Трамп планує запровадити мита 25% на тайванські чипи, але дасть час на перенесення виробництва у США

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

taras_cs: 19.02.2025 15:32належить де-факто, де-юре и так далі
Зовсім не так далі. Право володіння - це визнане іншими учасниками процесу право володіння чимось. Всередині країни - законами. Назовні - міжнародним визнанням. Якщо завтра всі стали і сказали, що Крим турецький - то він стане турецьким. А ваша стара бумаженція не має жодної сили, бо вона засвідчує, що ті ж самі учасники вже змінили свою думку. Ось так працює і законодавство, і міжнародні відносини.
Повторю ще раз: право - це насамперед визнання іншими вашого права на щось. І все, нічого більшого. Що ви там собі думаєте про ваші права - абсолютно ваша справа.
Последний раз редактировалось Ostin 19.02.2025 15:50, всего редактировалось 1 раз.
Icipher
Member

leif: 19.02.2025 15:44
Icipher: 19.02.2025 15:38а про те що ти дурачок ?
обізяна ти давай або жартуй, або не жартуй, бо щось не зрозуміло до чого ти пишеш.
> а про яйця вже жартували??
ти топік не можеш прочитати? 4 сторінки не здужав? багато букв для тебе? буває
Іксперд , навіщо мені 4 строрінки твоїх полюций на трампа чітати ?
leif
Member

kairo: 19.02.2025 15:43Ви мені задали запитання, я вам на нього відповів. Я задав своє запитання, а ви банально викручуєтесь, замість того, щоб відповісти. В такому разі не бачу сенсу продовжувати розмову.
який ви ніжний. я ж сказав, що відповім.
kairo: 19.02.2025 15:19існувала КНР в період 1949-1971 років
ок, моя відповідь, що існувала. тепер ваша черга. до чого це було запитання і який сенс зараз це згадувати?

ну, і щодо анексії. повторюю: з усім згодні, що я написав в попердньому повідомленні? розібрались що анексія а що не анексія?

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Icipher: 19.02.2025 15:49Іксперд , навіщо мені 4 строрінки твоїх полюций на трампа чітати ?
таки забагато букв. ну правильно, не читай, не перенапружуй свої 4 нейрони, бо ще забудеш де живеш.

так що, жарти про яйця будуть? чи нащо ти прийшов в топік взагалі?
kairo
Member

leif: 19.02.2025 15:51
kairo: 19.02.2025 15:19існувала КНР в період 1949-1971 років
ок, моя відповідь, що існувала. тепер ваша черга. до чого це було запитання і який сенс зараз це згадувати?
Традиційно посилаю в Гугл подивитись які країни визнавали КНР. І те ж саме можно зробити з кримом. Потім порівняйте і подумайте. Не поспішайте, зважте все уважно.
leif
Member

kairo: 19.02.2025 15:52Традиційно посилаю в Гугл подивитись які країни визнавали КНР
нє нє, ви не плутайте, це моя традиція. я посилаю вас в гугл, бо ви пишете про речі про які не знаєте і помиляєтесь, не ви мене. ок?
kairo: 19.02.2025 15:52які країни визнавали КНР
ну наприклад СССР, цього мало? якби тайвань визнавало щось схоже по масштабу до СРСР в 49 році розмова була б зовсім іншою. розумієте ?

Відправлено через 32 секунди:
kairo: 19.02.2025 15:52 те ж саме можно зробити з кримом.
ні, це не теж саме, та шо ви не розумієте різницю між ватиканом і вашингтоном :insane:
kairo
Member

leif: 19.02.2025 15:56
kairo: 19.02.2025 15:52Традиційно посилаю в Гугл подивитись які країни визнавали КНР
нє нє, ви не плутайте, це моя традиція. я посилаю вас в гугл, бо ви пишете про речі про які не знаєте і помиляєтесь, не ви мене. ок?
kairo: 19.02.2025 15:52які країни визнавали КНР
ну наприклад СССР, цього мало? якби тайвань визнавало щось схоже по масштабу до СРСР в 49 році розмова була б зовсім іншою. розумієте ?

Відправлено через 32 секунди:
kairo: 19.02.2025 15:52 те ж саме можно зробити з кримом.
ні, це не теж саме, та шо ви не розумієте різницю між ватиканом і вашингтоном :insane:
бо ви пишете про речі про які не знаєте і помиляєтесь
Не пишіть дурниць.
leif
Member

kairo
шо це все на що ви спромоглись? ви не відповіли на 2 моїх запитання. злились? все?
Ostin
Member

Як на мене, ви сильно плутаєте ситуацію. Крим не став безхозним. Крим під руснявою окупацією. Це кардинально змінює погляд на ситуацію щодо анексії.
Бо коли "ми хочемо самі бути", але "історичний володар" проти - це одне. При цьому всьому, те, що "ми вже самі", ніхто так і не визнав.
А коли ми "хочемо бути рузькими", але українці проти - це інше. І не треба, що там їх завойовували. В 2014 з них ніхто і не гавкнув в сторону орків, а всі раділи, що стали руснявими.
Тому ще через років 20-30-50 (підкресліть зручну собі дату) повернення "істаріческіх зємєль" буде дорівнювати рузькому "дамбас - єта істаріческая расія". Чи що вони там мелють. Ну це за умови, що Крим таки визнають руснявою територією.
Якщо ж міжнародно не визнають - то ніякої анексії не буде. Як і з тайванем, по своїй суті.
Последний раз редактировалось Ostin 19.02.2025 16:02, всего редактировалось 1 раз.
kairo
Member

