Nvidia не цікавлять огляди 8‑гігабайтної GeForce RTX 5060 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Индиана внезапно играется на кастомных настройках low-medium плюс DLSS в full hd на древней RTX 2060 6GB.

Поэтому претензии к 8 ГБ на картах фактически начального игрового уровня (300 баксов — плюс минус минимум за новую карточку сейчас),
это лишь ваше нежелание мириться с реальностью и оценивать продукт согласно его реальных возможностей. Имеешь 8 ГБ видеопамяти? - будь добр крути ползунки влево и включай DLSS.
NVIDIA почти монополист и на моей памяти часто грешила выпуском карт с памятью впритык. Но что мешает AMD сделать 9060 (ХТ) с 12/16 памяти?
Васильович
Member

illyha: 16.04.2025 11:14Не надо было огород городить с двумя картами под одним названием.
От реально, таке враження, що останні роки якийсь дефіцит цифр для нормальних назв модельного ряду :rolleyes:
спойлер
Изображение
GreenMile
Member

123456: 16.04.2025 11:35 Купа іграм уже давно не хватає 8 гб....в фхд.Там сидять іменно дураки і барани(зажерлись і втратили почуття реальності іменно так Інтел і втратив ринок зі своїми 4 ядрами і 2% прогрессу), які в ігри не іграють.Недогавгомеджери.В мене 5 ігор не могло робити на 8гб...тому що шла утечка врам той же Палворд....15 мінут і фпс на 20....Коли на 3060 з 12 гб врам хоть сутки іграй.Люба неоптимізована ігра і 5060 іде просто в унітаз з 15 фпс і статерамми в пику з Єверест.5060 мусор для кс2 на лоу в 720р і крапка запас на майбутнє цілих 0 днів.
Я вважаю, що 4060ті/5060ті на 8Гб не має існувати саме через ФГ/МФГ, але, назвіть з тої купи ігор хоча б 3 штуки тих, де воно не вистачає для карти лоу сегменту?
Palword в 4к споживає менше 7 Гб врам, в ФХД 4+, куди в ФХД у вас там "утікало" більше 8 я навіть не знаю. Хіба що як було в Д4, яка і 20Гб забивала, допоки не пофіксили, так шо тепер, всім картам тепер по 32? :laugh:

От я зараз граю на 12Гб карті в ФХД, там де ігри тягнуть 8+ врами там такі налаштування, які вже і 4070ті заледве тягне на ультрах/максималках, про **6ті карти я промовчу просто.

В цілому, логічно було б 5060 - 8Гб, 5060Ті - 12Гб, 5070 і старше - від 16Гб. І ця новина показує, що нвідія почала щось підозрювати :laugh:
vmsolver
Member

Объем памяти у видеокарт зависит от полосы, если полосу увеличить, то GPU сможет получать больше данных в течении кадра, а значит он должен быть мощнее и объем можно увеличить. Помним, что VRAM нужна чтобы размещать данные для рендера и сопутствующую информацию, но это в идеале, в реальности должен быть запас, то есть для рендера можно использовать только часть памяти, предположим 2/3 должно идти на рендер, а 1/3 для других нужд (в реале всё сложнее, но берём простую модель). То есть запас должен быть примерно 1.5, он зависит только от чипов памяти: от их объема и скорости шины. В целом, этот коэффициент что-то вроде относительного отверстия у объективов фотоаппаратов.

Вот многие помнят GTX 1060 6GB, у неё запас объема 1.88, это много, но была и 1060 3 ГБ, у которой запас 1.067, думаю, многие помнят эту карту, вопрос объема памяти стоял для неё остро для ресурсоёмких игр, что не удивительно для такого уровня запаса.

Для 5060, 128 бит шины и 28 ГГц 8 ГБ маловато, метрика трафика данных на кадр даёт оценку 1.5 * 128 * 28 / (8 * 60) = 11.2 ГБ, ближайшие это 12 ГБ.

