Опубліковано огляди GeForce RTX 5060 Ti. У середньому вона на 15% швидша за GeForce RTX 4060 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Геральт: 17.04.2025 12:15 upd. Там поруч огляд вийшов. 5070 ділить місце з 5068Ti в категорії "найбільш безглузда карта"
Де пан таке побачив? Конкретніше. Огляд на асус карту? Де там таке написано?
Можна лише констатувати факт, що на зараз карти 5070 швидше дропають прайс, ніж АМД 9070, і це на зараз факт https://hotline.ua/ua/computer/videokar ... rt=priceUp
Взагалі мені подобався АМД завжди за політику "більше за менший прайс", раніше так це було, щодо прямих конкурентів Інтел/Нвідіа в сегментах CPU/GPU.
Але ж, останнім часом АМД лупить прайси так само, особливо в сегменті проців, але нажаль і в картах я бачу ту ж тенденцію, де хочеться віджати побільше, особливо враховуючи, що там використовується дешевша пам'ять. Нажаль, я бачу погану тенденцію.
Геральт
Active Member

VladimirV
Фраза 5070 ділить місце з 5068Ti в категорії "найбільш безглузда карта" це не цитата з огляду, а власний висновок. Воно десь рівня 9070 тільки дорожче і з куцою VRAM.
VladimirV
Member

Геральт: 17.04.2025 14:07 VladimirV
Фраза 5070 ділить місце з 5068Ti в категорії "найбільш безглузда карта" це не цитата з огляду, а власний висновок. Воно десь рівня 9070 тільки дорожче і з куцою VRAM.
В оглядах вони плюс мінус рівні, трішки швидше АМД, але достатньо включити будь-який рейтрейсинг і 9070 сідає на 5 точку. Це видно з графіків у огляді, якщо пролистати картинки графіків вправо в іграх з РТ.
Окрім того, так більше пам'яті, хоч і дешевшої але при цьому у нас і дорожче на зараз. Буде дропати прайс буде гарна карта. А назараз це дві компромісні карти, але амд все рівно у нас фактично дорожче, і це конктрено мінус політиці амд. От і все.
так і пишіть , що то ваш висновок, в огляді там такого немає. А от такий є.
Тут час згадати за відеокарту Radeon RX 9070, але її ціноутворення теж бажає кращого.
Для FHD, UWFHD 5070 виглядає краще, особисто для мене.
Геральт
Active Member

VladimirV: 17.04.2025 14:15 В оглядах вони плюс мінус рівні, трішки швидше АМД, але достатньо включити будь-який рейтрейсинг і 9070 сідає на 5 точку. Це видно з графіків у огляді, якщо пролистати картинки графіків вправо в іграх з РТ.
Окрім того, так більше пам'яті, хоч і дешевшої але при цьому у нас і дорожче на зараз. Буде дропати прайс буде гарна карта. А назараз це дві компромісні карти, але амд все рівно у нас фактично дорожче, і це конктрено мінус політиці амд. От і все.
так і пишіть , що то ваш висновок, в огляді там такого немає. А от такий є.
Тут час згадати за відеокарту Radeon RX 9070, але її ціноутворення теж бажає кращого.
Для FHD, UWFHD 5070 виглядає краще, особисто для мене.
Про промені мені ліниво, звиняйте. Бо то вже буде 100599 ітерація.
Глянув по хотлайну Asus TUF обидві. Зелена дорожче.
Думав, що по "5068Ti" і так зрозуміло, що це від себе. Але ні, не всім, виявляється.
Пф, ціноутворення ясно, що бажає кращого. Я б x70 за 400$ хотів, як колись 5700XT
Ну то беріть, якщо краще виглядає. Через 2 роки за 6070. Романтика :)
skrepchezavr
Member

Геральт: 17.04.2025 13:35
Plush_Dragon: 17.04.2025 13:19 Без сторонніх костелів НЕ працює на картах старих поколінь.
Та мені той FSR постільки поскільки. Ще жодного разу не включав. То зеленим милиці потрібні :D

Близько десятка забавок вже споживали >12Гіг. І це тільки ті, які пройшов особисто. Ну, але тіш себе думкою, що 12 вистарчить для QHD.
12 пока еще хватит на годик..до двух, а дальше все,апетиты генераций и апскейлеров сожрут весь запас памяти)

Отправлено спустя 3 минуты 9 секунд:
Plush_Dragon: 17.04.2025 11:57
skrepchezavr: 17.04.2025 10:01
Мне вот не хватает 8 в Ласт 2 в 2к разрешении.
Хлопці, побійтеся Бога.
60хх серія давно вже не мідл, а лоу сегмент. Які в сраку 2к? )