leif: 19.02.2025 15:59 kairo
шо це все на що ви спромоглись? ви не відповіли на 2 моїх запитання. злились? все?
Якщо ви почали писати маразм про "ваші традиції" "я посилаю вас в гугл", "не розумієте різницю між ватиканом і вашингтоном" і тому подібну ахінею, не бачу сенсу в цій розмові.
leif
Member

kairo
так і запишемо. злив зараховано, приходьте ще.
kairo
Member

leif: 19.02.2025 16:03 kairo
так і запишемо. злив зараховано, приходьте ще.
Дитячий садочок.
leif
Member

kairo: 19.02.2025 16:04Дитячий садочок.
як скажете. але злив все одно зараховано.
SoVaR
Member

leif: 19.02.2025 14:06ще раз кажу, китай не так працює. а корупцію можна вирішити лише самостійно
А як працює китай? Не корумпуючи владну верхівку він заходить в цікаву для нього країну? Прикладів купа, починаючи з африки і закінчуючи деякими країнами ЄС. Навіть в білорусі зараз китай розгортає свою "діяльність" повним ходом.
І те що Трамп зараз витворяє, повним ходом буде штовхати в обійми китаю навіть країни ЄС.
leif
Member

SoVaR
Китай дає до біса економічних плюшек, розбудовує виробництва, інфраструктуру тощо тощо. Не забуваючи, офк, про свої інтереси. А корупція на місці його просто не цікавить, не він її причина.

Більшості країн світу імпонує підіхід Китаю а не штатів з їхніми грантами на захист геїв від трангендерів, дегенеративне "телебачення Торонто", прості господі і т.д.

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Так я знаю що USAID давав гроші і на інші речі, але це були все подачки, натомість Китай дає стратегічні, капітальні профіти
SoVaR
Member

leif ти реально дурниці пишеш :facepalm: . Китай дає до біса бабла в кишені чинушам, шукати інфу не пропоную тому що бачу це не твоє :lol:
Про інфраструктуру наприклад у сербів спитай, які розхльобують наслідки китаєбудівництва.
taras_cs
Member

kairo: 19.02.2025 15:47
taras_cs: 19.02.2025 15:40
То й що з того?
Все одно ви підміняєте поняття "окупую" та "володію" - дуже зручно для кремля, до речі. Вони саме тому цей фейк вигадали, щоб виглядати краще в очах інших, а ви повторюєте.
Який фейк? Росія фізично окупувала Крим і володіє ним. Робить там все, що їй заманеться і ми нічого із цим на даний момент не можемо зробити. Нам би зараз зберегти суверенність України, але ви, як я розумію взагалі в Польщі.
Невже так важко почитати книжку та зрозуміти різницю між "володіти" та "окуповувати"?
Чому ваше незнання здається вам чимось, зо що треба чіплятись?

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
Ostin: 19.02.2025 15:48Повторю ще раз: право - це насамперед визнання іншими вашого права на щось.
Я про це і кажу - поки ніхто в світі, крім КНДР та Абхазії не визнав Крим російським, він український.
Дивно, що ви сперечаєтесь зі мною, хоча я саме це і мав на увазі.
dead_rat
Member

Ех, через роботу такий кльовий срaч пропустив :(
AssayMAS
Member

leif: 19.02.2025 15:56між ватиканом і вашингтоном
Ватикан диктовал свою волю всему миру и назначал императоров и королей когда США еще не было в проекте (и "шиза ON" не был откопан город Вашингтон). У Ватикана миллионы промытых фанатичных последователей по всему миру - одно слово папы римского и новый крестовый поход будет организован.
Ostin
Member

taras_cs: 19.02.2025 19:25зрозуміти різницю між "володіти" та "окуповувати"
Різниця виключно в можливостях притягнути злочинця, що самовільно почав користуватись чужою власністю, до відповідальності)
Якщо дивитись з точки зору реалізму, то історично ті злочинці, які заволоділи чужим і ніхто їх не покарав, так і залишились власниками :dontknow:

Отправлено спустя 36 секунд:
taras_cs: 19.02.2025 19:25ви сперечаєтесь
Та не дуже :beer:
leif
Member

SoVaR: 19.02.2025 17:10Китай дає до біса бабла в кишені чинушам
ууу, кляті китайози, не те що західні політики! ті зовсім інакше працюють: гроші місцевим елітам не дають, ніяких відкатів, ніякого лобізму. а особливо американці!
спойлер
:lol: :lol: :lol:
SoVaR: 19.02.2025 17:10Про інфраструктуру наприклад у сербів спитай, які розхльобують наслідки китаєбудівництва.
і шо ти хочеш цим сказати? працює ж (для китаю), от тобі і софт чи хард power. розповсюджувати свій вплив виходить набагато краще ніж у американців, а я писав саме про це. ти ж це зрозумів, так? ну і окрім сербії є багато багато багато інших прикладів. що как би доводить мій point

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
AssayMAS: 19.02.2025 20:46Ватикан диктовал свою волю всему миру и назначал императоров и королей когда США еще не было в проекте (и "шиза ON" не был откопан город Вашингтон). У Ватикана миллионы промытых фанатичных последователей по всему миру - одно слово папы римского и новый крестовый поход будет организован.
ага, визволяти тайвань від комуністів :lol: Deus vult!

ви, мабуть, в якусь стратегію на ком'ютері переграли
Ответить