В оплавленні роз'єму живлення на GeForce RTX 5090 підозрюють нерівномірний розподіл струму по дротах

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Wonderboy
Добре 147 фаренгейтів. Де докази що це не в простої? Дайте лінк на відео)
Wonderboy
Member

AntonyKandaurov: 12.02.2025 08:18А що, ніде бумаженції не було що suggested power PSU not below якоїсь цифри? Як пішла мода на доп. живлення то почали зазначати що не менше якоїсь цифри має бути потужність БЖ.
Ну, видно тоді ще вірили в людський розум і загальну ерудицію :laugh: . Я ж вмію признавати свої помилки і не репетував на весь світ, що то не я тупий, а виробник найпотужнішої на той момент відеокарти.

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
AntonyKandaurov: 12.02.2025 08:21Добре 147 фаренгейтів. Де докази що це не в простої? Дайте лінк на відео)
Ну ви б глянули, що то не мій пост, перш ніж вимагати від мене таке :-/
А про докази анекдот згадався:
спойлер
- Кацап, ти всрався!
- А докази де?
- У тебе з холошви тече і від тебе гівном тхне.
- Ну і що?! Де докази?
AntonyKandaurov
Member

Wonderboy
Так і 295та не коштувала 2к$. Хоч і зроблена була також через дупу, бо бутербродне виконання визнано поганим рішенням.
oversteve
Member

Melofon: 12.02.2025 08:19 Как раз именно тут инженеры идиоты бо натупили, и это же не первый раз, с 4090 тоже ведь были проблемы, после этого думать что. Нженеры не виноваты было бы наивно, сечение самих проводов (16AWG) как раз ещё достаточно, но вот распределение шин уже на видеокарте совсем не равномерное, зачем было такое делать не совсем понятно, объяснить это простым тупежем тоже вроде сложно, ведь над разводкой работает не один человек по идее, хотя может быть каждому отведена своя роль но их работу должен контролировать главный инженер по разводке и проверять их на ошибки, плюс они вроде и тесты должны были проводить в реальном использовании на окончательном образце а не на инженерном где куча разъёмов питания, и в том числе тесты на нагрев разъёмов и выявление косяков с перекосами и перегревами, скорее всего спешка и привела к не совсем хорошо протестированной карте на выходе, от чего мы снова видим практически ту же картину что и у прошлого топа (и иногда у предтопа но то вроде только из-за недовставленного штекера).
у дербауреа там струм в 10 разів відрізняється на проводках, то треба щоб і опір відрізнявся відповідно, однієї розводки мало щоб така різниця вилізла, там має бути якийсь конкретний косяк і десь шось не контачить, можливо шнур, можливо на стороні відяхи, але не виключено, що і на стороні бж
тут термофотки інших людей накидали і там такого адового нагріву/розбросу немає, відповідно це не косяк розводки
Wonderboy
Member

AntonyKandaurov
З тебе експерт.... Погугли, 295 була в тому числі і на звичайній платі з двома чіпами.
AntonyKandaurov
Member

Wonderboy
Та я бачив скріншот гпу-з, наміряти пірометром я можу одразу після включення компа і заявити що "все холодне, вивсьоврьоті"
І ви думаєте мені повірять?)
oversteve
Member

AntonyKandaurov: 12.02.2025 08:21 Wonderboy
Добре 147 фаренгейтів. Де докази що це не в простої? Дайте лінк на відео)
постійні 660вт на стенді на роз'ємі
AntonyKandaurov
Member

Wonderboy
А де я кажу що я експерт? Я знаю що референс це бутерброд а інші варіанти я не зустрічав.
l-m
Member

Yalg: 11.02.2025 20:11 Скажите, а у квадриков и тесл какие разъемы?
Раніше були 8-pin EPS (це ті що зазвичай додаткове живлення ЦПУ на МП), але зараз вже теж крім EPS почали використовувати 12VHPWR.

Взагалі, мені з самої появи 12VHPWR муляє чому не почали використовувати на десктопних картах теж 8-pin EPS.
Два 8-pin EPS давали б 750+ Вт. І це зі значним запасом міцності, на бенч-сесіях з Ксеонами з двох EPS 8pin знімають і по кіловату, але з роз'ємами чи проводами нічого не стається.
Також це було б надзвичайно зручно користувачам — однаковий кабель для всього, уніфікація.
AntonyKandaurov
Member

oversteve
Це такі кабелі йдуть в комплекті з тим БЖ?
А чого комплектний не потестити?
dead_rat
Member

maksim2020: 12.02.2025 03:39
acm_fan: 11.02.2025 18:47 Инженеры не идиоты. Даже с запасом, пусть и не супер солидным.
Якщо там такі "інженери", то тоді все стає кристально ясним.
Screenshot 2025-02-11 203745.png
Але ж ти не сперечатимешся, що принаймні в нього хороша памʼять :laugh:
oversteve
Member

