читайте уважніше що я написав: високопродутивна! А ваша силка - це вся графікаdaesz: ↑ 31.01.2025 01:55Що ви кажете?ronemun: ↑ 31.01.2025 01:19 насправді високопрдуктивна ігрова графіка не приносить прибутку для Нвідія
https://stockanalysis.com/stocks/nvda/m ... g-revenue/
- спойлер
Основний прибуток іде в середній і нижній ланці, в т.ч. ноути
А головне - ви маєте сумнів щодо слів глави АМД? Я думаю вона набагато краще нас в цьому розбирається.
Цитата 1 (в перекладі гугла):
"Скасування анонсу на виставці CES 2025 на початку місяця, як ми вже говорили вище, було зумовлено кількома факторами, але перш за все тим, що Reds не очікували такої низької ціни на дві моделі середнього класу від NVIDIA , оскільки вони поставили набагато вище. Тому було важко зрозуміти стратегію AMD, оскільки ці ціни були практично високими, а не преміальними, на обладнання, яке його суперник класифікував як нижче зі своїми RTX 5070 Ti та RTX 5070 ."
АМД не може конкурувати з цінами навіть на 5070Ті - настільки вони низькі.
А дорогі відяхи ще більш затратні тому що великі чіпи обходяться знаачно дорожче через брак і т.п. і такі відеокарти купляють слабо отже буде слаба масовість і буде важче відбити ціну виробництва
Цитата 2
«До речі, я подивився ваше нещодавнє відео RDNA 4 і хочу повідомити вам, що, наскільки мені відомо, не Джек Хейн остаточно вирішив щось робити з Big RDNA 4. Можливо, він захищав рішення скасувати це, і, можливо, також принаймні частково відставало від затримки RDNA 4, але не помиляйтесь, це Ліза Су приймає ці рішення.Вона втомилася від того, що RADEON займає надто багато ємності пластин порівняно з тим, що AMD отримує від RADEON , і вона поставила Джека там, де він є, щоб переконатися, що цього більше не трапляється».
Відправлено через 13 хвилин 25 секунд:
пару років тому була маса повідомлень про відмову OEM-виробників від відеокарт великої потужності, а EVGA взагалі відмовилась від графіки. Все через те що Nvidia почала напряму вказувати ціну карти і рівень прибутку для OEM впав до нуля.
Коли пізніше виклали собівартість компонентів карти, то виявилось що за величезий чіп для geforce 3090 (8нм) Nvidia бере всього 120 доларів - це границя собівартості. А після цього ціни на техпроцес виросли в 3 рази, і вартість розробки теж. Ну і як видно з Цитати 2 глава АМД спеціально поставила свою людину щоб білше не випускати потужні чіпи. Врешті самі подумайте - консоль на основі APU з площею чіпа 250 мм2 чіпа коштує стільки ж як відеокарта на чіпі 600+.