Gigabyte підготувала до релізу оверклокерську плату Z890 Aorus Tachyon ICE

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Gigabyte підготувала до релізу оверклокерську плату Z890 Aorus Tachyon ICE

Продажу порців від інтел немає, ну і материнок теж не буде :gigi:
alexeygalas
Member

Nekros: 14.03.2025 17:03Продажу порців від інтел немає, ну і материнок теж не буде
Нормально все продається. Вам не потрібно - нікому не потрібно?
Nikolay Yeryomenko
Member

Так, так і що на цій платі треба розганяти?
alexeygalas
Member

Nikolay Yeryomenko
Скоріш за все рам. Бо ядра і так на всіх платах розганяється. А тут сокет повернутий так що доріжки рам коротші і дім слота 2 шт
Nekros
Member

alexeygalas: 14.03.2025 17:21
Nekros: 14.03.2025 17:03Продажу порців від інтел немає, ну і материнок теж не буде
Нормально все продається. Вам не потрібно - нікому не потрібно?
Тобі статистику продажів показати чи що?
По продажам інтел не входять навіть у першу 20 і то там 22 місце це минуле покоління 140600 чи щось таке :laugh:
diplo
Member

Nekros: 14.03.2025 20:08
Тобі статистику продажів показати чи що?
Покажи
alexeygalas
Member

Nekros
LGA1851; AM5 TOP 10
спойлер
Screenshot 2025-03-14 203655.png
І то AM5 має ще покоління попереду тому треба навтіь відфільтрувати по свіжому поколінню
ostman
Member

Nikolay Yeryomenko: 14.03.2025 18:10 Так, так і що на цій платі треба розганяти?
доходи Gigabyte.
xIIImaL
Member

Nikolay Yeryomenko: 14.03.2025 18:10 Так, так і що на цій платі треба розганяти?
спойлер
Снимок.JPG
Nekros
Member

alexeygalas: 14.03.2025 20:39 Nekros
LGA1851; AM5 TOP 10
спойлер
Screenshot 2025-03-14 203655.png
І то AM5 має ще покоління попереду тому треба навтіь відфільтрувати по свіжому поколінню
Лол ти мені що топ з розетки кидаєш? :lol:
Я якось був єдиним покупцем і той товар одразу у топ продажів підняли :gigi:

https://www.tomshardware.com/pc-compone ... 11th-place#

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Com ... /pc/229189

Core ultra посідає лише 35 місце :lol:
nochnik89
Member

xIIImaL
Бывает при экстремальном разгоне отваливаются юсб (было так в далеких 2012-2015х) возможно и сейчас эти порты сделали для большей стабильности чтобы клава с мышкой не отваливались. Или хотя бы если уже юсб отвалились а клавой и мышкой можно пользоваться и успеть сделать тесты разгона.
Других объяснений у меня нету ) буду рад, если кто подскажет нафиг там порт пс/2 разместили в 2025м :rotate:
daesz
Member

Гіги в цьому поколінні виглядають краще ніж асуси, хоча зазвичай - навпаки.
alexeygalas
Member

Nekros
Дуже класний топ - ам4 причому початкові найдешевші. Дуже показово. Відфільтруйте хоча б по поколіннях щоб лишилися Arrow Lake і Granite Ridge.

Від себе можу сказати, бо маю обидва. Кому важливіші ігри - братимуть граніт. Хто хоч трохи подивився останні тести і розбирається в питанні - для робочих задач візьме арроу лейк. Ну а хто візьме граніт для робочих задач - буде більше робочого часу використовувати на нескінченні пошуки стабільної частоти пам'яті і її таймінгів

Відправлено через 57 хвилин 12 секунд:
3й день як підмінив b450 5700x на b650 9800x3d. І голова вже від нього болить. На jedec 4800 пост біоса ще більш менш швидко відбувається. Ставлю xmp 6400, понижую до 6000 щоб один до одного робив. І в 9 із 10 випадків дивлюсь на блимаючий вогник нескінченно. І поки що відчуття, ніби шило на мило поміняв ((

Відправлено через 8 хвилин 8 секунд:
Добре що це ігровий комп а не основний

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Тому вертаючись до теми - арроу не заслуговують хейту, який на них поливають стереотипно по перших новинах на запуску, принаймні в робочих задачах. Бо в роботі з ram і в обчисленнях вони і далі показують кращі результати при схожому і меншому жорі
Volodya811
Member

alexeygalas: 15.03.2025 09:19 Nekros
Дуже класний топ - ам4 причому початкові найдешевші. Дуже показово. Відфільтруйте хоча б по поколіннях щоб лишилися Arrow Lake і Granite Ridge.

