Последние статьи и обзоры
Новости
Apple MacBook Air отримали апгрейд до однокристальної системи M4
-
ayermolenko
Junior
Пропоную обговорити Apple MacBook Air отримали апгрейд до однокристальної системи M4
Чекав цей анонс, думаю якраз настав час замінити свій Air 2020 M1
Чекав цей анонс, думаю якраз настав час замінити свій Air 2020 M1
-
dimadamage2
Junior
На m1 air з пасивним охолодженням можна спокійно грати в доту
-
Shkryab
Member
Кент на м3 pro в RE последний играл спокойно.
-
IronWithin
Member
Достойное применение машины за цену 5090

-
Alligator
Member
І де 5090 по 1199 доларів? Це за 15" ноут, 13" взагалі 999 доларів коштує. Чи може є якісь віндові конкуренти в таку ціни з таким самим дисплеем?IronWithin: ↑ 06.03.2025 10:39Достойное применение машины за цену 5090
-
dead_rat
Member
IronWithin
Де ти побачив ціну 5090? Мак ейр коштує від 1039 євро з доставкою.
Ну і заичайно то не його основне використання, а приємна додаткова фіча
-
evgeniyproweb
Member
мак берут для работы, а возможность поиграть как доп фича
-
dead_rat
Member
Є, але там і ціна плюс-мінус. Зараз взагалі хороший вибір компактних металевих ноутів за 1-1.5кAlligator: ↑ 06.03.2025 10:50 Чи може є якісь віндові конкуренти в таку ціни з таким самим дисплеем?
-
evgeniyproweb
Member
там в контексте говорилось о м3 pro, за него он имел ввиду, я мак никогда не юзал, есть такая мысля попробовать, но 165-200к(м4 1тб 48-64гб озу) как то жаба давитdead_rat: ↑ 06.03.2025 10:51 IronWithin
-
dead_rat
Member
evgeniyproweb
Нащо тобі в Макє 48+ озу?
Тим більш, якщо ніколи не юзав і не знаєш нащо воно тобі, то звичайно нічого окрім розчарування не отримаєш.
Тим більш, якщо ніколи не юзав і не знаєш нащо воно тобі, то звичайно нічого окрім розчарування не отримаєш.
-
IronWithin
Member
А посмотреть что я комментировал шкряба, а не димона не судьба? И да макбук на м3 про стоит дороже 5090 если его брать для работы, в минимальной комплектации он ни 1 адекватному человеку не нужен!dead_rat: ↑ 06.03.2025 10:51 IronWithin
-
Alligator
Member
Извиняюсь, недосмотрел. Мак удобен для того где не нужна винда и игры, т.е. если ты пол жизни провел за линуксом то переход на мак будет ступеню вверх. Если прикипел к винде то вангую через неделю будешь гуглить как установить винду на мак.evgeniyproweb: ↑ 06.03.2025 10:59там в контексте говорилось о м3 pro, за него он имел ввиду, я мак никогда не юзал, есть такая мысля попробовать, но 165-200к(м4 1тб 48-64гб озу) как то жаба давитdead_rat: ↑ 06.03.2025 10:51 IronWithin
-
IronWithin
Member
Для вас ті д самі слова що й миші вищеAlligator: ↑ 06.03.2025 10:50І де 5090 по 1199 доларів? Це за 15" ноут, 13" взагалі 999 доларів коштує. Чи може є якісь віндові конкуренти в таку ціни з таким самим дисплеем?IronWithin: ↑ 06.03.2025 10:39Достойное применение машины за цену 5090
-
dead_rat
Member
IronWithin
Вот прямо зараз працюю за Мак про М1 14 дюймів в майже мінімальній комплектації. Нічого не болить.
Вот прямо зараз працюю за Мак про М1 14 дюймів в майже мінімальній комплектації. Нічого не болить.
-
evgeniyproweb
Member
для работы, некоторые коллеги такие юзают, говорят по сравнению с виндой все сборки(vue + nuxt) происходят быстрей, и вообще все быстрей и плавней работаетdead_rat: ↑ 06.03.2025 11:05 evgeniyproweb
-
dead_rat
Member
evgeniyproweb
Vue це ж фронтенд
Нащо там купа озу? Щось мені підказує, що на маку з 16гб робитиме десь так само.
Жаль я не перевірив скільки Озу жер мак, коли в IDE працював з монорепо на 1000+ мікросервісів. Наче у колег тоді були звичайні Маки на М1 і воно шурупало
Vue це ж фронтенд

Нащо там купа озу? Щось мені підказує, що на маку з 16гб робитиме десь так само.
Жаль я не перевірив скільки Озу жер мак, коли в IDE працював з монорепо на 1000+ мікросервісів. Наче у колег тоді були звичайні Маки на М1 і воно шурупало
-
evgeniyproweb
Member
да, это фронт, но в 32гб на винде не всегда можно уложиться, на маке сам не пробовал, но коллега 32 поменял на 48 или 64 не помню, бо начал упираться, я не знаю при каких условиях, может докер открывал, пока что этой темой всерьез не интересовался, так поглядываю, не уверен что оно мне надо, просто штука в том, что на винде можно взять хороший ноут с не распаянной памятью и докинуть если надо, а на маке так не выйдет, поэтому желательно брать с норм запасомdead_rat: ↑ 06.03.2025 11:12 evgeniyproweb
Vue це ж фронтенд![]()
Нащо там купа озу? Щось мені підказує, що на маку з 16гб робитиме десь так само
-
dead_rat
Member
evgeniyproweb
Ти ж розумієш, що пояснюєш це розробнику, що сидить на Макє 10 років вже?
З останньою роботою даунгрейднувся з зарядженого М3 про на М1 16 гб і на диво, не відчув ніде болю.
Практика показує, що профукать можна будь які ресурси, можна локально ганяти ллм чи докери здорові. Щось ніхто не зміг мені пояснити нащо вони це роблять, але ок.
Ти ж розумієш, що пояснюєш це розробнику, що сидить на Макє 10 років вже?

Практика показує, що профукать можна будь які ресурси, можна локально ганяти ллм чи докери здорові. Щось ніхто не зміг мені пояснити нащо вони це роблять, але ок.
-
evgeniyproweb
Member
может и так, на прокат не у кого взять на месяц шоб посмотреть шо за зверь и сколько мне ресурсов хватит)) ну и вообще как мне будет мак ос после винды))dead_rat: ↑ 06.03.2025 11:22 evgeniyproweb
Ти ж розумієш, що пояснюєш це розробнику, що сидить на Макє 10 років вже?З останньою роботою даунгрейднувся з зарядженого М3 про на М1 16 гб і на диво, не відчув ніде болю.
-
dead_rat
Member
evgeniyproweb
Я працював на Лінуксі і перехід був кайф - все те саме, але зручніше і красівоє.
З Вінди це зазвичай біль і страждання, хоча не знаю як в сучасних розробників справи з терміналом на Вінді. Може краще вже.
Ех, треба помацать новий Ейр, якщо клава приємна, то я б на нього переліз
Я працював на Лінуксі і перехід був кайф - все те саме, але зручніше і красівоє.
З Вінди це зазвичай біль і страждання, хоча не знаю як в сучасних розробників справи з терміналом на Вінді. Може краще вже.
Ех, треба помацать новий Ейр, якщо клава приємна, то я б на нього переліз