Підсумки першого дня продажів GeForce RTX 50 — дефіцит, черги та лотереї в Японії за право купівлі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

В мене 4090 і мені здавалось що вона споживає багато ...але побачивши
оце
спойлер
Изображение
я не розумію оцих людей шо там сидять..зовсіми не розумію

+200 ват при такій скромній перевазі в продуктивності це фейл .. епік фейл :insane:
Azerty
Member

Timedemo: 31.01.2025 11:03
Azerty: 31.01.2025 10:47

Ага, цена ей 40 000 не более
стесняюсь спросить по чем тогда 4080, 4070.
4070 вообще лучше амд заменить, на олх 4080 пока что за 40 с копейками, думаю подешевеют в скором времени. Жалею что купил 4070 а мог бы 7900gre которая на голову выше
Последний раз редактировалось Azerty 31.01.2025 11:08, всего редактировалось 1 раз.
Mikes
Member

Вышло поколение коричневой жижи (автоцензор тут не дал верное слово юзануть), будем откровенны - так и есть, минимальный прирост за 2 года, а люди его побежали хавать.

Эдак через 2 года Хуанг 2000$ уже за хх80ю серию следующего поколения попросит...
Последний раз редактировалось Mikes 31.01.2025 11:08, всего редактировалось 1 раз.
Timedemo
Member

Azerty: 31.01.2025 11:04
penetrator: 31.01.2025 10:57 Карты были, и даже купить было можно, но по 1500-1900 евро за 5080.
В шведском webhallen я какую-то гигу за 1500 наблюдал 5 минут, пока сток с 21шт не упал до нуля. Те целых 5 минут можно было купить :laugh:
На ОЛХ лежит куча 4080 (супер) за сорок с копейками, которая на 7% всего слабее
осталось только купить не труп.
Геральт
Member

Jay228: 31.01.2025 11:04 В мене 4090 і мені здавалось що вона споживає багато ...але побачивши
оце
спойлер
Изображение
я не розумію оцих людей шо там сидять..зовсіми не розумію

+200 ват при такій скромній перевазі в продуктивності це фейл .. епік фейл :insane:
А як це в них так вийшло, що 536/530 стоїть вище ніж 653/605? :popcorn:
Timedemo
Member

Mikes: 31.01.2025 11:08 Вышло поколение коричневой жижи (автоцензор тут не дал верное слово юзануть), будем откровенны - так и есть, минимальный прирост за 2 года, а люди его побежали хавать.

Эдак через 2 года Хуанг 2000$ уже за хх80ю серию следующего поколения попросит...
лишь бы не получилось ситуации. 40я с полок исчезнет, а 50ю двигать по цене не будут, либо будет диффицит.

Отправлено спустя 3 минуты 5 секунд:
жесть. на брейн зашло 15шт мси, 5 белых и 10 черных. все вымели. :lol: :lol: :lol:
Vlaad13
Member

на счет 5090 ажиотаж понятен - есть много богатых людей которые хотят топ не важно по какой цене :D
но на счет 5080 я искренне недоумеваю, лежали никому ненужные 4080 супер, тут выкатывают карту +15% к производительности + 30% к цене и все сразу бегут её покупать :dontknow:
moto
Member

leif: 31.01.2025 09:41 Ото людей поплавило. Не вірю, що це прям все скальпери. якась частина, але не всі. Дурка))

І це при тому що 5080 вийшла так собі, м'яко кажучи. А 5090 коштує в середньому 2.5к а то і більше. І теж зірок з неба не хапає.

А якби зелені зробили норм приріст продуктивності відносно 4000 серії? Скажімо, відсотків 50% і при цьому зберегли ціни.

в хід пішла б вогнепальна зброя? :lol:
Топ комментарий :lol: :beer:
tablestikus
Member

leif: 31.01.2025 09:41 Ото людей поплавило. Не вірю, що це прям все скальпери. якась частина, але не всі. Дурка))

І це при тому що 5080 вийшла так собі, м'яко кажучи. А 5090 коштує в середньому 2.5к а то і більше. І теж зірок з неба не хапає.

