Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
leif
Member
не написав вчора, що зібраний матрац у мене зараз з алю плейтом та чері блеками L+F+SS (дуже оригінально, так так, я знаю), також у мене новий стабілізаторний фаворит:
тут теж стоять owlab стаби, з комплектними тефлоновими наліпками під хаузінги.
що стосується кейкапів, то хоч МTNU і непогано виглядають з кейсом цього кольору, але по звуку вони зовсім мимо для цього білда, тому поставив-потестив-зробив фотку-зняв. повернув назад purple night. гарний фіолетовий колір шо капець.
Відправлено через 9 хвилин 55 секунд:
в цілому ж MTNU кейкапи цікаві:
- якість виготовлення на височенному рівні. я знаю, що з першими партіями MTNU бували якісь косяки, але на 24й рік вже налагодили виробництво і в випадку мого сету докопатись немає до чого від слова геть. лиття топове, чіткість символів, консистентність, рівність, все чудово.
- продуманий профіль. він не тільки гарно (суб'єктивно) виглядає, як для sculpted профіля, а ще й зручний за рахунок чері-подібної висоти. палець в виямку лягає як рідний.
- тактильні відчуття при доторканні до поверхні кейкапів кайфові. не схоже на гмк з ABS, бо це ж все таки PBT, але по своєму класно. відрізняється від інших пбт капів, які у мене є.
- ну і звук. я не довго і не дуже ретельно ще тестував, але це досить специфічний звук, як для пбт. він не такий низький і muted, як зазвичай буває з пбт, звучить більш різко. тобто, звісно, це ніякий не абс, він нижче і звучить зовсім не так, але і у порівнянні з звичайним пбт це трохи інша історія. під нього треба підбирати білди, але, є у мене відчуття, що, якщо все зробити правильно, то може бути зовсім непогано і оригінально.
Відправлено через 7 хвилин 26 секунд:
а, ну, і так, матрікс зібраний наразі зовсім без фоамів, тільки зробив форс-брейк мод геонівськими прокладками. чудове рішення для форс-брейк моду, всім дуже рекомендую замість підручних матеріалів. робить те, що треба, чудово ущільнюється, легко клеїти. звук від форсбрейк моду, як на мене, став краще. в принципі для топ-маунт клавіатур форс брейк не завадить практично для будь-якого бербоуну, наскільки я зрозумів, хоча ніби як і існують окремі виключення.
Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
є інфа, що тоненький шар кейс фоаму матрацу не завадить, і навіть піде на користь, але у мене щось немає ткл кейс фоаму, а в комплекті нічого не було, то ж поки це мушу пропустити, потім роздобуду десь підходящий кейс фоам і спробую.
що стосується кейкапів, то хоч МTNU і непогано виглядають з кейсом цього кольору, але по звуку вони зовсім мимо для цього білда, тому поставив-потестив-зробив фотку-зняв. повернув назад purple night. гарний фіолетовий колір шо капець.
Відправлено через 9 хвилин 55 секунд:
в цілому ж MTNU кейкапи цікаві:
- якість виготовлення на височенному рівні. я знаю, що з першими партіями MTNU бували якісь косяки, але на 24й рік вже налагодили виробництво і в випадку мого сету докопатись немає до чого від слова геть. лиття топове, чіткість символів, консистентність, рівність, все чудово.
- продуманий профіль. він не тільки гарно (суб'єктивно) виглядає, як для sculpted профіля, а ще й зручний за рахунок чері-подібної висоти. палець в виямку лягає як рідний.
- тактильні відчуття при доторканні до поверхні кейкапів кайфові. не схоже на гмк з ABS, бо це ж все таки PBT, але по своєму класно. відрізняється від інших пбт капів, які у мене є.
- ну і звук. я не довго і не дуже ретельно ще тестував, але це досить специфічний звук, як для пбт. він не такий низький і muted, як зазвичай буває з пбт, звучить більш різко. тобто, звісно, це ніякий не абс, він нижче і звучить зовсім не так, але і у порівнянні з звичайним пбт це трохи інша історія. під нього треба підбирати білди, але, є у мене відчуття, що, якщо все зробити правильно, то може бути зовсім непогано і оригінально.
