Вийшли огляди відеокарти Radeon RX 9070 XT: цікава альтернатива GeForce RTX 5070 Ti

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

item2: 05.03.2025 20:40 З приводу фср4 проти длсс4. Дивився огляди - дуже близько по якості. Десь перша краще, десь друга. Загалом приблизно рівні (кому яка більше сподобається).
Згідно тестів Digital Foundry, FSR4 знаходиться між DLSS3 та DLSS4.
спойлер
Изображение
item2
Member

kairo
А згідно Deniel Owen ніяких прям переваг в DLSS 4 я не помітив (він теж). Але там інші ігри були і деякі тестували з DLSS Override через Nvidia App чи Swapper. У Ratchet апскейлери ближчі, ніж в Horizon. Там в Transformer моделі хутро ратчета рябить/шумить - мене особисто це напружує.

Моделька Елой реально краща, але Nvidia знає на чому DF тестує, тому могли додати цю гру в навчання. Witcher на DLSS теж дуже гарний. Видно, що апскейлер додає деталі, яких там навіть немає - це ознака спеціального навчання.
kairo
Member

item2: 05.03.2025 22:42 kairo
А згідно Deniel Owen ніяких прям переваг в DLSS 4 я не помітив (він теж). Але там інші ігри були і деякі тестували з DLSS Override через Nvidia App чи Swapper. У Ratchet апскейлери ближчі, ніж в Horizon. Там в Transformer моделі хутро ратчета рябить/шумить - мене особисто це напружує.

Моделька Елой реально краща, але Nvidia знає на чому DF тестує, тому могли додати цю гру в навчання. Witcher на DLSS теж дуже гарний. Видно, що апскейлер додає деталі, яких там навіть немає - це ознака спеціального навчання.
Він наплужив із DLSS4 та видалив порівняння:
"Note that DLSS 4 was implemented via DLSS Swapper and based on the footage it does not look like the correct preset was applied. I have used the YouTube "Trim" feature to delete these sections of the video."
"Ignore differences in window reflections when comparing DLSS with FSR since it looks like I accidentally had RT enabled when capturing the DLSS footage. I caught this difference too late to correct it in time for review embargo, and I believe this review is important to make informed buying decisions before launch so I chose to publish, but with the warning in both the voiceover and this pinned comment to ignore differences in reflections."

Чувак походу так поспішав із тим, щоб одним із перших викласти відео, що наробив купу помилок. Йому вже насували в коментах.
Последний раз редактировалось kairo 05.03.2025 22:52, всего редактировалось 1 раз.
item2
Member

Yurius: 05.03.2025 22:22 Там скальпери з Артлайн вже видумали дефіцит на 9070 серію та озвучили однакову,майже,ціну з 5070ті :D
Як дефіцит, от же ж скальпери. Покажіть їм цю картинку. В США їх десятки тисяч на складі:
https://videocardz.com/newz/uk-retailer ... el-at-msrp
Enjthesilence
Member

item2: 05.03.2025 22:42 kairo

твій деніел трохи обісрався, (вже й визнав сам) але ще багато разів будемо чути про те хутро з ретчета, це вже зрозуміло)
а так продуктивність, якість кращі з трансформером, це факт, очевидний зараз. чи буде можливість юзати фср4 в кожній грі з фср3, як це можна робити з длсс4 теж цікаве питання.
то ж 9070хт растер слабший на 5%, рт на 15-20% (в деяких іграх сильно слабший, але для статистики не враховуємо), жере майже як 4090 в іграх.
якщо ціна буде 42+ - це дед он ерайвл 100% з їх мсрп і wide availability. з приємного бачу, що таки рт і апскейлер "нужон", коли вони хоч трохи пристойно працюють, дива :rotate:
Последний раз редактировалось Enjthesilence 05.03.2025 22:55, всего редактировалось 1 раз.
Yurius
Member

item2: 05.03.2025 22:49
Yurius: 05.03.2025 22:22 Там скальпери з Артлайн вже видумали дефіцит на 9070 серію та озвучили однакову,майже,ціну з 5070ті :D
Як дефіцит, от же ж скальпери. Покажіть їм цю картинку. В США їх десятки тисяч на складі:
https://videocardz.com/newz/uk-retailer ... el-at-msrp
9.45
Polyaan
Member

