облизаний майже кожним рососійським блогером - Xiaomi G Pro 27i

В усіх екземплярах були проблеми з застряглими пікселями, глоу ефектом, backlight bleeding. В темних іграх типу Resident Evil по краям екрану тупо нічого не видно. Краще вже буду чистити пікселі за розкладом :-/ . Та і не всім потрібні телевізори на відстані витягнутої руки
Я собі взяв 32" Odyssey Gaming G70B Monitor і кайфую. )))) Ну може є якісь засвіти, але взагалі не парить.
VolandInferno
Member

NST1983: 21.04.2025 20:27Це така параша ваші ОЛЕД-и. Заради чого ці страждання? Можна було купити майже ТОП на іпс на 32 дюйми і ще бабло залишилось би. Тим більше така ціна за 27 дюймів
Заздрість - це гріх гріх. В ад попадеш, там тебе буде червоний чорт з вилами варити в котлі.
Це така параша юзати монітори на IPS та відеокарти від АМД. Тотальна параша.
NST1983: 21.04.2025 22:02Odyssey Gaming G70B Monitor
Хлам парашний.
odessitmws
Member

ilcattivo: 21.04.2025 21:36Краще вже буду чистити пікселі за розкладом
Вероятно проблема в том что юзаете больше яркости чем надо, организовываете более темное помещение за счёт спец. штор к примеру и понимаете что около минимальной яркости за глаза, а там ресурса уже кардинально больше
Yellow wall
Junior

Feanor24: 20.04.2025 03:29 Подскажите модели мониторов с поддержкой режима автояркости, в зависимости от освещения помещения. Я только некоторые модели бенкью знаю.
PHILIPS 275B1/00
mult
Member

ilcattivo
По чистці пікселів за розкладом.
Він у вас взагалі не повинен просити чистити пікселі.
Адже ви кажете що тримаєте пк в сплячому режимі.
Монітор проводить очистку автоматично коли вимкнений.
Якщо такого немає то глянути налаштування, або погуглити по реддітам наприклад, може це якийсь гарантійний випадок.
Бо щось зарано почало вилазити це залишкове зображення.
У мене ніколи не просить очистку, якщо після вимкнення пк монітор десь до годинки знаходиться в очікуючому режимі.
Якщо вимикаю зразу все з розетки, може попросити на слідуючий день чи через день, не дуже стежу за цим, але не регулярно просить.
odessitmws
Member

mult: 22.04.2025 17:13щось зарано почало вилазити
Qd OLED оно такое нежное ну его нафиг, в старом оледе все порешали с ресурсом при грамотном использовании, а тут кушайте сырой продукт не обляпайтесь за овердофига денег
ilcattivo
Junior

odessitmws: 21.04.2025 23:15 Вероятно проблема в том что юзаете больше яркости чем надо, организовываете более темное помещение за счёт спец. штор к примеру и понимаете что около минимальной яркости за глаза, а там ресурса уже кардинально больше
В точку. Користуюсь на 90% яскравості, але краще тепер скручу вниз для спокою

Відправлено через 7 хвилин 52 секунди:
mult: 22.04.2025 17:13 ilcattivo
По чистці пікселів за розкладом.
Він у вас взагалі не повинен просити чистити пікселі.
Адже ви кажете що тримаєте пк в сплячому режимі.
Монітор проводить очистку автоматично коли вимкнений.
Я, зазвичай, рідко вимикаю ПК, просто відправляю в режим сну. Після тривалого сну іноді при пробудженні вилазить промпт з очисткою, ніби автоочистки немає. Ось іноді (3 рази за місяць) монітор показує такі викрутаси поки не зробиш очистку. Спробую тепер повністю вимикати ПК, подивлюсь чи зможу піймати баг
walkman3000
Member

odessitmws: 22.04.2025 17:40Qd OLED оно такое нежное ну его нафиг, в старом оледе все порешали с ресурсом при грамотном использовании, а тут кушайте сырой продукт не обляпайтесь за овердофига денег
обычная лотерея плюс множитель брака в зависимости от популярности модели/бренда. уж кто-кто, а асус знает толк как сделать дорого и криво.
VovaII
Member

tablestikus: 21.04.2025 21:52А який IPS дасть картинку як в оледі?

Вимкнутий.
Свегер
Member

VovaII: 23.04.2025 16:18
tablestikus: 21.04.2025 21:52А який IPS дасть картинку як в оледі?

Вимкнутий.
VovaIIЧому ж вимкнений?
tablestikus
IPS матриця з Mini Led підсвічуванням, якраз і зможе відображати зображення на рівні OLED. Тому, монітори з Mini Led, можна розглядати, як альтернативу OLED.
l-m
Member

Свегер: 23.04.2025 19:38 IPS матриця з Mini Led підсвічуванням, якраз і зможе відображати зображення на рівні OLED. Тому, монітори з Mini Led, можна розглядати, як альтернативу OLED.
Ні.

Mini Led тільки частково зменшує проблему низької контрастності, додаючи при цьому ореоли через недостатню кількість доменів підсвітки.
Крім того, у більшості Mini Led моніторів Local Dimming активується тільки в режимі HDR, постійне використання якого пов'язане з купою нюансів. Та сам Local Dimming додає затримку, яка в IPS й так значно гірша ніж в OLED.

