Последние статьи и обзоры
Новости
Apple представила робочу станцію Mac Studio на платформі M3 Ultra
-
dimadamage2
Junior
Пропоную обговорити Apple представила робочу станцію Mac Studio на платформі M3 Ultra
мрію про часи коли можна буде купити Mac studio для того щоб грати в кс2 з 400ФПС і не треба буде розбиратись в материнках памяті і прочій куєті
ITS JUST WORKS!
мрію про часи коли можна буде купити Mac studio для того щоб грати в кс2 з 400ФПС і не треба буде розбиратись в материнках памяті і прочій куєті
ITS JUST WORKS!
-
7mindfields
Member
dimadamage2: ↑ 06.03.2025 11:15 Пропоную обговорити Apple представила робочу станцію Mac Studio на платформі M3 Ultra
ITS JUST WORKS!

-
Scoffer
Member
От чому аплє можуть засунути бж всередину своїх коробочок, а всі інші не можуть? Що за нездорова фігня?
-
item2
Member
dimadamage2
Можна завжди прийти в перевірений магазин і попросити готовий якісний комп в зборі, щоб не паритися.
Можна завжди прийти в перевірений магазин і попросити готовий якісний комп в зборі, щоб не паритися.
-
Denis_Ruban
Junior
Не той форум, щоб таке заявляти.dimadamage2: ↑ 06.03.2025 11:15 мрію про часи коли можна буде купити Mac studio для того щоб грати в кс2 з 400ФПС і не треба буде розбиратись в материнках памяті і прочій куєті
ITS JUST WORKS!
Недавно збирав ПК знайомому, так щоб все по феншую, так як не всі задачі виконує його Macbook. Йому залізо
не цікаве в принципі, але завжди є ті, до кого можна звернутись. Для когось взяти CPU в руки, зібрати все докупи, підкрутити
таймінги DRAM лише по кайфу.
Всі люди різні, а з "саркастичними підколками" показувати свою унікальність - це вже сфера політиків "зеленої" партії. Це недобре,
дуже недобре

-
dimadamage2
Junior
Я купив дорогу материнську плату , виявилось що треба новий блок живлення для неї , купив дорогу памʼять , виявилось вона не підходить до конкретно цієї материнської плати … тепер все треба продавати зі знижкою. Не можу нарадуватисьDenis_Ruban: ↑ 06.03.2025 11:57Не той форум, щоб таке заявляти.dimadamage2: ↑ 06.03.2025 11:15 мрію про часи коли можна буде купити Mac studio для того щоб грати в кс2 з 400ФПС і не треба буде розбиратись в материнках памяті і прочій куєті
ITS JUST WORKS!
Недавно збирав ПК знайомому, так щоб все по феншую, так як не всі задачі виконує його Macbook. Йому залізо
не цікаве в принципі, але завжди є ті, до кого можна звернутись. Для когось взяти CPU в руки, зібрати все докупи, підкрутити
таймінги DRAM лише по кайфу.
Всі люди різні, а з "саркастичними підколками" показувати свою унікальність - це вже сфера політиків "зеленої" партії. Це недобре,
дуже недобре![]()
-
nazar-pc
Member
Версія з 512ГБ оперативної пам'яті буде розлітатися як гарячі пиріжки, ті хто працюють з AI мабуть у захваті
-
dext
Member
Які часи - такі і споживачі: раніше в мануалі до авто писали як полагодити карбюратор, а тепер - що не пожна пити рідину для склоомивачаdimadamage2: ↑ 06.03.2025 13:03 Я купив дорогу материнську плату , виявилось що треба новий блок живлення для неї , купив дорогу памʼять , виявилось вона не підходить до конкретно цієї материнської плати … тепер все треба продавати зі знижкою. Не можу нарадуватись

-
dimadamage2
Junior
А уявіть якби смартфони продавали б тільки запчастинами , оце було б класно , екран окремо , пластмасовий корпус окремо , батарею можна найдешевшу , не вибухне ж
-
Afit
Member
Перед вами типовий яблодрочерdimadamage2: ↑ 06.03.2025 11:15 Пропоную обговорити Apple представила робочу станцію Mac Studio на платформі M3 Ultra
ITS JUST WORKS!

