Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Radio Bay: 11.02.2025 22:24Я не почув принципової різниці між 1700 та 1800
я за 1700 просто тому що там нормальна схема а не дурниця з DSD які неможливо виключити
Radio Bay
Member

Best Monitors for Small Untreated studios - iLoud Micro Monitor Pro
Відправлено через 10 хвилин 4 секунди:
До речі, людина робить гарній акцент, те, які вони малі робить їх зручнішими для роботи у ближньому полі, бо вони рухають менше повітря - менше відлунь. Адами він задвинув на другий план, сказав про це
Filabatya
Member

А 1600 чим від 1700 відрізняються? вибачаюсь то знову я ошпарений :gigi:
порівняння звучання крім одного відео більше не знайшов, відсутність блутузу я так зрозумів і більш відкрите звучання в 1700?
спойлер
Radio Bay
Member

Filabatya: 17.02.2025 10:17 і більш відкрите звучання в 1700?
На вухо по запису не почув різниці, може якісь нюанси, які для мене губляться у такому запису.

Відправлено через 4 хвилини 48 секунд:
Може, якщо залізу у вуха, та 10 разів прослухаю я їх знайду, але може тоді я так задовбаюсь, що вже їх просто вигадаю :)
Для мене є старе правило - якщо одразу не чуєш різниці, вважай, що її немає

1855, там є
Igor_1974
Member

Всім привіт. Так сталось що перейшов працювати в іншу кімнату (до 10м.кв.), і свої старі колонки Edifier R1800TIII (куплені теж з подачі цієї гілки форуму) не забрав. На мій невибагливий слух Едіки просто бомба, особливо коли якісний трек. Зараз використовую якусь дууже стару 2,1 систему чи то свен чи що. І бачу що бухкалка мені ок, а то пищалки не ок. Порадьте якусь акустику до 200-300 доларів на стіл, Р1800 явно мені будуть завеликі. Дивився на 2,0 едіки чи то 1080 чи то 1280, але вони всі теж якісь великуваті, також дивився на едіки 2,1 M601 . Моживо є в ту ціну цікавіші варіанти? На столі місце обмежене, тому розглядаю також 2,1 систему з невеликими сателітами, саб можу під стіл сховати.
Radio Bay
Member

Igor_1974
Member

Дякую! На вигляд маленькі, але якраз мені по розмірам підходять. Звук видають краще за едіки ? І бас ? В нас я так розумію їх немає? Якось стрьомно брати б/в ще й з ебея, і переживати за упаковку
Radio Bay
Member

Igor_1974: 04.03.2025 23:22Звук видають краще за едіки ? І бас ?
Звук ліпше, бас для свого розміру норм, навіть дуже норм. Для басу потрібен великий динамік, то великі колонки на стіл, чи саб

Igor_1974: 04.03.2025 23:22В нас я так розумію їх немає?
Є, але дорожче, я ж пропоную по бюджету, а то мені тільки дай з загальними порадами розгулятися :)

Я брав з ебея б/в норм ,але залежить від людини звісно. Локально нові у всякому випадку ліпше. Це ж не мої гроші, вирішувати ні мені.
Тут вони десь 400+ вийдуть + може ще щось на комутацію
Firebrand
Member

Igor_1974: 04.03.2025 10:05 Всім привіт. Так сталось що перейшов працювати в іншу кімнату (до 10м.кв.), і свої старі колонки Edifier R1800TIII (куплені теж з подачі цієї гілки форуму) не забрав. На мій невибагливий слух Едіки просто бомба, особливо коли якісний трек. Зараз використовую якусь дууже стару 2,1 систему чи то свен чи що. І бачу що бухкалка мені ок, а то пищалки не ок. Порадьте якусь акустику до 200-300 доларів на стіл, Р1800 явно мені будуть завеликі. Дивився на 2,0 едіки чи то 1080 чи то 1280, але вони всі теж якісь великуваті, також дивився на едіки 2,1 M601 . Моживо є в ту ціну цікавіші варіанти? На столі місце обмежене, тому розглядаю також 2,1 систему з невеликими сателітами, саб можу під стіл сховати.
вот достойный вариант.
https://ek.ua/EDIFIER-MR4.htm
tablestikus
Member