AntonyKandaurov: 12.02.2025 08:38 oversteve
Це такі кабелі йдуть в комплекті з тим БЖ?
А чого комплектний не потестити?
а чим комплектний принципово відрізняється? жили того ж січення, такий самий роз'єм, та й відео робилося рік тому з ціллю перевірити можливості самого роз'єму
AntonyKandaurov
Member

oversteve
Для наглядності, аби народ не сумнівався що ті гарні кабеля нічим не відрізняються від комплектних, і ми всі критикани цього роз'єму просто шайка дурнів і волоцюг.
Геральт
Member

oversteve: 12.02.2025 08:32 постійні 660вт на стенді на роз'ємі
спойлер
От тільки на стенді колодка розпаяна на 6 пар контактів, а не 1
Изображение
oversteve
Member

AntonyKandaurov: 12.02.2025 08:54 oversteve
Для наглядності, аби народ не сумнівався що ті гарні кабеля нічим не відрізняються від комплектних, і ми всі критикани цього роз'єму просто шайка дурнів і волоцюг.
якість комплектних кабелів на совісті виробників бж, я не можу за всіх розписуватися і не знаю як саме вони їх виготовляють, але мали би бути зроблені так само, як цей :dontknow:

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Геральт: 12.02.2025 09:00
oversteve: 12.02.2025 08:32 постійні 660вт на стенді на роз'ємі
спойлер
От тільки на стенді колодка розпаяна на 6 пар контактів, а не 1
Изображение
чим це принципово відрізняється і як це пояснює те, що 2 центральні контакти проводили струм в 10 раз більший, ніж крайні? :think:
Геральт
Member

oversteve
А дуже просто пояснюється. Край перекосили при пайці -> гірший контакт -> центр отримав більше струму. А принципово відрізняється тим, що тут фактично важіль. Підняв з одного боку - опустилось з іншого.
AntonyKandaurov
Member

oversteve
Тааааак, оце мені більше подобається :rotate:
Тобто кабелі повинні бути але можуть і не бути добре зроблені. Тепер повернемося до старту тематики прогару роз'єму - а чи не сталося б такого самого із комплектним шнурком?
І в черговий раз задам те саме питання: так може все ж таки стандарт 12V-2x6 гівно і 450Вт там максимум із таким виконанням, де плюс і земля тупо скрутка?
oversteve
Member

Геральт: 12.02.2025 09:08 oversteve
А дуже просто пояснюється. Край перекосили при пайці -> гірший контакт -> центр отримав більше струму. А принципово відрізняється тим, що тут фактично важіль. Підняв з одного боку - опустилось з іншого.
там струм в 10 разів відрізняється, то треба щоб і опір відрізнявся в 10 разів, то треба постаратися таке зробити, тобто явно десь проблема зі з'єднанням, але де саме дербауер не розбирався, ну а ми можемо тільки в міру своїх "релігійних" переконань і знань фізики робити припущення :dontknow:

Відправлено через 4 хвилини 32 секунди:
AntonyKandaurov: 12.02.2025 09:09 oversteve
Тааааак, оце мені більше подобається :rotate:
Тобто кабелі повинні бути але можуть і не бути добре зроблені. Тепер повернемося до старту тематики прогару роз'єму - а чи не сталося б такого самого із комплектним шнурком?
І в черговий раз задам те саме питання: так може все ж таки стандарт 12V-2x6 гівно і 450Вт там максимум із таким виконанням, де плюс і земля тупо скрутка?
так і звичайні 8-пін мініфіти можуть бути фігово зроблені, брак ніхто не відміняв, ви ж не маєте статистики скільки стандартних роз'ємів горять :dontknow:
он вам приклади замірів від інших людей кидали, там такого не було, я кинув тести роз'єму, там також все ок, конкретно у відео дербауера не ясно в чому проблема, бо він в тому не розбирався толком, просто ясно що вона конкретно у нього є і все
Геральт
Member

oversteve
Погано видно. Але якщо хвостики короткі, то нічого доброго в такому "стандарті" не бачу.
спойлер
Изображение
oversteve: 12.02.2025 09:18 ви ж не маєте статистики скільки стандартних роз'ємів горять :dontknow:
Ну, щось трохи є. Хоч і ретроспектива, але все ж...
спойлер
oversteve
Member

Геральт: 12.02.2025 09:21 oversteve
Погано видно. Але якщо хвостики короткі, то нічого доброго в такому "стандарті" не бачу.
спойлер
Изображение
oversteve: 12.02.2025 09:18 ви ж не маєте статистики скільки стандартних роз'ємів горять :dontknow:
Ну, щось трохи є. Хоч і ретроспектива, але все ж...
спойлер
це не пояснює таку різницю в опорі і відповідно у чому саме проблема у дербауера, та й власне у інших людей була б тоді та сама проблема, але там все ок
ми здається з вами про ту статистику спілкувалися, і там немає якоїсь прям офігеть великої кількісної різниці між прогаром нового і старих роз'єм
Ответить