Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрыто
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Последний раз редактировалось StasTODD 31.07.2010 02:49, всего редактировалось 7 раз.
Timedemo
Member

ObRsPnVaDeR: 15.02.2025 12:17 Ну в таком случае,смысла в 5070ти нет,если разница в цене будет минимальна,по отношению к 5080

Отправлено спустя 10 минут 19 секунд:
Timedemo
Слушай,давай еще так..не будем отталкиваться от цен Телемарта,этого конченного магазина с ценниками по 200k..
На брейне за 72000 были МSI trio.За 130к были на розетке 5090,когда у Телемарта 200к
ТЕЛЕМАРТ-это не панацея и по нему судить весь рынок это не правильно!
на брейне по 70к были. с учетом что это дорогой магазин. можно расчитывать рано или поздно на цену около 60-65к.
ну да. относительно ттх 5070ти за 45тыс смотриться оч дешево. походу 5070ти по первой будет 50-60к

Відправлено через 49 секунд:
ObRsPnVaDeR: 15.02.2025 12:17 ТЕЛЕМАРТ-это не панацея и по нему судить весь рынок это не правильно!
я про телемарт и слова не говорил. я этот магазин вообще не воспринимаю.
GreenMile
Member

Я от не розумію, навіщо ви всю тему зафлудили цим беззмістовним вангуванням цін і срачами який магазин більше виставив? Ну от ніколи такого не було і знову, так?
До релізу 5070 залишився тиждень, вже такая нетерплячка почекати ціни на карту, яку ви все одно купляти не будете? :dontknow:
Коли коту нема чого робити він яйця лиже (с).
ObRsPnVaDeR
Member

GreenMile
Кто сказал не будете?

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
При чем тут флуд?обсуждение,я бы так назвал..Форум зачем тогда..отвечать на вопросы,Аля,посоветуйте карту..Так не интересно..Форум умрет просто.
Timedemo
Member

GreenMile: 15.02.2025 13:16 Я от не розумію, навіщо ви всю тему зафлудили цим беззмістовним вангуванням цін і срачами який магазин більше виставив? Ну от ніколи такого не було і знову, так?
До релізу 5070 залишився тиждень, вже такая нетерплячка почекати ціни на карту, яку ви все одно купляти не будете? :dontknow:
Коли коту нема чого робити він яйця лиже (с).
вибач, більше не буду.
Shaolin_Style
Member

ObRsPnVaDeR: 14.02.2025 20:50 Shaolin_Style
Не внимательно мониторите рынок-вчера буквально человек с форума купил.
Я видел эту карту в наличии,и не только ее по такой цене
спойлер
Screenshot-20250213-223903-Rozetka.jpg
Понятно,что далеко от рек цен,но не 200к
Кстати телемарт то попустило уже :gigi: новые цены..ну кроме 5090)у них дешевле 80к 5080 не было..уже и ро 73к проскакивает,а скоро еще меньше будет..
Но вы мне не верте ;)
Не, просто от кого-кого а от клозетки я не ожидал такой щедрости. 150к все равно оверпрайс конечно, но уже ближе к реальности.
Alvaro
Member

Shaolin_Style: 15.02.2025 15:58 я не ожидал такой щедрости
Я там свою 4070тс виндфорс макс взял по самой возможной дешевой цене, там около 37.5 выходило , без учета доставки . наверно даже серовозы дешевле не продавали. Ну а там 3 года гарантии. Так что не такая и плохая эта розетка если учитывать акции разные.

Единственый минус там были что они намахали на пару дней с доставкой, при заказе была одна дата, потом через пару дней в день почти в день доставки позвонили скзали чтото там задерживается бла бла, и на пару дней еще затянулось. Я ож тогда поднапрягся, так как только до этого заказывал на другиз сайтах и там меня месяц кормили этими заватраками, взяв предоплату, но тут без проблем пришло через пару дней сверху.

Ну и телефона у них нет. Трудно связатся со службой поддержки. Эти душные чатики в качестве сапорта,это боль прям. Хотя они звонят сами если какойто важный вопрос возникает .

