Вийшли перші огляди відеокарти GeForce RTX 5080

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

bombeybox: 31.01.2025 08:58Трушний HDR завжди там, де дисплей своїми характеристиками відповідає вимогам HDR-контенту
Чувак, ти несеш повну дичину.
Ти взагалі не розумієш, що таке HDR, як воно працює і навіщо воно потрібно.

По перше, всі OLED-и відповідають стандартам HDR для сертифікації від DisplayHDR.
По друге, не просто так ці самі стандарти розділені на DisplayHDR і DisplayHDR True Black і саме True Black є топ-тіром для HDR-контенту.
https://displayhdr.org/performance-criteria/

Сенс HDR взагалі не в тому, щоб відобразити 1000 ніт на весь екран (і осліпнути нахрін :laugh: )
Сенс HDR у тому, щоб мати ширший діапазон інформації про колір і яскравість кожного окремого пікселя.

Сенс HDR у тому, щоб мати можливість якісно відобразити поруч два різні пікселі з кардинально різною яскравістю, наприклад, так звані хайлайти (зірки на фоні нічного неба, ліхтарі на фоні нічного міста і т.д. і т.п.).
Середня загальна яскравість усього екрана під час відтворення HDR відеоконтенту може бути навіть НИЖЧЕ, ніж під час відтворення SDR (тому що яскравість найяскравішого пікселя підвищується, а найтьмянішого - знижується).

Найважливіші характеристики для відображення HDR-контента - не фуллскрін яскравість (як раз для HDR вона взагалі не потрібна), а мінімальна яскравість окремого пікселя (те, що ідеально в олед і в що взагалі не вміють всі інші типи матриць, окрім microLED) і пікова яскравість малих зон (те, що у оледів на високому рівні, навіть бюджетні матриці можуть в 800 ніт на 10% заливці, а у топів там взагалі 2400 ніт).
bombeybox
Member

fantomrulezz: 31.01.2025 10:28По перше, всі OLED-и відповідають стандартам HDR для сертифікації від DisplayHDR.
А потім я відкрив твій монітор:
спойлер
VESA DisplayHDR Certification
No Certification
Real Scene
575 cd/m²
Peak 2% Window
678 cd/m²
Peak 10% Window
699 cd/m²
Peak 25% Window
351 cd/m²
Peak 50% Window
210 cd/m²
Peak 100% Window
133 cd/m²
Sustained 2% Window
602 cd/m²
Sustained 10% Window
652 cd/m²
Sustained 25% Window
332 cd/m²
Sustained 50% Window
199 cd/m²
Sustained 100% Window
108 cd/m²

The LG C2 42 has decent HDR peak brightness. It gets bright enough to make small highlights pop, and the overall scene is good enough for a satisfying HDR experience. The EOTF follows the target perfectly until there's a sharp roll-off at the peak brightness, causing a loss of fine details in bright scenes.

HDR contents are often limited to a peak brightness of 1,000 or 4,000 nits and P3-D65 colors, even if they are stored in formats capable of more.
це те про що я писав вище

діч тут пишеш тільки ти, бо є певні вимоги і певні стандарти, через те що Оледи не могли в ці стандарти, для них Веса і впровадили HDR True Black стандарт, який підкреслює тру-трушний чорний, який без блумінгу може відобразити ОЛЕД.
fantomrulezz
Member

bombeybox: 31.01.2025 12:06А потім я відкрив твій монітор
Лол, перли дичини продовжуються :facepalm:

Для справки, LG OLED42C2 - це телевізор. Те, що я його використовую замість монітора - це моє особисте рішення, а не виробника.
Оскільки це телевізор, виробник не сертифікує його як монітор під моніторні стандарти.
Не тому, що матриця нібито-то не відповідає якимось стандартам, а тому що на ТВ ринку використовується інша сертифікація.

Телевізори сертифікуються під телевізійни стандарти HDR, наприклад Dolby Vision / HDR10 / HLG.
Монітори сертифікуються під моніторні стандарти DisplayHDR True Black і всі oled монітори від LG мають таку сертифікацію.
https://www.lg.com/ua/monitors
спойлер
Изображение

Взагалі смішно дивитись, як ти нахвалюєш своє відвертно посереднє болото як якесь екстраординарне, намагаючись виставити свого жигулятора мерседесом
https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/q27g3xmn
Особливо оце
спойлер
Изображение
І оце
спойлер
Изображение

Просто для порівняння, що може олед, навіть вже старенький:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled
спойлер
Изображение
Изображение
bombeybox
Member

fantomrulezz: 31.01.2025 13:25Взагалі смішно дивитись, як ти нахвалюєш своє відвертно посереднє болото
Згорівший фонатику, що і де я нахвалюю? Я в кожному пості кажу що це - баджет сегмент в умовах обмеженого бюджету, краще співідношення якості картинки до $.
спойлер
Изображение
Я не знаю нашо ти розпинаєшся і що ти хочеш мені сказати, з яких пір вьювінг енгл впливає на якість контенту? Я в свої монітори дивлюсь по центру)
Мені пофіг як ти юзаєш свої ОЛЕДИ, вони в тебе - посередні навіть серед інших оледів (бо банально старі), і ХДР-контент на них - Терпимий, і це висновок експертів. Тому йди в туман)
fantomrulezz
Member

bombeybox: 31.01.2025 13:48ХДР-контент на них - Терпимий, і це висновок експертів
Ой, як бомбануло то у бомбокоробки :lol:

Давай дійсно глянемо, що там у експертів
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled
HDR 9.0
The LG C2 delivers an amazing HDR movie experience
The LG C2 is a fantastic TV for gaming in HDR
Ну коротше, ви зрозуміли, 9.0 з 10 (при найвищій оцінці, яку вони виставили за всю історію в 9.3), "amazing" та "fantastic" - це в перекладі з кращої баджет сегмент англійської кращого баджет сегмент хейтера оледів - "терпимий" :lol:
Ответить