Проблема з швидкістю вентиляторів Sapphire Radeon і не тільки

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Ответить
Автор
Member

Проблема з швидкістю вентиляторів Sapphire AMD
Пробував різні відеокарти АМД на різних системах і проблема всюди одна і та же
включаючи
Sapphire RX580 Nitro+
Sapphire RX 5700
Sapphire RX 6800

Проблема заключається в тому що драйвер АМД якось криво управляє вентиляторами
Відеокарта нагріватиється до 75+ градусів, а швидкість вентиляторів бовтається на рівні 600-700rpm і не росте
Поки не переключати на ручний Curve тоді нормально працює

Наприклад:
При запуску ігри вентилятори стартують, розкручуються там до ~1200, а потім починаються опускатись до 700 і там остаються, при тому що температура може рости і до 79С
Різні карти, різні системи, оригінальні біоси. І одна і та сама проблема
Alexsandr
Member

А у таких видеокарт разве не свой встроенный регулятор оборотов? Драйвер вроде бы работают на картах попроще, а эти автономные, но в их работу можно вмешиваться. Раньше по крайней бере только на бюджетках драйвер напрямую управлял.
timetron666
Member

Megaclite: 02.02.2025 23:42 Проблема з швидкістю вентиляторів Sapphire AMD
включаючи
Sapphire RX580 Nitro+
Sapphire RX 5700
Sapphire RX 6800

Відеокарта нагріватиється до 75+ градусів, а швидкість вентиляторів бовтається на рівні 600-700rpm і не росте

Наприклад
При запуску ігри вентилятори стартують, розкручуються там до ~1200, а потім починаються опускатись до 700 і там остаються, при тому що температура може рости і до 79С
Теж були проблеми з вертушками, коли включав фан зіро, то вертушки могли зупинятися навіть у час гри. Вообщеи я видалив драйвера і поставив без усілякий наворотів. Потім усстановив MSI Afterburner і все чітко працює, андервольт і вентилятори
Последний раз редактировалось timetron666 03.02.2025 00:02, всего редактировалось 1 раз.
Megaclite
Member

timetron666: 02.02.2025 23:58
Megaclite: 02.02.2025 23:42 Проблема з швидкістю вентиляторів Sapphire AMD
включаючи
Sapphire RX580 Nitro+
Sapphire RX 5700
Sapphire RX 6800

Наприклад
Теж були проблеми з вертушками, могли навіть зупинятися во время гри. Вообщеи я видалив драйвера і поставив без усілякий наворотів. Потім усстановив MSI Afterburner і все чітко працює, андервольт і вентилятори
вот вроді в кліента вентилятори просто зупинились на сапфірі і комп відрубався через перегрів, поставив Afterburner шоб вентилі контролював
це просто якесь дно амдшне
timetron666
Member

Megaclite: 03.02.2025 00:01
timetron666: 02.02.2025 23:58

Теж були проблеми з вертушками, могли навіть зупинятися во время гри. Вообщеи я видалив драйвера і поставив без усілякий наворотів. Потім усстановив MSI Afterburner і все чітко працює, андервольт і вентилятори
вот вроді в кліента вентилятори просто зупинились на сапфірі і комп відрубався через перегрів, поставив Afterburner шоб вентилі контролював
Ой, у тій сракі куча наворітів, а толку нуль, бо збиваються налаштування
Megaclite
Member

timetron666: 03.02.2025 00:05
Megaclite: 03.02.2025 00:01
В Radeon Software? в мене в ній налаштування не зберігаються після виключення.
Хотя раніше зберігались
timetron666
Member

Megaclite: 03.02.2025 00:11
timetron666: 03.02.2025 00:05

В Radeon Software? в мене в ній налаштування не зберігаються після виключення.
Хотя раніше зберігались
У настройках вінди треба відключити (быстрый запуск Windows), тоді буде норм
Grava
Member

Megaclite: 02.02.2025 23:42Проблема заключається в тому що драйвер АМД якось криво управляє вентиляторами
Це не від драйвера залежить. Дивитеся що там у біосі сапфіра прописано: 580 - temperature target 75, 5700 - temperature target 83, на 6800 не відображається на techpowerup, але думаю що приблизно те саме. Просто тримає температуру що в біосі вказана.
Megaclite
Member

Grava: 03.02.2025 06:05
Megaclite: 02.02.2025 23:42Проблема заключається в тому що драйвер АМД якось криво управляє вентиляторами
Це не від драйвера залежить. Дивитеся що там у біосі сапфіра прописано: 580 - temperature target 75, 5700 - temperature target 83, на 6800 не відображається на techpowerup, але думаю що приблизно те саме. Просто тримає температуру що в біосі вказана.
Temperature target це не показник

Да не має так бути
Коли температура 78, вентилятори не можуть. Крутитись на 600-700 оборотів
timetron666
Member

Да не має так бути
Коли температура 78, вентилятори не можуть. Крутитись на 600-700 оборотів
[/quote]

Я так зрозумів, що у радеонів оберти беруться із хот спота. Мій гнилобайт починає стартувати з 60 градусів (хот спот), і десь 1400-1600 обертів. Може попробувать на відеокарті переключити біос на режим сайлент?
Grava
Member

Megaclite: 03.02.2025 06:08Да не має так бути
А як має бути? Розкажіть, якщо так впевнені.
Ответить