Отправлено спустя 5 минут 20 секунд:
Геральт: 17.04.2025 08:05
Дивна логіка. 99% сидять на минулих поколіннях, які нові фішки не підтримують. Отже і ті фішки в нових іграх не потрібні.
Я саме про це і написав. Що 99% власників карт від АМД сидять на 6ххх, 7ххх. Їм той ФСР 4 як собаці п'ята нога.
І, враховуючи загальну кількість власників 90хх десь 0,5%, мало хто з розробників ігор захоче нести фінансові втрати та прикручувати цей самий ФСР4. В декілька крупних тайтлів АМД грошенят підкине на реалізацію нової фічі, але ж тисячі ігор залишаться на ФСР 2 та 3 версії.
Що ж стосується зелених, то ДЛСС 4 працює починаючи з допотопних 2060.
Тому так, особисто я обрав 5070.
Знаешь как бывает вот сидишь ты в 1080р и в ус не дуешь все хорошо но тут видишь АКЦИЯ на 2к Монитор и берешь все же там четче картинка,больше герц и технологии. А про карту думаешь что обновишь в будущем :shuffle: Так оно и бывает :gigi:
VladimirV
Member

Геральт
Я то візьму, нехай вся лінійка вийде від "конкуруючих компаній :facepalm: " , щоб "розмазати" попит на карти, по сегментам продуктивності і потреб. Сподіваюсь на першій половині літа вже все буде, попит розтянутий по сегментації карт, та і літо не час для домашньої електроніки. Щось тоді і виберу, але моя планка десь 700$ до 30к.
У кожного вона своя.
Коли вийде 6 лінійка, чи щось там від амд на новому техпроцесі, вся лінійка крім топ карт може "отиквитись", це вже не вперше і не новина.
Ти або береш топ і зливаєш його кожне покоління змінюючи на новий топ. Або так як усі. Свою 3060 я брав півтора роки тому за 10к у людини яка брала стек таких, надіючись заробити на майнингу, по 30к+. В підсумку півсроку в коробках пролежали без пилинки. Я не збираюсь робити помилок накшталт таких. Якщо буде б/в 4070S за привабливий прайс, то і думати не буду під свій UW FHD, 5-10% різниці не критично. якщо -25% ціни буде
Геральт
Active Member

VladimirV
Першими відійдуть карти з вбогою врам. І тут у мене для вас сумна новина. Бо ні 5070 ні 4070S цим похизуватись не можуть. Та ще й для QHD... :facepalm:

На своїй 6900 цілком норм собі граю. А в свій час вибирав між нею та дорожчою (на той момент) 3080-10. І в 2й ящик взяв 6700XT (б/в), хоча поглядав на 4060.
Plush_Dragon
Member

Геральт: 17.04.2025 13:35
Та мені той FSR постільки поскільки. Ще жодного разу не включав. То зеленим милиці потрібні :D
О! Хлопці, ловіть свідка нативу у 2025 році. :super:
Вже й Ліза йому ФСР зробила, а також пішла шляхом фреймгенерації. А цей все ніс воротить. Аххах. )
Хоча сам жеж тут тільки писав як корявими костилями прикрутити ФСР4 до ФСР2. А значить таке він вже робив, бідолашний, і зараз спалився. Забавний персонаж. )
Геральт: 17.04.2025 13:35 Близько десятка забавок вже споживали >12Гіг. І це тільки ті, які пройшов особисто.
Так і є. Чи ти тут на оверклокерсах хочеш когось здивувати новиною що червоні картки жеруть значно більше відеопам'яті ніж зелені? Та перестань, тільки людей смішиш. :laugh:

P.S. взагалі дуже цікавий феномен - в кожну тему по Нвідіа приходить трохи пришиблений фанатик Лізи та починає втирати як він на своїй рх7600 грає в 4к у Вуконг з повним трасуванням променів, на ультрах та в 200+ ФПС без апскейлерів. Це так смішно виглядає. ))

Отправлено спустя 7 минут 9 секунд:
skrepchezavr: 17.04.2025 14:33
Знаешь как бывает вот сидишь ты в 1080р и в ус не дуешь все хорошо но тут видишь АКЦИЯ на 2к Монитор и берешь все же там четче картинка,больше герц и технологии. А про карту думаешь что обновишь в будущем :shuffle: Так оно и бывает :gigi:
Знаю. Саме так собі 2к монітор і купив. Гарна скидка, плюс ще від Привата -5% прилетіло. До монітора ще по мілочам купив те да се. )
Сподівався що з 5060ті Нвідіа повернеться в середній сегмент, але ні, дива не сталося. Тому купив 5070, саме з якої і починається зараз мідл зелених.
Геральт
Active Member