Від себе можу сказати, бо маю обидва. Кому важливіші ігри - братимуть граніт. Хто хоч трохи подивився останні тести і розбирається в питанні - для робочих задач візьме арроу лейк. Ну а хто візьме граніт для робочих задач - буде більше робочого часу використовувати на нескінченні пошуки стабільної частоти пам'яті і її таймінгів

Відправлено через 57 хвилин 12 секунд:
3й день як підмінив b450 5700x на b650 9800x3d. І голова вже від нього болить. На jedec 4800 пост біоса ще більш менш швидко відбувається. Ставлю xmp 6400, понижую до 6000 щоб один до одного робив. І в 9 із 10 випадків дивлюсь на блимаючий вогник нескінченно. І поки що відчуття, ніби шило на мило поміняв ((

Відправлено через 8 хвилин 8 секунд:
Добре що це ігровий комп а не основний

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Тому вертаючись до теми - арроу не заслуговують хейту, який на них поливають стереотипно по перших новинах на запуску, принаймні в робочих задачах. Бо в роботі з ram і в обчисленнях вони і далі показують кращі результати при схожому і меншому жорі
Для процесорів з 3Д кешем ХМР пам'ять можна взагалі не купувати. Щодо Інтела для робочих задач - це без варіантів. Ті, хто реально хоч з чимось працюють, а не тільки граються - це знають.
xIIImaL
Member

alexeygalas: 15.03.2025 09:19 Nekros
Мать обнови до b850/x870 , все прекрасно работает - быстро загружается на 6000. И во многих случаях на 6400 1:1 (тут от проца зависит) . Но оперативу лучше ставить с expo
alexeygalas
Member

xIIImaL
Закупив по вигідній ціні до покупки 9800x3d нажаль.

Спробую ввімкнути memory context restore. Але спочатку туди добратись треба )) мабуть швидше буде знов ресетнути.

Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
Але якщо це не виправить довгі пости - мабуть доведеться купувати b850i lightning. А цей продавати. Бо це ж не діло.
alexeygalas
Member

Знайшов рішення на поточному залізі. Важко йому 64гб дається. Скинув, застосував профіль з андервольтом і виставив профіль 4800 з jedec параметрами. А потім підняв до 6000. Поки запускається раз у раз. І більше не лізтиму туди.
Kashtan
Member

alexeygalas: 15.03.2025 21:39 Знайшов рішення на поточному залізі. Важко йому 64гб дається. Скинув, застосував профіль з андервольтом і виставив профіль 4800 з jedec параметрами. А потім підняв до 6000. Поки запускається раз у раз. І більше не лізтиму туди.
На мій погляд у вас великі очікування від бюджетної материнки та охолодження. Кроссхейр поставте та дірект дай, і ось побачите, запускатиметься щоразу, а поки що в мене враження що ви ручним мотоблоком зібрались латифундію зорати.
alexeygalas
Member

Kashtan
Сендвіч 9.4л. Немає куди кросхейри сувати з багатотонними кулерами. )) Енівей, вже все працює. FPS мене влаштовує, дерганини стало значно менше.
Щодо материнки - так це не NOVA і не PG itx/TB4 але тим не менш все що треба на ній є. Думаю стабільність роботи ще будуть допилювати мікрокодом і з рам має стати краще. Бо з моменту виходу 9800x3d там всього 3 прошивки вийшло. Думаю буде іще.

До неї в мене якби теж була бюджетна Asrock B450 Fatality ITX/AC і там все суперово робило. Це скоріше середнячок. Бо є ще плати типу ** ITX/WIFI з дешевими дроселями і малою кількісью мосфетів по типу Z790M-ITX WiFi - це дешева. А ligtning і repide це середній ранг

P.S. щодо комплекту пам*яті я сам винен. Цей кіт мав іти дружині на інтел і яйого дуже давно ще закупив. Потім засумнівався що їй вистачить 64гб і замовив 96. Але вчасно передумав і відмовився від нього і взяв ще один на 64 але швидший. А цей залишився. І не продавати ж його. Вирішив - залишу собі на X3D. Навіть заліз на сайт з платою і в QVL знайшов його. Але прогавив одну дуже важливу річ - 2 передостанні літери. мій комплект gskill 6400xxxx-RS5K (Ripjaws S5) а в QVL був такий самий але TZ5K (Trident Z5) а це кардинально різного класу модулі. От і не завелись на тому XMP )) Просто потрібно на 6000 підібрати таймінги. Зараз часу немає. Але коли з роботою трошки розгребусь - підберу.

Потестував в 3х частинах GTA Definitive Edition - вже дуже відчутні покращення є - на минулій системі на кожному перехресті були посмикування короткочасні дропи фреймрейту. На новій платформі цей момент звівся до рідких ситуацій і геймплей став відчутно плавніший. Я не по мережевих шутанах, тому в мене упору в цп не буде. І цього охолодження достатньо. ЦП більше 80вт всеодно не забирає під час ігор. Це при -20 CU
Ответить