4060 8GB: 17 ГГц, будет 1.5 * 128 * 17 / (8 * 60) = 6.8 ГБ, у неё 8 ГБ и особых проблем с памятью у неё не было.
4060ти 8ГБ: 18 ГГц, примерно оптимальный объем = 1.5 * 128 * 18 / (8 * 60) = 7.2 ГБ

То есть у карт с 2 ГБ чипами GDDR6(x), а всё сводится именно к чипам памяти, разрядность шины ничего не меняет в этих выводах, так вот у 4000 линейки особых проблем с памятью не было, редкие исключения рукожоконсолепортов общую картину не меняют.

Но с GDDR7 уже другая история, 8 ГБ при 28 ГГц это мало, тут нужны 3 ГБ чипы, у которых запас для 28 ГГц будет 1.61 (1.5 для 30 ГГц).
Bukakanga
Member

Capz: 16.04.2025 12:05 Поэтому претензии к 8 ГБ на картах фактически начального игрового уровня (300 баксов — плюс минус минимум за новую карточку сейчас),
это лишь ваше нежелание мириться с реальностью и оценивать продукт согласно его реальных возможностей. Имеешь 8 ГБ видеопамяти? - будь добр крути ползунки влево и включай DLSS.
здесь есть нюанс. Нюанс этот - производительность самого видеочипа. Зачастую кристалл вполне способен справиться с выкруткой всего вправо на приличном уровне, но его ограничивает размер видеобуфера. Иными словами - количество памяти на видеокарте должно некоторым образом соответствовать производительности чипа. А нВидиа (да и АМД, чоуштам) зарезают потенциал, не давая достаточно памяти. Причем обрезая производительность в самом массовом и ходовом начальном сегменте.
GreenMile
Member

Bukakanga: 16.04.2025 12:28
Capz: 16.04.2025 12:05 Поэтому претензии к 8 ГБ на картах фактически начального игрового уровня (300 баксов — плюс минус минимум за новую карточку сейчас),
здесь есть нюанс. Нюанс этот - производительность самого видеочипа. Зачастую кристалл вполне способен справиться с выкруткой всего вправо на приличном уровне, но его ограничивает размер видеобуфера. Иными словами - количество памяти на видеокарте должно некоторым образом соответствовать производительности чипа. А нВидиа (да и АМД, чоуштам) зарезают потенциал, не давая достаточно памяти. Причем обрезая производительность в самом массовом и ходовом начальном сегменте.
Звідки оце "зачастую" взялось? Назвіть карти яким ГПУ дозволяв суттєво більше, ніж є пам'яті, окрім 4060ті 8Гб?
123456
Member

Я бачу тут клоуни ше ті.Споживає в нього Палворд 7гб...так це уже в тебе після 191 патча...а на момент вихода 7.4 в зразу біля першого табору...і дальше шла утечка до 4 фпс.. після бистрого телепорта ігра тримала всі текстури зі всіх мість де ти був....Індіана таке саме лайно...було на момент виходу....Купи карту і чекай 101 патч поки все оптимізують...і тоді іграй зі своїми 8 гб ..О Боже....більше врам і потрібні для кривих ігор шоб перекривати утечки...Через місяць мені вже та гра ...не буде потрібна...
GreenMile
Member

123456: 16.04.2025 12:36 Я бачу тут клоуни ше ті.Споживає в нього Палворд 7гб...так це уже в тебе після 191 патча...а на момент вихода 7.4 в зразу біля першого табору...і дальше шла утечка до 4 фпс.. після бистрого телепорта ігра тримала всі текстури зі всіх мість де ти був....Індіана таке саме лайно...було на момент виходу....Купи карту і чекай 101 патч поки все оптимізують...і тоді іграй зі своїми 8 гб ..О Боже....більше врам і потрібні для кривих ігор шоб перекривати утечки...Через місяць мені вже та гра ...не буде потрібна...
Трохи простіше будьте з вислдовлюваннями, ок?
Логіка видліеного просто залізна - треба більше пам'яті через кривих ігроробів, ок, ви ж розумієте, що коли мінімум врами стане приміром 16, ане 8, то кривим ігроробам її так само стане мало, бо вони розслабляться і заб'ють взагалі на будть-яку оптимізацію? Он уже при виході ігор "мі розробляли її з урахуванням апскейлерів" :rotate: Компенсувати витоки і недоробки тупим брутфосмом - це ідіотизм і ніколи не приведе ні до чого нормального.
Індіана - лайно в цьому плані, так. І шо далі, давайте рівнятись на лайно, щоб його ставало все більше? :laugh:
Bukakanga
Member