Відправлено через 7 хвилин 26 секунд:
а, ну, і так, матрікс зібраний наразі зовсім без фоамів, тільки зробив форс-брейк мод геонівськими прокладками. чудове рішення для форс-брейк моду, всім дуже рекомендую замість підручних матеріалів. робить те, що треба, чудово ущільнюється, легко клеїти. звук від форсбрейк моду, як на мене, став краще. в принципі для топ-маунт клавіатур форс брейк не завадить практично для будь-якого бербоуну, наскільки я зрозумів, хоча ніби як і існують окремі виключення.
Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
є інфа, що тоненький шар кейс фоаму матрацу не завадить, і навіть піде на користь, але у мене щось немає ткл кейс фоаму, а в комплекті нічого не було, то ж поки це мушу пропустити, потім роздобуду десь підходящий кейс фоам і спробую.
-
Kosdnepr
Member
Тааак, клавіатурні ентузіасти в наш час зовсім стали заручниками клавіатурного прогресуleif: ↑ 26.01.2025 14:26але у мене щось немає ткл кейс фоаму, а в комплекті нічого не було
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
Раніше купуєш 2 листи автомобільної шумки - на 4-5 мм та тоненьку - і в тебе є всі види кейс-фоаму на декілька клавіатур будь-якого формату у будь-яке місце
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
-
leif
Member
Kosdnepr
А навіщо мені автомобільна шумка?
Кейс фоами бувають різні, і те, що я хочу купити в цьому випадку навряд в автомобілях використовується. це більше як акустичний фоам ніж звукопоглинаючий. З метою не зам'ютити звук, а спробувати трохи зашейпити, змінити.
і купити спец. клаватурний фоам, який я хотів би спробувати з матрацом, це для мене рівно стільки ж клопоту скільки купити автомобільну шумку (яка мені не підходить і не потрібна).
прогрес і справді не стоїть на місці, фоами відрізняються між собою і еволюціонують теж.
А навіщо мені автомобільна шумка?
Кейс фоами бувають різні, і те, що я хочу купити в цьому випадку навряд в автомобілях використовується. це більше як акустичний фоам ніж звукопоглинаючий. З метою не зам'ютити звук, а спробувати трохи зашейпити, змінити.
і купити спец. клаватурний фоам, який я хотів би спробувати з матрацом, це для мене рівно стільки ж клопоту скільки купити автомобільну шумку (яка мені не підходить і не потрібна).
прогрес і справді не стоїть на місці, фоами відрізняються між собою і еволюціонують теж.
-
Kosdnepr
Member
От і я про те ж. Раніше питання шумки якось не стояло. А зараз купа нюансів - одна для високих, друга для низької тональності, дрібнопориста, круглопориста і т.д.leif: ↑ 26.01.2025 20:51прогрес і справді не стоїть на місці
Взагалі клавіатура не дуже великий предмет, цікаво, наскільки сильно саме вид шумки може впливати на звук при досить невеликих її розмірах?
-
leif
Member
ми з вами вже обговорювали цей момент, коли я замінив стокові фоами на гммк про на ступід фіш, а потім повернув стокові назад. з того часу додалось ще пару прикладів, тому моя відповідь -- впливає, а наскільки сильно, це вже залежить від клавіатури, білда, умов використання, власне фоамів, що порівнюються, упоротості здатності+бажання юзера розрізняти нюанси в звучанні тощо тощо. весь клавіатурний двіж він вкрай суб'єктивний, тому подібні речі для себе є лише один спосіб з'ясувати.Kosdnepr: ↑ 26.01.2025 21:48Взагалі клавіатура не дуже великий предмет, цікаво, наскільки сильно саме вид шумки може впливати на звук при досить невеликих її розмірах?
