Intel розпочала тестування процесорів Nova Lake. Їхній реліз заплановано на 2026 рік

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Пропоную обговорити Intel розпочала тестування процесорів Nova Lake. Їхній реліз заплановано на 2026 рік

Знову від'ємного росту продуктивності чекати?
А якщо ще й сокет змінять :facepalm:
Я хочу дешевий Ryzen - Intel ворушись!
Entar
Member

Skiff93: 22.01.2025 11:42 Знову від'ємного росту продуктивності чекати?
Я буду радий якщо у інтела вийде щось гарне.
Бо коли у інтела виходить все погане, то ми мали ціну ну ryzen 5600x 350$ більше року, а зараз маємо взліт в космос цін на 7800х3д/9800х3д.
Якщо я буду оновлюватися на ам5 через рік-півтора, я буду оновлюватися виключно на 8-ядерник з 3д кешем. Але якщо вони будуть коштувати від 20+ тис. грн як це зараз відбувається, то я або ще посиджу на ам4, або придбаю щось від інтел якщо воно буде краще звичайних 9600х/9700х (ну, раптом).
Последний раз редактировалось Entar 22.01.2025 12:19, всего редактировалось 1 раз.
nikolaiii
Member

Skiff93
Не можуть вони постійно лажати, обов'язково щось цікаве буде.
Bukakanga
Member

некоторый оффтоп хочется себе позволить...

был в прошлом году слушок, что будет еще одно поколение для 1700 сокета - какой-то Бартлетт-С Лэйк или что-то типа того. Особенностью его должно было стать отсутствие е-ядер и гипертрединга. Вот про это что-то слышно еще или там все заглохло?
heidfeld
Member

та пора уже сокет менять. LGA1851 устарел :laugh: :laugh: :laugh:
Skiff93
Member

Entar: 22.01.2025 12:18
Skiff93: 22.01.2025 11:42 Знову від'ємного росту продуктивності чекати?
Я буду радий якщо у інтела вийде щось гарне.
Бо коли у інтела виходить все погане, то ми мали ціну ну ryzen 5600x 350$ більше року, а зараз маємо взліт в космос цін на 7800х3д/9800х3д.
Якщо я буду оновлюватися на ам5 через рік-півтора, я буду оновлюватися виключно на 8-ядерник з 3д кешем. Але якщо вони будуть коштувати від 20+ тис. грн як це зараз відбувається, то я або ще посиджу на ам4, або придбаю щось від інтел якщо воно буде краще звичайних 9600х/9700х (ну, раптом).
Тут бакс по 45 в цінах винен в першу чергу.
Але для ігор на реальних надстройках ми рідко впремося у 7500f, який за 6500 новий продається.8400f за 4500 грн є.
Ну може відюхи за 2000к баксів в FullHD він не розкриє, але проц за 150 до відюхи в 10 разів дорожче не ставлять.
Я щось 5600 за 350 баксів не пам'ятаю. Ну ажіотаж на старті продажів буває майже завжди, переплачують лише нетерплячі.
Так 9е покоління поки оверпрайс, з ам4 (якщо відюха не 4080+) немає сенсу переходити ще декілька років. А от збірки з нуля (навіть доволі бюджетні) уже тільки на ам5. А X3D це уже через років 5 з Аліка за 200 баксів можна буде взяти. У Х3D проців і близько немає конкурентів і від цього такі й ціни.
УСПІХІВ Інтелу!
Entar
Member

Skiff93: 22.01.2025 14:14 Але для ігор на реальних надстройках ми рідко впремося у 7500f, який за 6500 новий продається.8400f за 4500 грн є.
Я на днях конкретно упоровся в те щоб добитися реально плавного геймплею в парі вже зовсім не нових ігр. І зіштовхнувся з тим фактом, що хоча моя 4070 легко підтримує середній фпс 100-110 в них на ультрах, бумають просадки до менше ніж 40 фпс які доставляють дискомфорт із-за того що гсінх не працює вже в цьому діапазоні. І ці просадки із-за проца. Мій "топовий для ігр шестиядерник" свого часу не справляється з задачею забезпечити стабільний фпс в іграх старше нього( Так, я з настройками погрався, з розгоном, добився мінімального фпс 45+ але... але...
Проц важливий.

Мені особисто не так важливий максимальний фпс як мінімальний, тому якось так.
Skiff93: 22.01.2025 14:14 Я щось 5600 за 350 баксів не пам'ятаю. Ну ажіотаж на старті продажів буває майже завжди, переплачують лише нетерплячі.
Перші пів року десь таке було мабуть точно... Я говорю про ціни в офіціальних магазинах наших.
Skiff93: 22.01.2025 14:14 з ам4 (якщо відюха не 4080+) немає сенсу переходити ще декілька років.
Ну я от замовив 5700х3д, надіюсь він мене повністю задовольнить і цей проц потім довго буде служити, і не тільки мені, але й залишиться в сім'ї)
Skiff93
Member

nikolaiii: 22.01.2025 12:19 Skiff93
Не можуть вони постійно лажати, обов'язково щось цікаве буде.
Ех, надіюсь.
Ну цей блін комом, бо давно стільки інновацій (техпроцес, сокет, архітектура) за раз не було, через це й проблеми.
Добре, що намагаються щось нове зробити.
Kashtan
Member

Bukakanga: 22.01.2025 12:46 некоторый оффтоп хочется себе позволить...

был в прошлом году слушок, что будет еще одно поколение для 1700 сокета - какой-то Бартлетт-С Лэйк или что-то типа того. Особенностью его должно было стать отсутствие е-ядер и гипертрединга. Вот про это что-то слышно еще или там все заглохло?
Бартлетт 12 ядер без недоядер повинен був мати. Очевидно що плани канули в лету, вслід за адамантієм як кешем 4 рівня.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
У мене нуль довіри до Нова Лейк, і до будь-яких інших відомих родин Інтел. Арроу лейк з лайно ков здорово посприяли руйнуванню іміджу продукції Інтел.
alexeygalas
Member

Skiff93: 22.01.2025 11:42А якщо ще й сокет змінять
Не змінять. В їх роудмапах пказано що нова на 1851 буде
VRoman
Member

Bukakanga: 22.01.2025 12:46 некоторый оффтоп хочется себе позволить...

Видать опять они решили похоронить хорошую идею и сфокусироваться на неудачах.
Ответить