Последние статьи и обзоры
Новости
Чутки: десктопні процесори Intel Nova Lake-S отримають удвічі більше ядер щодо Core Ultra 200
-
osmose
Member
Пропоную обговорити Чутки: десктопні процесори Intel Nova Lake-S отримають удвічі більше ядер щодо Core Ultra 200
Чутки: отримають в 2 більше тдп і в 2 швидшу деградацію.
Щиро бажаю успіхів, потрібен конкурент.
Чутки: отримають в 2 більше тдп і в 2 швидшу деградацію.
Щиро бажаю успіхів, потрібен конкурент.
-
Nik29-7777
Member
Краще б були чутки що вони будуть значно дешевше ніж попереднімоделі при тому що кількість ядер зросте у двічі - вот це був би хіт.
-
Royalfree
Member
Сокет тоже поменяют? По сложившейся традиции, да? (сарказм)
Я сейчас использую Core i7-14700. О нем у меня сложилось хорошее впечатление. Рабочая лошадь. Я вполне хорошего мнения о сокете LGA 1700. И хотел бы, чтобы Интел этот сокет не хоронил, и выпустил доработанную линейку процессоров для этого сокета. Но Интелу плевать на мое мнение.
Кстати, до этого я сидел на LGA 1155, который тоже зарекомендовал себя отлично.
Почему Интел склонен к замене сокетов - мне непонятно.
Я сейчас использую Core i7-14700. О нем у меня сложилось хорошее впечатление. Рабочая лошадь. Я вполне хорошего мнения о сокете LGA 1700. И хотел бы, чтобы Интел этот сокет не хоронил, и выпустил доработанную линейку процессоров для этого сокета. Но Интелу плевать на мое мнение.
Последний раз редактировалось Royalfree 01.02.2025 13:41, всего редактировалось 1 раз.
-
DuckRider
Member
Очікування: 16p ядер на кристалідесктопні процесори Intel Nova Lake-S отримають удвічі більше ядер щодо Core Ultra 200
Реальність:
Nova Lake-SK: 2x(8P+16E);
Nova Lake-HX: 1x(8P+16E);
Nova Lake-S/Nova Lake-H: 4P+8E;
-
yurius_r
Member
Та робили б 0P+32E вже та й все.
-
mrigi
Member
То вже серверні.yurius_r: ↑ 01.02.2025 13:35Та робили б 0P+32E вже та й все.
-
Ghody
Member
Реальность - 2 чиплета с ядрами как у амд уже давно выпускаетсяDuckRider: ↑ 01.02.2025 13:33Очікування: 16p ядер на кристалідесктопні процесори Intel Nova Lake-S отримають удвічі більше ядер щодо Core Ultra 200
Реальність:Nova Lake-SK: 2x(8P+16E);
Nova Lake-HX: 1x(8P+16E);
Nova Lake-S/Nova Lake-H: 4P+8E;
-
DuckRider
Member
Реальность: амд допиливала их 3 поколения и по итогу победила кэшем
-
yurius_r
Member
mrigi
Та ну, 32 потоки в десктопах виде давно
Та ну, 32 потоки в десктопах виде давно
-
mrigi
Member
yurius_r
причому тут потоки взагалі
тільки "ефективні" ядра це типово серверний проц
причому тут потоки взагалі
тільки "ефективні" ядра це типово серверний проц
-
Kashtan
Member
А вибір відсутній. Зен 6 буде з 16 ядрами на плитку. Тобто 32 ядра в десктопі. Тому 16п+32е це неминуче. Або інтел продукцію вже ніхто не придбає окрім як для бюджетної офісної машини.
-
alexeygalas
Member
Це би було занадто гаряче. Були ж уже Cascade Lake-X на LGA2066 на 16-22 ядер. (10920XE-10990XE). Таке собі. Розділити на 2х8p16e краще будеDuckRider: ↑ 01.02.2025 13:33Очікування: 16p ядер на кристалі
-
Kassatka
Member
Це буде дуже круто.Kashtan: ↑ 01.02.2025 16:18 Зен 6 буде з 16 ядрами на плитку. Тобто 32 ядра в десктопі. Тому 16п+32е це неминуче.

-
Afit
Member
Они сейчас послушают и сохранят этот же сокет, но работать он будет только на новом чипсетеRoyalfree: ↑ 01.02.2025 13:24 Сокет тоже поменяют? По сложившейся традиции, да? (сарказм)

-
Павло_
Junior
Це дасть значне підвищення продуктивності тільки в робочих задачах, в іграх від подвоєння кількості ядер, великого підвищення продуктивності не буде. Той невеликий ігровий приріст буде залежати від архітекруних покращень. В ігрових задачах важлива якість ядер, а потім вже кількість.
-
alexeygalas
Member
Читаю своє ж зараз і розумію, що тоді виде той самий ryzen 9 із тими самими приколами з dram.alexeygalas: ↑ 01.02.2025 16:20Розділити на 2х8p16e краще буде
А можливо реалізувати кільцеву шину між 2 ccd, а молодші моделі з меншою кількістю ядер обіграти не відключенням всієї плитки а однаковою кількістю ядер в кожній плитці? І при цьому залишити в грі обидва ccd. Але мабуть тоді доведеться ще в кожен ccd дати по контроллеру пам'яті я якось їх засинхронити на виході до модулів dram
-
radeon5870
Member
Ну може хоч НоваЛейки будут працювати швидше ніж i9-14900K ... через рік 

-
IC9517
ATI&Vmod_fan
Эх, на 775м сокете (самом долгоиграющем сокете Интел) такая вакханалия творилась что современные сокеты отдыхают. Причем, все зависело от производителя матплат. Как сейчас помню были матплаты Asrock на чипсете 865G (из 2003!), которые поддерживали Core2 2008 года.Afit: ↑ 01.02.2025 17:20Они сейчас послушают и сохранят этот же сокет, но работать он будет только на новом чипсете Кажется так уже было во времена скайлейка вроде)
-
Earanak
Member
Интересненько... А то какой то застой между старшими мейнстрим процами.
CBR23 - 13900KF на андервольте ~40500. В стоке - 7950X ~38500, 9950X ~43000, 285K ~42500.
По сути между этими четырьмя процами разницы в софтверном рендринге с гулькин нос.
Навалив столько ядер им скорее всего придется прилично снижать частоты в полной нагрузке.
Но если смогут выжать ~60к баллов при этом, можно будет подумать про апгрейд.
А что там в играх будет не особо интересно, тащем то и на 13900KF игры нормально играются.
После 285K конечно не знаешь чего от Интела ожидать, вдруг игры еще хуже начнут вертеться на Nova Lake
CBR23 - 13900KF на андервольте ~40500. В стоке - 7950X ~38500, 9950X ~43000, 285K ~42500.
По сути между этими четырьмя процами разницы в софтверном рендринге с гулькин нос.
Навалив столько ядер им скорее всего придется прилично снижать частоты в полной нагрузке.
Но если смогут выжать ~60к баллов при этом, можно будет подумать про апгрейд.
А что там в играх будет не особо интересно, тащем то и на 13900KF игры нормально играются.
После 285K конечно не знаешь чего от Интела ожидать, вдруг игры еще хуже начнут вертеться на Nova Lake

-
Mixx
Member
Путем первых райзенов пошли? Много слабых ядер? Или однопотока тоже навалят?