На підході лінійка процесорів AMD Dragon Range Refresh для ігрових ноутбуків

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити На підході лінійка процесорів AMD Dragon Range Refresh для ігрових ноутбуків 78 000 грн за такий ноут а не 150 000 як наші бариги малюють. оце я розумію ціни
Rolexandr
Member

Повно таких з 4070 на борту за 70к, 5070 тільки почали з'являтись, тому й ціна поки неадекватна але явно не 150к)) Також не рівняйте внутрішні китайські ціни з українськими, вони ніколи не будуть однаковими :D
Hotspur
Member

Rolexandr: 09.04.2025 14:57 Також не рівняйте внутрішні китайські ціни з українськими, вони ніколи не будуть однаковими
чому це ? я купую за китайськими цінами деякі товари

Відправлено через 50 секунд:
Rolexandr: 09.04.2025 14:57Повно таких з 4070 на борту за 70к
покажеш мені новий ноут з 5070Ті за 78 000 грн

Відправлено через 19 хвилин 9 секунд:
GIGABYTE AORUS MASTER 16 (BXHC4EEE64SP) https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki ... c4eee64sp/ аж 170 000 грн
VRoman
Member

Зачем этот рефреш сейчас нужен? Сфокусируйтесь на 9000 линейке и всё. Или накопившиеся запасы Zen4 совсем некуда девать?
capacitor440
Member

Треба розпродати запаси чіпів зен4, бо на зен5 достатньо не наробили. Їхні квоти на TSMC пішли на радеони 9070
yuriy_dd
Member

х86 вже нічого не врятує

М4 в одно-потоці на 50% швидший в тесті Cinebench 2024
а якщо розглянути енергоефективність на ват - то там перевага вже в рази

https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen ... 274.0.html
capacitor440
Member

yuriy_dd

Ваша думка дуже важлива. Продовжуйте тримати нас в курсі :facepalm:
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 09.04.2025 22:59 х86 вже нічого не врятує

Ну расскажите как на ПК установить м4? Опять же небось техпроцесс и цена. Сколько там транзисторов и площадь? Посадите 285 на тот же техпроцесс :)
yuriy_dd
Member

Alexsandr: 10.04.2025 00:19 Опять же небось техпроцесс и цена. Сколько там транзисторов и площадь? Посадите 285 на тот же техпроцесс :)
ціна як за топ одно-потік - дуже демократична - мак міні від $600

невже хтось обмежує для х86 к-ть транзисторів чи використання тех процесу?
AFU_power
Member

Hotspur: 09.04.2025 17:31чому це ? я купую за китайськими цінами деякі товари
Аліекспрес і тему не рахуються.
Hotspur: 09.04.2025 17:31покажеш мені новий ноут з 5070Ті за 78 000 грн
Переїдь в Китай і побачиш, у нас ціни навіть просто із-за мит на дорогі товари не будуть такі як китайські
alexeygalas
Member

capacitor440: 10.04.2025 00:04Ваша думка дуже важлива. Продовжуйте тримати нас в курсі
Це маководи так себе втішають після покупки, граючись в екосистему і виправдовуючи свій вибір

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
yuriy_dd: 09.04.2025 22:59М4 в одно-потоці на 50% швидший в тесті Cinebench 2024
От тільки PC платформа вільна і дає можливість зібрати скільки і чого захочеться і вистроїти систему, яка навіть Mac PRO заставить взуття чистити. А маководи танцюватимуть так, як маректологи apple скажуть. Бо там ти гість а не власник своєї машини.