GreenMile: 16.04.2025 12:33
Bukakanga: 16.04.2025 12:28
Звідки оце "зачастую" взялось? Назвіть карти яким ГПУ дозволяв суттєво більше, ніж є пам'яті, окрім 4060ті 8Гб?
фактически, почти весь начальный уровень с 8 Гб. 4060, 4060ти, РХ7600, восьмигиговая 3060, та же 3070 в восьмигиговом исполнении. Разве только 3050 не выиграет ничего от добавления пары гигабайт. Акцентирую внимание на том, что чуть больший объем памяти не даст качественного скачка и фулл-хд карта не начнет магическим образом выдавать 60+фпс в 2к. Но сможет везде и всюду гонять на ультрах-все-вправо без проблем в своем целевом фулл-хд.
erkins007
Member

Bukakanga: 16.04.2025 11:25
Timedemo: 16.04.2025 11:24

ну вот приходит сегодня к решению средний покупатель покупки нового пк, а что ему купить другого за 400 баксов? если он хочет именно нвидию, и новое.
тот случай, когда надо подождать релиза радеонов 9060
Где тоже будет 8гб. Логика у радеонщиков огонь.
Entar
Member

Я не розумію цієї істерики.
Є купа ігр які в 2К споживають менше 8 ГБ на самих-самих ультрах. Ігр де 8ГБ не вистачає ВЗАГАЛІ - одиниці. І це ще треба в них грати. Я коли з включеним моніторингом грав на своїй 4070, споживання відеопамяті майже ніколи не досягало 8 ГБ. І це в тому числі одні з самих популярних ігр.
В більшості навіть тих ігор, в яких на ультрах не вистачає 8 ГБ, на налаштуваннях на яких воно не буде упиратися в чіп 5060/ti - воно буде вимагати менше 8 ГБ.
Так, "про запас" не вийде. Так, деякі ігри (одиниці) - буде в принципі нормально не пограти.

Але казати що ця карта лише для "доти і КС"? В мене в сім'ї другий ПК має 1660s, нагадаю це 6ГБ. І на ньому чудово грається в ТЕСО, WOW, і при дещо оптимізованих налаштуваннях в Diablo 4 і POE 2 - так, не на ультрах, але грається, з отриманням задоволення від процесу.
Последний раз редактировалось Entar 16.04.2025 13:09, всего редактировалось 1 раз.
Bukakanga
Member

erkins007: 16.04.2025 12:58
Bukakanga: 16.04.2025 11:25
тот случай, когда надо подождать релиза радеонов 9060
там все-таки будет 16-гиговая версия 9060хт. Восьмигиговая, естественно, выглядит крайне сомнительно
erkins007
Member

Bukakanga: 16.04.2025 13:04
erkins007: 16.04.2025 12:58
там все-таки будет 16-гиговая версия 9060хт. Восьмигиговая, естественно, выглядит крайне сомнительно
Так и тут есть 16гб версия 5060ти. Вот прям один в один ситуация. Поэтому и говорю что логика радеонщиков в данном вопросе отсутствует
Extra
Member

123456: 16.04.2025 12:36 Я бачу тут клоуни ше ті.Споживає в нього Палворд 7гб...так це уже в тебе після 191 патча...а на момент вихода 7.4 в зразу біля першого табору...і дальше шла утечка до 4 фпс.. після бистрого телепорта ігра тримала всі текстури зі всіх мість де ти був....Індіана таке саме лайно...було на момент виходу....Купи карту і чекай 101 патч поки все оптимізують...і тоді іграй зі своїми 8 гб ..О Боже....більше врам і потрібні для кривих ігор шоб перекривати утечки...Через місяць мені вже та гра ...не буде потрібна...
Слухайте, ну ви ж самі кажете оцими патчами, що ця ваша гра - Palword - люте глючне лайно, що перебуває у глибокій ̶д̶у̶п̶і̶ альфі, але звинувачуєте у цьому чомусь відеокарту. Де логіка?

