Последние статьи и обзоры
Новости
Зафіксовано перший випадок оплавлення роз'єму живлення на відеокарті GeForce RTX 5090 Founders Edition
-
AntonyKandaurov
Member
Так і комплектний кабель не панацея, скажуть що лохбовдур, недотис в роз'єм і гудбай. Чи вперше будь які поплавлення чи прогари завертають і ютуб-майстри мають контент і гроші за ремонт?
-
dead_rat
Member
З комплектним є варіанти, з кастомним - ти сам відмовився від гарантіїAntonyKandaurov: ↑ 10.02.2025 14:56 Так і комплектний кабель не панацея, скажуть що лохбовдур, недотис в роз'єм і гудбай. Чи вперше будь які поплавлення чи прогари завертають і ютуб-майстри мають контент і гроші за ремонт?
-
vmsolver
Member
А если предварительно "пошуметь" про первый в мире оплавленный коннектор 5090, может быть получится раскатать губу на гарантию.. А может чувак честно написал как есть, просто он экстраверт, всё о чём видит публикует на реддите, всё остальное - совпадение )))dead_rat: ↑ 10.02.2025 14:54Якби був використаний комплектний кабель, то можна хоч пободатися за гарантію, а от сказавши що в вас кастом кабель ви по факту анулювали гарантію. Я б на місці виробника послав моментально.
-
AntonyKandaurov
Member
dead_rat
Авторизація заверне, даю 100 проти одного що поплавлення або прогар це червона ганчірка для них. Десь колись навіть офіційно така конторка, як мсасай, вивалила повідомлення що будь який прогар або плавлення - це ваші проблеми і ремонтувати їх гарантійно ніхто не буде. Не сумніваюсь що асюси лохрох та інші хлопці з Тайваню знайдуть тисячі способів відправити юзєра до ютуб-майстра.
Авторизація заверне, даю 100 проти одного що поплавлення або прогар це червона ганчірка для них. Десь колись навіть офіційно така конторка, як мсасай, вивалила повідомлення що будь який прогар або плавлення - це ваші проблеми і ремонтувати їх гарантійно ніхто не буде. Не сумніваюсь що асюси лохрох та інші хлопці з Тайваню знайдуть тисячі способів відправити юзєра до ютуб-майстра.
-
alexeygalas
Member
Мало пінів. А 2 будуть мати такий калібр кабеля, зігнути його в корпусі як?Li: ↑ 10.02.2025 14:19Очень надёждные, выдерживают токи до 90а.
-
Enjthesilence
Member
це реф карта + розголос, тому можуть замінити, але зробити заяву, що кастом шнурки з аліекспрес не будуть підлягати гарантіїAntonyKandaurov: ↑ 10.02.2025 15:03 dead_rat
-
AntonyKandaurov
Member
Enjthesilence
Зберіг тему на реддіті - подивимось.
Зберіг тему на реддіті - подивимось.
-
Yaroslav308
Member
Всё наоборот, оплавилось там, где был лучший контакт и куда пошла основная часть тока.Ararat: ↑ 10.02.2025 09:51Та і судячи по фоткам там якраз один контакт був погано обтиснений.
Поганий обтиск = великий опвр = велике нагрівання.
Большее сопротивление = меньший ток = меньший нагрев.
-
Li
Member
Включите воображение. Количество пинов можно увеличить, а провода можно использовать те же, просто увеличить их количество.alexeygalas: ↑ 10.02.2025 15:19Мало пінів. А 2 будуть мати такий калібр кабеля, зігнути його в корпусі як?Li: ↑ 10.02.2025 14:19Очень надёждные, выдерживают токи до 90а.
-
vmsolver
Member
По странному стечению обстоятельств, такие контакты почему-то чаще у краёв разъема. Не помню ни одной фотки, чтобы посередине разъема был оплавлен контакт, а с краёв все целое. Может мало смотрел. А может это не случайность.Yaroslav308: ↑ 10.02.2025 15:38Всё наоборот, оплавилось там, где был лучший контакт и куда пошла основная часть тока.
-
Ararat
Member
А, точно, тупанул. У відеокарти фіксована напруга, а не струм.Yaroslav308: ↑ 10.02.2025 15:38Всё наоборот, оплавилось там, где был лучший контакт и куда пошла основная часть тока.Ararat: ↑ 10.02.2025 09:51Та і судячи по фоткам там якраз один контакт був погано обтиснений.
Поганий обтиск = великий опвр = велике нагрівання.
Q=I*I*R
Був би І постійним, то тоді як я сказав, а так навпаки.
-
Hotspur
Member
Боже це чудово. Де там свідки надійних кабелів ?
-
dead_rat
Member
Моя повага, що подивилися і змінили висновокArarat: ↑ 10.02.2025 16:02А, точно, тупанул. У відеокарти фіксована напруга, а не струм.Yaroslav308: ↑ 10.02.2025 15:38
Всё наоборот, оплавилось там, где был лучший контакт и куда пошла основная часть тока.
Q=I*I*R
Був би І постійним, то тоді як я сказав, а так навпаки.
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
99.9% людей упираються до останнього навіть коли самі знають, що промахнулися.
З моєї точки зору в залежності від того чи поєднані піни параллельно чи вони окремі можливі перший чи другий висновок.
Последний раз редактировалось dead_rat 10.02.2025 16:10, всего редактировалось 1 раз.
-
Ararat
Member
Вітаю, ти винайшов 12VHPWR.Li: ↑ 10.02.2025 15:45Включите воображение. Количество пинов можно увеличить, а провода можно использовать те же, просто увеличить их количество.alexeygalas: ↑ 10.02.2025 15:19
Мало пінів. А 2 будуть мати такий калібр кабеля, зігнути його в корпусі як?
Розьеми по типу ХТ ніхто використовувати не буде, бо вони під пайку, а це не технологічно. Все одно упремося у пелюсткові контакти, бо вони найдешевші.
Відправлено через 26 хвилин 14 секунд:
Порився по спеціфікаціям.
Старий розьем - контакти під 16авг. Струм дозволений на 7-8 ампер.
Новий розььем - силові контакти під 16авг. Струм на контакт 9.5А.
Тобто 12vhpwr це по факту 3 чотирьох пінові мініфіти. А вони роблять вид наче 4, тому і проблеми.
-
tornadox
Member
З такими пирогами скоро відеокарти +300 ват будуть йти з власними бж і підключатися в материнську плату кабелем. Хм, десь я таке бачив вже...
-
Alligator
Member
Так тут двічі по +300 Ватtornadox: ↑ 10.02.2025 16:39 З такими пирогами скоро відеокарти +300 ват будуть йти з власними бж і підключатися в материнську плату кабелем. Хм, десь я таке бачив вже...
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
Коли не витримують кабеля то хочу подивись, що там з материнкою буде.
-
AntonyKandaurov
Member
Нормально все буде, після п'яти разків витягування відеокарти шваркне і бай-бай
Ку-реліз, як то кажуть.
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
Ку-реліз, як то кажуть.
-
MetalistForever
Member
-
tornadox
Member
От і я про це 600 ват це 50 ампер по одній(!) шині 12В.
Це дуже великий постійний струм. Тут потрібно зовсім інше рішення. Пора переводити таких обігрівачі на 24В чи 48В щоб зменшити струм.
-
GreenMile
Member
Ранувато приміряєте на себе титул оракула, хвилі згорівших роз'ємів ще немаMetalistForever: ↑ 10.02.2025 16:52 А я предсказал ! Очевидные вещи, всегда легко предсказать
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)