Як дійде до спец софту - іграшки від apple пиляться на полицях. Бо софту то і нема толком ніякого.
Hotspur
Member

AFU_power: 10.04.2025 09:04Переїдь в Китай і побачиш, у нас ціни навіть просто із-за мит на дорогі товари не будуть такі як китайські
78 000+30% це НЕ 170 000.
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 10.04.2025 09:22 От тільки PC платформа вільна і дає можливість зібрати скільки і чого захочеться і вистроїти систему, яка навіть Mac PRO заставить взуття чистити. А маководи танцюватимуть так, як маректологи apple скажуть. Бо там ти гість а не власник своєї машини.
ви купуєте ноут на х86 - дуже багато у вас свободи? Память часто вже теж розпаяна
Але одно-потік поганий, і при роботі від батареї швидкодія просідає

анальний зонд Віндовс 11 - досить глибоко сидить. Може просто ви не знаєте.
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 10.04.2025 12:18анальний зонд Віндовс 11 - досить глибоко сидить. Може просто ви не знаєте.
В сортах зондів не розбираюсь, даруйте. То вже вам видніше. Просто виконую абсолютно всі задачі, які мені необхідно. На маку нажаль вимушено працюю і волів би швидше від цього недорозуміння позбутись, але поки що не має можливості. Не бігаю і не розмальовую всі паркани логотипами M4. Бо кожен тут присутній розуміє, що маки дуже вузько-спеціалізована техніка. Тому я б на вашому місці не волав під кожною темою з лептопами про однопоток і кількість папуг на ватт. Бо це єдиний козир. А більше то і хвалитись нічим

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
yuriy_dd: 10.04.2025 12:18Память часто вже теж розпаяна
В лептопах так. В пк - ні. А що там з пам*яттю в Mac Studio? Можна додати, якщо перестане вистачати? Або SSD додати? (теж не можна бо порт хоч і є але контроллера нема, бо зажали і треба купувати старшу версію)

Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
yuriy_dd
Ну і з тих пір, як Mac Pro теж на MOP - і в ньому тепер пам*яті додати неможливо.
В робочі машині за
From $6999 or $583.25/mo. for 12 mo.*
це дійсно "про" інструмент :kbd:

Тому, всі бігом на порятунок x86, бо можемо не встигнути. І вже буде не врятувати :weep:

Відправлено через 7 хвилин 9 секунд:
LPDDR так. Але на потужних мобільних робочих станціях типу Lenovo Thinkpad T / Dell Precision є SO-DIMM. І дозволяє з 32гб апнутись до 128, якщо це необхідно
ПК платформа, вона зараза така - дає кінцевому користувачу вибір
tornadox
Member

yuriy_dd: 09.04.2025 22:59х86 вже нічого не врятує

Ого, ще один місіонер з клубу "M4-це-любов". Ти, певно, переплутав форум, це overclockers, тут залізо не для того, щоб на нього дивитись і мріяти, а щоб його крутити до диму. А ти зі своїм Cinebench як з іконою бігаєш, один потік, один ват, одне кохання.

Йди вже на форуми до макбоїв, там якраз у нова прошивка на стилус вийшла, тестуйте разом. Кажуть, у клубі "євангелістів енергоефективності" зараз якраз сезон облизування технічних специфікацій. Не запізнись, бо місця біля Грега з Купертіно швидко займають, особливо ті, хто в захваті від одно-потокової продуктивності… у всіх сенсах.

Відправлено через 7 хвилин 8 секунд:
alexeygalas: 10.04.2025 13:11Ну і з тих пір, як Mac Pro теж на MOP - і в ньому тепер пам*яті додати неможливо.
В робочі машині за

From $6999 or $583.25/mo. for 12 mo.*

це дійсно "про" інструмент :kbd:
До речі, десь колись читав цікаве дослідження про маркетинг у техніці. Там розбирали, як слова типу Pro, Ultra, Max і вся ця інша “професійна” мішура впливає на вибір користувачів. Висновок був дуже красномовний: чим гучніше назва, тим більше вона розрахована не на професіоналів, а на вразливих до маркетингу людей, яким важливі понти, а не суть.