В этом плане конечно магазы типа брейна и итбокса лучше гораздо. Я бы там брал все железо, если бы у них цены чуть получше были. Там тех вопросы решаются быстрее и лучше всего. Когдато давно карту у них брал гтх560т , заметил проблемы с крашами когда тестил, в тот же день принес им обратно для проверки, мне сразу поменяли на следующий день на другую. Если бы это был какой угодно другой магаз тем более розетка я подозреваю что я бы месяц еще возился с этим.
luckygamerks
Member

Спочатку ми сиділи на процесорах інтел з приростом 5% за покоління починаючи з виходом Sandy's bridge. З іншої сторони будучи власником саме i5 2500k (250 баксів), не можу сказати, що мені це не подобалось. Проц був імба. Його на правильній платі хоча б за 150 баксів, можна було з 3300, розігнати до 4700-5100 в залежності від охолодження, память ddr3 samsung 1333 легко брала 2133 мгц з мінімальним піднятям таймінгів, прирост по бенчам та робочим задачами був космічний.
Зараз ми майже прийшли до того часу, що на АМД буде давати такий приріст між поколіннями, а вина в цьому жадібність інтел та недооцінка конкурента. Я все ж таки надіюсь, що інтел не скурвиться, ну державний сектор наврядче дасть їй загнутися і все ж таки винайде нову проривну архітектуру, бажано не тільки продуктивну, а й енергоефективну.

В той же час, саме у відеокарт була постійна конкуренція та прогрес, можливо не такі сильні як іноді хотілося, але все ж таки прирост за рік був значно цікавіший ніж у секторі процесорів. Зараз ми прийшли фактично до щорічного приросту продуктивності, як у процесорів, принайні у сегменті геймерів. Так, розвиваються силіконові технології (длсс, дегенератор), але сама продуктивність точиться на місці, а ціни все більші. Так, ціни стабілізуються, як і при кожному новому поколінні. Все ж таки лишається надія на те що в конкурентів АМД та інтел, щось да вийде. Бо поки у всі гарно виходить тільки підвищувати ТДП, а ціни на електрику те ж ростуть.

Чесно кажучи, особисто я чекав набагато більше від цього покоління і дуже жалкую, що на весні того року не взяв щось з: бв 6800XT за 12 тис чи нову rtx 4070 super за 23 тис. Зараз вони крім того, що стали старіші так ще й коштують дорожче. Так, скоро піде нормалізація цін на нове покоління і попередні покоління все ж таки подешевшають, але все ж таки якось воно сумно. Хоча на фоні того, що зараз відбувається навколо нас, це такі дрібниці.
Vlaad13
Member

luckygamerks: 16.02.2025 10:04 Спочатку ми сиділи на процесорах інтел з приростом 5% за покоління починаючи з виходом Sandy's bridge. З іншої сторони будучи власником саме i5 2500k (250 баксів), не можу сказати, що мені це не подобалось. Проц був імба. Його на правильній платі хоча б за 150 баксів, можна було з 3300, розігнати до 4700-5100 в залежності від охолодження, память ddr3 samsung 1333 легко брала 2133 мгц з мінімальним піднятям таймінгів, прирост по бенчам та робочим задачами був космічний.
Зараз ми майже прийшли до того часу, що на АМД буде давати такий приріст між поколіннями, а вина в цьому жадібність інтел та недооцінка конкурента. Я все ж таки надіюсь, що інтел не скурвиться, ну державний сектор наврядче дасть їй загнутися і все ж таки винайде нову проривну архітектуру, бажано не тільки продуктивну, а й енергоефективну.

В той же час, саме у відеокарт була постійна конкуренція та прогрес, можливо не такі сильні як іноді хотілося, але все ж таки прирост за рік був значно цікавіший ніж у секторі процесорів. Зараз ми прийшли фактично до щорічного приросту продуктивності, як у процесорів, принайні у сегменті геймерів. Так, розвиваються силіконові технології (длсс, дегенератор), але сама продуктивність точиться на місці, а ціни все більші. Так, ціни стабілізуються, як і при кожному новому поколінні. Все ж таки лишається надія на те що в конкурентів АМД та інтел, щось да вийде. Бо поки у всі гарно виходить тільки підвищувати ТДП, а ціни на електрику те ж ростуть.

