Трамп планує запровадити мита 25% на тайванські чипи, але дасть час на перенесення виробництва у США

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Трамп планує запровадити мита 25% на тайванські чипи, але дасть час на перенесення виробництва у США

Дасть час, скажемо місяць. :rotate:

Хто купив 4/5 покоління НВ по адекватній ціні можуть відкривати шампанське
erazel
Member

Пропоную обговорити Трамп планує запровадити мита 25% на тайванські чипи, але дасть час на перенесення виробництва у США
Ну тут якось дивно, в ногу стріляє, причому не собі а американським виробникам. Адже це не тайванцям треба продавати чіпи американцям, це американцям треба купувати чіпи у тайванців. Бо типу монополія(точінше олігополія, бо є ще Самсунг) у тайванців. Їм то якраз на ті мита начхати, мита не заставлять американців відкрити фабрики у себе, точніше вони б хотіли але щось ніяк не получається толком.
Ну і буде веселіше коли нідерландський виробник обладнання почне теж якісь умови висувати США :D
x0taby4
Member

dead_rat: 19.02.2025 10:53 Пропоную обговорити Трамп планує запровадити мита 25% на тайванські чипи, але дасть час на перенесення виробництва у США

А ви в штатах живете?

Відправлено через 3 хвилини 33 секунди:
Так сам soc тайвань, збірка вєтнам чи ще десь, елементна база і плати китай, збірка в купу китай чи ще десь... За що ви передиваєте? Що пересічний громадянин США в США доплатить 25%?
leif
Member

судячи з того як розвивалась історія зі страшними митами для канади і мексики, які швиденько підкорегували після якихось рандомних кроків типу 10000 прикордонників на кордон у майже 9тис км, те, що каже трамп можна ділити на два.

тут головне це інтенція змусити забрати виробництво передових чіпів з тайваню, після чого віддати його (острів) віні пуху остаточно.

ну і правильно, як на мене. все одно це валіза без ручки. визнавати незалежність тайваню ні штати ні ЄС не визнають, а китайці від своїх намірів повернути його в рідну говєнь не відмовляться. вихід з ситуації очевидний. і не буде ніякої війни.
dead_rat
Member

x0taby4: 19.02.2025 10:58
dead_rat: 19.02.2025 10:53 Пропоную обговорити Трамп планує запровадити мита 25% на тайванські чипи, але дасть час на перенесення виробництва у США

А ви в штатах живете?

Так сам soc тайвань, збірка вєтнам чи ще десь, елементна база і плати китай, збірка в купу китай чи ще десь... За що ви передиваєте? Що пересічний громадянин США в США доплатить 25%?
Ви же розумієте, що коли в США подорожчає на 25%, то продавани по всьому світу скажуть: А так можна було?!(с)
Lekrs
Member

Гарний приклад чому не можна лярдерів до влади допускати... Тай взагалі потрібно обмежити вік до 65 років.
Последний раз редактировалось Lekrs 19.02.2025 11:11, всего редактировалось 1 раз.
tablestikus
Member

А я буду ржати коли трампуня буде далі стріляти в ногу штатам і не розуміти чому все йде не так як він хоче.
x0taby4
Member

dead_rat: 19.02.2025 11:07
x0taby4: 19.02.2025 10:58
А ви в штатах живете?

Ви же розумієте, що коли в США подорожчає на 25%, то продавани по всьому світу скажуть: А так можна було?!(с)
Можна, якщо ти можеш мита ввести, а якщо не можеш то не можеш. :beer:

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
tablestikus: 19.02.2025 11:10 А я буду ржати коли трампуня буде далі стріляти в ногу штатам і не розуміти чому все йде не так як він хоче.
А можливо все якраз так як хоче?
uncle_doc
Member

Тайвань виробляє кремнієві пластини та окремі чіпи, потім вони на території США пакуються в окремі вироби, такі як процессори та інше. При впровадженні мит, ціни для всього світу збільшаться на 25%. Чи спонукає це відкриттю заводів на території США? Не думаю
Scoffer
Member

tablestikus: 19.02.2025 11:10А я буду ржати коли трампуня буде далі стріляти в ногу штатам і не розуміти чому все йде не так як він хоче.
Я тільки на це ставку і ставлю :laugh:
Shkrabaliuk
Member

Дуже боляче у дупі коли читаю новини про Трампа, навіть не знаю чому :shuffle:
sensey
Member

Повірте йому начхати на штати це титу Януковича часів Ахметова(Маска) на максималках. Головне що б в карман капало а такі херні він буде кліпати поки будуть носити незацікавлені персонели..
EvhenS
Member

Ледачі американські робітники не можуть працювати 90 годин на тиждень і погано переносять дисциплінарну відповідальність батогом. Але нічого, у американців багато дурних грошей і +25% вони подужають.
KimRomik
Member

Shkrabaliuk: 19.02.2025 11:21 Дуже боляче у дупі коли читаю новини про Трампа, навіть не знаю чому :shuffle:
ти за нього ж не голосував? це вина американців, що самі загнали себе в таку пропасть :rolleyes:
Последний раз редактировалось KimRomik 19.02.2025 11:25, всего редактировалось 1 раз.
AssayMAS
Member

erazel: 19.02.2025 10:54мита не заставлять американців відкрити фабрики у себе
тама что бы сделать передовой чип за пару сот баксов надо завод за пару трлн. денег. И то - только фундамент будет год устаканиваться, очередь на литографы на года, без развитой логистики всё удорожает в разы, нет специалистов в нужном количестве и за нужную плату в виде миска рис...
Вообщем будут чипы делать в Азии - а в корпуса совать в США (специально отобранные Трампом казнокрады)... . И каждом будет флаг США и надпись "1% made in USA" и Трампа попустит ибо дурачёк...
KimRomik
Member

sensey: 19.02.2025 11:21 Повірте йому начхати на штати це титу Януковича часів Ахметова(Маска) на максималках. Головне що б в карман капало а такі херні він буде кліпати поки будуть носити незацікавлені персонели..
є висока ймовірність, що трамп доспідраниться до імпічменту
Scoffer
Member

KimRomik: 19.02.2025 11:26є висока ймовірність, що трамп доспідраниться до імпічменту
Практично нульова. На те шо вальне штати і то вище.
sensey
Member

Трамп не проти доєднатися до чіни та Московії для нового поділу світу а для цього треба дати зрозуміти що ти готовий ділити наново тому Україна мацскві а Тайвань чіні для налоголдення дружніх звʼязків. Проте хисту до міжнародних відносних в Трампа немає. Крім мит та санкцій він нічого не вміє або так хтось йому радить.

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Scoffer: 19.02.2025 11:28
KimRomik: 19.02.2025 11:26є висока ймовірність, що трамп доспідраниться до імпічменту
Практично нульова. На те шо вальне штати і то вище.
Ну чому ж Кеннеді молодший отримав імпічмент правда в іншому вигляді. Чому Трамп не зможе стати другим таким.
Scoffer
Member

sensey: 19.02.2025 11:31Чому Трамп не зможе стати другим таким.
Тому що у конкурентів у нього один напівмертвий дід і дві невнятні баби, одна з котрих навіть засцяла дійти до кінця виборів, а інша з тріском їх провалила.
leif
Member

Scoffer: 19.02.2025 11:28На те шо вальне штати і то вище.
і цього теж не буде, ти розмріявся знову)
Ответить