Особливо смішно, що практично вся техніка й більшість софту від Apple обов’язково має оте Pro в назві, хоч там іноді й відверто споживчі продукти, які до реальної професійної роботи мають такий самий стосунок, як дитячий пластилін до будівництва мостів.
alexeygalas
Member

При чому комічність ситуації в тому, що він порівнює очки 16 прошки вагою 2кг і товщиною з півтора пальця з тоненьким 13" планшетом, де цей 16 ядерний проц задушений по самі помідори

Відправлено через 4 хвилини 51 секунду:
tornadox: 10.04.2025 13:57Особливо смішно, що практично вся техніка й більшість софту від Apple обов’язково має оте Pro в назві, хоч там іноді й відверто споживчі продукти, які до реальної професійної роботи мають такий самий стосунок, як дитячий пластилін до будівництва мостів.
Там вся ОС взагалі ні з яким PRO нічого спільного немає.
Я до мака в тій самій компанії працював на Dell Precision 5540 на 9850H з vPro. Як же там все з коробки чудово менеджилось, оркеструвалось і оновлювалось. Після downfall ясне діло все це діло сильно загалаго і я віддав його, і дали мені мак на тому самому кофі лейк рефреш.
Ти б бачив, через які костилі в MacOS відбувається віддалений менеджмент і інтеграція в домен MS і обслуговування всіх політик. При чому, не раз доводилось фіксити віддалено, бо завжди шось злітає. І так смішно спостерігати, як девопси пихтять, проклинають оте все - але всією душою продовжують любити ці "божественні" маки.
tornadox
Member

alexeygalas: 10.04.2025 13:58При чому комічність ситуації в тому, що він порівнює очки 16 прошки вагою 2кг і товщиною з півтора пальця з тоненьким 13" планшетом, де цей 16 ядерний проц задушений по самі помідори
Я навіть не стараюся вчитуватися, бо ще з попередніх тем не можу зрозуміти, це свідомий троль чи справжній адепт? Бо знайти мотивацію кланятися Apple в кожній темі, це вже треба або фанатизм мати, або євангеліє маркетологів читати перед сном.

І навіть якщо припустити, що десь там у якихось вузьких задачах Apple справді зробила щось вражаюче (хоча, чесно кажучи, їхня єдина справжня революція, це маркетинг), то це все одно лишається дуже закрита й задушена платформа. Вона робить тільки те, що дозволяє їй Apple, і нічого більше.

Сам Джобс неодноразово говорив, що компанія має диктувати користувачу, а не навпаки. У них це вважається філософією: ти не власник пристрою, ти просто тимчасово допущений до користування, поки граєш за правилами.
alexeygalas: 10.04.2025 14:03Ти б бачив, через які костилі в MacOS відбувається віддалений менеджмент і інтеграція в домен MS і обслуговування всіх політик.
це одна з причин по якій нам не хочуть видавати мак... :weep:
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 10.04.2025 13:11
yuriy_dd: 10.04.2025 12:18анальний зонд Віндовс 11 - досить глибоко сидить. Може просто ви не знаєте.
В сортах зондів не розбираюсь, даруйте. То вже вам видніше. Просто виконую абсолютно всі задачі, які мені необхідно.
доводиться і Віндовс виправдовувати :)
alexeygalas: 10.04.2025 13:11 Бо кожен тут присутній розуміє, що маки дуже вузько-спеціалізована техніка
і що саме простий користувач не зможе робити на маку?
alexeygalas: 10.04.2025 13:11 Тому я б на вашому місці не волав під кожною темою з лептопами про однопоток і кількість папуг на ватт. Бо це єдиний козир. А більше то і хвалитись нічим
але ви визнаєте що це таки хороший козир? і що х86 вже ніколи не зможе догнати, а прірва буде лише збільшуватись?
а потім і Квалком для Віндовс підтягнеться, і буде і для Віндовс свято :)
alexeygalas: 10.04.2025 13:11 Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
В лептопах так. В пк - ні. А що там з пам*яттю в Mac Studio?
якщо для задач ШІ - то памяті там багато. Подібне рішення на х86 - потребуватиме багато ВК, кожна з яких дорожча за макстудіо
дивина - рішення від Епл - це ще й дуже дешево
чи ви не згідні?
alexeygalas: 10.04.2025 13:11 Відправлено через 7 хвилин 9 секунд:
LPDDR так. Але на потужних мобільних робочих станціях
щось я не дуже розумію навіщо вона взагалі, краще купити десктоп

