Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Raikonen: 19.03.2025 15:19 Доброго дня!
Може хтось має досвід використання чи вивчав тему. Наскільки Sony X90K гірше X90L?
Як я розумію, це та сама серія різних років виробництва. Дивився на Rtings.com ніби не сказати, що є якась разюча різниця в характеристиках. А різниця в ціні 7-8 тис грн. Дякую за відповіді.
90L у HDR буде помітно яскравіше, у звичайному SDR різниця така собі. Ну і наче новий проц обробки зображень. LG C4 за ціну соні буде краще, попри те що соні має дещо більшу яскравість у звичайному (sdr) контенті. Вибір за вами
vilio_
Junior

Мужики, всім дякую. На скільки зрозумів, треба брати TCL QLED 55C655, або шукати якийсь класний динозавр. Самсунг 55 q60 не підходить так зрозумів? Якщо фільм в долбі віжн, а Самсунги цього не підтримують, то якісь не альо буде?

і LG OLED55B1 динозавр, але не з найшов в комфі, алло і т.д. Щоб потім з гарантією не було проблем
strang
Member

vilio_
55c655 то в бюджет до 18-20к.
В 30к можна щось краще.
vilio_
Junior

strang
Я в оф. магазинах дивився. Він там 25к. Що до 30к то брати?
mult
Member

vilio_
По магазинам ще можна глянути на smartshop.kr.ua.
Я в них вже два телевізори брав, олед який у мене зараз і тещі теж.
Вроді як відповідально відносяться до покупців, вичерпні консультації, продають офіційні моделі, може є і не офіційні я не вникав.
Не реклама, просто як альтернатива комфі і тп :)
vilio_
Junior

mult
Дякую. Я просто чому не дуже хочу з інтернета замовляти, так як може приїхати з битими пікселями чи засвітами і потім цілий квест його повернути. Це бамбула на 55 дюймів, а не смартфон )
Tesseract
Member

Домовляйтеся, щоб кур'єр почекав 20 хв, поки ви проженете тести. Якщо брати в якогось місцевого сіровоза, то можна легко про таке домовитись.
mult
Member

vilio_
Саме в цьому магазині якраз перевіряють на биті пікселі і все остальне.
Мені присилали відео звіт по засвітам.
Я ж кажу там підхід до клієнта просто незрівнянний з тим же комфі чи йому схожому.
vilio_
Junior

mult
Бачу в тому магазині ціни такі, як в Алло) тому сенсу не має

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
Побачив TCL 55C805 за 31к в коюмпютерному всесвіті. Не погана ціна, як для мінілед.
mult
Member

vilio_
Мабуть тому що офіційні телевізори, тому не дешево :)
До речі мене вони і підкупили тестуванням телевізора на пікселі, засвіти і все інше перед відправкою клієнту :)
Я як купляв свій олед lg c1 то теж попадалось багато їх по відчутно нижчій ціні, але я чомусь вирішив все ж переплатити і взяти офіційний та ще й з попередньою перевіркою а не грати в рулетку :)
Нічого не навязую, просто свій досвід.
Звісно якщо можна зекономити і є де то краще зекономити.
walkman3000
Member

vilio_: 19.03.2025 21:00 Мужики, всім дякую. На скільки зрозумів, треба брати TCL QLED 55C655, або шукати якийсь класний динозавр. Самсунг 55 q60 не підходить так зрозумів? Якщо фільм в долбі віжн, а Самсунги цього не підтримують, то якісь не альо буде?

і LG OLED55B1 динозавр, але не з найшов в комфі, алло і т.д. Щоб потім з гарантією не було проблем
Мужик, для тебе нормально переплатити за 60Hz лайно майже пів ціни за 'офиційного' китайця? 9 тисяч при ціні 16?! 9 тисяч за щоб потім з гарантією не було проблем? Подобаються китайці? TCL 55MQLED85
strang
Member

walkman3000: 19.03.2025 22:589 тисяч при ціні 16?! 9 тисяч за щоб потім з гарантією не було проблем? Подобаються китайці? TCL 55MQLED85
:up:
vilio_
Junior

walkman3000: 19.03.2025 22:58Мужик, для тебе нормально переплатити за 60
Та я взагалі на самсунг дивився. Якщо брати с655 то так. к раще за 17к взяти сірий. А той, який Ви порадили то спробуй знайди ще)
Valdey377
Member

mult: 19.03.2025 21:40 vilio_
По магазинам ще можна глянути на smartshop.kr.ua.
Я в них вже два телевізори брав, олед який у мене зараз і тещі теж.
Вроді як відповідально відносяться до покупців, вичерпні консультації, продають офіційні моделі, може є і не офіційні я не вникав.
Не реклама, просто як альтернатива комфі і тп :)
официальные модели брендовых производителей по цене не отличаются, разве что особая акция какая то, спецом для конкретной торговой сети
Raikonen
Junior