AlexеуKO7: 05.03.2025 20:11 АМД молодцы, по обзорам Hardware Unboxed 9070 ХТ отстает от 5070 тi в среднем: без РТ на 7%, а с РТ на 25%. При этом жрет больше энергии. Но все равно я считаю это победа для АМД. Как думаете, цены на 5070 тi и на 5080 упадут под давлением АМД?
Нет, иначе куртка не добавит в свой семейный хуанг фонд ещё +1млрд.
А если немного серьёзней, то никогда товар не упадет в цене,если спрос превышает предложение. Основы экономики.
Или может быть регулирование цен, но это точно не про США, так что нет.
Цена упадет:1)тсмц будет иметь кучу свободных мощностей, и прийдёт к главным заказчикам с мольбой ,закажите хоть что ещё, вот вам скидка
2)все склады затарены,все партнёры наклепали Овер 100+там карт, никто не берёт, скидки приходится делать.
3)вы проснулись,перечитали пункт 1-2, уныло пошли к локальным скальперам, переплатить 30-50процентов цены, ибо прошлого поколения уже нет,а нового ещё достаточно нет. А когда будет достаточно, практически сразу запустят новое поколение, и текущее исчезнет с маленьким импутлагом.
Ещё раз глянуть на пункт 1-2, пойти купить по оверпрайсу, ругать всех вокруг, что ты не хомяк, это другое, иначе себе не отправлять переплату.
Гусары, которые для архивиза,ллм,прочего софта,где отбивается всего за 2 недели новая вещь-молчать!-вас всего 2 процента от обычных покупателей.
Не воспринимайте серьезно список задач, при котором любая!!!? переплата оправдана и окупаемость быстрая, вас малый процент, вы понимаете, что делаете, но остальные покупают на хайпе.
Все вышеперечисленное воспринимайте, как излевку над текущей ситуацией.
:beer: :beer: :beer: всем добра и лучшего ФПС на дол/евро :super:
Последний раз редактировалось Polyaan 05.03.2025 23:08, всего редактировалось 1 раз.
AlexеуKO7
Junior

kairo: 05.03.2025 22:33
Згідно тестів Digital Foundry, FSR4 знаходиться між DLSS3 та DLSS4.
спойлер
Изображение
по скрину разница бешенная, FSR4 и DLSS3 мыло, а DLSS4 абсолютно другой уровень.

Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Polyaan: 05.03.2025 22:55 Ещё раз глянуть на пункт 1-2, пойти купить по оверпрайсу, ругать всех вокруг, что ты не хомяк, это другое, иначе себе не отправлять переплату.
а что тут оправдывать? Хочется получать удовольствие от новых игр с новыми технологиями. Альтернатива есть? Нету. Ближайший конкурент RX 9070 XT отстает на 25% от 5070 Ti в РТ. Да и апскейлер у него на порядок хуже. Поэтому если альтернативы переплате нет, то это уже не переплата)
Polyaan
Member

Earanak: 05.03.2025 21:52 s1R1us, не знаю насколько большая разница в чувствительности к температурам между GDDR6 и GDDR6X. Но вот GDDR6X хоть и была супер горячей и у некоторых моделей 3090 (и даже 3080) она прям могла троттлить по заводу, например во время майнинга эфира который жарит память. Но на дистанции оказалось что она при этом крайне живучей была. Смотрю разные каналы мастерских, некоторые владельцы мастерских отмечали что GDDR6X даже при ее лютейшем нагреве оказалась очень даже отказоустойчивой в этом плане. Так что может 90 это и горячо, особенно для GDDR6(не-Х) и термопрокладки быстрее просохнут, но по идее ниче страшного с самой памятью не должно стрястись. Но это не точно :gigi:
Это если память не x.
Просто реальный случай, приносит знакомый ферму из palit3090 с памятью x, выбивает через 5-7 минут работы.
10карт, меньше года.овердофхрена денег.
СЦ послал его нафиг.
Он спрашивает у меня, можно ли чего сделать и придумать.
Я не спец и не мастер, уважил знакомого, каждую карту по одному в текущем системнике тестировал в бублике и в ещё какой то игре в тесте, все работает, на Линукс выбивает, ошибка памяти.
Отдал ему, честно, так и так, для игры пока норм, с майнингом век.
После узнал, что он типа со слов СЦ за свои деньги реболил память(но это не точно) и продал по одному для геймеров.
Стороны разошлись довольные,как корабли.
Я до сих пор, вспомнаю, улыбаюсь.
Для майнинга все, для игроков ещё какой то срок проработать сможет.
Это так, история чисто улыбнуться.
И на всей этой ситуации заработал и хуанг кожевников,и палит несгораемых, и СЦ Петрович. И только, возможно, конечный юзер уже поимел проблемы.
А может и все норм :shuffle:
Последний раз редактировалось Polyaan 05.03.2025 23:06, всего редактировалось 1 раз.
item2
Member

Enjthesilence
Половину ігор (і ратчета) я дивився в огляді на Digital Foundry, там усе правильно.

Ну так, усі собі тут можуть дозволити просто взяти кращу карту за 55к, якщо бюджет необмежений.
Hells Angels
Member

Yurius
при однаковій ціні хт з тішкою, відставання в іграх присутнє, показали жор на 50вт більше, ще там може наберуться моменти тому хез чи вартує того
man1242
Member

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Ну его тестам больше доверяю, так-как совпадало с моими цифрами. Развала кабины у 7900хтх как и 4080с не произошло за 600$
Enjthesilence
Member

item2: 05.03.2025 23:06 Enjthesilence
Половину ігор (і ратчета) я дивився в огляді на Digital Foundry, там усе правильно.

