Відеокарта Nvidia RTX Pro 6000 із 96 гігабайтами пам’яті GDDR7 обійдеться приблизно в $8,5 тисяч

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ghody: 23.03.2025 18:38msrp это цена без налога. в украине ндс 20% потому к любой msrp надо добавлять 20% цены и тогда получишь официальную цену в своей стране
Какая к черту разница что там с официальной ценой, по которой ты нигде не найдешь ее, не имея связей или не проврачивая какие то схемки с обходом таможни заказывая видяху с каких нить пердей. Самые дешевые A6000 Ada на релизе у нас были по 9к $ при MSRP в 6800$ (+32% от MSRP), а спустя пару месяцев и вовсе выстреливали до 12к $ MSRP на 5090 в 2000$ - просто смех, видели у нас 5090 за 100к грн ? Вот и я не видел, а по 150к грн пожалуйста (+80% от MSRP). Я бы сказал MSRP существует только для того что бы ты понимал насколько тебя прогрели как лошару, да и все тут. Где то ты больше лох, где то меньше, но все равно лох :gigi:
yariksom
Member

назбираю грошей і куплю, в день отримання на руки продам китайцям.
Я просто не знаю, що можна робити з такою картою, а якщо взнаю то не зумію :gigi:
lewerlin
Member

diplo: 23.03.2025 21:24Не понятно, за что такие деньги тогда просят.
Мак - не про залізо, а про цілісний програмно-апаратний комплекс. Звідси всі плюси і мінуси. На маку ти нічого не збираєш, не налаштовуєш - увімкнув, залогінився і працюєш. Багато хто готовий переплачувати тупо за можливість ні в чому не розбиратися.
Найкраща реклама мака для маковода - розписаний Earanak андервольт свого інтелу. Після прочитання подібного, клієнт відвалить х10, аби лише з таким не стикатися.
diplo
Member

lewerlin: 24.03.2025 21:21
На маку ти нічого не збираєш, не налаштовуєш - увімкнув, залогінився і працюєш.
Да конечно. Недавно ребенок не смог на онлайн занятиях транслировать экран учителю, так там всё интуитивно понятно. Пришлось мне давать очередное разрешение, отключаться от встречи и перезагружать браузер. Уже молчу, что так же иногда (очень редко, но) это чудо виснет, когда-то звук пропал, пришлось перезагружать. Ну короче, сказок про чудо мак я наслушался, пока не купил. То же самое было и про кривые дрова на радеонах. Начитался, что это неправда, пока не купил когда-то.
lewerlin: 24.03.2025 21:21
Мак - не про залізо, а про цілісний програмно-апаратний комплекс. Звідси всі плюси і мінуси. На маку ти нічого не збираєш, не налаштовуєш - увімкнув, залогінився і працюєш.
Ну такой вариант разве что для бьюти блогера пойдет. А если человеку нужна вычислительная мощь, то зачем ему эта экосистема с айфоном?
alexeygalas
Member

diplo: 25.03.2025 09:24Да конечно. Недавно ребенок не смог на онлайн занятиях транслировать экран учителю, так там всё интуитивно понятно. Пришлось мне давать очередное разрешение, отключаться от встречи и перезагружать браузер. Уже молчу, что так же иногда (очень редко, но) это чудо виснет, когда-то звук пропал, пришлось перезагружать. Ну короче, сказок про чудо мак я наслушался, пока не купил. То же самое было и про кривые дрова на радеонах. Начитался, что это неправда, пока не купил когда-то.
Це тільки вершечок айсбергу )) Я вже багато років працюю на 3х системах (протягом дня з двома водночас). І в MacOS своїх дитячих болячок, причому порою дуже абсурдних, повно. Не менше ніж у MS Windows. Але ті, хто важче браузера на ньому роботу не виконує - облизують і моляться на них. А ті хто використовують MacOS на повну - знають про всі ці каліцтва - тихенько мовчать про них і далі працюють.
Мені як залізки маки подобаються бо спроєктовані вони ну дуже грамотно. Основий біч це OS. Тому лептопи їх ще гідний продукт, якщо важлива робота від батареї. Бо тут в них конкуретнів поки що ну немає. А от пк їх особисто для мене ніякого сенсу не мають.
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 25.03.2025 09:33 І в MacOS своїх дитячих болячок, причому порою дуже абсурдних, повно. Не менше ніж у MS Windows. Але ті, хто важче браузера на ньому роботу не виконує - облизують і моляться на них. А ті хто використовують MacOS на повну - знають про всі ці каліцтва - тихенько мовчать про них і далі працюють.
а можна декілька для загального розвитку?

Відправлено через 2 хвилини :
alexeygalas: 23.03.2025 21:23 diplo
https://browser.geekbench.com/v6/comput ... ne=3882579
3070 зі знятими лімітами обійде.
При такій різниці в tdp і ширині пам'яті смішно порівнювати електро самокат з болідом формули 1
а якщо ще споживання взяти до уваги?
diplo
Member

yuriy_dd: 25.03.2025 18:39 а якщо ще споживання взяти до уваги?
В проф сегменте это имеет большее значение, чем производительность? Это же не пенсионерке за электричество платить пол пенсии.
Тут как бы время - деньги.
Alligator
Member

maxud_b: 23.03.2025 18:07 Досить адекватна ціна. Зазвичай проф картки значно дорожче аналогів, але тут памяті як у трьох 5090 і ціна також як у трьох нерефів...
Угу, на старті космічна ціна, а як виходять нові покоління то вартість вже три копійки за відро, аля XEON на алі, по 2к баксів за проц на дату виходу та 100 баксів за штуку через 5 років та по 10 баксів через 10 років.
Ціна взагалі неадекватна, вона нічим не обоснована окрім відсутності конкуренції.