Відправлено через 5 хвилин 59 секунд:
tornadox: 10.04.2025 14:12 Я навіть не стараюся вчитуватися, бо ще з попередніх тем не можу зрозуміти, це свідомий троль чи справжній адепт? Бо знайти мотивацію кланятися Apple в кожній темі, це вже треба або фанатизм мати
уявіть собі - що я навіть не маю жодного Епл пристрою (хоча М4 мак міні вже замовив)
мене пруть лише АРМ проци та їх швидкодія
а також відсутність конкуренції на ринку х86 - де лише 2 компанії які між собою звязані крос-ліцензіями і ніхто не зайде
х86 - це тупик

скільки є кастомних рішень на х86? лише в ігрових консолях

а тепер скільки є виробників проців на АРМ? і кожен з них може щось своє додати. Наприклад Гугл в процах Тензор для пікселів
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 10.04.2025 14:15доводиться і Віндовс виправдовувати
Більше схоже на безперечну перевагу ніж на виправдовування )) і я працюю на 3х ОС продовж дня, якщо що. І лінукс теж в їх числі
yuriy_dd: 10.04.2025 14:15що саме простий користувач не зможе робити на маку?
Не хочу витрачати весь день на список
yuriy_dd: 10.04.2025 14:15але ви визнаєте що це таки хороший козир
Це козир для тих хтотв горах без розетки живе а не для мене.
Для мене козир пк це всеядність
yuriy_dd: 10.04.2025 14:15а прірва буде лише збільшуватись?
Ця прірва лише у вашій уяві )
yuriy_dd: 10.04.2025 14:15щось я не дуже розумію навіщо вона взагалі, краще купити десктоп
А можна і мати лептоп, який важить 2кг і можна взяти з собою будь куди.
yuriy_dd: 10.04.2025 14:15якщо для задач ШІ - то памяті там багато.
Крім ші ще є купа задач, навіть робота з зображенням надвисокої здатності, розрахунки опору матеріалів, моделювання, медицина, промислове виробництво і багато іншого

Відправлено через 1 хвилину 48 секунд:
yuriy_dd: 10.04.2025 14:21М4 мак міні вже замовив
Ти затираєш про час від батареї і замовив мак міні :facepalm:
В мене все.

Відправлено через 2 хвилини :
yuriy_dd: 10.04.2025 14:21кожна з яких дорожча за макстудіо
дивина - рішення від Епл - це ще й дуже дешево
чи ви не згідні?
Моя робоча станція обійшлась в 95к і швидша за мак студіо ціною 240к
Тому так - не згоден. Мак студіо - мертвонароджений
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 10.04.2025 14:29
yuriy_dd: 10.04.2025 14:15що саме простий користувач не зможе робити на маку?
Не хочу витрачати весь день на список
що невже навіть на пару пунктів не вистачило? :)
yuriy_dd: 10.04.2025 14:15якщо для задач ШІ - то памяті там багато.
Крім ші ще є купа задач, навіть робота з зображенням надвисокої здатності, розрахунки опору матеріалів, моделювання, медицина, промислове виробництво і багато іншого
чи потрібно це звичайним користувачам?
чи хтось вам забороняє і далі купувати х86?
чи ви хочете цим зупинити прогрес?
ну і це питання в софті - чим більше буде АРМ - тим більше софт змігрує на АРМ
а з зображенням - маки працюють значно краще
yuriy_dd: 10.04.2025 14:21М4 мак міні вже замовив
Ти затираєш про час від батареї і замовив мак міні :facepalm:
В мене все.
на час роботи від батареї - впливає споживання
а навіть 50 Вт на постійно - це 36кВт на місяць
мені треба буде на постійно
Ответить