Неоптимізоване software може "вбити" будь-яке hardware, і тому, незважаючи ні на що, залишиться лайняним неоптимізованим software.
Bukakanga
Member

erkins007: 16.04.2025 13:08
Bukakanga: 16.04.2025 13:04

Так и тут есть 16гб версия 5060ти. Вот прям один в один ситуация. Поэтому и говорю что логика радеонщиков в данном вопросе отсутствует
логика тут в том, чтобы подождать цены на 16-гиговую 9060 и уже после этого делать осознанный выбор.
123456
Member

Нажаль в стими нема біля PEGI позначки - що ігра неоптимізовиний калл.Коли воно буде там тоді і поговоримо.А що до врам у тих в кого воно з запасом - все пройде гладко...тому що буде зазор на такий нюанс.І фпс як мінімум не буде дропатись до 10...тому нехватає якоїсь сцяної тупої ПАмЯТі і тільки її.Не чіпа не шини а тупо якогось чіпка за 20 баксів.
Последний раз редактировалось 123456 16.04.2025 13:28, всего редактировалось 1 раз.
Bukakanga
Member

Extra: 16.04.2025 13:09
Слухайте, ну ви ж самі кажете оцими патчами, що ця ваша гра - Palword - люте глючне лайно, що перебуває у глибокій ̶д̶у̶п̶і̶ альфі, але звинувачуєте у цьому чомусь відеокарту. Де логіка?

Неоптимізоване software може "вбити" будь-яке hardware, і тому, незважаючи ні на що, залишиться лайняним неоптимізованим software.
ну, тут штука в том, что производителей неоптимизированных игрушек - сотни и тысячи, а производителей видеокарт - всего три штуки. И убедить трех чипмейкеров (по факту - двух) выпускать карты с достаточным количеством памяти - проще, чем настучать по пальцам линейкой десяткам тысяч быдлокодеров, которые рассчитывают на "если что - включат длсс/фср/хесс".
KimRomik
Member

Alligator: 16.04.2025 11:43
KimRomik: 16.04.2025 10:58 різниця дуже велика
більше текстурів, променів тощо = більше навантаження на ГПУ
це ну просто не її рівень, бо 16 гб повинні мати вже 5070 та вище, а 5060 ті нехай буде на 12 гб
Нвідія стріляє собі в ногу
Все прекрасно вони розуміють. 5060 Ti на 12 Гб це був би ідеальний баланс який задовольняє користувача та він буде користуватися картою довго та щасливо.
5060 Ti на 8Гб має упор у vRAM в той час коли GPU ще міг би задіяти більше пам'яті, а 5060 Ti на 16Гб буде не вивозити по GPU - користувач бачить, що є проблема незбалансованості і з відчуттям, що можно ж краще почне швидше обирати наступну карту... де наступить на ті ж самі граблі ;)
це те що я і кажу :)
причому 5060 говорить само собою, бо маркетинговий відділ Нвідії проаналізував (можливо з застосуванням ШІ), що лохів виявляється більше в бюджетному та міддл сегменті
от якби їх було більше в хай сегменті, то ми б бачили 5090 в варіантах тільки на 6 та 20 гб :laugh:
GreenMile
Member

Bukakanga: 16.04.2025 12:57
GreenMile: 16.04.2025 12:33 Звідки оце "зачастую" взялось? Назвіть карти яким ГПУ дозволяв суттєво більше, ніж є пам'яті, окрім 4060ті 8Гб?
фактически, почти весь начальный уровень с 8 Гб. 4060, 4060ти, РХ7600, восьмигиговая 3060, та же 3070 в восьмигиговом исполнении. Разве только 3050 не выиграет ничего от добавления пары гигабайт. Акцентирую внимание на том, что чуть больший объем памяти не даст качественного скачка и фулл-хд карта не начнет магическим образом выдавать 60+фпс в 2к. Но сможет везде и всюду гонять на ультрах-все-вправо без проблем в своем целевом фулл-хд.
Все назване окрім 3070 і 4060ті, про яку я зазначиав одразу, не отримає бонусів від пам'яті, бо ніфіга не потягне в притомному ФПС.
В том то і суть, що НЕ зможе, уже зараз 4070ті не всюди може в ФХД ганяти на ультрах (натів), а ви про якісь карти, яким до неї як до неба рачки :dontknow:
Inqizitor2022
Member

Сейчас минимально 5070ти видяха, какие 5060 вообще?
Ответить