Відправлено через 12 хвилин 6 секунд:
от до речі щодо фоамів. до bias r2 йде комплектний фоам, типу PE, тобто тонкий шар, який прокладається на ПЦБ, і на нього встановлюються світчі, протикаючи ногами отвори при цьому. немає ані пцб фоаму ані кейс фоаму і не пропонувались в вигляді допів, але цей PE-подібний фоам йде в комплекті. здавалось би, навіщо? але Байон щось хитре придумав і використав такі матеріали в цьому фоамі, що клавіатура, яка в принципі і не потребує фоамів, саме з цим елементом звучить найкраще, і от саме так він її задумав. звісно, можна використовувати і без фоаму, це великий добре продуманий, достатньо важкий бербоун, все звучить добре, але от саме з цим PE-подібним фоамом клавіатура набуває особливого шарму.
хоча PE фоам для білду чері блек на алю плейті це трохи дико, м'яко кажучи, практично в будь-якому іншому випадку.
я навіть зробив таку пікчу в кінці минулого року, коли нарешті спробував цей фоам і преєсполнілся:
-
aryom
Member
Всем доброго времени суток! Ребят, ищу клавиатуру, механику, полноразмерную, в идеале с подставкой для рук. Это будет первая механика, в особенностях не разбираюсь. Буду рад советам и предложениям. Всем спасибо заранее. Мирного неба! ![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
artko
Member
(далі буде тільки imho)aryom: ↑ 27.01.2025 16:05 Всем доброго времени суток! Ребят, ищу клавиатуру, механику, полноразмерную, в идеале с подставкой для рук. Это будет первая механика, в особенностях не разбираюсь. Буду рад советам и предложениям. Всем спасибо заранее. Мирного неба!![]()
1) будь яка клавіатура буде виконувати свою найпершу функцію - вводити символи.
2) все інше - це 100% суб'єктивні побажання конкретного користувача.
3) поки ви не конкретизуєте для себе побажання - навряд вам зможуть порадити...
від себе (згідно з моїми особистими уявленнями) - порадив би шукати клавіатуру обов'язково з hot swap(можливість заміни перемикачів на інші, ремонтування клавіатури без паяльнику) та підтримкою відкритого ПЗ qmk або хоча б з VIA профілем (бо далеко не завжди рідне ПЗ виробника добре працює, або мені так щастило). (ну як приклад Keychron K10 у деяких модификаціях, )
інше - усіляки там шумопоглиначі, гаскети, флекс-кати та інші страшні клавіатурні слова - скоріш за все коли зрозумієте що з цього вам потрібно - треба буде і клавіатуру міняти
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
щодо підставки під долоні - її можна окремо купити для будь-якої клавіатури.
Бюджет який - теж нема інфи.
підсумую - згідно з вашим ТЗ порадити хм, не знаю що
-
leif
Member
aryom
Бюджет не вказано, тому до базованого посту вище додам ще опцію:
Бербоун — Qk 101
Кейкапи — які подобаються, бажано від $50 за сет, якщо без знижок. В ідеалі два сети: дабл шот пбт та дабл шот абс, щоб зрозуміти до чого душа лежить.
Світчі — Будь які, але не дешевше ~$0.30 за світч. Бажано взяти одразу сетів 5-7, щоб попробувати різне і зрозуміти що більше подобається.
Бербоун — Qk 101
Кейкапи — які подобаються, бажано від $50 за сет, якщо без знижок. В ідеалі два сети: дабл шот пбт та дабл шот абс, щоб зрозуміти до чого душа лежить.
Світчі — Будь які, але не дешевше ~$0.30 за світч. Бажано взяти одразу сетів 5-7, щоб попробувати різне і зрозуміти що більше подобається.
-
aryom
Member
Согласен, так и решили, возьмем то что нравиться визуально, а потом и разберемся)artko: ↑ 27.01.2025 20:50(далі буде тільки imho)aryom: ↑ 27.01.2025 16:05 Всем доброго времени суток! Ребят, ищу клавиатуру, механику, полноразмерную, в идеале с подставкой для рук. Это будет первая механика, в особенностях не разбираюсь. Буду рад советам и предложениям. Всем спасибо заранее. Мирного неба!![]()
1) будь яка клавіатура буде виконувати свою найпершу функцію - вводити символи.
