Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua

Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось alex_sul 20.09.2016 08:51, всего редактировалось 7 раз.
Entar
Member

oversteve: 06.01.2025 15:21 воно ще і з гарантією адекватною і довгою, ну і при заміні гарантію дають по новій :D
А на що там гарантія? Тобто якщо мій арктік почне торохтіти через 4 роки я можу отримати новий?
Ostin
Member

daesz: 06.01.2025 00:04Дві 140 будуть ефективніші та тихіші за три 120
Отут я б спершу перевірив, бо в мене 140 нокта давала суттєво більше шума за дві 120-ки. Я б таке потестив спершу, бо рівень шуму в різних корпусах може бути різним.
Entar
Member

Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
Vinzy
Спасибо! На днях установлю - отпишусь. У меня в корпусе за 4.5 года комплектные недорогие от деепкула не загудели) А вот начал чуть торохтеть в бп вентилятор, чифтек протон 600. Надо бы разобраться можно ли его на арктик заменить
oversteve
Member

Entar: 06.01.2025 15:33 А на що там гарантія? Тобто якщо мій арктік почне торохтіти через 4 роки я можу отримати новий?
так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там дають
VladimirV
Member

Entar
В бп 100% 2 пиновые вентиляторы. Установить можно если аккуратно. Но будут проблемы, изначально там не подходят коннекторы.
daesz
Member

Ostin: 06.01.2025 15:34
daesz: 06.01.2025 00:04Дві 140 будуть ефективніші та тихіші за три 120
Отут я б спершу перевірив, бо в мене 140 нокта давала суттєво більше шума за дві 120-ки. Я б таке потестив спершу, бо рівень шуму в різних корпусах може бути різним.
Двом 140 потрібно крутитись на менших обертах ніж 120кам, щоб забезпечити аналогічний рівень тиску/потому :)
Hells Angels
Member

oversteve: 06.01.2025 15:38так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там дають
треба читати, а то наприклад у корсара йде заміна, без продовження гарантії
oversteve
Member

Hells Angels: 06.01.2025 16:30
oversteve: 06.01.2025 15:38так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там дають
треба читати, а то наприклад у корсара йде заміна, без продовження гарантії
мені в КТС по новій виписали, коли міняв, так що не знаю
Jesterius
Member

Добрый день
Что посоветуете по тихим кулерам 80х80 ?
Смотрю в сторону ноктуа NF-A8 FLX, как проверенный вариант , но может что то упускаю ещё
Нужны 2шт в маленький itx nas. А то родные шумят так, что хочется выкинуть все это дело в окно с 12го этажа :gigi:
daesz
Member

Jesterius: 13.01.2025 10:40 Добрый день
Что посоветуете по тихим кулерам 80х80 ?
Смотрю в сторону ноктуа NF-A8 FLX, как проверенный вариант , но может что то упускаю ещё
Нужны 2шт в маленький itx nas. А то родные шумят так, что хочется выкинуть все это дело в окно с 12го этажа :gigi:
Спробувати спочатку налаштувати криву в біосі (ну чи через фрішну утиліту Fan Control), якщо все ще не буде влаштовувати - то https://www.thermalright.com/product/tl-b8/ от ці як варіант будуть дешевші, мають кращий статичний тиск, але й дещо голосніші за варіант від ноктуа.
MAKKACIN
Member

Доброго дня, запитаю що мене цікавит по вентиляторах! :shuffle:
1. Хто яку змазку прекомендує для кулерів які мають таку можливість? (вд+ вазелін вічна класика)
2. Якщо кулер не обслуговується то чим можна забрискати в нього шоб перестав шелепотіти(типу пил туди налетів і потрібно хоч чуток покращити, а не розборний)
3. Які є дешеві/дорогі варіанти змазок для вентиляторів?
Дякую. :write:
Dremjke
Member

MAKKACIN
Як варіант, може тефлонова підійте
Vinzy
Member

Две 140мм внизу на вдув не будут мешать нормально охладу видеокарты? Думал заменить свои три 120мм на два 140мм. Вот и думаю если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность в паре с видеокартой? Корпус jonsbo d31. Видеокарта заканчивается на третьем слоте. Ну или чуть ниже.
Сейчас такое чувство что не хватает задува в корпус воздуха.
MAKKACIN
Member

А які комплектуючі і які температури? Просто задача нормального охолодження корпусу робити сквознячок і циркуляцію, але якщо компоненти гарячі воно кардинально не повпливає зрівнюючи з відкритим стендом.
Vinzy
Member

MAKKACIN
В профиле у меня все есть. Вода сверху 240мм. Задний на выдув. Перфорауия вырезана мнизу и сзади в корпусе
MAKKACIN
Member

Vinzy
температури де?
Як на мене корпус невдалий вибрали от і проблеми з обдувом.
"если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность" - скоріше за все буде, залеже від потужності кулерів 140, це не нормальна робота ні кулерів ні відіка(краще забір спереду корпусу вдоль відіка) , хіба подобаєтья сидіти за штурвалом винищувача :laugh:
Vinzy
Member

MAKKACIN
Вот.
спойлер
https://ibb.co/CwygfrM
Но вот и захотел чуть сильнее вдуть на видик да и в корпус мож ниже станет
MAKKACIN
Member

Vinzy
Та норм температури, немає сенсу макс швидкість на 140 робити. Хоча діло ваше(можна відік андервольтнути якшо фпс хватає в іграх). Я б поставив на видув обовязково вентилятор ззаду, зверу. Знизу якщо 3 шт то чисто криву 10- до 35% максимум чисто шоб чуток надувало холодного на відік. Або просто корпус побільше шоб було де розгулятися :shuffle:
oversteve
Member

Vinzy: 21.01.2025 14:52 Две 140мм внизу на вдув не будут мешать нормально охладу видеокарты? Думал заменить свои три 120мм на два 140мм. Вот и думаю если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность в паре с видеокартой? Корпус jonsbo d31. Видеокарта заканчивается на третьем слоте. Ну или чуть ниже.
Сейчас такое чувство что не хватает задува в корпус воздуха.
я так розумію у вас там торчять 3 арктика слімки, якщо поставити туди повнорозмірні 25мм вентилятори, то буде потік суттєво краще, але у вас ітак там температури +- ок і не знаю чого ви заморочуєтесь
ну і власне можете спробувати задній вентилятор на вдув поставити, можливо АІО нагорі буде трохи краще
Vinzy
Member

oversteve
Та с задним на вдув видеокарта будет не найс скорее всего. Пробовал как-то, но не глянул на видеокарте. Радиатору пофиг, но на выдув щас и дует довольно теплым воздухом. Слимки внизу. Вот и думал на два 140мм заменить. А то разогнал и проц и видюху :shuffle:

Заморачиваюсь ведь было макс 65 на видеокарте а теперь 67-68°. Думал мож на нее больше подуть и остынет. Да глупости)
Ответить