Вийшли огляди відеокарти Radeon RX 9070 XT: цікава альтернатива GeForce RTX 5070 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

man1242: 06.03.2025 00:36 Больше как самый хайповый пример реализации фср, даже щас новинки выходят с версией 3.0 :dontknow:
недавно вышла игра с 1.0 :laugh:
на этом форуме обсуждали
man1242
Member

vsx: 06.03.2025 00:40
man1242: 06.03.2025 00:36 Больше как самый хайповый пример реализации фср, даже щас новинки выходят с версией 3.0 :dontknow:
недавно вышла игра с 1.0 :laugh:
на этом форуме обсуждали
Рх7000-500 и печ600-1000 хорошо работают с этой версией, ни чего удивительного нету.
kairo
Member

man1242: 06.03.2025 00:36
kairo: 06.03.2025 00:29
3440×1440 має на 40% менше пікселів ніж 3840×2160. В такій роздільній здатності 5080 видасть кращий ФПС ніж 4090 та може навіть на рівні 5090 в 4К.
50фпс с длсс в пастрейсинге и плавать с генератором в 160фпс :laugh: Пример ртх требований хорошо показал себя индиана где для запуска игры без апскейлеров но с требованием рт справляется в 2к даже 6700хт
Я грав в 4К, Path Tracing, DLSSQ+FG із стабільними 90 FPS та не відчував ніяких проблем із інпут-лагом. 5080 у 3440×1440 буде видавати 90-100 FPS без фреймгену.
vsx
Member

man1242: 06.03.2025 00:44 Рх7000-500 и печ600-1000 хорошо работают с этой версией, ни чего удивительного нету.
та дам топовые карты не тянут, какая еще печ600 :)
zalizo_org
Member

На мій погляд карта вийшла так собі. Не підтримую хвильки захоплення на сторінках коментарів західних блоґерів. Якщо ви ставите таку ціну, то карта повинна таки по RT як мінімум не поступатися конкуренту. Площу кристала мінімізували, GDDR6 вліпили. Тобто понизили собівартість як могли. А от в підсумку, реалізувати потенціал своїх чипів, який збігся зі сприятливими ринковими умовами - так і не змогли. GGWP як то кажуть.
man1242
Member

vsx: 06.03.2025 00:49
man1242: 06.03.2025 00:44 Рх7000-500 и печ600-1000 хорошо работают с этой версией, ни чего удивительного нету.
H
та дам топовые карты не тянут, какая еще печ600 :)
Ну по факту через драйвер амд все игры на директ11 умеют в фср1 :D Вот из недавних проходил дарк сектор а там кроме как 5*4 ничего корректно работать не желает, вот без проблем на 1650*1200 фср помог с картиной
7mindfields
Member

Polyaan: 05.03.2025 23:05
Earanak: 05.03.2025 21:52 s1R1us, не знаю насколько большая разница в чувствительности к температурам между GDDR6 и GDDR6X. Но вот GDDR6X хоть и была супер горячей и у некоторых моделей 3090 (и даже 3080) она прям могла троттлить по заводу, например во время майнинга эфира который жарит память. Но на дистанции оказалось что она при этом крайне живучей была. Смотрю разные каналы мастерских, некоторые владельцы мастерских отмечали что GDDR6X даже при ее лютейшем нагреве оказалась очень даже отказоустойчивой в этом плане. Так что может 90 это и горячо, особенно для GDDR6(не-Х) и термопрокладки быстрее просохнут, но по идее ниче страшного с самой памятью не должно стрястись. Но это не точно :gigi:
Это если память не x.
А були 3080/3090 не з gddr6x? :insane:
ronemun
Advanced Member

Enjthesilence: 05.03.2025 20:37
AlexеуKO7: 05.03.2025 20:22
да, должно быть от 30% дешевле при одинаковой производительности чтобы перетянуть кого-то из зеленого лагеря в красный. Надеюсь будет еще дешевле.
спойлер
я то всве равно буду брать 5070ті или 5080, но хочу чтоб АМД заставили Нвидию цены подопустить
якщо амд захоче прибуток "тут і зараз" а не збільшити долю ринку, то ніяких -30% не буде. амд як завжди зробить те що вміє. якби вони нормально демпінганули прайс, менше зароблять в моменті але виграють на перспективу і перетягне собі людей, це всім було б на руку, але я в це не вірю, бо це амд, вона обісреться навіть з цим пейперлаунчом нвідії. радеон дивляться на "аут оф сток" нвідії з їх прайсами і дуже хоче так само. від нормальної конкуренції і демпінгу нвідія почала швидше б рухатись, їй довелось би зменшити прайс, а так, ну буде карта слабша і коштувати буде менше приблизно ж на стільки , ось і все. сподіваюсь, що я помилився і буде той самий мсрп від радеон.
поки товстий зсохне худий здохне
Нвідія має знааачно більше грошей для демпінгу. В неї чистими сотня мільярдів, і ще гора акцій
АМД тому і відмовилась робити більшу карту тому що не потяне боротись в зниження цін - сам кремній на 4 нм коштує дуже дорого, в 3 рази більше за 6нм, а ще тре відбити гроші за розробку, маркетинг і т.п.

