Пропоную обговорити Intel розпочала тестування процесорів Nova Lake. Їхній реліз заплановано на 2026 рік
Знову від'ємного росту продуктивності чекати?
А якщо ще й сокет змінять
Я хочу дешевий Ryzen - Intel ворушись!
Последние статьи и обзоры
Новости
Intel розпочала тестування процесорів Nova Lake. Їхній реліз заплановано на 2026 рік
-
Skiff93
Member
-
Entar
Member
Я буду радий якщо у інтела вийде щось гарне.Skiff93: ↑ 22.01.2025 11:42 Знову від'ємного росту продуктивності чекати?
Бо коли у інтела виходить все погане, то ми мали ціну ну ryzen 5600x 350$ більше року, а зараз маємо взліт в космос цін на 7800х3д/9800х3д.
Якщо я буду оновлюватися на ам5 через рік-півтора, я буду оновлюватися виключно на 8-ядерник з 3д кешем. Але якщо вони будуть коштувати від 20+ тис. грн як це зараз відбувається, то я або ще посиджу на ам4, або придбаю щось від інтел якщо воно буде краще звичайних 9600х/9700х (ну, раптом).
Последний раз редактировалось Entar 22.01.2025 12:19, всего редактировалось 1 раз.
-
nikolaiii
Member
Skiff93
Не можуть вони постійно лажати, обов'язково щось цікаве буде.
Не можуть вони постійно лажати, обов'язково щось цікаве буде.
-
Bukakanga
Member
некоторый оффтоп хочется себе позволить...
был в прошлом году слушок, что будет еще одно поколение для 1700 сокета - какой-то Бартлетт-С Лэйк или что-то типа того. Особенностью его должно было стать отсутствие е-ядер и гипертрединга. Вот про это что-то слышно еще или там все заглохло?
был в прошлом году слушок, что будет еще одно поколение для 1700 сокета - какой-то Бартлетт-С Лэйк или что-то типа того. Особенностью его должно было стать отсутствие е-ядер и гипертрединга. Вот про это что-то слышно еще или там все заглохло?
-
heidfeld
Member
та пора уже сокет менять. LGA1851 устарел
-
Skiff93
Member
Тут бакс по 45 в цінах винен в першу чергу.Entar: ↑ 22.01.2025 12:18Я буду радий якщо у інтела вийде щось гарне.Skiff93: ↑ 22.01.2025 11:42 Знову від'ємного росту продуктивності чекати?
Бо коли у інтела виходить все погане, то ми мали ціну ну ryzen 5600x 350$ більше року, а зараз маємо взліт в космос цін на 7800х3д/9800х3д.
Якщо я буду оновлюватися на ам5 через рік-півтора, я буду оновлюватися виключно на 8-ядерник з 3д кешем. Але якщо вони будуть коштувати від 20+ тис. грн як це зараз відбувається, то я або ще посиджу на ам4, або придбаю щось від інтел якщо воно буде краще звичайних 9600х/9700х (ну, раптом).
Але для ігор на реальних надстройках ми рідко впремося у 7500f, який за 6500 новий продається.8400f за 4500 грн є.
Ну може відюхи за 2000к баксів в FullHD він не розкриє, але проц за 150 до відюхи в 10 разів дорожче не ставлять.
Я щось 5600 за 350 баксів не пам'ятаю. Ну ажіотаж на старті продажів буває майже завжди, переплачують лише нетерплячі.
Так 9е покоління поки оверпрайс, з ам4 (якщо відюха не 4080+) немає сенсу переходити ще декілька років. А от збірки з нуля (навіть доволі бюджетні) уже тільки на ам5. А X3D це уже через років 5 з Аліка за 200 баксів можна буде взяти. У Х3D проців і близько немає конкурентів і від цього такі й ціни.
УСПІХІВ Інтелу!
-
Entar
Member
Я на днях конкретно упоровся в те щоб добитися реально плавного геймплею в парі вже зовсім не нових ігр. І зіштовхнувся з тим фактом, що хоча моя 4070 легко підтримує середній фпс 100-110 в них на ультрах, бумають просадки до менше ніж 40 фпс які доставляють дискомфорт із-за того що гсінх не працює вже в цьому діапазоні. І ці просадки із-за проца. Мій "топовий для ігр шестиядерник" свого часу не справляється з задачею забезпечити стабільний фпс в іграх старше нього( Так, я з настройками погрався, з розгоном, добився мінімального фпс 45+ але... але...Skiff93: ↑ 22.01.2025 14:14 Але для ігор на реальних надстройках ми рідко впремося у 7500f, який за 6500 новий продається.8400f за 4500 грн є.
Проц важливий.
Мені особисто не так важливий максимальний фпс як мінімальний, тому якось так.
Перші пів року десь таке було мабуть точно... Я говорю про ціни в офіціальних магазинах наших.Skiff93: ↑ 22.01.2025 14:14 Я щось 5600 за 350 баксів не пам'ятаю. Ну ажіотаж на старті продажів буває майже завжди, переплачують лише нетерплячі.
Ну я от замовив 5700х3д, надіюсь він мене повністю задовольнить і цей проц потім довго буде служити, і не тільки мені, але й залишиться в сім'ї)Skiff93: ↑ 22.01.2025 14:14 з ам4 (якщо відюха не 4080+) немає сенсу переходити ще декілька років.
-
Skiff93
Member
Ех, надіюсь.
Ну цей блін комом, бо давно стільки інновацій (техпроцес, сокет, архітектура) за раз не було, через це й проблеми.
Добре, що намагаються щось нове зробити.
-
Kashtan
Member
Бартлетт 12 ядер без недоядер повинен був мати. Очевидно що плани канули в лету, вслід за адамантієм як кешем 4 рівня.Bukakanga: ↑ 22.01.2025 12:46 некоторый оффтоп хочется себе позволить...
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
У мене нуль довіри до Нова Лейк, і до будь-яких інших відомих родин Інтел. Арроу лейк з лайно ков здорово посприяли руйнуванню іміджу продукції Інтел.
-
alexeygalas
Member
Не змінять. В їх роудмапах пказано що нова на 1851 будеSkiff93: ↑ 22.01.2025 11:42А якщо ще й сокет змінять
-
VRoman
Member
Видать опять они решили похоронить хорошую идею и сфокусироваться на неудачах.Bukakanga: ↑ 22.01.2025 12:46 некоторый оффтоп хочется себе позволить...