Mini Led ніяк не усуває інші проблеми IPS, як-от кути огляду, глоу-ефект, погану рівномірність кольору, відносно низьку швидкість матриці, тощо

Відправлено через 7 хвилин 37 секунд:
Теоретично, якщо зробити кількість зон підсвітки в декілька десятків тисяч, а потім ретельно відкалібрувати кожну зону для рівномірності кольорів, то можна наблизитись до OLED по рівномірність кольору та відносному контрасту.
Але на практиці ціна вийде дорожчою за OLED, а інші недоліки нікуди не подінуться.
Свегер
Member

l-m
Поки що, немає ідеальних моніторів, які б повністю і у всьому покривали потреби користувачів, адже у кожного типу матриць є свої компроміси.
Переваги Oled моніторів в плані швидкості в іграх беззаперечні, так і є. Але ж людському зору, ця різниця, майже не буде помітна, як наприклад між повільними VA матрицями (з гостингом) та ігровими IPS.
А от в плані відображення відеоконтенту, то ви правильно підмітили, що при достатній кількості зон підсвічування і хорошій її реалізації в конкретному моніторі, Mini Led зможе майже на рівні Oled відображати зображення, що вже й було доказано в телевізорах з Mini Led підсвічуванням.
...
У знайомого, Samsung Neo G7 S32BG75 (монітор з Mini Led на VA матриці) https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... g7-s32bg75
який він постійно, більше 2-х років, не вимикаючи, використовує в режимі HDR. Про якийсь дискомфорт, чи про погану рівномірність кольору, чи про повільну в іграх матрицю, він не жалівся. Адже, до купівлі цього монітора, перебрав більше десятка різних інших моніторів, поки обрав, те що йому підходить.
Ми з вами, зараз, відходимо від головного питання, про яке людина запитувала:
tablestikus: 21.04.2025 21:52 А який IPS дасть картинку як в оледі?
Oled монітори, мають майже у всіх аспектах мають перевагу над іншими моніторами, але ж людину він чимось не влаштовує!? (Гадаю, ви здогадалися чим) І людина, шукає йому альтернативу. І альтернативи є - це IPS монітори з Mini Led. Звісно в кожного виробника, налаштування Mini Led буде різне.
tablestikus
Member

Свегер: 23.04.2025 19:38
VovaII: 23.04.2025 16:18
Вимкнутий.
VovaIIЧому ж вимкнений?
tablestikus
IPS матриця з Mini Led підсвічуванням, якраз і зможе відображати зображення на рівні OLED. Тому, монітори з Mini Led, можна розглядати, як альтернативу OLED.
у мене є і мінілед і олед - олед краще.

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
l-m: 23.04.2025 20:49 Теоретично, якщо зробити кількість зон підсвітки в декілька десятків тисяч, а потім ретельно відкалібрувати кожну зону для рівномірності кольорів, то можна наблизитись до OLED по рівномірність кольору та відносному контрасту.
Але на практиці ціна вийде дорожчою за OLED, а інші недоліки нікуди не подінуться.
ну он мікроЛед пиляють все - може щось і вийде
walkman3000
Member

Свегер: 23.04.2025 23:16Поки що, немає ідеальних моніторів
та вже давно все є, дорого
Свегер: 23.04.2025 23:16Oled монітори, мають майже у всіх аспектах мають перевагу над іншими моніторами
перевага олед це контраст та чорний, все
Vpupkin
Member

walkman3000: 23.04.2025 23:36перевага олед це контраст та чорний, все
А як же відгук, відсутність кривої підсвітки, HDR?
SleepNeep
Junior

Vpupkin: 24.04.2025 01:10
walkman3000: 23.04.2025 23:36перевага олед це контраст та чорний, все
А як же відгук, відсутність кривої підсвітки, HDR?
Еге ж. В нас тут всі кіберкотлети, яким різниця в 1-2 мс і 0.2-0.4мс це неприйнятна затримка, яка помітна на око (ні).
Підсвітка - так, потрібно дивитись конкретні моделі і виробника.
HDR - скільки не дивився порівнянь міні-Ледів(для себе вибирав IPS) з ОЛЕД, мені завжди більше подобається міні-Лед.
Так, Оледи мають кращий контраст і чорний колір, але мЛеди для мене мають кращі кольори, відсутність діммінгу (коли олед не справляється з великими яскравими областями), більша максимальна яскравість світлих ділянок в HDR контенті, відсутній блек-краш в темних областях, краща якість тексту.
Немає ідеального монітора і кожен має підбирати до своїх вподобань. Якщо ви тільки граєте і дивитесь фільми - можна сміливо вибирати Олед.
Я, в свою чергу, більшу частину працюю за компом і не хочу панькатись з доглядом за Оледом. Тому купив собі нещодавно IPS Mini-Led і очікую доставки.
shnok
Member

SleepNeep
Тобто ви не користувалися oled але так зухвало хвалите міні-лед. Як то кажуть, кожна жаба хвалить своє болото
SleepNeep
Junior

shnok: 24.04.2025 09:02 SleepNeep
Тобто ви не користувалися oled але так зухвало хвалите міні-лед. Як то кажуть, кожна жаба хвалить своє болото
Я не зухвало хвалю. Я ж написав, що якби я грав і дивився фільми більшість часу, то вибрав би олед. Звашивши всі за і проти вибрав найбільш компромісний для себе варіант.
Avenger80
Member

А кто что скажет о мониторе Samsung Odyssey G5 (LS27DG500EIXCI), у кого он есть?
Ответить