Вольтаж i59600К

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Junior

Ситуация следующая) камню уже 5-6 лет) все время на Z370 материнке работал в автобусте 4.3 и одно на 4.6 ггц. при напряжении 1.1-1.3.
Пробовал разогнать его, но камень такой что выше 4.8 он уже хочет напряжение 1.47 и выше). В итоге перепробовав все, если давать такую частоту и автовольтаж - материнка дает ему 1.55 вольта, что вредно). Но он столько запрашивает примерно).
В итоге я его стабилизировал на ручном вольтаже 1.4-1.44 (по оффсету и ЛЛС) добился что бы не скакало до 1.5. И частота залочена на всех ядрах 4.7. Но аддаптив вольтаж оч странно раобтает, выставляешь ему 1.39 + оввсет в минус 0.05, а он шарашит ему 1.45+))). Но оффсетом 0.1 стабилизировал как говорил выше на 1.4-1.44 на ядро.

температура в простое 39-45, в играх 68-70, в жестких стресс тестах с АВХ конечно уже 90 градусов и 170 ватт, что для этого проца овердофига, но игры так не нагружают проц. В играх не более 100 ватт при такой частоте и вольтаже.

Вопрос в чем, могу я уже его на постоянку оставить в таком режиме и уже не парится? уже пока не перейду на ддр 5 платформу, пусть работает на 1.4-1.44 вольта в простое и нагрузке, при залоченной частоте 4.7 на все ядра? норм ? температура ВРМ радиаторов и компонентов до которых я дотянулся ик термометром в простое 44 градуса, в нагрузке 60-70.
Материнка asus rog strix z370-i gaming
Евгений King
Member

То ви йому сильно LLC задрали, виберіть попередній мод і покрутіть, будуть більш адрекватні напруги.
По розгону, ну що сказати, лотерею ви програли.
Стосовно чи лишати так на постійно, на мою скромну думку ні, були у мене 8700k, 9900k, 10850k і згідно моїх власних спостережень, при 1.4в проц доволі помітно деградує, при таких напругах треба додавати напруги, або корегувати частоти раз на пів року, тобто пів року система була стабільна, а потім починаються приколи, вильоти ігор, рандомні BSOD.
Найбільш оптимальні варіанти:
- Максимальна стабільна частота на 1.25в, буде служити вічно, особливо якщо ще покорегувати інші напруги, перевести з auto в manual і трохи знизити
- Максимальна частота при 1.32-1.34в, може потребувати корекції розгону раз на 1-1.5 роки, але в цілому цілком адекватне рішення

Загалом, поступіться тими 4.8Ггц, зробіть 4.6 на всі ядра, скоріш за все це і буде десь при 1.25-1.27в і не парьте собі мозок, теоретичні 4% продуктивності не варті такого знущання з камня, тим паче він далеко не першої свіжості.
Essentia
Junior

Евгений King, дякую, спробую 4.6, але є сумніви що 1.25-27 не захоче))) зараз спробую. для мене оптимально було б щоб у простої знижав частоти та вольтаж, а у грі наприклад хай був би хоч 1.45 та 4.7, 4.8, я граю від сили 1-2 години на 2 доби, решту часу працюю, та мені такі частоти непотрібні) а автобуст 4.3 це добре, але у деяких іграх різниця відчувається між 4.3 і 4.7, там де упор йде у проц і пам.ять. на 4.3 відеокарта недозавантажується) десь стоїть на 70% (1080TI) а на 4.7 відео вже 85-93%

Відправлено через 15 хвилин 23 секунди:
Загалом, поступіться тими 4.8Ггц, зробіть 4.6 на всі ядра, скоріш за все це і буде десь при 1.25-1.27в і не парьте собі мозок, теоретичні 4% продуктивності не варті такого знущання з камня, тим паче він далеко не першої свіжості.
не проходить навіть ссе тест) на 1.29 бсод одразу))
поставив адаптів вольтаж 1.29 + оффсет 0.1, воно шарашить 1.5)

Відправлено через 31 хвилину 36 секунд:
Евгений King
Вцілому пока вдалось зробити 4.7 + адаптів вольтаж + ллс 6.
у простої 1.36, в навантаженні 1.44. авх та ссе тести проходить) напевне так і залишу.
Ответить