Збирайте свій наступний ПК з доступними та стильними корпусами ASUS

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

makumazan84: 08.04.2025 01:05
daesz: 07.04.2025 21:39
Наприклад https://www.aliexpress.com/item/1005005638053744.html
Брав такий для джонсбо Д31, алюмінієвий і дуже якісний.
Але в цього А31 інша проблема - ті вентилі ще й під кутом, тому як зафіксувати підпорку - незрозуміло.
Мав схожу проблемку з Corsair 280X та ASUS TUF 4070Ti -- підпорку тупо нікуди ставити. Оскільки щілина мала всього 2-3 мм заввишки, то приклеїв шматочок товстої резини (в моєму випадку -- накладка на ніжку стільця) так, щоб і карту підпирало, і не видно було.

А, взагалі, підпорки для півторакілограмових відях, що споживають під 300Вт... Не так я собі уявляв технічний прогрес, зовсім не так)
Я таке ж робив - тільки ставив сантехнічну прокладку. Ту підподрку що кинув лінком вище замовив ще де того як купив ВК, але по факту (див фото) її банально не було куди запхати, прикрутив разок щоб глянути - відкрутив і перепродав :D
спойлер
Изображение
Ozumat
Junior

Tiufin: 07.04.2025 21:51
afhpwnd: 07.04.2025 16:51 З мінімалкою 8000 грн та ціною від 5000 грн за корпус. Да, це доступно, це - перемога.
удавіться ви з такою ціною та фразою "доступно".
Та краще взяти коробку від бананів чи у когось із знайомих чи на ринку б\в корпус за 200 грн.
Це найостання річ з ЛГБТ підсвіткою на яку треба витрачати грощі.
Ну так люди з мінімальною не збирають ігрові компи. Та й кому ці претензії- наче це український виробник та робить ці корпуси суто для українського ринку, з врахуванням його реалій? Нажаль, якби робив український, то ціна була б ще вища.
Я коли пару років тому комп збирав, то теж по старій пам'яті думав, що корпус- то якась фігня за 1000, максимум 2000грн. Але виявилось, що то розмірами не підходить, то ще щось там не так (вже і не пам'ятаю), то ж, взяв попростіше, але все одно 4000+ грн він коштував. Але було/є багато і за 10000+. То ж, тому напевно про корпуси із новини пишеться "доступні"
Я людина з cosmos c700p яка збирала ігровий пк і мінімальною зп, питання?)))
Tiufin
Member

Ozumat: 08.04.2025 02:04
Tiufin: 07.04.2025 21:51
Ну так люди з мінімальною не збирають ігрові компи. Та й кому ці претензії- наче це український виробник та робить ці корпуси суто для українського ринку, з врахуванням його реалій? Нажаль, якби робив український, то ціна була б ще вища.
Я коли пару років тому комп збирав, то теж по старій пам'яті думав, що корпус- то якась фігня за 1000, максимум 2000грн. Але виявилось, що то розмірами не підходить, то ще щось там не так (вже і не пам'ятаю), то ж, взяв попростіше, але все одно 4000+ грн він коштував. Але було/є багато і за 10000+. То ж, тому напевно про корпуси із новини пишеться "доступні"
Я людина з cosmos c700p яка збирала ігровий пк і мінімальною зп, питання?)))
Це ви маєте наувазі що лише корпус коштував близько 20к грн?
Чесно кажучи, в мене купа питань до таких людей. Нахіба та навіщо - це перші, що приходять на ум )
AssayMAS
Member

Voozy: 07.04.2025 19:55Сонце взорвётся, пока в нашем Зимбабве на минималку можно будет купить даже проц нормальный.
"нормальный" по каким критериям? Еще в 80-е изобрели ПК который отображал введённый буква мгновенно.
В 90-e топ ПК у нас стоил как трёхкомнатная квартира в центре города
в 2000-е уже были ПК за пол годичную ЗП
в 2010-е уже минимальный ПК за 2-3 минимальных ЗП
в 2020-е уже смартфоны были мощнее чем 10+ летний ПК и за одну минималку
в 2030-е вангую мини ПК "портативные консоли" или неттопы\планшеты за одну минимальную ЗП.

