Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
daesz
Member

Yurius: 06.04.2025 20:14 Помітили як спокійно в темі ?це тому що декого відправили на нове лікування баном до 17 квітня :lol:
Я просто кинув в ЧС, ще було б чудесно, якщо б не показуло, що в темі є нові повідомлення, якщо вони від людей з ЧС, жаль функціонал цього не передбачає :D
Yurius
Member

daesz: 06.04.2025 20:18
Yurius: 06.04.2025 20:14 Помітили як спокійно в темі ?це тому що декого відправили на нове лікування баном до 17 квітня :lol:
Я просто кинув в ЧС, ще було б чудесно, якщо б не показуло, що в темі є нові повідомлення, якщо вони від людей з ЧС, жаль функціонал цього не передбачає :D
повністю згоден.
vsx
Member

Yurius: 06.04.2025 20:14 До них додаються унікуми з 4080 по 45к+ ,до яких ніяк не дійде,що 5070ті це теж саме і вже по 45 в офіціалів :D

Помітили як спокійно в темі ?це тому що декого відправили на нове лікування баном до 17 квітня :lol:

Насчет 4080, все они понимают, просто всем денег хочется. Можно спросить Альваро за сколько он свою отдаст)
vsx
Member

оказывается тут есть кучка спекулянтов которые еще и лижут друг другу :think:
теперь к нашему любимому
попустили -> опустили
кучкою -> купою
друг другу -> один одному
по факту -> за фактом
дальше неразборчиво
пиши лучше по-русски, не позорься
luckygamerks
Member

man1242: 06.04.2025 11:41
vsx: 06.04.2025 11:02 не вижу никакого смысла менять 7900ХТХ как минимум до выхода rdna next
Пока в штатах рыжий решил что покупать видеокарты людям уже хватит есть шанс что все карточки из китая поедут в большем количесвте прямо к нам :-P
Можей й таке. Але ж найближчим часом відеокарти теж теоретично подорожчають, через довжині мита.
Yurius
Member

luckygamerks: 06.04.2025 23:37
man1242: 06.04.2025 11:41

Пока в штатах рыжий решил что покупать видеокарты людям уже хватит есть шанс что все карточки из китая поедут в большем количесвте прямо к нам :-P
Можей й таке. Але ж найближчим часом відеокарти теж теоретично подорожчають, через довжині мита.
краще з цінами точно не буде і не тільки в залізі.
Entar
Member

Yurius: 06.04.2025 20:14 До них додаються унікуми з 4080 по 45к+ ,до яких ніяк не дійде,що 5070ті це теж саме і вже по 45 в офіціалів :D
Памятаю деякий час назад тут були крики про те що дешевше 55-60 не буде, очікувати взагалі не варто, треба прийняти нову реальність срочно купувати цю карту за 55-60к бо ціни тепер такі.

Щось я взагалі охолов до цієї теми з оновленням відеокарти, не знаю. Так і не закінчив (і навіть до середини не пройшлов) ні одну гру з Ассасінів, год оф вар, хорайзон (а це одні з небагатьох ааа-ігр в які я хотів пограти). Більше потягнуло пройти нову збірку Factorio з модами, і подібні ігри.
Із реально жрущого я очікую тільки ANNO римське. Інколи пограти в пое 2, ТЕСО, Варкрафт вистачає цілком 4070. Не знаю, от воно мені треба ту карту взагалі оновлювати? Ну от потрачу я 25-30 тис (це з продажем 4070) щоб купити 5070 ті, щоб що? А це ще по хорошому БП міняти.
Подивлюся як воно буде в районі нового року загалом.
Yurius
Member

Entar: 07.04.2025 12:01
Памятаю деякий час назад тут були крики про те що дешевше 55-60 не буде, очікувати взагалі не варто, треба прийняти нову реальність срочно купувати цю карту за 55-60к бо ціни тепер такі.

Щось я взагалі охолов до цієї теми з оновленням відеокарти, не знаю. Так і не закінчив (і навіть до середини не пройшлов) ні одну гру з Ассасінів, год оф вар, хорайзон (а це одні з небагатьох ааа-ігр в які я хотів пограти). Більше потягнуло пройти нову збірку Factorio з модами, і подібні ігри.
Із реально жрущого я очікую тільки ANNO римське. Інколи пограти в пое 2, ТЕСО, Варкрафт вистачає цілком 4070. Не знаю, от воно мені треба ту карту взагалі оновлювати? Ну от потрачу я 25-30 тис (це з продажем 4070) щоб купити 5070 ті, щоб що? А це ще по хорошому БП міняти.
В цілому здраве мислення ,не усім потрібні відеокарти за 30+к грн,та й якісних ігор 2-3 за рік :)

До речі на форумі "горе" , обидва акаунти 43 річного хлопчини поїхали до психлікарні назавжди :lol:
"Заборона доступу Безстроково"
Геральт
Member

Entar
Міняти кожне покоління точно не варто. Тим більше під QHD, який не такий вже й вимогливий.
Мені он 6900 вистарчає на разі для всього, хоч інколи і з компромісами.
Melofon
Member

Yurius: 06.04.2025 20:14Помітили як спокійно в темі ?це тому що декого відправили на нове лікування баном до 17 квітня
О да :gigi: , реально спокойно, "43-х летний" неадекват ушёл в "отпуск" ;) , но вроде бессрочно :think: .
vsx
Member

