Windows 10 vs Windows 11 для сучасних систем і ігор. Пора?

Обсуждение программ
Автор
Member

ervin: 24.02.2025 17:48
0kie: 24.02.2025 13:36 ervin
Сам не читал, что там пишут? :laugh:
Проблема с тогдашней версией программы CPU-Z. Откат на более старую или скорее всего переход на нынешнюю актуальную решает "проблему". О чём там пишут. Но тебе лишь бы набросить на вентилятор.
И ты поставил 10-ку? Сделал неправильный вывод из ситуации. 10-ка не вечна и скоро ей кирдык как 7-ке. Нужно было пересобрать комп на Интел - там нет "синих" экранов. :-P :gigi:
Мабуть я недостатньо підсвітив фразу "стикнувся з нестабільною роботою". А Бсоди на значно новішій версії CPU-Z тільки підкріпили сумніви і бажання вирішити на корню. Людині компа віддав і по відоезв'язку колупатись шо ж там може бути - не було ні часу, ні бажання. Та і зависання були зі слів людини. Я не Шерлок, розгадувати шо за фігня
Собрал себе только для игрушек комп на 5700x3d, asus b550tuf что-то там. И тоже бсод был в cpu-z. Как раз месяца 4 назад, как и топик на реддите. Проблема была, после установки ПО armory create, хотел подстветку на мамке сделать белой, когда снес его полностью, бсод в cpu-z пропал. Других проблем не было) Подсветку по итогу просто в биосе вырубил, нафиг оно надо :)
VovaII
Member

strannik18: 24.02.2025 12:48яка саме помилка?
2023-09 Cumulative Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5030211) Fail to install
strannik18
Member

VovaII
Member

Он що тільки що побачив про 11(русняве 6 хвилин):
спойлер
Avenger80
Member

VovaII
И в чём тут проблема? Это всё делается или не делается руками пользователя, а не по умолчанию нежданчик.
VovaII
Member

strannik18
Частиу із того батника я руцями робів. Але не все. Допройду Авовед, тоді спробую.
Дякую за посилання на відео. Я англомовні принципово не дивився.
Avenger80: 24.02.2025 19:58И в чём тут проблема? Это всё делается или не делается руками пользователя, а не по умолчанию нежданчик.
Дуже не хотілось би, щоб 11, по "доброті душевній", зашифрувала диски.
0kie
Member

VovaII: 24.02.2025 20:04Дуже не хотілось би, щоб 11, по "доброті душевній", зашифрувала диски.
Автоматом Битлокер включается ТОЛЬКО на переносных устройствах типа ноутбуки. На стационарах он отключен. Это при чистой установке 11-й Винды. За 10-ку не скажу - давно не ставил.
Alexsandr
Member

0kie: 24.02.2025 21:26 Автоматом Битлокер включается ТОЛЬКО на переносных устройствах типа ноутбуки. На стационарах он отключен. Это при чистой установке 11-й Винды. За 10-ку не скажу - давно не ставил.
Надо на ноутах проверить и убрать если включено.
VovaII
Member

Alexsandr: 26.02.2025 23:15и убрать если включено.
Якщо пароль згадаєте, який Ви не ставили...
Truchmann
Member

Чому поспішати та стрибати на 11-ті Вікна, коли ще 10-ті цілком нормально слуговатимуть із підтримкою з боку Майкрософту аж до 2032 року. Осісьо версія:
Windows 10. 21H2. 19044. IoT Enterprise LTSC 2021.
Версія виключно англійська, але її запросто перевести у будь-яку мову шататним віндовським чином, або узять відразу український образ та активувати як Windows 10. 21H2. 19044. IoT Enterprise LTSC 2021
Truchmann
Member

Тобто ція версія відпрацьована та надійна й без сюрпризів.
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10,_version_21H2
Reshacker
Member

Truchmann: 05.03.2025 11:45 Чому поспішати та стрибати на 11-ті Вікна, коли ще 10-ті цілком нормально слуговатимуть із підтримкою з боку Майкрософту аж до 2032 року. Осісьо версія:
Windows 10. 21H2. 19044. IoT Enterprise LTSC 2021.
Версія виключно англійська, але її запросто перевести у будь-яку мову шататним віндовським чином, або узять відразу український образ та активувати як Windows 10. 21H2. 19044. IoT Enterprise LTSC 2021
Навряд чи любителі ігор довго засидяться на він 10,буде те що і з він хр або 7,закінчиться підтримка браузерів,steam,epic games і прийдеться всерівно інсталювати актуальну версію ОС.
Alexsandr
Member