Чесно кажучи, особисто я чекав набагато більше від цього покоління і дуже жалкую, що на весні того року не взяв щось з: бв 6800XT за 12 тис чи нову rtx 4070 super за 23 тис. Зараз вони крім того, що стали старіші так ще й коштують дорожче. Так, скоро піде нормалізація цін на нове покоління і попередні покоління все ж таки подешевшають, але все ж таки якось воно сумно. Хоча на фоні того, що зараз відбувається навколо нас, це такі дрібниці.
ну с % приросту ви неправі він є і не такий вже маленький
а от на рахунок споживання я теж в шоці
всі писали яка холодна та енергоефективна ця ддр7 - а насправді :lol:
luckygamerks
Member

Vlaad13: 16.02.2025 11:36
luckygamerks: 16.02.2025 10:04 Спочатку ми сиділи на процесорах інтел з приростом 5% за покоління починаючи з виходом Sandy's bridge. З іншої сторони будучи власником саме i5 2500k (250 баксів), не можу сказати, що мені це не подобалось. Проц був імба. Його на правильній платі хоча б за 150 баксів, можна було з 3300, розігнати до 4700-5100 в залежності від охолодження, память ddr3 samsung 1333 легко брала 2133 мгц з мінімальним піднятям таймінгів, прирост по бенчам та робочим задачами був космічний.

Особисто я вважаю, що прирост умовної 5080 треба рахувати не від базової 4080, а від 4080 super, бо вона також відноситься до попереднього покоління. Так само 5070 від умовної 4070 super.
Реально окрім dlss 4 та дегенератора, які потрібні далеко не всім, прогрес стоїть на місці.
Можливо 4000 серія не була проривною у продуктивності, але це дійсно одне з найкращих поколінь останніх років 5-ти. Чому? По перше на фоні 3000 серії хоч і не значно виросла продуктивність, але не погано так впало споживання. Багато людей може плюватися на умовну 4060 з її 8 гігами памяті, але багатьом середньостатистичним геймерам її більш ніж достатньо, в той же час її електроспоживання значно нижче, як за конкурентів так і за попереднє покоління. Також саме в 4000 серії вже був непоганий рівень длсс та дегенератор, для тих кому це потрібно, кому не потрібно просто був бонусами. Так що, я вважаю що впринципі 4000 серія досягла непоганого співвідношення фпс/ватт/технології/ціна. Та ж умовна Б/В 6800xt за 12 тисяч, взагалі якась імба, не дивлячись на погану роботу з променнями та більше споживання. А ось 5 серія, принайні на момент виходу, виглядає як якийсь "жарт" і одна надія на те що конкуренти перестануть лажати, і найближчим часом представлять щось цікаве.
Це лише мої думки, кожний це все бачить по своєму.
Vlaad13
Member

Як на мене 5080 вийшла норм, це по факту та ж 4090 тільки з меншим споживанням і ціною, 5090 просто топова карта на данний момент. Не знаю чим вас це незадовільняє :dontknow:
Ну а чому ви карту не змінете на умовну 6800хт?

Відправлено через 54 секунди:
luckygamerks: 16.02.2025 12:44
Особисто я вважаю, що прирост умовної 5080 треба рахувати не від базової 4080, а від 4080 super, бо вона також відноситься до попереднього покоління. Так само 5070 від умовної 4070 super.
Реально окрім dlss 4 та дегенератора, які потрібні далеко не всім, прогрес стоїть на місці.
Можливо 4000 серія не була проривною у продуктивності, але це дійсно одне з найкращих поколінь останніх років 5-ти. Чому? По перше на фоні 3000 серії хоч і не значно виросла продуктивність, але не погано так впало споживання. Багато людей може плюватися на умовну 4060 з її 8 гігами памяті, але багатьом середньостатистичним геймерам її більш ніж достатньо, в той же час її електроспоживання значно нижче, як за конкурентів так і за попереднє покоління. Також саме в 4000 серії вже був непоганий рівень длсс та дегенератор, для тих кому це потрібно, кому не потрібно просто був бонусами. Так що, я вважаю що впринципі 4000 серія досягла непоганого співвідношення фпс/ватт/технології/ціна. Та ж умовна Б/В 6800xt за 12 тисяч, взагалі якась імба, не дивлячись на погану роботу з променнями та більше споживання. А ось 5 серія, принайні на момент виходу, виглядає як якийсь "жарт" і одна надія на те що конкуренти перестануть лажати, і найближчим часом представлять щось цікаве.
Це лише мої думки, кожний це все бачить по своєму.
oversteve
Member