Даже сейчас в китае есть портативные ретро консоли за 20-40$ - чем не ПК... осталось только ОС нормальную к ним - но никому нинада.
Muttabor
Member

daesz: 07.04.2025 21:39в цього А31 інша проблема - ті вентилі ще й під кутом, тому як зафіксувати підпорку - незрозуміло.
скорее всего, понадобится крепление, которое вкручивается в стойки материнской платы. Что-то типа такого:
https://www.aliexpress.com/item/1005003438938835.html
спойлер
a31.png
Sanьka
Member

Шкода що Асус який був років 15 тому і Асус зараз - зовсім різні Асуси ((((
Мені все більше асоціація з Райзером чи подібним оверпрайс пафосняком.
waryag
Member

makumazan84: 08.04.2025 01:05А, взагалі, підпорки для півторакілограмових відях, що споживають під 300Вт... Не так я собі уявляв технічний прогрес, зовсім не так)
А як? На відміну від процесорів, відяхи гарно масштабуються. При неможливості безкінечно ефективного покращення техпроцесів з архітектурами та відсутності обмежень збільшення жору і розмірів - питання часу.
Дядя Діма
Member

Красиво, но дорого, и есть еще как бы ульта от Lian Li Lancool 207 за $100.
Alligator
Member

Дядя Діма: 08.04.2025 13:02 Красиво, но дорого, и есть еще как бы ульта от Lian Li Lancool 207 за $100.
Є нюанс, 100 баксів це 4200+ грн, Lian Li Lancool 207 у перевірених магазинах 4600, ASUS не далеко пішов. :shuffle:
Залежно від модифікації, ціна варіюється, але не перевищує 5000 грн.
n+gibat[]r
Member

Потужні корпуси для потужних ПК потужних потужників :up:
Але я фанбой be quiet! :laugh:

Отправлено спустя 4 минуты 15 секунд:
afhpwnd: 07.04.2025 16:51 З мінімалкою 8000 грн та ціною від 5000 грн за корпус. Да, це доступно, це - перемога.
удавіться ви з такою ціною та фразою "доступно".
Та краще взяти коробку від бананів чи у когось із знайомих чи на ринку б\в корпус за 200 грн.
Це найостання річ з ЛГБТ підсвіткою на яку треба витрачати грощі.
Той хто працює за мінімалку тому новий комп'ютер не треба :gigi:
Там вже на олх треба дивитись б/в залізо :laugh:
afhpwnd
Member

А ось всі ці люди, яки гигикають з мінімалки і кажуть, що треба быльше заробляти, та стимул шукати якийсь.
Ідіть погигикайте в обличча вихователям, вчителям, медсестрам, санітарам, слюсарям.
Вам дуже смішно?
Чм вм уявляєте наше яскраве життя без цих професій?
Дуже соромн за вас :(

p/s: ASUS зажрався. Та й не тільки він. Нині Китай пропонує більш дешеві аналогічні рішення. Але це треба замовляти, чекати і приймати всі ризики.
Alligator
Member

afhpwnd: 09.04.2025 06:45 А ось всі ці люди, яки гигикають з мінімалки і кажуть, що треба быльше заробляти, та стимул шукати якийсь.
Ідіть погигикайте в обличча вихователям, вчителям, медсестрам, санітарам, слюсарям.
Вам дуже смішно?
Чм вм уявляєте наше яскраве життя без цих професій?
Дуже соромн за вас :(