Обновление последнее
11 перестала заходь в спящий режим. Режим работы консоли начинает бесить, полный игнор к примеру того, что Far умеет в свой буфер обмена, вставляет посимвольно теперь. Может можно найти решение, но еще не копал.
Опять исчезли рисунки в панели от запущенных программ. Пишут в новостях последнее поколение интел стало сильно тормознее...
11 пока это ужас. Может 12 получится.
Truchmann
Member

Reshacker
А що мають такого-но вирішального 11-ті Вікна, що не мають 10-ті?
Я користався до 2022 р. Windows Embedded 8.1 Enterprise, підтримка котрого закінчилася у 2023 р. Усе там працювало. Потім пересів на Десятку тому, що тоді її вже було достатньо допрацювано.
Років за 2-3 можливо можна пересісти вже й на Одинадцитку, а якщо грашек стане більш на Linux, тоді про Windows нарешті можна забути.
Ekz0rcyst
Member

Truchmann
Так як це інструмент то обирати систему треба виходячи від поставленої задачі, кейсу користування якщо так зручніше. 11-та як мінімум довше буде підтримуватись розробником, ну і оновлення випускаються в першу чергу точно для неї, що логічно бо це актуальна система на якій є "життя".
LVladislavchik
Member

Truchmann
Тут більше напевно прикол в тому що лтсц застрягла на 21H2, Slack з 15 березня перестають підтримувати 21H2 з міркувань безпеки, вони орієнтуються не на встановлені оновлення безпеки, а саме на версію вінди, також пам'ятаю що форза хорайзон 4 раніше хотіла новішу версію чим була доступна ltsc на той момент, а для третьої частини навпаки ніби як 1809 остання підтримувана версія і встановивши 1809 pro була велика ймовірність, що через трошки часу вінда сама вирішить примусово обновитися до актуальної версії, звичайно можна вимкнути оновлення, але моя думка що якщо є бажання примусово порізати вінду руцями, то краще вже лтсц ставити, для ігрового пк 11 буде кращим вибором, бо рано чи пізно якась гра заставить оновитися з 10, а сам процес оновлення в багатьох криво проходить і знову ставити систему якось тупо.
Rucha
Member

Truchmann: 08.03.2025 20:42 А що мають такого-но вирішального 11-ті Вікна, що не мають 10-ті?
Покращений планувальник задач, що дозволяє краще використовувати E-ядра на останніх поколіннях Intel. Пруф
Klon
CG graphikos fan

вже треба оновлятись, бо в мене 1809 - вже багато чого не запускається, бо викидає помилку діректрікса, це і Форзи, Вархаммер марин2, ремнаут і дофіга іншого що робилось на УЕ5.
якщо для ігр то я вважаю треба ставити 11, бо можливо через рік-два 10 зовсім не буде підтримуватися.
п.с. - але якщо для ігр система, то хоч кожного місяця переставляти вінду, бо накатив та граеш, а якщо дофіга робочого софту - то біда.
Truchmann
Member

Користуюся Віндою виключно через іграшки та звик до деяких програм під нього. Покі що Windows 10. 21H2. 19044. IoT Enterprise LTSC 2021 вистачає на усе. А далі хто зна? Якщо Віндоус й далі буде рухатися у напрямку контролю над користувачем, то пересяду на Лінукс.
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_1 ... sion_22H2_
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_1 ... on_history
OldGoodGames
Member

Truchmann: 09.03.2025 19:50 Користуюся Віндою виключно через іграшки та звик до деяких програм під нього. Покі що Windows 10. 21H2. 19044. IoT Enterprise LTSC 2021 вистачає на усе. А далі хто зна? Якщо Віндоус й далі буде рухатися у напрямку контролю над користувачем, то пересяду на Лінукс.
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_1 ... sion_22H2_
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_1 ... on_history
:up:
тут також, якщо 12 колись буде і вона буде гірша за 11(яка для мене гірша за 10 а 10 гірша за 7 яку я вважаю вершиною того що зробила m$ принаймні у gui) то я також ставлю хрест на вєнді для себе.
А на який ви Лінукс придевляєтесь?
Ответить