Кабель живлення GeForce RTX 5090 може нагрітися до 150°C навіть за правильного підключення

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Earanak: 10.03.2025 13:00 oversteve
Эы... Недавно вот смотрел видос : https://www.youtube.com/watch?v=kb5YzMoVQyw&t=490s (Ссылка с таймкодом)
Получается у 3090/3090Ti некоторых версий была защита не по каждой жиле, но хотя бы по трем группам пинов. Если я верно понял.
по великому рахунку то захист від непідключеної коси, якщо в одній косі якісь проблеми, то воно нічого не дає і роз'єм так само може поплавити
AntonyKandaurov
Member

vmsolver
Добре добре, самий розумний, не бурчи. Якщо в твоєму маняміркє такого немає то значить все брехня.
Кабєля свого встав комусь до кінця і розслабся :beer:
oversteve
Member

AntonyKandaurov: 10.03.2025 13:39 Я привів приклад, звісно не треба так робити якщо хочеться користуватись своєю карткою.
а цей приклад якесь відношення до реального життя має? чисто статистично яка імовірність того, що буде проблема з 5 жилами із 6 і чи треба так сильно все ускладнювати на карті, щоб такий випадок виключити?
AntonyKandaurov
Member

oversteve
За гроші які просять за відеокартки випускати таке - це :facepalm:
vmsolver
Member

Bukakanga: 10.03.2025 13:35а я не могу проконтролировать контакт в таких разъемах - нет никакой возможности (окошек там всяких) посмотреть на то, сошлись ли пины в контакте с гнездом. В отличие, например, от стандартных клемм на 220 вольт в щитке, где все на виду и можно ручками поджать и подергать. Ну или маршетки делают прозрачными, например.
Почему не можете? Вытащите пины и подожмите, раз вы об этом волнуетесь. Возможность у вас есть, просто вы хотите всё представить так, будто вам должны всё гарантировать в любых условиях.
А это вам гарантировать никто не будет, могут - но за другие деньги.

Масспродукция не может быть произведена без брака, увы, но поэтому есть гарантия, которая и призвана решать редкие случаи.
Поэтому ваш тезис о слабоспроектированности означает лишь слабое понимание вами, как это устроено.

Нет массовых оплавлений, у абсолютного подавляющего большинства всё хорошо работает. Это значит что вендоры поставили задачу и они её решили, новый разъем есть, он компактный и мощный, соответствует ожиданиям. А брак был всегда, и будет всегда и вы со своим кривим кабелем никому не интересны, даже статистику не испортите.
oversteve
Member

AntonyKandaurov: 10.03.2025 13:46 oversteve
За гроші які просять за відеокартки випускати таке - це :facepalm:
то вже інше питання :dontknow:
Bukakanga
Member

vmsolver: 10.03.2025 13:48
Bukakanga: 10.03.2025 13:35а я не могу проконтролировать контакт в таких разъемах - нет никакой возможности (окошек там всяких) посмотреть на то, сошлись ли пины в контакте с гнездом. В отличие, например, от стандартных клемм на 220 вольт в щитке, где все на виду и можно ручками поджать и подергать. Ну или маршетки делают прозрачными, например.
Почему не можете? Вытащите пины и подожмите, раз вы об этом волнуетесь. Возможность у вас есть, просто вы хотите всё представить так, будто вам должны всё гарантировать в любых условиях.
А это вам гарантировать никто не будет, могут - но за другие деньги.

Масспродукция не может быть произведена без брака, увы, но поэтому есть гарантия, которая и призвана решать редкие случаи.
Поэтому ваш тезис о слабоспроектированности означает лишь слабое понимание вами, как это устроено.

Нет массовых оплавлений, у абсолютного подавляющего большинства всё хорошо работает. Это значит что вендоры поставили задачу и они её решили, новый разъем есть, он компактный и мощный, соответствует ожиданиям. А брак был всегда, и будет всегда и вы со своим кривим кабелем никому не интересны, даже статистику не испортите.
что там можно поджать, разъем неразборной. Это не гитарный джек, который я могу раскрутить, перепаять, поджать и собрать назад. Там все упакованно в запаянные пластиковые корпуса. Какое внури соединение - я не знаю. И воздействовать на него не могу.