Відправлено через 9 хвилин 39 секунд:
Azerty: 05.03.2025 21:27 Какая разница производительности в лучах если они слишком много ресурсов у видеокарты забирают а взамен визуальные изменения надо искать под лупой. А костыли в видео апскейлеров ухудшают графику.
промені не забирають багато ресурсів, вони обробляються на окремих модулях з окремими кешами і т.п.
А в RDNA4 навіть ті деякі операції з променями що робились на шейдерах повністю перенсли в блоки RTX. Також змінили формат променів щоб гнучкіше розподіляти ресурси блоку, та ще й добавили чергу, так щоб те що можна зробити швидко виконувалось відразу, щоб не забирало память на очікування в черзі.
Enjthesilence
Member

ronemun: 06.03.2025 05:44
Enjthesilence: 05.03.2025 20:37

якщо амд захоче прибуток "тут і зараз" а не збільшити долю ринку, то ніяких -30% не буде. амд як завжди зробить те що вміє. якби вони нормально демпінганули прайс, менше зароблять в моменті але виграють на перспективу і перетягне собі людей, це всім було б на руку, але я в це не вірю, бо це амд, вона обісреться навіть з цим пейперлаунчом нвідії. радеон дивляться на "аут оф сток" нвідії з їх прайсами і дуже хоче так само. від нормальної конкуренції і демпінгу нвідія почала швидше б рухатись, їй довелось би зменшити прайс, а так, ну буде карта слабша і коштувати буде менше приблизно ж на стільки , ось і все. сподіваюсь, що я помилився і буде той самий мсрп від радеон.
Нвідія має знааачно більше грошей для демпінгу. В неї чистими сотня мільярдів, і ще гора акцій
АМД тому і відмовилась робити більшу карту тому що не потяне боротись в зниження цін - сам кремній на 4 нм коштує дуже дорого, в 3 рази більше за 6нм, а ще тре відбити гроші за розробку, маркетинг і т.п.

Azerty: 05.03.2025 21:27 Какая разница производительности в лучах если они слишком много ресурсов у видеокарты забирают а взамен визуальные изменения надо искать под лупой. А костыли в видео апскейлеров ухудшают графику.
промені не забирають багато ресурсів, вони обробляються на окремих модулях з окремими кешами і т.п.
А в RDNA4 навіть ті деякі операції з променями що робились на шейдерах повністю перенсли в блоки RTX. Також змінили формат променів щоб гнучкіше розподіляти ресурси блоку, та ще й добавили чергу, так щоб те що можна зробити швидко виконувалось відразу, щоб не забирало память на очікування в черзі.
якби не існували зен процесори, я би ще міг прийняти мантру про неможливість нормальної конкуренції. та й нвідія напевно за 1 день захопила 90% ринку.
Геральт
Member

ronemun: 06.03.2025 05:44 промені не забирають багато ресурсів,
Угу, саме тому вони й садять швидкодію в рази. :D
man1242
Member

Enjthesilence: 06.03.2025 07:53
ronemun: 06.03.2025 05:44

якби не існували зен процесори, я би ще міг прийняти мантру про неможливість нормальної конкуренції. та й нвідія напевно за 1 день захопила 90% ринку.
Даже по статистике стима щас 65% камней синих когда красных 35% :laugh: но все же лучше чем было в 2017году 84% к 16, могу ошибаться пишу как б с головы по памяти.
l-m
Member

ronemun: 06.03.2025 05:44 поки товстий зсохне худий здохне
Насправді цей приклад тільки підтверджує те що написав ronemun.
Навіть маючи зен процесори, за купу років конкуренції, АМД змогла отримати менше ніж 30% ринку.
І це, притому що Інтел значно слабший конкурент ніж Нвідя.
Та правильно, у Нвідії пішло понад 10 років що отримати 90%. То що тепер АМД демпінгувати наступні 10 років? З незрозумілими перспективами та шансами на успіх? Логічніше закрити буде цей відділ, та й все.
man1242
Member

l-m: 06.03.2025 08:21
Навіть маючи зен процесори, за купу років конкуренції, АМД змогла отримати менше ніж 30% ринку.
Та правильно, у Нвідії пішло понад 10 років що отримати 90%. То що тепер АМД демпінгувати наступні 10 років? З незрозумілими перспективами та шансами на успіх? Логічніше закрити буде цей відділ, та й все.
Я все же думаю висяк на шее в виде заводов по производству 10нм+ чипов все же тянет вниз на фоне амд
Enjthesilence
Member

