1. Дурнуватий скейлінг зображення з подвійною буферизацією і даунскейлом зображення (Anti Aliasing був випиляний ще в Catalina здається), щоб зробити нормальне зображення на моніторі з ррі меншим ніж 218 потрібно платну програму. І це всеодно не вирішує проблему до кінця.
2. Неможливість нормальної роботи із мишею, так як прискорення ввімкнене на рівні ядра і вимкнути його повністю просто неможливо;
3. Навіть із максимально вимкненими анімаціями інтерфейс ну занадто повільний;
4. Концепція робочих столів із декількома моніторами продумана не до кінця, що створює суттєві незручності в роботі з багатовіконним режимом;
5. Багато функцій гарячими клавішами і мишою в інтерфейсі або відсутні або зроблені не логічно в порівнянні із Windows або Linux із KDE, Gnome, Unity.
Продовжувати можна до нескінченності, багів і недоробок вистачає. Нажаль немаю часу. Тому написав топ 5, який мене дратує найбільше
О на додачу згадав: група кнопок керування вікном. При здоровезній рамці вікна кнопки займають 1/3 висоти і з цим прискоренням попасти по них одним рухом просто неможливо. Хоча могли би viewport кнопки зробити більший просто саму іконку кнопки по середині але щоб при наведенні вона активувалась. Але ні - прицілюйся і попадай з 3го разу )) Або юзай гарячі клавіші, що я і роблю. Тоді на який вони там потрібні. Забрали би їх взагалі
Тому порівняно із Windows я вважаю маки не заслуговують приставку PRO, бо з PRO вони нічого спільного і близько не мають. Скоріше виглядає як дипломний проект студанта універу з купою помилок і зауважень, загорнутий в дорогу блискучу коробочку із стікером яблука.
І Mac Studio з iMac PRO - дуже яскраві приклади цього
Notice: Це суто моя думка, яку я ні кому не нав*язую. Кожен користується тим, що зручніше і підходить краще для обраних задач. Але особисто я, після робочого дня за маком перемикаючись на PC відчуваю полегшення і ковток свіжого повітря, який ти робиш виходячи з темної затхлої комори. І з*являється впевнене відчуття, що це мій лептоп а не корпорації Apple, який я взяв в них в оренду і насправді я там гість, а не власник.