2) все інше - це 100% суб'єктивні побажання конкретного користувача.
3) поки ви не конкретизуєте для себе побажання - навряд вам зможуть порадити...
від себе (згідно з моїми особистими уявленнями) - порадив би шукати клавіатуру обов'язково з hot swap(можливість заміни перемикачів на інші, ремонтування клавіатури без паяльнику) та підтримкою відкритого ПЗ qmk або хоча б з VIA профілем (бо далеко не завжди рідне ПЗ виробника добре працює, або мені так щастило). (ну як приклад Keychron K10 у деяких модификаціях, )
інше - усіляки там шумопоглиначі, гаскети, флекс-кати та інші страшні клавіатурні слова - скоріш за все коли зрозумієте що з цього вам потрібно - треба буде і клавіатуру мінятиДо того ж зараз переважна більшість моделей якісних клавіатур - не повнорозмірні...
щодо підставки під долоні - її можна окремо купити для будь-якої клавіатури.
Бюджет який - теж нема інфи.
підсумую - згідно з вашим ТЗ порадити хм, не знаю щоОн, hator rockfall evo 2 чи Bloody S510 - механіка, повнорозмірна, працює
Що саме вам сподобається - на жаль, скоріш за все треба клацати, дивитись, тестувати, купляти, ще раз тестувати і т.п.
На данный момент смотрю такую: Logitech G513 Carbon Tactile.
Ну бюджет 10 +-
Отправлено спустя 2 минуты 17 секунд:
Посмотрел, интересная штука, но к сожалению опыта по сборке всего этого у меня нет, а там, где она будет и тем более. До кастомов похоже не доросли еще. Да и у нас в продаже нет.leif: ↑ 27.01.2025 22:26 aryom
Бербоун — Qk 101
-
leif
Member
aryom
https://www.sacredkeebs.com/
Тут і привезуть і розкажуть і підкажуть і зберуть, якщо треба.
Взагалі складність збірки клавіатур це приблизно рівень складності конструктора для дітей віку 3+, боятись там нічого.
З.і.
Лоджитеки особисто я б не розглядав.
Взагалі складність збірки клавіатур це приблизно рівень складності конструктора для дітей віку 3+, боятись там нічого.
З.і.
-
artko
Member
imho - не брати. там специфічні проприєтарні перемикачі та капи. цвяхами прибито до логітека. краще б щось більш поширене та универсальне.aryom: ↑ 28.01.2025 09:46 Согласен, так и решили, возьмем то что нравиться визуально, а потом и разберемся)
Ну бюджет 10 +-
-
aryom
Member
Посмотрел ссылку, 100% нет, только маленькие...leif: ↑ 28.01.2025 09:50 aryom
З.і.
-
leif
Member
aryom
https://www.sacredkeebs.com/keyboards/qk100-white
Це маленька теж для вас?
І я взагалі казав, що людина возить qk і може привезти в тому числі і 101, можливо навіть вони вже в дорозі, треба запитати.
Це маленька теж для вас?
І я взагалі казав, що людина возить qk і може привезти в тому числі і 101, можливо навіть вони вже в дорозі, треба запитати.
-
aryom
Member
Хм, я просто опирался на прошлый опыт. Все логитеки что были до сих пор работают, но уменя старички, одному лет 20, второму 10 примерно... Качество поменялось?artko: ↑ 28.01.2025 09:58imho - не брати. там специфічні проприєтарні перемикачі та капи. цвяхами прибито до логітека. краще б щось більш поширене та универсальне.aryom: ↑ 28.01.2025 09:46 Согласен, так и решили, возьмем то что нравиться визуально, а потом и разберемся)
Ну бюджет 10 +-
Хорошо, а что насчет мейнстрима? Steelseries? Razer?
Кстати, попалась такая штука, что скажете?
Ducky One 3 Daybreak MX Red
https://gamehall.com.ua/product/ducky-o ... ak-mx-red/
Отправлено спустя 4 минуты 16 секунд:
Ага, не увидел, я фильтром просто воспользовался, там было пусто по 100%...leif: ↑ 28.01.2025 10:04 aryom
Це маленька теж для вас?