-
dimadamage2
Junior
Так класно коли треба 100 годин дивитись як налаштувати гру щоб було 60 фпс , і так само в кожній програмі , віндовс це реально про сервіс для споживачів, незабутні враженняAfit: ↑ 06.03.2025 13:42Перед вами типовий яблодрочерdimadamage2: ↑ 06.03.2025 11:15 Пропоную обговорити Apple представила робочу станцію Mac Studio на платформі M3 Ultra
ITS JUST WORKS!![]()
-
Denis_Ruban
Junior
Зі збіркою ПК є свої нюанси, для того це й справа для ентузіастів, для яких факт можливості вибору і налаштування "під себе" перекриває можливі негаразди при "нестиковці" комплектуючих. Щоб цим займатись без нюансів, необхідно любити справу, цікавитись, читати літературу.dimadamage2: ↑ 06.03.2025 13:03 Я купив дорогу материнську плату , виявилось що треба новий блок живлення для неї , купив дорогу памʼять , виявилось вона не підходить до конкретно цієї материнської плати … тепер все треба продавати зі знижкою. Не можу нарадуватись
Якщо це не цікаво, завжди можна в когось запитати або ж замовити готову збірку. І тут на форумі можна запитати, буде багато коментів/відповідей не по темі, але
й знайдуться ті, хто дасть грунтовну відповідь/підказку без негативу. Я і сам не раз задавав питання і отримував корисні підказки.
У мене з моїм досвідом десяток збірок вперше були проблеми з платформою SP3. Вперше довелось грунтовно вивчати мануал матплати, щоб розібратись, як усе працює.
Але не жаліюсь, це мій вибір не дуже популярного заліза з мінімумом інформації в мережі. Навпаки, отримав ще більше досвіду і знань, а це завжди цінність. Починав "свій ентузіазм" без будь-якого розуміння справи з дешевої платформи LGA-2011, щоб мінімізувати можливі фінансові ризики. Гарний вибір, ця платформа багато чому навчила, в тому числі перешивати BIOS програматором.
-
apachx
Junior
Так і є. З двома M3 Ultra 512 ГБ Mac Studios можна без особливих проблем запустити вдома повний неквантований DeepSeek R1 (квантизація - це процес стиснення моделі шляхом зменшення точності чисел (наприклад, з 16-бітних до 4-бітних), що знижує вимоги до пам’яті та обчислень, але може погіршити якість результатів). Погратися в домашніх умовах з повноцінним DeepSeek R1, який має оригінальну точність (FP16, FP32) і максимальну якість, на системі дешевшій за 10к => це, як на мене, прорив.nazar-pc: ↑ 06.03.2025 13:36 Версія з 512ГБ оперативної пам'яті буде розлітатися як гарячі пиріжки, ті хто працюють з AI мабуть у захваті
-
tornadox
Member
Scoffer: ↑ 06.03.2025 11:26От чому аплє можуть засунути бж всередину своїх коробочок, а всі інші не можуть? Що за нездорова фігня?

По тій же причині що вони продають готовий виріб, і в випадку поломки вони єдині хто буде вирішувати чи це гарантійний випадок. Наприклад, перехід на type-c дуже сильно б'є по доходам епл, так як я дає можливість купляти аксесуари в конкурентів.
-
talex
Junior
один Mac Studio Apple M3 Ultra chip with 32-core CPU, 80‑core GPU, 32-core Neural Engineapachx: ↑ 06.03.2025 14:15Так і є. З двома M3 Ultra 512 ГБ Mac Studios можна без особливих проблем запустити вдома повний неквантований DeepSeek R1 (квантизація - це процес стиснення моделі шляхом зменшення точності чисел (наприклад, з 16-бітних до 4-бітних), що знижує вимоги до пам’яті та обчислень, але може погіршити якість результатів). Погратися в домашніх умовах з повноцінним DeepSeek R1, який має оригінальну точність (FP16, FP32) і максимальну якість, на системі дешевшій за 10к => це, як на мене, прорив.nazar-pc: ↑ 06.03.2025 13:36 Версія з 512ГБ оперативної пам'яті буде розлітатися як гарячі пиріжки, ті хто працюють з AI мабуть у захваті
512GB unified memory
1TB SSD storage
9499 уе там без налогов
-
dimadamage2
Junior
Це буде РСП , прицеп , макбук кращеtornadox: ↑ 06.03.2025 14:50Scoffer: ↑ 06.03.2025 11:26От чому аплє можуть засунути бж всередину своїх коробочок, а всі інші не можуть? Що за нездорова фігня?
По тій же причині що вони продають готовий виріб, і в випадку поломки вони єдині хто буде вирішувати чи це гарантійний випадок. Наприклад, перехід на type-c дуже сильно б'є по доходам епл, так як я дає можливість купляти аксесуари в конкурентів.
-
tornadox
Member
не зрозумівdimadamage2: ↑ 06.03.2025 14:57Це буде РСП , прицеп , макбук краще
Відправлено через 16 хвилин 10 секунд:
Називається PS5 або Xbox Series X - Купляєш і є гарантія що 10 років там можна буде грати нові і старі ігри.dimadamage2: ↑ 06.03.2025 11:15мрію про часи коли можна буде купити Mac studio для того щоб грати в кс2 з 400ФПС і не треба буде розбиратись в материнках памяті і прочій куєті
ITS JUST WORKS!
Відправлено через 3 хвилини 16 секунд:
це №1 помилка профана, одразу видно що ви не пробували розібратися в темі, а просто начиталися місцевих диваків з їх необґрунтованими потребамиdimadamage2: ↑ 06.03.2025 13:03Я купив дорогу материнську плату

Я би радив почати з пошуку статей на тему "ПК місяця" і вже збирати.
-
KimRomik
Member
і довговічність у них буде як у ноутів, а ремонт буде коштувати як половина новогоdimadamage2: ↑ 06.03.2025 11:15 Пропоную обговорити Apple представила робочу станцію Mac Studio на платформі M3 Ultra
ITS JUST WORKS!
-
tornadox
Member
якщо акуратно поводитися з технікою з яблучком ззаді, то плюсом буде що ви її зможете продати за 60-80% вартості навіть через 3 роки. Завжди знайдуться ті хто хочуть виглядати багатше чим вони є насправді, а застарілість та обмеження "заліза" їх не хвилює від слова зовсім. Перевірено на власному досвіді.KimRomik: ↑ 06.03.2025 15:29і довговічність у них буде як у ноутів, а ремонт буде коштувати як половина нового