Melofon: 07.04.2025 13:15 О да :gigi: , реально спокойно, "43-х летний" неадекват ушёл в "отпуск" ;) , но вроде бессрочно :think: .
Изначально был обычный бан, но после того он как продолжил писать с клона еще и хвастался при этом, сменили на бессрочный..
Я честно говоря против таких вечных банов, юзер все таки был старый, да, с приветом, но все же
GreenMile
Member

Entar: 07.04.2025 12:01 Щось я взагалі охолов до цієї теми з оновленням відеокарти, не знаю. Так і не закінчив (і навіть до середини не пройшлов) ні одну гру з Ассасінів, год оф вар, хорайзон (а це одні з небагатьох ааа-ігр в які я хотів пограти). Більше потягнуло пройти нову збірку Factorio з модами, і подібні ігри.
Це ви просто дорослішаєте. Жартую :D Не заради срачу, але те, що ви назвали - воно реально ніяке і нудне. Вальгаллу пограв кілька годин - не зачепило взагалі, нудне, примітивне, бездумне - закинув, видалив. Год оф вар - коридорне, нудне, хоча краще Вальгалли, пограв кілька годин, не зачепило - закинув, хочу спробувати на геймпаді пізніше, може з ним буде більше фану хоча б від бойовки. Хорайзон - не грав, в принципі не моя гра, не можу сказати.
Короч, я про що - спробуйте шось інше, ну там я не знаю КП2077, КСД1/2, БГ3, Індіану, РДР2, Робокопа.
Yurius
Member

vsx: 07.04.2025 14:45
Melofon: 07.04.2025 13:15 О да :gigi: , реально спокойно, "43-х летний" неадекват ушёл в "отпуск" ;) , но вроде бессрочно :think: .
Изначально был обычный бан, но после того он как продолжил писать с клона еще и хвастался при этом, сменили на бессрочный..
Я честно говоря против таких вечных банов, юзер все таки был старый, да, с приветом, но все же
На ОБОХ акаунтах вже були срочні бани і не одноразово, шанс давали.

Відправлено через 4 хвилини 24 секунди:
Це ви просто дорослішаєте. Жартую

Історія на туж тему,як я проходив Сайлент Хіл 2 : побігав годин 6 , а останні 6 "пройшов" на ютубі ,бо втомився та й гра піддушила:gigi:
Entar
Member

GreenMile: 07.04.2025 15:24 Це ви просто дорослішаєте. Жартую :D Не заради срачу, але те, що ви назвали - воно реально ніяке і нудне. Вальгаллу пограв кілька годин - не зачепило взагалі, нудне, примітивне, бездумне - закинув, видалив. Год оф вар - коридорне, нудне, хоча краще Вальгалли, пограв кілька годин, не зачепило - закинув, хочу спробувати на геймпаді пізніше, може з ним буде більше фану хоча б від бойовки. Хорайзон - не грав, в принципі не моя гра, не можу сказати.
Короч, я про що - спробуйте шось інше, ну там я не знаю КП2077, КСД1/2, БГ3, Індіану, РДР2, Робокопа. [/off]
Скоріше старію :) Мене більше захоплює якийсь медитативний інженерно-складний глибокий ігровий процес з елементами логістики, стратегічного мислення, розрахунків ітд, ніж відносно одноманітний процес вбивства ворогів. Ігри описані вище грав в основному заради сюжету і картинки, проте сюжет там на жаль недотягує до моїх побажань.

Більшість ігор які ви назвали я також грав, крім БГ, відкладав цей проєкт як десерт на пізніше, люблю цей жанр і всесвіт.
Nortrom
Member

:laugh:
man1242
Member

Та нормально там все, люди карты наценили на 35% сверху чтоб обычный игроман не смог себе позволить :D Вот решат все проблемы а к этому времени цены устаканится B-)
daesz
Member

man1242: 07.04.2025 20:54
Та нормально там все
Ех, якби ж..

Не зовсім по темі, але все ж - хтось із тих, хто має 50 серію пробував борду 2? Цікаво наскільки все погано через відсутність фізикса.
vsx
Member

:laugh:

Кто не в курсе, недавно на руснявом канале PRO Hi-Tech протестировали intel B580 и "выяснили" что производительность не падает на старых процессорах. Следовательно, обвинили Hardware Unboxed в подлоге и призвали признать свои ошибки. Ответку ждать пришлось недолго.
Volodya811
Member

vsx: 06.04.2025 23:27 оказывается тут есть кучка спекулянтов которые еще и лижут друг другу :think:
теперь к нашему любимому
попустили -> опустили
кучкою -> купою
друг другу -> один одному
по факту -> за фактом
дальше неразборчиво
пиши лучше по-русски, не позорься
Те, що людина пише / говорить українською - це значно краще, ніж асоціювати себе з московською недоімперією, орками і рашизмом, пишучи / говорячи російською. А щодо русизмів - це дрібниця, головне, що зберігається українська фонетика. У нас немає жодного регіону в Україні, де говорять літературною українською.
alumem
Member

Volodya811
Я правильно понимаю, что законы как под копирку с раши этадругое?
А если на руском языке говоришь то зрада.
Ps зачем вы вообще это мовне питання поднимаете, оно существует только для того что бы народ травить друг на друга.
Закрыто