Vlaad13: 16.02.2025 13:03 Як на мене 5080 вийшла норм, це по факту та ж 4090 тільки з меншим споживанням і ціною, 5090 просто топова карта на данний момент. Не знаю чим вас це незадовільняє :dontknow:
все дуже відносно, в усмерть розігнана 5080 троха не дотягує до 4090 в стоці, яку ще можна погнати, так що це не зовсім те саме
з іншої сторони 4080c також можна розігнати, і вона дожене 5080 в стоці - якщо так дивитися, то виходить шляпа :dontknow:
byaka
Member

luckygamerks: 16.02.2025 12:44
Та ж умовна Б/В 6800xt за 12 тисяч, взагалі якась імба, не дивлячись на погану роботу з променнями та більше споживання.
ви забули сказати що 6800xt за 12к майнила 2-3 роки i там дуже великi шанси попасти на грошi
GreenMile
Member

luckygamerks: 16.02.2025 12:44 Особисто я вважаю, що прирост умовної 5080 треба рахувати не від базової 4080, а від 4080 super, бо вона також відноситься до попереднього покоління. Так само 5070 від умовної 4070 super.
А якщо вийдуть 5080супер та 5070супер, їх з чим порівнювати будемо? :puzzle:

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
oversteve: 16.02.2025 13:20
Vlaad13: 16.02.2025 13:03 Як на мене 5080 вийшла норм, це по факту та ж 4090 тільки з меншим споживанням і ціною, 5090 просто топова карта на данний момент. Не знаю чим вас це незадовільняє :dontknow:
все дуже відносно, в усмерть розігнана 5080 троха не дотягує до 4090 в стоці, яку ще можна погнати, так що це не зовсім те саме
з іншої сторони 4080c також можна розігнати, і вона дожене 5080 в стоці - якщо так дивитися, то виходить шляпа :dontknow:
Це не конструктивно, тому завжди порівнюється сток зі стоком і можливість розгону з можливістю розгону. А порівнювати сток с розгоном - це дійсно шляпа.
oversteve
Member

GreenMile: 16.02.2025 14:32Це не конструктивно, тому завжди порівнюється сток зі стоком і можливість розгону з можливістю розгону. А порівнювати сток с розгоном - це дійсно шляпа.
я ж як раз про це, 5080 ніяким боком не 4090
Alvaro
Member

GreenMile: 16.02.2025 14:32А якщо вийдуть 5080супер та 5070супер, їх з чим порівнювати будемо?
С картами этой же ценовой группы
Timedemo
Member

Vlaad13: 16.02.2025 11:36 ну с % приросту ви неправі він є і не такий вже маленький
а що з нею не так? вона продуктивна і холодна, а ще вона женеться дуже круто.

Відправлено через 5 хвилин 57 секунд:
luckygamerks: 16.02.2025 12:44 Особисто я вважаю, що прирост умовної 5080 треба рахувати не від базової 4080, а від 4080 super, бо вона також відноситься до попереднього покоління. Так само 5070 від умовної 4070 super.
2 останнії бенча моїх, 4090 в розгоні, 5080 в лайтовому розгоні.
viewtopic.php?f=31&t=173338&start=60

тут теж останній 5080.
viewtopic.php?f=31&t=157310&start=60

і приріст є дуже відчутний.
мало того, є багато сценаріів, де 5080 дає приріст 70-100 відсотків до 4080, які я особисто перевірив. повну реалізацію можливостей нових чіпів, я думаю побачимо трохи пізніше.

з урахування потенціалу розгону, 5070 та 5070ті будуть менші чіпи, і у них мабуть розгін будет взагалі ще кращий. 5070ті вважаю буде золотою серединою по можливостям (при умові адекватної ціни).

Відправлено через 1 хвилину 49 секунд:
oversteve: 16.02.2025 13:20
5080 в розгоні наздоганяє 4090.
oversteve
Member

Timedemo: 16.02.2025 14:54 5080 в розгоні наздоганяє 4090.
а 4090 розганяється і відривається від 5080, все відносно :dontknow:
Timedemo
Member

oversteve: 16.02.2025 15:13
Timedemo: 16.02.2025 14:54 5080 в розгоні наздоганяє 4090.
а 4090 розганяється і відривається від 5080, все відносно :dontknow:
я скинув вище спецом ссилку, в розгоні і та і та. 5080 дає суттєвий приріст в розгоні. 4090 вже вся вижата.

Відправлено через 25 секунд:
ну 350вт проти 500вт. це трохи теж істотно
oversteve
Member

Timedemo: 16.02.2025 15:15 4090 вже вся вижата.
у вашому випадку можливо, загалом ні
https://www.overclock.net/cdn-cgi/image ... g.2605574/
https://www.overclock.net/cdn-cgi/image ... g.2641935/
Timedemo
Member

щось мені дуже здається що там не стандартний розгін, і скоріш за все на воді.
Закрыто