Samsung незабаром випустить NVMe-накопичувачі 9100 PRO з інтерфейсом PCIe 5.0 x4

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Junior

Пропоную обговорити Samsung незабаром випустить NVMe-накопичувачі 9100 PRO з інтерфейсом PCIe 5.0 x4

класний,ну і ціна також класна)
Lekrs
Member

Може й класний, але користі для себе в такому не бачу. На PCIe 3 з його швидкістю, більше ніж достатньо.
dead_rat
Member

Нічьосі ціна. По акції забрав 990 про 2тб за 135€, а тут відразу 290.
xIIImaL
Member

dead_rat: 25.02.2025 12:17 Нічьосі ціна.
Обычная цена , на уровне того же crucial t705 . Токо ссд от гнусмас посолиднее будет
ADv
Member

Наверняка будет горячий и с типично низкой скоростью на мелкоблоке как у всех текущих ссд окромя оптанов. Зато 14 гигов линейки хорошо продаются хомячкам...
xIIImaL
Member

ADv: 25.02.2025 12:46 и с типично низкой скоростью на мелкоблоке как у всех текущих ссд окромя оптанов. Зато 14 гигов линейки хорошо продаются хомячкам...
На мелкоблоке будет быстрее предыдущего
Снимок.JPG
shatun
Member

Що стосується рекомендованих цін, то на цей час вони відомі тільки для Індії: близько $172 за терабайтний варіант, а також $292 і $573 за версії на 2 і 4 ТБ.
Пересічному користувачу для дому таке навряд чи потрібно.
Маючи на руках норм корпус з БЖ, за $550 я зберу новий конфіг на ssd 512GB з попередніх моделей і додам hdd на 4TB.
Навіть ITX корпуси все ще разраховані на 1 hdd.
Хіба що мені закортить зібрати щось типу Minisforum 130 мм х 126.5 мм х 50.4 мм і при цьому мати 4TB на борту... :dontknow:
xIIImaL
Member

shatun: 25.02.2025 13:35 зберу новий конфіг на ssd 512GB з попередніх моделей і додам hdd на 4TB.
И поставлю на эти 512гиг аж 1,5-2 современных игры? :gigi:
С hdd сегодня играть такое себе удовольствие ..
Nekros
Member

shatun: 25.02.2025 13:35
зберу новий конфіг на ssd 512GB з попередніх моделей і додам hdd на 4TB.
О господи, навіщо тобі HDD у 2025 році? Що ти там будеш хранити? Він навіть зображення у папках буде сканувати довго та ще пердіти при тому. Про ігри взагалі можеш забути.
5 років назад позбувався всіх HDD і використовую тільки на ссд і всім рекомендую :gigi:
shatun
Member

xIIImaL: 25.02.2025 13:45 И поставлю на эти 512гиг аж 1,5-2 современных игры? :gigi: С hdd сегодня играть такое себе удовольствие ..
Nekros: 25.02.2025 13:49 О господи, навіщо тобі HDD у 2025 році? Що ти там будеш хранити? Він навіть зображення у папках буде сканувати довго та ще пердіти при тому. Про ігри взагалі можеш забути. 5 років назад позбувався всіх HDD і використовую тільки на ссд і всім рекомендую :gigi:
Маєш гороші - твоє діло. Але ПК не всім потрібен виключно для ігор.
На щастя більшість МП зараз підтримує по 2 шт NVMe.
Мало буде 512 - можна потім замінити на 2шт по 2ТБ з минулих дешевших моделей. У іграх помітно не буде - чи це самс з новини, чи то самс (і т.п.) попередньої генерації.
І так - саме час мати ігор на 4ТБ - робити ж більше нічого... :-/
Ray2000gt
Advanced Member

shatun: 25.02.2025 13:35за $550 я зберу новий конфіг на ssd 512GB з попередніх моделей і додам hdd на 4TB.
2 TB - мінімум на сьогодні для домашнього ПК.
HDD хай стоїть в NAS або в роутері щоб мати спільний доступ до нього у межах домашньої мережі та поза нею.
shatun
Member

Ray2000gt: 25.02.2025 14:01 HDD хай стоїть в NAS або в роутері щоб мати спільний доступ до нього у межах домашньої мережі та поза нею.
Дивись мій профіль - практично так і є, за виключенням того, що воно в мене на першому місці скоріше ПК, а вже потім NAS. :think:
Nekros
Member

shatun: 25.02.2025 13:58 Маєш гороші - твоє діло. Але ПК не всім потрібен виключно для ігор.
На щастя більшість МП зараз підтримує по 2 шт NVMe.
Мало буде 512 - можна потім замінити на 2шт по 2ТБ з минулих дешевших моделей. У іграх помітно не буде - чи це самс з новини, чи то самс (і т.п.) попередньої генерації.
І так - саме час мати ігор на 4ТБ - робити ж більше нічого... :-/
Ну я тобі кажу як той хто за пк більше працює чим грає. HDD це лайно котре буде вічність індексувати твої папки та крехтіти та пердіти при тому. 512 не достатньо для вінди та софту (в моєму випадку). Короче робота та життя на HDD це те ще лайно, а про ігри як я вже казав зовсім забудь :gigi:
Ostin
Member

Як і очікувалось, "терабайта вистачить всім" (с)
А вище по ціні ну геть неадекватно. Це щоб в 2025 році такі ціни за такий об'єм :-/
shatun
Member

Nekros: 25.02.2025 14:07 Ну я тобі кажу як той хто за пк більше працює чим грає. HDD це лайно котре буде вічність індексувати твої папки та крехтіти та пердіти при тому. 512 не достатньо для вінди та софту (в моєму випадку). Короче робота та життя на HDD це те ще лайно, а про ігри як я вже казав зовсім забудь :gigi:
Не плутай м'яке з теплим. Не знаю що там з Win11 - Win10 норм працює на 512 для пересічного користувача.
Без ігор - 300 ГБ там просто "гуляє", якщо вчасно підчищати temp.
Інша річ - ти працюєш і ставиш багато додаткових програм. Це вже не зовсім до Win питання...
Геральт
Member

xIIImaL: 25.02.2025 13:00 На мелкоблоке будет быстрее предыдущего
А де, крім синтетики, це можна побачити?
Nekros: 25.02.2025 13:49 О господи, навіщо тобі HDD у 2025 році? Що ти там будеш хранити?
Все, що має хоч якусь цінність.
AlienFighter
Member

Кожному своє. Хтось сидить на одній невеличкій ссд і каже, що йому більше не треба. А комусь більше до вподоби мати окремий ссд під вінду, окремий ссд під ігри та пару хардів для контенту та бекапів ;)
shatun
Member

AlienFighter Саме так. У всіх свої думки на цю тему і свої потреби по роботі чи дозвіллю. :beer:
DuckRider
Member

Первый год опять будет с прошивкой-суицидником?
AlienFighter
Member

Більш цікаво, який нагрів буде? Чи одразу готувати водянку під нього, чи вистачить гігантського пасивного радіатора.
Ответить