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
diplo: 25.03.2025 22:57
yuriy_dd: 25.03.2025 18:39 а якщо ще споживання взяти до уваги?
В проф сегменте это имеет большее значение, чем производительность? Это же не пенсионерке за электричество платить пол пенсии.
Тут как бы время - деньги.
Ох ещё как имеет, оборудование для работы в датацентрах имеет колоссальное ограничение ибо подаваемое питание на стойку ещё как ограничено и имеет нехилые счета :shuffle:
alexeygalas
Member

yuriy_dd: 25.03.2025 18:39а можна декілька для загального розвитку?
1. Дурнуватий скейлінг зображення з подвійною буферизацією і даунскейлом зображення (Anti Aliasing був випиляний ще в Catalina здається), щоб зробити нормальне зображення на моніторі з ррі меншим ніж 218 потрібно платну програму. І це всеодно не вирішує проблему до кінця.
2. Неможливість нормальної роботи із мишею, так як прискорення ввімкнене на рівні ядра і вимкнути його повністю просто неможливо;
3. Навіть із максимально вимкненими анімаціями інтерфейс ну занадто повільний;
4. Концепція робочих столів із декількома моніторами продумана не до кінця, що створює суттєві незручності в роботі з багатовіконним режимом;
5. Багато функцій гарячими клавішами і мишою в інтерфейсі або відсутні або зроблені не логічно в порівнянні із Windows або Linux із KDE, Gnome, Unity.
Продовжувати можна до нескінченності, багів і недоробок вистачає. Нажаль немаю часу. Тому написав топ 5, який мене дратує найбільше

О на додачу згадав: група кнопок керування вікном. При здоровезній рамці вікна кнопки займають 1/3 висоти і з цим прискоренням попасти по них одним рухом просто неможливо. Хоча могли би viewport кнопки зробити більший просто саму іконку кнопки по середині але щоб при наведенні вона активувалась. Але ні - прицілюйся і попадай з 3го разу )) Або юзай гарячі клавіші, що я і роблю. Тоді на який вони там потрібні. Забрали би їх взагалі
Тому порівняно із Windows я вважаю маки не заслуговують приставку PRO, бо з PRO вони нічого спільного і близько не мають. Скоріше виглядає як дипломний проект студанта універу з купою помилок і зауважень, загорнутий в дорогу блискучу коробочку із стікером яблука.

І Mac Studio з iMac PRO - дуже яскраві приклади цього

Notice: Це суто моя думка, яку я ні кому не нав*язую. Кожен користується тим, що зручніше і підходить краще для обраних задач. Але особисто я, після робочого дня за маком перемикаючись на PC відчуваю полегшення і ковток свіжого повітря, який ти робиш виходячи з темної затхлої комори. І з*являється впевнене відчуття, що це мій лептоп а не корпорації Apple, який я взяв в них в оренду і насправді я там гість, а не власник.
diplo
Member

alexeygalas: 26.03.2025 10:57 2. Неможливість нормальної роботи із мишею, так як прискорення ввімкнене на рівні ядра і вимкнути його повністю просто неможливо;
А что там с мышью, а то я только тачпадом пользовался. Тяжело прицелиться?
Может надо и мышь из их экосистемы покупать, чтобы ощутить эмейзинг экспириенс?
alexeygalas: 26.03.2025 10:57 4. Концепція робочих столів із декількома моніторами продумана не до кінця, що створює суттєві незручності в роботі з багатовіконним режимом;
Меня напрягает, что разворачивает окно не на весь экран а в фул скрин. Сделали бы уже отдельную четвертую мини кнопку для этого. :gigi:
А когда хочешь открыть файл, нажимаешь enter и она предлагает его переименовать. :lol: Очень удобно открывать через Command+O. :weep: Сделали бы уже Command+Option+O, чтобы пальцы разрабатывать.
alexeygalas
Member

diplo: 27.03.2025 15:10Может надо и мышь из их экосистемы покупать, чтобы ощутить эмейзинг экспириенс?
не важливо. прискорення всеодно присутнє (на трекпаді воно потрібне, але коли ти користуєшся мишою, якою ти не дивлячись на екран одинм чітком рухом можеш попасти в кнопку - тут ти ніколи двічі не попадеш в ціль як би ти не старався)
diplo: 27.03.2025 15:10Меня напрягает, что разворачиет окно не на весь экран а в фул скрин.
На додачу треба ще AltTab встановлювати благо він безкоштовний. Бо хоткея для переключення між вікнами однієї і тієї ж програми немає
yuriy_dd
Member

alexeygalas: 26.03.2025 10:57
yuriy_dd: 25.03.2025 18:39а можна декілька для загального розвитку?
1. Дурнуватий скейлінг зображення з подвійною буферизацією і даунскейлом зображення (Anti Aliasing був випиляний ще в Catalina здається), щоб зробити нормальне зображення на моніторі з ррі меншим ніж 218 потрібно платну програму. І це всеодно не вирішує проблему до кінця.
ніби безкоштовна програма Better Display це робить
alexeygalas: 26.03.2025 10:57 Продовжувати можна до нескінченності, багів і недоробок вистачає. Нажаль немаю часу. Тому написав топ 5, який мене дратує найбільше
ну це не баги. В мене до Віндовс 11 - список притензій сильно більший - хоча би те що таск бар не можна справа поставити.
Сам сиджу на Він 7 і буду далі.
alexeygalas
Member

В мене він є. Безкоштовний функціонал обмежений. Щоб до кінця довести треба про купити.
Ответить