за 2000+ долларов стоимости 5090 - должны гарантировать. Надеюсь, не надо объяснять почему?

Массовых оплавлений, действительно - нет. Но при общем количестве 5090-х и количестве случаев оплавления сразу после релиза - есть повод насторожиться и быть внимательным.
AntonyKandaurov
Member

Bukakanga
Не зважайте, то невігласи яким все добре, що дядя Хуанг на лопаті принесе те і будуть їсти. У них як у Сталіна , смерть тисяч це статистика.
oversteve
Member

Bukakanga: 10.03.2025 13:55 что там можно поджать, разъем неразборной. Это не гитарный джек, который я могу раскрутить, перепаять, поджать и собрать назад. Там все упакованно в запаянные пластиковые корпуса. Какое внури соединение - я не знаю. И воздействовать на него не могу.

за 2000+ долларов стоимости 5090 - должны гарантировать. Надеюсь, не надо объяснять почему?

Массовых оплавлений, действительно - нет. Но при общем количестве 5090-х и количестве случаев оплавления сразу после релиза - есть повод насторожиться и быть внимательным.
Насправді той роз'єм розбірний і ті піни витягнути можна, але чи треба воно то вже інше питання (напевно ні).

Насторожились, прогнали тест, потрогали рукою роз'єм і якщо він не нагрівається, то все ок - можете розслабилися, воно ж не в процесі деградує :dontknow:
vmsolver
Member

Bukakanga: 10.03.2025 13:55 что там можно поджать, разъем неразборной. Это не гитарный джек, который я могу раскрутить, перепаять, поджать и собрать назад. Там все упакованно в запаянные пластиковые корпуса. Какое внури соединение - я не знаю. И воздействовать на него не могу.
Читая вот это, первое же что я подумал, это что вы в глаза разъем не видели, возможно даже на картинке ))
В любом случае, зашел в ваш профиль посмотреть на видеокарту, RX 7600, ок, интуитивно я получил ответ :rotate:
Bukakanga: 10.03.2025 13:55 за 2000+ долларов стоимости 5090 - должны гарантировать. Надеюсь, не надо объяснять почему?
Ничего вам не должны, хоть за $10к, всё равно не должны. Тут моя интуиция делает вывод, что у вас дорогой комплектухи не было никогда. Я надеюсь, она ошибается. :)
Bukakanga: 10.03.2025 13:55 Массовых оплавлений, действительно - нет. Но при общем количестве 5090-х и количестве случаев оплавления сразу после релиза - есть повод насторожиться и быть внимательным.
Ничего себе, аж насторожиться! :lol:
Хорошо, мы все насторожились, так что при подключении кабеля ждём заветный щелчок, а многие его на видео снимают, пересматривают пред сном, чтобы крепко спалось ))) Спасибо.
waryag
Member

oversteve: 10.03.2025 12:35ну так і 8-пін горять час від часу, але всім на це пофіг, так що якийсь брак буде завжди :dontknow: по великому рахунку імовірність отримати проблему на "балансованих" 8-пінах навіть вище, бо там тільки 3 жили і достатньо, щоб 2 були пошкоджені, а не 5
на рахунок окислення - чесно кажучи я х з які умови мають бути, щоб 5 окислились наніц, а 1 залишився в ок стані :spy:
Бо 8 пін РСІе це старий роз'єм, отриманий додаванням двох земляних контактів до ще більш старого 6пін. Його треба міняти, але проблема в тому, що заміна виявилась погано спроектованою і ненадійною.
Процесорний 8-пін EPS значно краще.
fantomrulezz
Member

vmsolver: 10.03.2025 13:31Вот зачем мы этот бред тут обсуждаем? Трындец. Три погорельца-рукожопа на всю планету, а нам тут чепуху пишут про 12В, дугу и кабель-инвалид с схемотехникой в виде защиты

Да просто купите кабель и вставьте его до конца, всё. Десятки миллионов успешных случаев.
Амінь :up:
Bukakanga: 10.03.2025 13:35а я не могу проконтролировать контакт в таких разъемах - нет никакой возможности (окошек там всяких) посмотреть на то, сошлись ли пины в контакте с гнездом.
Виробник кабелів для цього зробив фіксуючу защіпку на коннекторі, яка фіксується з відчутним кліком.