walkman3000: 19.03.2025 17:33
Raikonen: 19.03.2025 15:19 Доброго дня!
Може хтось має досвід використання чи вивчав тему. Наскільки Sony X90K гірше X90L?
Як я розумію, це та сама серія різних років виробництва. Дивився на Rtings.com ніби не сказати, що є якась разюча різниця в характеристиках. А різниця в ціні 7-8 тис грн. Дякую за відповіді.
90L у HDR буде помітно яскравіше, у звичайному SDR різниця така собі. Ну і наче новий проц обробки зображень. LG C4 за ціну соні буде краще, попри те що соні має дещо більшу яскравість у звичайному (sdr) контенті. Вибір за вами
Дякую. В LG С4 я не хочу мати цих переживань за це вигорання OLED. Читав що там якщо "правильно експлуатувати" цього можна уникнути, але не хочу з цим морочитися. За цю ціну це насправді кругом пишуть що найкращий вибір.
walkman3000
Member

vilio_: 19.03.2025 23:28 Та я взагалі на самсунг дивився. Якщо брати с655 то так. к раще за 17к взяти сірий. А той, який Ви порадили то спробуй знайди ще)
denika нормальний магаз, замовляєш на велике відділення пошти (там 100% будуть розетки та місце для перевірки техніки), якщо післяплата то буде +700грн за доставку. Береш кума, береш флешку з тестовими зображеннями як в цьому тесті https://www.eizo.be/monitor-test/ або спробуй його відкрити у браузері тв. Ну і головне попередити магазин що будеш у відділенні його перевіряти, якщо післяплата. Го
спойлер
https://denika.ua/ua/p/televizor-tcl-55mqled85
Valdey377
Member

Raikonen: 20.03.2025 08:54

Дякую. В LG С4 я не хочу мати цих переживань за це вигорання OLED. Читав що там якщо "правильно експлуатувати" цього можна уникнути, але не хочу з цим морочитися. За цю ціну це насправді кругом пишуть що найкращий вибір.
Ну не все там так печально, как пишут, но если вы собрались телевизор брать надолго, то ТВ лед проживет дольше чем олед, но еслибудете крутить подсветку выше определенного предела, то и он у вас долго не проживет
walkman3000
Member

Raikonen: 20.03.2025 08:54 Дякую. В LG С4 я не хочу мати цих переживань за це вигорання OLED. Читав що там якщо "правильно експлуатувати" цього можна уникнути, але не хочу з цим морочитися. За цю ціну це насправді кругом пишуть що найкращий вибір.
Проблема вигорання OLED перебільшена, лякають цим вигоранням з часів лампових тв. Звісно, є окремі випадки, але не так щоб боятись купувати. І не треба "правильно експлуатувати", він сам у вільний час себе доглядає. X90L гарний, але це не олед, навіть такого середнього рівня як С4. Я би брав С4, мій старий CX немає вигорань, ще є плазмовий мамонт панасонік, так само лякали при купівлі, не пожалкував ні на секунду, зображення просто інший рівень

Отправлено спустя 4 минуты 15 секунд:
Valdey377: 20.03.2025 09:19 Ну не все там так печально, как пишут, но если вы собрались телевизор брать надолго, то ТВ лед проживет дольше чем олед, но еслибудете крутить подсветку выше определенного предела, то и он у вас долго не проживет
ТСН вражає
mult
Member

Raikonen
Я брав олед ще давно (відносно) lg c1 не дивлячись на всі ці страшилки.
Спочатку використовувався як монітор, а потім на основі свого досвіду вже купив монітор олед.
Телевізор тепер працює власне в якості телевізора :)
Проблем взагалі ніяких.
І картинка в цих екранах це просто щось, перші дні це просто відвал щелепи :)
Дружина каже що фільми виглядають як сценка а не кіно, наскільки реально (ну це ті де нормальна не пережата якість)
А якщо знайти щось в 4к hdr то взагалі вогонь.
Я зараз на ютубі дивлюсь проходження ігор в 4к hdr, теж неперевершено.
Після телевізора олед я монітор вибирав тільки з оледів, бо було багато всяких різних і воно вже все не те після олед.
За оледом доглядати не треба, він сам себе захищає автоматом.
Ну можна мабуть раз в місяць включити примусово відновлення пікселів, я так роблю.
По звичайних панелях ips чи va, я бачив дуже багато відео де вони горять дуже швидко.
Саме через підсвітку яка накручена на 100 відсотків, як писали вище.
На ютубі повно ремонту таких телевізорів.
Тому що та підсвітка навіть у іменитих брендів часто погано охолоджується і ті лампи плавляться і горять від перегріву.
Знаю з якимось дорогим самсунгом недавно були такі трабли.
Ну це не всі телевізори, все залежить від вдалості моделі і як там реалізовано охолодження підсвітки.
У тещі ips телевізор, я там на всякий випадок зменшив підсвітку до 80 чи 85, не памятаю точно.
То працює вже років з 5 все чудово.
Хоча може там нормальне охолодження і для 100 відсотків підсвітки, але це перевіряти якось не хочу :)
Ortyomko
Member

Raikonen: 20.03.2025 08:54

Маю С4, взагалі ніяких переживань немає. Користуюсь і радію.
Ответить