Nvidia запевнила, що карти GeForce RTX 50-ї серії позбавлені проблем із роз'ємом живлення

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

daesz: 22.01.2025 19:39 Так тут якраз таки 12в-2х6, якби то був тест з не дотиснутим конектором першої ревізії - було б цікавіше :)
я про те, що немає просадки навіть з недотиснутим конектором, а конструкція силової частини по суті ідентична що в першій, що в другій ревізії і єдина різниця яка може бути це як раз термінали (на сигнальні піни взагалі пофіг, бо це стенд, а не відяха)
daesz
Member

oversteve: 22.01.2025 19:45
daesz: 22.01.2025 19:39 Так тут якраз таки 12в-2х6, якби то був тест з не дотиснутим конектором першої ревізії - було б цікавіше :)
я про те, що немає просадки навіть з недотиснутим конектором, а конструкція силової частини по суті ідентична що в першій, що в другій ревізії і єдина різниця яка може бути це як раз термінали (на сигнальні піни взагалі пофіг, бо це стенд, а не відяха)
Зі слів корсара - у 12в-2х6 звичайні силові піни довші, це як не крути, а допомагає із не дотиснутими конекторами :) Хоча тепер глянув ще раз - там всього четверть міліметра, не думаю що це суттєва різниця :think:
спойлер
Изображение
oversteve
Member

daesz: 22.01.2025 19:47 Зі слів корсара - у 12в-2х6 звичайні силові піни довші, це як не крути, а допомагає із не дотиснутими конекторами :) Хоча тепер глянув ще раз - там всього четверть міліметра, не думаю що це суттєва різниця :think:
спойлер
Изображение
я маю на увазі не піни в роз'ємі-мамі, а термінали в роз'ємі-папі на кабелі, які на ці піни налазять і вони бувають з різною конструкцією і якісь контачать краще, а якісь гірше
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... /430300038
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... /462350001
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... 2191970004
waryag
Member

daesz: 22.01.2025 19:47Зі слів корсара - у 12в-2х6 звичайні силові піни довші, це як не крути, а допомагає із не дотиснутими конекторами :) Хоча тепер глянув ще раз - там всього четверть міліметра, не думаю що це суттєва різниця :think:
Разом із зменшенням сигнальних контактів додали 2.25мм до мінімальної довжини силових пінів при роботі.
oversteve
Member

Hotspur: 22.01.2025 20:05 1 це брехня, 8 pin масово ніколи не горіли
ви самі писали, що була масова проблема з 5хх чи 6хх поколінням НВ (лінь шукати який саме)
Hotspur: 22.01.2025 20:05 2 8 pin в десятки разів більше ніж 12VHPWR
3 8 pin випускають десятки років і за виключенням окремих карт це нормальні кабеля
статистику на попередніх сторінках кидали, де у людей були проблеми з роз'ємами і там невелика різниця у кількості, і це при тому, що 8-пін випускають 2 десятки років і все могли довести до ідеалу

п.с. ну і я все чекаю якихось обгрунтувань с точки зору фізики що не так із погнутими проводами :)

Відправлено через 22 секунди:
waryag: 22.01.2025 20:08
daesz: 22.01.2025 19:47Зі слів корсара - у 12в-2х6 звичайні силові піни довші, це як не крути, а допомагає із не дотиснутими конекторами :) Хоча тепер глянув ще раз - там всього четверть міліметра, не думаю що це суттєва різниця :think:
Разом із зменшенням сигнальних контактів додали 2.25мм до мінімальної довжини силових пінів при роботі.
тільки 0.25мм
daesz
Member

oversteve: 22.01.2025 20:05
daesz: 22.01.2025 19:47 Зі слів корсара - у 12в-2х6 звичайні силові піни довші, це як не крути, а допомагає із не дотиснутими конекторами :) Хоча тепер глянув ще раз - там всього четверть міліметра, не думаю що це суттєва різниця :think:
спойлер
Изображение
я маю на увазі не піни в роз'ємі-мамі, а термінали в роз'ємі-папі на кабелі, які на ці піни налазять і вони бувають з різною конструкцією і якісь контачать краще, а якісь гірше
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... /430300038
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... /462350001
https://www.molex.com/en-us/products/pa ... 2191970004
Зроз, я думав вони всі йдуть стандартифіковані і однієї довжини :up:
firestarter256
Member