p/s: ASUS зажрався. Та й не тільки він. Нині Китай пропонує більш дешеві аналогічні рішення. Але це треба замовляти, чекати і приймати всі ризики.
Знаєте, що саме цікаве? Витрати на освіту та медицину найбільші після військових витрат, звісно вчитель в школі та медсестра з цього отримує меньше ніж копійки, але це найкращий приклад як людей загоняют вчити свою професію 5 років в універі, потім щорічні підвищення кваліфікацій, підтвердження кваліфікацій й т.д. і на виході людина згідна працювати за копійки бо боїться втратити роботу на навчання якої віддала багато років :shuffle:
А на рахунок "ASUS" чи "Китай", коли в житі людини настає період, що час, спокій та комфорт стає пріоритетнішим за гроші то починаешь обирати переплату за бренд чи магазин знаючі, что пристрій буде працездатним тут та зараз, а якщо щось зміниться то відремонтують чи замінять, а не чикати щось з китаю навіть знаючи, на якому заводі китаю збирається цей ASUS та під яким брендом його продають місцеві китайці.
Dilfin
Member

Alligator: 07.04.2025 17:16
Dilfin: 07.04.2025 17:07

Все б нічого, але вона не влізе в той корпус, мав я подібний, а якщо і влізе то це будуть ще ті коломийки.
Чого це? TUF Gaming GT302 ARGB для відеокарт довжиною до 400 мм. У мене карта 355.9mm і вона здоровенна, вже карти у 400+ роблять? :spy:
Тому, що TUF ледве влазить в малі корпуси.
Olgard_Samitnyk
Junior

Часто читаю в заголовку "бюджетний" і дивуюсь як у авторів совісті вистачає таке писати ? "Бюджетний" корпус за 4-5К гривень, "бюджетною" клавіатурою за 2К+ нещодавно на Ютубі всі рекомендації були засрані. Чи це я такий бомж, чи решта різко стали міліонерами ...
YoDA_91
Member

Olgard_Samitnyk: 09.04.2025 11:24 Часто читаю в заголовку "бюджетний" і дивуюсь як у авторів совісті вистачає таке писати ? "Бюджетний" корпус за 4-5К гривень, "бюджетною" клавіатурою за 2К+ нещодавно на Ютубі всі рекомендації були засрані. Чи це я такий бомж, чи решта різко стали міліонерами ...
Так а что такое сейчас те 4-5 тыщ грн? это 100 с чем-то баксов. или две тыщи грн? Если в магаз нормально сходишь - уже минус тысяча.
Artem_K
Member

Таки да, з "бюджетними" АСУС трохи погарячкували.
PS. Коли виїзжав з Бахмута, все винув та забрав, а корпус залишив. Півроку попрацювало просто зібране на столі, а далі переїхало у корпус FSP, бо він виявився при сортуванні по ціні першим, у кого були одночасно нижне встановлення БЖ та сітчаста морда. Ото бюджетність, а оте все ваше це :)

Відправлено через 4 хвилини 3 секунди:
YoDA_91: 09.04.2025 11:52Так а что такое сейчас те 4-5 тыщ грн? это 100 с чем-то баксов. или две тыщи грн? Если в магаз нормально сходишь - уже минус тысяча.
Тисяча це ще класно, тут на сім'ю закупівля - оп и 2,5К немає. А через пару днів - де воно :D
Alligator
Member

Olgard_Samitnyk: 09.04.2025 11:24 Часто читаю в заголовку "бюджетний" і дивуюсь як у авторів совісті вистачає таке писати ? "Бюджетний" корпус за 4-5К гривень, "бюджетною" клавіатурою за 2К+ нещодавно на Ютубі всі рекомендації були засрані. Чи це я такий бомж, чи решта різко стали міліонерами ...
Там вказано "доступний", бюджетний це 2-3к грн.
Дядя Діма
Member

Alligator: 09.04.2025 12:02 Там вказано "доступний", бюджетний це 2-3к грн.
бюджетний - це, напевно в нашому випадку, вже коробка від материнської плати :)
Alligator
Member

Дядя Діма: 09.04.2025 19:00
Alligator: 09.04.2025 12:02 Там вказано "доступний", бюджетний це 2-3к грн.
бюджетний - це, напевно в нашому випадку, вже коробка від материнської плати :)
Ну в рекламній темі не дуже писати інші бренди, той же 55 mesh буде в половину від 5к.
Ответить