Ну так, усі собі тут можуть дозволити просто взяти кращу карту за 55к, якщо бюджет необмежений.
половину, це скільки? і що ти хочеш сказати що в тестах дт фаудрі тобі більше подобається фср4, дійсно?
а чому не за 50? 5070ti на розетці можна придбати за 50800 грн. якщо при такій ціні зараз вийде 9070хт з прайсом десь у 45к то я не розумію, навіщо купляти слабшу амд, з обмеженим фср4 і продуктивністю в рт -15-20% в середньому користувачам нвідії? від того що власники амд і далі будуть купляти амд нікому краще не стане. всім стане краще, якщо нвідія втратить свою долю на ринку і почнеться норм двіж, конкуренція, технології і тд. знову ж таки, це просто мій скептицизм) наче все має бути добре, карт у амд багато, мсрп дуже низький, але щось мені підказує..
Yurius
Member

Hells Angels: 05.03.2025 23:09 Yurius
при однаковій ціні хт з тішкою, відставання в іграх присутнє, показали жор на 50вт більше, ще там може наберуться моменти тому хез чи вартує того
Звичайно не вартує, вона стає цікавою при різниці з 5070ті у 10000+ грн,і навіть так її будуть купувати в рази менше.
Enjthesilence
Member

та там більше ніж 50, в кожній грі майже 100вт при меншій продуктивності перегнув, в середньому 70.
Yurius
Member

Enjthesilence: 05.03.2025 23:14
та там більше ніж 50, в кожній грі майже +100вт при меншій продуктивності
Трохи не так ....Нвідіа буде жерти свої 300вт у найтяжчих іграх в 4к, щоб вийти на свою буст частоту ,де це не треба для виходу буде умовно 260вт. А у АМД типу нема ступора вона буде битися в свій тдп 300-340вт(залежить від версії) у кожній 4к грі,якщо їй достатнью 260вт для буст частоти,вона просто видасть частоту вище, але весь тдп використає.

Тобто по паспорту там 50вт,але десь у половині ігор буде більше.
Romko888
Member

Enjthesilence: 05.03.2025 20:15
AlexеуKO7: 05.03.2025 20:11 АМД молодцы, по обзорам Hardware Unboxed 9070 ХТ отстает от 5070 тi в среднем: без РТ на 7%, а с РТ на 25%. При этом жрет в 1.5 раза больше энергии. Но все равно я считаю это победа для АМД. Как думаете, цены на 5070 тi и на 5080 упадут под давлением АМД?
менша продуктивність в растері, значно менша в рт, жере набагато більше, а ще фср4 гірший за длсс4, але це перемога так. :super:
якщо прайс не буде хочаб на 25% меншим за 5070ті не розумію, хто з нвідії має зацікавитись цією картою
Ммм то лі дєло 5080 за 1900$)) імба просто
Hells Angels
Member

Yurius: 05.03.2025 23:14у 10000+ грн
от мені просто цікавий один лише момент, чому отак просто забили на випуск референсів, яка реально ціна готового продукту від самої амд мала бути, бо отак просто розв'язали руки партнерам, даже курточка випустив на ринок фаундерс по рекомендованій :dontknow:
Vinzy
Member

avtoelectrik
Я имел ввиду запись. У амд есть проблемы при записи с рабочего стола. Качество хуже чем у нвидии. Были и те и те карты и я сразу заметил как на амд обновился. Но вот в AV1 получше будет при том же битрейте. Но 6000 не поддерживает апаратно запись в av1. Только воспроизвести и с этим да, проблем нету. Так что для меня 9000 серия как мана. Но только за адекватный прайс
Enjthesilence
Member

Romko888: 05.03.2025 23:27
Enjthesilence: 05.03.2025 20:15

менша продуктивність в растері, значно менша в рт, жере набагато більше, а ще фср4 гірший за длсс4, але це перемога так. :super:
якщо прайс не буде хочаб на 25% меншим за 5070ті не розумію, хто з нвідії має зацікавитись цією картою
Ммм то лі дєло 5080 за 1900$)) імба просто
о, вотабаутизм. а до чого тут 5080 та чому 1900$? її в нас можна придбати дешевше - це перше, а друге питання навіщо їй бути дешевше? щоб що, конкурувати з ким? я взяв кращу карту за гроші, які був готовий витратити, все просто.
з 9070хт сама собі обрала конкурента, тому й порівнюю з 5070ті. прайс 5080 ніяким чином не повинен впливати на прайс 9070хт.
Последний раз редактировалось Enjthesilence 05.03.2025 23:35, всего редактировалось 2 раза.
Ответить