А якби зелені зробили норм приріст продуктивності відносно 4000 серії? Скажімо, відсотків 50% і при цьому зберегли ціни.

в хід пішла б вогнепальна зброя? :lol:
Як би випустили +50% та таку ж ціну ти б нив би що треба +100% потужності і меньшу ціну і т.д. звичайну мантру місцеву.
leif
Member

tablestikus
він ніби написаний досить просто, але ти не зміг. не догнав про що був комент, і про всяк випадк розумника ввімкнув :laugh: :laugh:

не поспішай, прочитай уважно, подумай про що написано. я розумію, тобі може бути складно.
penetrator
Member

Сегодня голландский шоп megekko, один из немногих у кого вчера были карты, выставит небольшую партию в 11:30 CET.
Это карты, которые они не смогли продать вчера, тк сайт лег от наплыва тк они не могли понять на сколько можно задрать цены.
Изображение
Желтым я выделил карты, которые должны были продаваться по ЕУ мсрп цене 1190 евро.

Откладываю апгрейд до 6 серии :beer:

PS батхерт голландских аборигенов можно почитать тут https://forum.megekko.nl/threads/inform ... arten.631/
VolandInferno
Member

ASTON
Ау, світ не україноцентричний, їм(японцям чи взагалі азіатам) срать с великої вежі і на нас, і на Україну, на те що ми думаєм про них і що Японія в кого купуює. 95 відсотків японців не покажуть Україну на мапі. Так що ці наративи по типу що весь світ з нами і тп потужна перемога - це якраз для телемарафону. Я співпрацюю з китайцями, деякі з яких вже два роки живуть в Україні по роботі. Їм на стільки срать на Україну, що аж невдобно. Чи буде, чи не буде, чи нас тут всіх пересріляють, взагалі чхать
Геральт
Member

VolandInferno
Прилетить шахед, "срать" перестануть. А може навпаки, почнуть
Dilfin
Member

Штучно створений дефіцит на старті? Випадковість чи хитро спланована акція?
Rhizone
Member

penetrator
Member

Еще примечательно, что FE то и нет. Ни в одном сторе нвидии не появилось ни одной карты.
Подозреваю, что их сделали ограниченную партию только для обзоров.
Учитывая комплексность платы и всего устройства карты, выпускать FE, как масс консьюмер продукт был бы тот еще геморой. В случае поломок/возвратов нужно было бы держать дополнительный сток оверкомпликейтед продукта. Лучше больше ИИ чипов наштамповать.
tablestikus
Member

penetrator
На bestbuy по $1999 5090 FE продавали.
Nirtu
Junior

Доповідаю з Польщі, карти в онлайн магазинах закінчилися приблизно за 5-10хв. Що правда з доступних було 3 моделі: Астрал, Таф, Геймрок. Ціни на Асус були найвищими, але дякувати богу не такі як показували в одній з новин (1900 доларів в США без податку за 5080). Якимось чудом вдалося взяти Астрал 5080 за приблизно 1700 євро. На данний момент всі онлайн-магазини пусті, в доступности тільки у мамкиних бізнесменів перекупів з цінами х2 :rotate:
penetrator
Member

tablestikus: 31.01.2025 12:33 penetrator
На bestbuy по $1999 5090 FE продавали.
Хорошо, если так. Тогда есть надежда, что и в Европу из когда-то завезут.
VovaII
Member

А що Вас дивує. По статистиці, існує певний процент людей схильних до шопоголізму. Помножте той процент на населення Планети, і отримаєте чималу купу бажаючих купити першими. — У багатших країнах у шопоголиків більше коштів, і відповідно більше можливостей купувати.
Vlaad13: 31.01.2025 11:21но на счет 5080 я искренне недоумеваю, лежали никому ненужные 4080 супер, тут выкатывают карту +15% к производительности + 30% к цене и все сразу бегут её покупать
І правда дивно. — Може сподіваються в променях суттєву прибавку побачити?
Ответить