ні, зробити дійсно кращий продукт, за кращий прайс? не лише ж демпінг існує. 9070хт - гарна карта, але все ще не краще за 5070ті і тут вже нестачу продуктивності чи відставання технологій будуть компенсовувати ціною, (яка нам ще невідома) як я вже сказав, пейпер лаунч нвідії, відсутність карт і невеликий буст продуктивності порівняно з 4000 а також високими цінами, дає просто карт бланш червоним у мідл сегменті і мій пойнт був у тому що радеон або подивляться на "аут оф сток" нвідії і зроблять як завжи, або будуть фармити людей хоча б до моменту, поки нвідія не знизить прайси на нові карти і саме тому я написав, що власник нвідії не візьме 9070хт якщо різниця в ціні не буде хоча б 25%.
Inqizitor2022
Member

Yurius: 05.03.2025 18:25 Asus Radeon RX 9070 Prime OC 749 Euro +120 Euro
Sapphire Radeon RX 9070 Pure 739 Euro +110 Euro
гарного вечора :)
Понятно, очередной провал АМД. С ценами выше $450 за такую карту - они однозначно идут лесом. Продавать карту, аналог 1070 по смыслу выше цены 1070 - это просто дно. Ах да, с лучами тесты отсутствуют и длсс не завезли - то есть нормальной технологии масштабирования у АТИ нет, лучей аппаратных нормальных нет. Поэтому поколение 5000 от НВ и 9000 от АМД можно смело пропускать - первое - дорогое и без нормального буста, второе - дорогое без нужных фич и буста тоже нет.
Напомнинает ситуация на рынке - картельный сговор.
dimadamage2
Junior

5070 TI і 5070 це найкращий вибір для CS2
https://youtube.com/shorts/HSszDiEZ-aY? ... uUQWFHlWai
man1242
Member

Inqizitor2022: 06.03.2025 08:38
Yurius: 05.03.2025 18:25 Asus Radeon RX 9070 Prime OC 749 Euro +120 Euro
Sapphire Radeon RX 9070 Pure 739 Euro +110 Euro
гарного вечора :)
Понятно, очередной провал АМД. С ценами выше $450 за такую карту - они однозначно идут лесом. Продавать карту, аналог 1070 по смыслу выше цены 1070 - это просто дно. Ах да, с лучами тесты отсутствуют и длсс не завезли - то есть нормальной технологии масштабирования у АТИ нет, лучей аппаратных нормальных нет. Поэтому поколение 5000 от НВ и 9000 от АМД можно смело пропускать - первое - дорогое и без нормального буста, второе - дорогое без нужных фич и буста тоже нет.
Напомнинает ситуация на рынке - картельный сговор.
Ну как по мне лучшая продажа карты это сильный растор и хороший универсальный апскейлер что не зависит в обновлении от разработчиков игр, снова по внедрению технологий амд и их фишек в все современные проэкты чтоб покупатель видел что покупает. На практике 30 игр с фср4 и 8игр(точно не скажу) с анти-лаг2 без которого смысл генерации кадров сходит на нет, из личного опыта скажу анти-лаг2 через драйвера был действительно отличной фишкой и хорошим решением данной проблеме в случае с амд, не понятно почему от нее свернули в одиночных проэктах. Снова вспоминая опыт анти-лаг2 на старте а замена файлов фср3.1 на 4 это тоже будут считать как чит в онлайн проэктах ?
Polyaan
Member

7mindfields: 06.03.2025 04:26
Polyaan: 05.03.2025 23:05
Это если память не x.
А були 3080/3090 не з gddr6x? :insane:
Вроде как, Я с чипов маркировку не рассматривал, просто гуглил. Могу ошибаться.

Відправлено через 10 хвилин 41 секунду:
l-m
Member

Enjthesilence: 06.03.2025 08:30
ні, зробити дійсно кращий продукт, за кращий прайс? не лише ж демпінг існує.
Кращий продукт за кращий (для покупця) прайс це і є демпінг.
Тому що без демпінгу за кращий продукт просять більше грошей, а не менше, як при демпінгу.
Крім того, щоб зробити кращий продукт треба витратити більше ресурсів (грошей) (хоча й цього не завжди достатньо). А щоб запропонувати кращий прайс треба зменшити прибуток або взагалі отримати збиток.
Отже, АМД має інвестувати у розробку ГПУ більше ніж НВідія, у якої в сотні разів більше ресурсів, щоб потім продавати ці ГПУ у збиток. Дуже надійний план для швидкого банкрутства. На оверах поганого не порадять :up:
Lekrs
Member

Долларів за 700 - 750 була би чудова карта, але при теперішніх реаліях коштуватиме певно 1100+
Ответить