Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

Melofon: 12.02.2025 14:18А теперь меня ещё глупым выставить решил
розумна людина, навіть, якщо б і нафантазувала собі, що я мав на увазі під "блогом" весь топік, а не послідовність постів, прочитала б мою першу відповідь і все зрозуміла, що ця видумка була помилковою. але це не твій випадок, як бачимо. до тебе і з другого і щз третього разу не дійшло)

краще би ти щось про клавіатури тут писав ніж оцей спам.

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Melofon: 12.02.2025 14:18а я ведь даже не старался
давай, постарайся, покажи на що ти здатний, твої потуги хоч і жалюгідні, але це одночасно і дуже смішно)
Grimm
Junior

Ви якось закругляйтесь зі срачем, нащо це тут? :dontknow:
leif
Member

Grimm: 12.02.2025 15:57нащо це тут? :dontknow:
Ніби не перший день на форумі і такі питання :laugh:

До речі, навіть не знав, що ви сюди заходите в топік, жодного посту від вас не бачив до цього
Grimm
Junior

leif: 12.02.2025 16:07
Grimm: 12.02.2025 15:57нащо це тут? :dontknow:
Ніби не перший день на форумі і такі питання :laugh:

До речі, навіть не знав, що ви сюди заходите в топік, жодного посту від вас не бачив до цього
не пощусь, лише іноді підглядаю :spy:, особливо якщо активність велика прям в темі)
leif
Member

Grimm: 12.02.2025 16:47 якщо активність велика прям в темі)
Отже, майже ніколи :laugh:
leif
Member

Хлопці, налітай на новий матрікс!!

https://novelkeys.com/collections/tnt-p ... e-keyboard

Ви тільки подивіться яка мімімішність :lol:

Але я глянув пару оглядів — думаю, що буде хіт в комерційному плані.

Ех, матрікс матрікс, куди ж тебе понесло :weep:
leif
Member

шо ви тут, властєліни? :laugh:

зацініть, які матріксу соски наліпив (маленька додаткова ніжка):
спойлер
Изображение
буквально трошечки підняв задню частину і стало краще. найкрутіше, з того, що у мене є, це глейр з кутом 11 градусів, оце те, що лікар прописав, дивно що подібних клавіатур так мало виходить, але тут ще варто враховувати, що я все юзаю з підставкою під зап'ястя, яку далеко не всі люблять і толерують. без підставки сидіти за глейром це збочення ще те, імхо. 7 градусів малувато, а от 9 градусів теж норм кут, зручний, знову ж таки - з підставкою. але, звичайно, це все індивідуально і комусь буде рівно навпаки.
bodik
Junior

Панове , підкажіть, є шось в китайців з бюджетних баз (дешевше $50) 75-100% формат з підтримкою VIA крім Zuoya ?
bez5dva
Member

leif: 17.02.2025 13:33 шо ви тут, властєліни? :laugh:

зацініть, які матріксу соски наліпив (маленька додаткова ніжка):
спойлер
Изображение
буквально трошечки підняв задню частину і стало краще. найкрутіше, з того, що у мене є, це глейр з кутом 11 градусів, оце те, що лікар прописав, дивно що подібних клавіатур так мало виходить, але тут ще варто враховувати, що я все юзаю з підставкою під зап'ястя, яку далеко не всі люблять і толерують. без підставки сидіти за глейром це збочення ще те, імхо. 7 градусів малувато, а от 9 градусів теж норм кут, зручний, знову ж таки - з підставкою. але, звичайно, це все індивідуально і комусь буде рівно навпаки.
спойлер
https://prnt.sc/NpjVBWq70lrA
leif
Member

bez5dva
Изображение
leif
Member

з осені лежав в шафі сет світчів Aflion Blue Sky, так його жодного разу нікуди і не ставив, вирішив затестити в матріксі.
спойлер
Изображение
світч з тревелом 4мм, нейлоновий ботом, полікарб топ, пом стем. пружина 15мм, 50гр актуація, 60гр ботомаут. кажуть, що мають заводське ручне (!) змащення, але фіг його знає, я розібрав подивитись, ну, і правда, як для стоку змащено непогано, мастило виглядає як щось схоже на 3204, читав, що ніби це воно і є. добре, якщо так. вручну я б змастив інакше, але поки поюзаю в стоці, якщо продовжуватиме доставляти -- витру заводське мастило і змащу сам. госпадє, як подумаю скільки це займе часу :horror: :weep:

