HELP! Відеокарта RTX 4060 працює в PCI express x1

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Junior

Всіх вітаю, одразу подякую, що зайшли прочитати мою проблему.
Суть: Після запуску пк на холодну, тобто він постояв хоча б 10 хвилин, я натискаю кнопку увімкнення відеокарта запускається в режимі PCI express X1 4.0 (через це в іграх фпс меньше), після перезавантаження пк, змінюється на PCI express x8 4.0, в чому може бути проблема?
Точно коли таке почалось не можу сказати, помітив лише в GTA 5 Enhanced, але коли почались просадки, думав просто не оптимізована гра, до цього в основному грав в КС 2, але такого не було помітно бо фпс замість 400 був 200-300, можливо з'явилось після переходу на віндовс 11, але от хочу уточнити у Вас, з чим може бути пов'язана дана проблема, дякую за увагу, буду очікувати на відповіді
oh_boy
Member

Мануально в біосі встановити параметри псі
AFU_power
Member

m1khailyan: 06.04.2025 12:30 Всіх вітаю, одразу подякую, що зайшли прочитати мою проблему.
Суть: Після запуску пк на холодну, тобто він постояв хоча б 10 хвилин, я натискаю кнопку увімкнення відеокарта запускається в режимі PCI express X1 4.0 (через це в іграх фпс меньше), після перезавантаження пк, змінюється на PCI express x8 4.0, в чому може бути проблема?
Точно коли таке почалось не можу сказати, помітив лише в GTA 5 Enhanced, але коли почались просадки, думав просто не оптимізована гра, до цього в основному грав в КС 2, але такого не було помітно бо фпс замість 400 був 200-300, можливо з'явилось після переходу на віндовс 11, але от хочу уточнити у Вас, з чим може бути пов'язана дана проблема, дякую за увагу, буду очікувати на відповіді
це нормальна поведінка, воно було на віндовс10, для енергозбереження карта вимикає непотрібні лінії

Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
Вот тоже ртх4060, при простої 1.1 x8, при рендерингу 4.0 х8
спойлер
Знімок екрана 2025-04-06 123814.png
Знімок екрана 2025-04-06 123834.png
Grava
Member

AFU_power: 06.04.2025 12:39Вот тоже ртх4060, при простої 1.1 x8, при рендерингу 4.0 х8
Ви хоч самі читаєте що пишите :laugh:
карта вимикає непотрібні лінії
(ні)
і самі показуєте скріншот де в обох випадках 8 ліній.
кількість ліній ніколи не зменьшується.
AFU_power
Member

Grava: 06.04.2025 12:43Ви хоч самі читаєте що пишите
Да
Grava: 06.04.2025 12:43і самі показуєте скріншот де в обох випадках 8 ліній.
кількість ліній ніколи не зменьшується.
попутав як працює ASPM, не правий.
m1khailyan
Junior

oh_boy: 06.04.2025 12:33 Мануально в біосі встановити параметри псі
В біосі я можу поставити тільки Gen, єдине, що знайшов
AntonyKandaurov
Member

m1khailyan
Картка добре закріплена та вставлена в слот?
m1khailyan
Junior

Так, карта добре закріплена, так як не переставляв її з моменту як зібрав пк.
Є деякі зміни, оновив біос, до найновішої версії, вимкнув пк, почекав хвилин 20, запустилась в х8 ліній, можливо треба довше почекати, але точніше зможу сказати завтра, чи допомогло, так як зараз потрібно працювати
GreenMile
Member

m1khailyan: 06.04.2025 12:30 Всіх вітаю, одразу подякую, що зайшли прочитати мою проблему.
Якщо "відвалюються-з'являються" лінії і з прогрівом шось міняється, то проблеми можуть бути як з картою так і не знаю процом або материнкою (сокетом).
Якщо після оновлення біоса повториться ситуація - то переставте проц в сокеті (витягніть-вставте заново), переткніть відяху і пам'ять. Якщо і далі нє - ну тоді вже окремо діагностувати.
Ответить