Фільтр для води на заміну Барьєру

Разговоры обо всем
Автор
Member

Фільтр для води на заміну Барьєру
Щось є дійсно нормальне? Бо бачу тільки негативні відгуки на альтернативу
Mike88
Member

будь-який на 3 колби, типу https://ecosoft.ua/ua/troynoy-filtr-ecosoft-standard/
The_Rusik
Member

Mike88
Я думаю именлось ввиду типа кувшин.

Так же интересно что сейчас есть из хорошего.
Mike88
Member

The_Rusik
"типа кухоль" краще ніж нічого, але в цілому такий собі варіант
Ortyomko
Member

вони всі погані на відміну від повноцінної системи.
ось хоч наші: https://ecosoft.ua/ua/filtr-hlechyk-maxima-perlynnyi/
gavr
Member

Пользуюсь второй год https://bt.rozetka.com.ua/ua/briz-brf0631/p326461183/ все устраивает
fantomrulezz
Member

Поставте зворотній осмос і буде вам щастя.
Ці глечики майже нічого не фільтрують.
NST1983
Member

Забув уточнити - поки тут можу використовувати лише глечики. :beer: осмос планую в іншому місті ставити колись, але мабуть з баком, щоб тиск був.
Прислали мені тут картріджи DAFI - він мабуть втричі меньше ніж барьєр :lol:
phpkiev
Member

К слову - а какую воду вы хотите фильтровать? Если городскую водопроводную - ну ок, ещё имеет право на жизнь, а вот если в селе из колодца или скважины - то лучше сначала сдать на анализ и потом уже решать, будет ли от этого какая-то польза.
спойлер
Уже много лет в городе поставил обратный осмос с минерализатором и забыл о пролемах с водой. А вот в селе колодец глубиной метров 20 с глубинным насосом и родители всегда нахваливали "какая вкусная у нас вода, не то, что у вас в городе, мёртвая" (С). Однако, постоянная накипь и грязь в бачке туалета как бы намекали, и вот я таки уговорил и сдали воду на анализ. В две разных лаборатории, чтоб наверняка. Оказалось, вода повышенной жёсткости и уровень нитраторв сильно выше нормы. Тут кувшинчиком не обойтись, надо ставить на выходе из насосной станции систему смягчения воды, а для питьевой таки тот же самый осмос.
Ortyomko
Member

NST1983: 29.01.2025 16:08 осмос планую в іншому місті ставити колись, але мабуть з баком, щоб тиск був.
увесь осмос буде з баком, бо для малесенької струї на виході, треба 3 атмосфери на вході.
іноді і насос треба докупати.
Mike88
Member

fantomrulezz без сумніву, осмос - найкращий варіант, але не без мінусів типу низької швидкості фільтрації через мембрану і необхідності встановити бак-накопичувач, який може стати джерелом вторинного бактеріального забруднення. Та й перспектива зливати 80% води в каналізацію багатьох відлякує, тому вважаю проточну систему на 3-4 колби з заміною фільтрів раз на 3-6 місяців - оптимальним рішенням навіть для зйомного житла :up:
fantomrulezz
Member

Mike88: 29.01.2025 16:12проточну систему на 3-4 колби з заміною фільтрів раз на 3-6 місяців - оптимальним рішенням навіть для зйомного житла
Якщо вода треба лише технічна - помити руки, помитись в душі і т.д. - то ок.
Якщо з неї пити/готувати, то лише осмос.
Осмос по обслуговуванню фактично такий самий. Раз в 3-6 місяців міняй фільтри в колбі і раз на кілька років треба поміняти мембрану.
По ціні осмос себе швидко окупає, якщо зараз питна вода купується.
Mike88: 29.01.2025 16:12Та й перспектива зливати 80% води в каналізацію багатьох відлякує,
Воно то так, але збільшується росхід лише тієї частини води, що саме через осмос проходить, тобто з одного крану, де береться саме питна вода.
Сім'я в день ну нехай 5 літрів води вип'є, 5*5*30 = 750 л в місяць, менше 1 куба.
astro_
Junior

В мене осмос цілком радує, вода з криниці було вапна багато, після осмосу 3й рік вода без накипу, чиста хороша. Мембрану не міняв в добу середнє споживання літрів 5. Тиск потрібно не менше 3 атм. Було меньше набирало води 1.5 -2 літри в бак. Було 4 атмосфери тиск, бак практично повний 5 літрів води.
Graveworm
Member

Я з крану п'ю 🗿
Skoda
Junior

Если вода относительно норм- то можно несколько простой мех очистки.

Были Барьеры долгое время, сейчас 2 колбы на воду 5 мкм и 1 мкм. Еслиб вода была более грязная- добавил бы с углем и т.д. у нас артезианская, но трубы ржавые.

Отправлено спустя 1 минуту 35 секунд:
fantomrulezz
Осмос это если вода не артезианская. У нас вода топ. Но из-за ржавчины печаль. Там помогают мех картриджи легко.
fantomrulezz
Member

Skoda: 30.01.2025 11:50Осмос это если вода не артезианская. У нас вода топ. Но из-за ржавчины печаль. Там помогают мех картриджи легко.
В мене свердловина 80 метрів.
Вода з такої глибини дуже жорстка, без системи очищування та пом'якшення, а після цього і осмосу - ніяк.
oversteve
Member

підкажіть плз якщо хтось знає, бувають проточні фільтри на 5 ступенів, 3 колби то ясно, а потім йде ще зверху "ультрафільтраційна мембрана" і постфільтр, власне питання чи є зміст в тій мембрані? звичайна міська вода в квартирі

типу такого
https://raifil.ua/ru/catalog/vodoochist ... o5-kod-207
Ortyomko
Member

oversteve: 30.08.2025 16:03 підкажіть плз якщо хтось знає, бувають проточні фільтри на 5 ступенів, 3 колби то ясно, а потім йде ще зверху "ультрафільтраційна мембрана" і постфільтр, власне питання чи є зміст в тій мембрані? звичайна міська вода в квартирі

типу такого
як на мене, краще вже брати осмос. Судячи з опису, ця мембрана це щось середнє між осмосом та звичайним проточним фільтром.
oversteve
Member

Ortyomko: 30.08.2025 16:43
oversteve: 30.08.2025 16:03 підкажіть плз якщо хтось знає, бувають проточні фільтри на 5 ступенів, 3 колби то ясно, а потім йде ще зверху "ультрафільтраційна мембрана" і постфільтр, власне питання чи є зміст в тій мембрані? звичайна міська вода в квартирі

типу такого
як на мене, краще вже брати осмос. Судячи з опису, ця мембрана це щось середнє між осмосом та звичайним проточним фільтром.
осмос на жаль не катить, бо в мене кран такий, що перекриває воду на вході фільтру
waryag
Member

NST1983: 29.01.2025 13:18Фільтр для води на заміну Барьєру
Щось є дійсно нормальне? Бо бачу тільки негативні відгуки на альтернативу
Брав простий глечик екософт на додачу до одинарної колби. Зауважень немає, але користуюся не надто активно.
Ответить