в цілому світч базований і якісно зроблений. ніякого воблінгу, ніякого leaf-ticking'у, все на вищому рівні. після моїх блеків мені не вистачає довшої і 2-стейдж пружини, але звук завдяки полікарбонатному топу цікавий (у блеків і топ і ботом з нейлону), а відчуття від натискання приємні, хоча і не мають шорсткості, якій я надаю перевагу. стем гладенький м'який, підходить для топмаунту. в цілому, шанувальникам помірної (не лонгполл-ної) клакі тональності з хай-пітч нахилом можу сміливо рекомендувати. але не впевнений, що світч розкриється на більш м'ютед клавіатурах, як то ф2 чи айрон165. можливо, на них не буде чути всю картину звуку, світч трохи скомкається, але перевіряти зараз мені лінь. алю плейт на топ маунті матріксу 2.0адд -- те що треба.
leif
Member

до слова про змащування. замовив кілька днів тому на алішці ще по 10гр xht-bdz, 3204 та gpl 105, бо виходить сильно дешевше ніж, якщо це все купувати у нас по місцю або тим паче замовляти десь з європи чи штатів.

наприклад на кенонкейс 3гр xht-bdz коштують 11 доларів, а я на алі замовив 10гр за $7.25. я спочатку стрємався, що китайці щось там не те ллють або бадяжать, але успішний досвід з покупкою 50грамів 205го мастила мене заспокоїв (50гр за $30, хєхє). Не факт, звісно, що і з цим замовленням мені так пощастить як з попереднім, але надія є, подумав, що спробувати варто)

до речі скільки вони мені налили 205го я не я знаю точно, не заміряв. була повна оця банка:
спойлер
Изображение
його реально багато у такій ємності, я прям фігачу його в стаби атдуши, не шкодуючи. коли перезбираю, весь витираю і мажу заново (кількість запасу балує) і все одно ледве-ледве помітно, що в банці стало менше. і це за кілька місяців:
спойлер
Изображение
здається, була майже повна, але я вже трохи підзабув скільки саме.

різниці між тим, що я купував у sacredkeeb'a, в фанкейс і тим, що приїхало з китаю я не помітив ніякої. власне тому і замовив інші мастила, якими я користуюсь, подивимось, реф. зразки для порівняння у мене є :write:

Відправлено через 11 хвилин 4 секунди:
і ще стабів дюроків замовив: в2 і в3. щось знову замінив стаб на пробілі в матраці, поставив дюрок в2 з GID-пластику, порівняв правда скобу трохи :gigi: і ну якось я навіть не знаю що мені більше зараз подобається, знову засумнівався. для рівних пробілів - ТХ класні. як тільки десь щось кривеньке навіть трошки, то вже починаються приколи. чи то с3 чи то тексі чи то оwlab чи то дюрок, фіг його знає :insane: щось я ніби доходжу якогось висновку, а потім роблю якусь нову збірку і змінюю свою думку :lol: взяв прозорі в2 (бо у мене з іншого пластику, а це впливає на звук) і в3 бо з ними ще справи взагалі не мав.

боротьба триває :kbd:

а, до речі, мастила з китаю не літають літаком, і тому доставка довга відносно звичайної алішки. 205те мені їхало десь місяць.
VovaII
Member

leif: 19.02.2025 21:42і це за кілька місяців:
Ви вимушені змащувати клавіатури декілька разів за кілька місяців?
artko
Member

leif: 19.02.2025 11:37 після моїх блеків мені не вистачає довшої і 2-стейдж пружини,
а на що впливає довша пружина? швидше відбиває клавішу назад?
leif
Member

artko: 20.02.2025 15:42а на що впливає довша пружина? швидше відбиває клавішу назад?
2-стейдж це не лише про довжину, хоча 2 стейджи дійсно довші (але це не основне):
спойлер
Изображение
так, 2-стейджі дають швидший апстроук, яскравіший звук апстроуку, світч стає більш жвавим. у порівнянні зі звичайними сінгл стейдж довгими пружинами, 2-стейджі легші на початку, а довгі сінглові пружини важкі від самого початку натискання, але теж мають веселіший апстроук ніж короткі пружини.
VovaII: 20.02.2025 15:40Ви вимушені змащувати клавіатури декілька разів за кілька місяців?
мова в першу чергу про стаби. коли часто змінюєш кейкапи, міняєш конфіги, туди-сюди рухаєш/переставляєш світчі-плейти-пцб, то змащувати їх доводиться частіше. а зазвичай, якщо раз добряче змастити стаби BDZ, то на пів року має точно вистачити. але це залежить від того як саме змастити, які стаби і т.д. комусь вистачає і на 9 місяців, комусь менше. якщо змастити 205м або діелектрік грісом, то терміни скорочуються.

від преіодичного змащування стабів нікуди не подінешся. настільки часто це відбувається залежить від юзера.

так само і зі світчами. мастило не залишається в них навічно і через деякий час доведеться перемазувати. теж залежить від того чим мазати (3203-204-205 або навіть 105), якою кількістю, як часто і активно це все юзається.
Ответить