Hotspur
Эх ты этот разъем из серверов пришел! и он из 2000х! А ты тут демагогию разводишь. И твоя статистика не о чем, так как разброс количества карт просто дикий
waryag
Member

oversteve: 22.01.2025 20:11 тільки 0.25мм
Без сигнальних контактів працювати не буде і не зможе згоріти.
daesz
Member

firestarter256
хоч якийсь пруф своїм словам кинете?
https://www.igorslab.de/en/nvidias-conn ... formation/
oversteve
Member

waryag: 22.01.2025 21:47
oversteve: 22.01.2025 20:11 тільки 0.25мм
Без сигнальних контактів працювати не буде і не зможе згоріти.
ви написали, що
waryag: 22.01.2025 20:08 Разом із зменшенням сигнальних контактів додали 2.25мм до мінімальної довжини силових пінів при роботі.
я виправив, що додали 0.25мм
Hotspur
Member

firestarter256: 22.01.2025 20:43 Hotspur
Эх ты этот разъем из серверов пришел! и он из 2000х! А ты тут демагогию разводишь. И твоя статистика не о чем, так как разброс количества карт просто дикий
Ну давай назву маркування і все інше що там в серверах стояло.
waryag
Member

oversteve

Ага, виходить 1.75мм. Все одно непогано.
Hotspur
Member

And as I’ve written elsewhere: I’m essentially done with this connector, as there’s hardly anything else to investigate or optimize. And I’ll admit it: I still don’t quite like it because it operates too close to physical limits, making it extremely susceptible to potential influences, however minor they may seem. It remains a balancing act, right on the edge of what is physically feasible, without real reserves. When quality control also partially fails, that spells the end for the connector. It’s just not something you build. At least not like this.

та власне висновки які і я зробив
oversteve
Member

waryag: 22.01.2025 22:17 oversteve

Ага, виходить 1.75мм. Все одно непогано.
ви знову шось плутаєте то сигнальні вкорочені на 1.75мм, силові подовжені на 0.25мм
waryag
Member

oversteve: 22.01.2025 22:39 ви знову шось плутаєте то сигнальні вкорочені на 1.75мм, силові подовжені на 0.25мм
Задача була виключити можливість роботи з недовставленим роз'ємом. Після змін, для того, щоб якось досягнути сигнальних пінів і завести відяху, силові треба вставити на 1,75мм глибше.
Лінь дивитися, але думаю, що при цьому будуть задіяні всі групи контактів.
oversteve
Member

waryag: 22.01.2025 22:49
oversteve: 22.01.2025 22:39 ви знову шось плутаєте то сигнальні вкорочені на 1.75мм, силові подовжені на 0.25мм
Задача була виключити можливість роботи з недовставленим роз'ємом. Після змін, для того, щоб якось досягнути сигнальних пінів і завести відяху, силові треба вставити на 1,75мм глибше.
Лінь дивитися, але думаю, що при цьому будуть задіяні всі групи контактів.
та в першій ревізії їх так само треба було вставити до упору і по великому рахунку в силовій частині тут немає змін, просто запобіжна міра щоб виключити людський фактор
radeon5870
Member

«Ми не думаємо, ..."
Інженери так не пишуть
Так пишуть дизайньори
waryag
Member

oversteve: 22.01.2025 23:41та в першій ревізії їх так само треба було вставити до упору і по великому рахунку в силовій частині тут немає змін, просто запобіжна міра щоб виключити людський фактор
Зміни у можливості запускатися на не повністю вставленому конекторі.
daesz
Member

Знайшов це відео (яке ще й виявляється мінімум 12ти місячної давності), яке в принципі відповідає на всі запитання щодо 12в-2х6 конектора :)
Ответить