Plush_Dragon: 17.04.2025 16:08 О! Хлопці, ловіть свідка нативу у 2025 році. :super:
Вже й Ліза йому ФСР зробила, а також пішла шляхом фреймгенерації. А цей все ніс воротить. Аххах. )
Хоча сам жеж тут тільки писав як корявими костилями прикрутити ФСР4 до ФСР2. А значить таке він вже робив, бідолашна і зараз спалився. Забавний персонаж. )
Точно. То ж обов'язково все самому перепробувати, щоб знати про існування :D
Саме так, ідейний прихильник святого нативу і не менш святого растру.
Так і є. Чи ти тут на оверклокерсах хочеш когось здивувати новиною що червоні картки жеруть значно більше відеопам'яті ніж зелені? Та перестань, тільки людей смішиш. :laugh:
Зелені взагалі не жеруть. Просто вилітають в Індіана ;)
Plush_Dragon
Member

Геральт: 17.04.2025 16:13
Точно. То ж обов'язково все самому перепробувати, щоб знати про існування :D
Саме так, ідейний прихильник святого нативу і не менш святого растру.
Та кінчай, а то я вже сміятися втомився. :laugh:
Геральт: 17.04.2025 16:13 Зелені взагалі не жеруть. Просто вилітають в Індіана
Покажи мені хоч один сценарій де 5070 вилітає в Індиані із-за нестачі пам'яті. Ну дуже хочу глянути. )
VladimirV
Member

Геральт: 17.04.2025 16:13 Зелені взагалі не жеруть. Просто вилітають в Індіана ;)
До речі, одна з причин чому я трохи вагаюсь на рахунок АМД, чи не оверклокнуті вони неправильно с заводу?
Ось ця тема, хочаб пролистати хвилин 10 з перекладом на зрозумілу мову, невже це одні хейтери пишуть, що в них у всіх в стоці вильоти ???
https://www.reddit.com/r/AMDHelp/commen ... _crashing/
Геральт
Active Member

VladimirV
Чому хейтери?
Проблеми дійсно можуть бути. І причин там може бути вагон.

My problem was my card (ASUS 9070 XT Prime OC) has a physical switch on the card that allows you to choose between P (performance) and Q (eco mode?).
When I was crashing I was playing games on max settings with the switch set to Q (eco mode?), changing this physical switch to Performance mode by sliding it towards (P) fixed my crashing issues.

В мене, до речі, також двопозиційний біос. На самому початку спробував, побачив -8Вт і вернув в performance.
BTW, Спробуйте там же в пошуку "4070 crashing" чи "5070 crashing"
phobosse
Member

Plush_Dragon: 17.04.2025 16:20Покажи мені хоч один сценарій де 5070 вилітає в Індиані із-за нестачі пам'яті. Ну дуже хочу глянути. )
5070 не вилетить, а от 5060ti 8gb - ізі. достатньо поставити високі текстури в 2к
EvgenyDET
Member

Хотел глянуть какие цены выставят у нас на старте, а на хотлайне ни одного предложения. как-то странно
Volodya811
Member

EvgenyDET: 17.04.2025 18:24 Хотел глянуть какие цены выставят у нас на старте, а на хотлайне ни одного предложения. как-то странно
У нас монополія на імпорт. Монополіст думає над цінами для магазинів. Чекаємо.
Nortrom
Member

але достатньо включити будь-який рейтрейсинг і 9070 сідає на 5 точку.
Если сравнивать с 5070, то 50 на 50 в РТ :-P
VladimirV
Member

Nortrom
Ну добре нехай так, я не буду переливати з пустого в порожнє, Але спочатку хай ціну дропнуть щоб вона цікавою стала людям бо від 32к ціна у нас, а це 32к/42грн за доллар, а це 760 доларів, то багато вони хочуть. З чого почав, з того і закінчу. У всього має бути адеватна ціна. :-P
Продивився без сіряка що зараз можна купити саме дешеве але не саме вбоге, з обох варіантів, і це все від 700$+
Поки що оверпрайс
https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-gi ... -16-981300
https://utc.co.ua/products/asus-prime-rx9070-o16g
https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-gf ... t-n-987810
https://comtrading.ua/prod-vdeokarta-gf ... it--995500
Enjthesilence
Member

у німців за мсрп йдуть, що непогано
Вложения
5443.jpg
VladimirV
Member

Enjthesilence
Ну по продажам воно і видно що люди беруть. Гребуть самий дешевий паліт на 16Гб, у оглядача якраз вона була доречі, але без виводу темпаратури пам'яті, по чіпу там все добре з температурами. 8 гігову дивно ніхто не взяв. Як так :dontknow: :banan:
Enjthesilence
Member

VladimirV: 17.04.2025 21:36 Enjthesilence
Ну по продажам воно і видно що люди беруть. Гребуть самий дешевий паліт на 16Гб, у оглядача якраз вона була доречі, але без виводу темпаратури пам'яті, по чіпу там все добре з температурами. 8 гігову дивно ніхто не взяв. Як так :dontknow: :banan:
той 8гб сором існує лише для продажу 16гб карти)
карта залетить в топи стім 100%, хто сидів на попередніх 60х перейдуть на неї. рахуй, продуктивність майже 3080 тільки з 16 врам, новими шейдерами, високою продуктивністю длсс4 і гарною енергоефективністю
Ответить