Треба вставляти до упора і фіксувати защіпкою з обов'язковим кліком.

Не треба використовувати гівняні перехідники, не треба використовувати ноунейм кабелі, не треба перегинати провод біля коннектора під аномальними кутами, не треба насилувати ресурс роз'єма сотнями циклів підключень/відключень (стосується в перші чергу тестерів).

Все.
І до речі, ці базові правила безпеки при підключенні живлення стосуються не лише 12VHPWR, а взагалі всіх роз'ємів
І так само при невиконнані цих правил горять 8-пін, 6-пін і навіть старезні молекси.
oversteve
Member

waryag: 10.03.2025 14:18
oversteve: 10.03.2025 12:35ну так і 8-пін горять час від часу, але всім на це пофіг, так що якийсь брак буде завжди :dontknow: по великому рахунку імовірність отримати проблему на "балансованих" 8-пінах навіть вище, бо там тільки 3 жили і достатньо, щоб 2 були пошкоджені, а не 5
на рахунок окислення - чесно кажучи я х з які умови мають бути, щоб 5 окислились наніц, а 1 залишився в ок стані :spy:
Бо 8 пін РСІе це старий роз'єм, отриманий додаванням двох земляних контактів до ще більш старого 6пін. Його треба міняти, але проблема в тому, що заміна виявилась погано спроектованою і ненадійною.
Процесорний 8-пін EPS значно краще.
тут питання в тому, чим саме і для яких потужностей він значно краще, 600вт по ньому також не поїде, хіба по двох
erazel
Member

Scoffer: 10.03.2025 11:50 Я давно кажу що треба переходити на більші напруги
Ну тут нюанс що більші напруги мають більшу відстань пробою. Тому прийдеться компоненти розводити з більшою вістаню. або ж на відясі буде свій окремий DC-DC перетворювач котрий буде далі перетворювати у потрібні напруги.
Scoffer
Member

erazel
Напруга пробою по повітрю приблизно тища вольт на міліметр, по нормальним діелектрикам ще більше. Від того підвищення з 12 до 48 нікому ні холодно, ні жарко.
Ray2000gt
Advanced Member

erazel: 10.03.2025 14:35
Scoffer: 10.03.2025 11:50 Я давно кажу що треба переходити на більші напруги
Ну тут нюанс що більші напруги мають більшу відстань пробою. Тому прийдеться компоненти розводити з більшою вістаню. або ж на відясі буде свій окремий DC-DC перетворювач котрий буде далі перетворювати у потрібні напруги.
Ви ж не на 1000 В будете збільшувати.
Он PoE і USB змогли збільшити.
CADR
Member

Безпечна (умовна безпечна) напруга постійного струму складає до 110В. Тобто є куди просуватися з 12В.
Scoffer
Member

CADR
Давайте без фанатизму. 48 вольт мокрими руками зводить пальці, перевірено особисто. Оце приблизно і є межа здорового глузду. Можна навіть на 36 завершити, людь то всякий буває по електропровідності.
Bukakanga
Member

vmsolver: 10.03.2025 14:06
Читая вот это, первое же что я подумал, это что вы в глаза разъем не видели, возможно даже на картинке ))
В любом случае, зашел в ваш профиль посмотреть на видеокарту, RX 7600, ок, интуитивно я получил ответ :rotate:
модель моей видеокарты никак не влияет на то, что передавать 600 ватт мощности по 12-вольтовой линии - очень глупая затея.
AntonyKandaurov
Member

48 вольт це стеля безпечних напруг для приміщень підвищеної небезпеки, а вони майже всі такі. Про які 110 вольт йде мова?
Ответить