Тут размер в порядке, просто в сумме, я так подозреваю будет 20+-, а это уже вне бюджета немного....
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
artko
Member
знайомий дві таких з ромерами вбив меньш ніж за півроку. першу по гарантії замінили, другу відмовились. лускаються самі капи(там тоненькі заціпи пластикові). можливо вже пофіксили, але - це нестандарт. якщо купите клавіатуру з cherry сумісними перемикачами та капами, то для них варіантів продається безліч за якістю, кольором, материалом. для логітека - нічого.aryom: ↑ 28.01.2025 10:05Хм, я просто опирался на прошлый опыт. Все логитеки что были до сих пор работают, но уменя старички, одному лет 20, второму 10 примерно... Качество поменялось?artko: ↑ 28.01.2025 09:58 imho - не брати. там специфічні проприєтарні перемикачі та капи. цвяхами прибито до логітека. краще б щось більш поширене та универсальне.
як на мене, на перший погляд - за вищезгаданими параметрами краще логітека. все інше - треба огляди дивитись.aryom: ↑ 28.01.2025 10:05 Хорошо, а что насчет мейнстрима? Steelseries? Razer?
Кстати, попалась такая штука, что скажете?
Ducky One 3 Daybreak MX Red
https://gamehall.com.ua/product/ducky-o ... ak-mx-red/
у кейкрона є 100% серія - Q6 Max, Q6 HE, повинні теж непогані бути.
Последний раз редактировалось artko 28.01.2025 10:14, всего редактировалось 1 раз.
-
leif
Member
aryom
Можна в 15 вкластися, якщо без фанатизму.
Але це буде в рази краще будь-якого масмаркету.
-
artko
Member
(тихенько) за вашими побажаннямиleif: ↑ 28.01.2025 10:13 aryom
-
leif
Member
artko
Там її немає, здається, але для пересічного юзера софтіни від qk більш ніж достатньо, все що треба вона вміє. Не думаю, що тут клавіатуру обирає людина, яка буде робити кастомні функції через qmk тощо, це потрібно мізерному відсотку юзерів. Нехай aryom мене поправить, якщо я помиляюсь.
Там її немає, здається, але для пересічного юзера софтіни від qk більш ніж достатньо, все що треба вона вміє. Не думаю, що тут клавіатуру обирає людина, яка буде робити кастомні функції через qmk тощо, це потрібно мізерному відсотку юзерів. Нехай aryom мене поправить, якщо я помиляюсь.
-
artko
Member
leif
та це я доколупуюсь, вчергове нагадую, що у кожного "краще" своє... не звертайте уваги.
та це я доколупуюсь, вчергове нагадую, що у кожного "краще" своє... не звертайте уваги.
-
leif
Member
artko
Та це ясно. Але є ж така категорія як пересічний юзер, і тут клавіатуру обирає саме такий. Такі речі як якість виготовлення/аноду, звук, відчуття від тайпінгу вони статистично доволі передбачувані. Як власне і підтримка qmk. Клавіатури QK для нормізів/пересічних юзерів можна радити з закритими очима, там немає нічого що б могло не сподобатись. Якщо ж людина знає що вона буде зашивати якісь дико нестандартні кастомні функції в прошивку і так далі, то вона зазвичай про це вказує одразу. Але знову ж таки, статистично це мікроскопічні відсотки.
Та це ясно. Але є ж така категорія як пересічний юзер, і тут клавіатуру обирає саме такий. Такі речі як якість виготовлення/аноду, звук, відчуття від тайпінгу вони статистично доволі передбачувані. Як власне і підтримка qmk. Клавіатури QK для нормізів/пересічних юзерів можна радити з закритими очима, там немає нічого що б могло не сподобатись. Якщо ж людина знає що вона буде зашивати якісь дико нестандартні кастомні функції в прошивку і так далі, то вона зазвичай про це вказує одразу. Але знову ж таки, статистично це мікроскопічні відсотки.