До срачу щодо тестів по ютубу. Я оце здивувався наскіки тріангли краще чисто так сказати по ютубчегу
спойлер
Radio Bay
Member

tablestikus: 09.03.2025 19:17До срачу щодо тестів по ютубу. Я оце здивувався наскіки тріангли краще чисто так сказати по ютубчегу
спойлер
Принципиально другой характер звука, жесткий "металлический" звук Клипшей, острые звуки подчеркнуты, мне аж уши режет, вообще не хочется слушать, бархатистый вокал Нофлера вообще не бархатистый и плоский, резковатый, а Даер Стрейтс, музыка, которая просто везде кайфово звучит, хоть на бумбоксе. Трианглы - мягенько, кайфово, сбалансировано, все на местах. Там ще помещение гулкое, неудачное, но характер и так понятен. Эту разницу никаким помещением не выправишь

Звук от которого у меня уши в трубочку сворачиваются - гитара со слайдом на 1:07, пару проходящих аккордов на втором плане. Ну что за наждак по ушам, блин, аж харю скривило? Так у меня еще и лампа смягчает, потому не кровь из ушей, а просто травма, в т.ч. душевная.

Вот тут куда кайфовей звучит, та сама преславутая гитарка вообще кайф звучит

Заодно ответил себе на вопрос, что это за гитара такая, слайд-то понятно, но звук не обычный:

Famous Steel Solos #2 "Walk Of Life" (Paul Franklin) - это чувак там играл соло на этой штуке, можно перепроверить, Википедия, имя исполнителя, альбом, состав участников

Більш вдалий запис тих же Трикутників
diman510
Junior

Щодо тестів по ютубу https://youtu.be/C0nBj2huk8w?si=ZLE5BJ7Mu-bgxaaq
Radio Bay
Member

diman510: 11.03.2025 12:04Щодо тестів по ютубу
спойлер
Для розуміння потрібно порівняння, хоча звучить круто, але ніяких висновків більше зробити неможливо, крім звучить круто.
Ще потрібно розуміти, що ти чуєш через фільтр, яким є твоя техніка. Через мій фільтр звучить дуже класно, коменти нижче відповідають дійсності :)
TSMatvey
Member

питання, маю плату b350 pc mate із звуковухою Realtek® ALC892 Codec. хочу взяти до пк невеликі колонки доларів за 100. що порадите ? розмір бажано +/- Edifier MR4 хочеться і басок. Слухати буду перед пк і не дуже голосно - бо це квартира і шуміти не буду. Зі слухом у мене погано, я не меломан зовсім. Може хтось із перевірених форумчан продає щось подібне за подібний бюджет. Основний час сижу в блютуз навушниках AnKer Life tune - і ніби звук норм ( це для розуміння що я вважаю ок, бо нічого нормального я не слухав )
По офлайн магазинах нажаль немає можливості походити і послухати
Ortyomko
Member

TSMatvey: 11.03.2025 15:52 Edifier MR4 хочеться
так їх і беріть, чого б і ні
TSMatvey
Member

питання - чи треба доп звукову карту до колонок купляти, через слабку звуковуху у мат плати ? і чи можна до колонок Edifier MR4 докупити саббуфер ?
Ortyomko
Member

TSMatvey: 11.03.2025 15:57 питання - чи треба доп звукову карту до колонок купляти, через слабку звуковуху у мат плати ? і чи можна до колонок Edifier MR4 докупити саббуфер ?
слухати будете не голосно, але хочете і саб? :) якось нелогічно. Я б не рекомендував його взагалі. І ні, докупити потім не вийде без заморочок.
Щодо звуковухи, ніхно не заважае купити спочатку колонки, послухати як воно буде, і потім докупити звуковуху, якщо щось не сподобається.
Звісно, вбудована погана, але якщо ви цим не дуже заморочуютесь, то та різниця вам може бути не дуже принциповою.
TSMatvey
Member

у мене є рефаб G6 у якої схоже здох проц чи вихід мікро юсб. якщо її поремонтувати - то буде краще ? бо в простеньких навушниках я не почув якосїсь різниці з G6 і без неї. Може колонки працюють нормально тільки із такими звуковухами.
Ortyomko
Member

TSMatvey: 11.03.2025 16:02 у мене є рефаб G6 у якої схоже здох проц чи вихід мікро юсб. якщо її поремонтувати - то буде краще ? бо в простеньких навушниках я не почув якосїсь різниці з G6 і без неї. Може колонки працюють нормально тільки із такими звуковухами.
у мене була G6, і я у сліпому тесті не почув різниці з alc4080 на Edifier R1380DB, тож продав.
Теоретично, якість, звісно, має бути краща, але це суб'єктивно, я деякі люди (наприклад, я), цього просто не почують.
Ответить