oversteve: ↑
11.03.2025 11:30
AntonyKandaurov: ↑
11.03.2025 11:28
oversteve
Запобіжниками. До майнінг істерії ставили запобіжники. Потім коли всі почали заробляти бапки запобіжники кудись ділись задля економії.
як саме запобіжник захистить від того, що карту будуть живити 1 кабелем з 2 роз'ємами замість 2?
Ви просто причепились до мене аби я вам показав приклад.
Добре, я знову спробую розкидати по полицях як є.
Захисту від конкретно такого підключення, до якого ви причепились немає. Зовсім. Крапка.
Аби не було жорсткого перекосу по плюсах в 8 пін фази розкидують на різні піни і якщо картка має 8 фаз, наприклад, то їх ділять приблизно порівну. Якщо сдохне один провідок то картка втратить десь третину свого живлення і має неілюзорний шанс просто не запуститись, що вже є яким ніяким захистом.
Аби був моніторинг таких ситуацій зі сторони БЖ придумали в 12v2x6 4 піни віддати для контроля стану підключення картки і більш точного регулювання вихідної потужності. Якщо все реалізовано як треба, якщо картка має розводку як в асус астрал то схема дуже робоча і все прекрасно. Якщо беремо і приклад фаундерс - то там хоч регулюй, хоч не регулюй по факту ті 12 дротів це 2 дроти які розбиті по 6 і БЖ не побачить перекіс і система живлення на картці запуститься і буде працювати навіть якщо відкусити 10 із 12 провідків.
Маю надію що я все доніс