DLSS4 - мультифреймген і не тільки

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Автор
Member

Ось і перше відео з'явилося з демонстрацією мультифреймгена. Поки що без фпс, тільки у відсотках, але, тим не менш, перше уявлення, як воно буде працювати, вже можна зробити.
спойлер
Artem_M
Member

Нічого нового... в ютубіках гарно, а по факту не всім приємно на це дивитись.
Rhizone
Member

Евгений King
Member

Artem_M: 07.01.2025 20:23 Нічого нового... в ютубіках гарно, а по факту не всім приємно на це дивитись.
не знаю не знаю, дівчина на ноуті з 4060 пройшла повністю Аватара останнього з усіма доповненнями, з генерацією кадрів в 2к на високих і була дуже довольна. Я й сам трохи побігав, оку набагато приємніше 70-85 фпс замість 35-38 нативу, картинка більш динамічна і не виглядає як суцільний лагодром, бо мені після ФПС шутерів 40 кадрів то як знущання... Жодної проблеми в керуванні, відгуку гри чи ще чогось я не помітив, в цьому плані все було цілком прийнятно. Все що бросилось в око - інколи з'являлись графічні артефакти, особливо в динамічній картинці, але це рідко і як на мене терпимо, а дівчина взагалі нічого не помітила.
Нам дали новий інструмент генерації, в котрому вилизані основні болячки перших варіантів, то ж, не розумію вашого скептецизму, якщо ви це ще не спробували. :-/
Rhizone
Member

VolandInferno
Member

Ну власне, ніякого одкровення не сталось. Що б там відчути дійсно якісь "профіт" від MFG, треба мати хоча б 120 нативних. Але мені й при 120 нативних отлічно грається.
Короче кажучи, генерація заради генерації.
От якби це була екстраполяція....

А от нова Transfolmer Model - це круть. Правда вона дає менше профіту ніж CNN з точки зору FPS. Потестив новий J пресет, тепер DLSS Perfomance - цілком собі опція в важких іграх, а DLSSQ взагалі :super:
Последний раз редактировалось VolandInferno 25.01.2025 16:28, всего редактировалось 1 раз.
Donate
Member

VolandInferno: 25.01.2025 16:20 Ну власне, ніякого одкровення не сталось. Що б там відчути дійсно якісь "профіт" від MFG, треба мати хоча б 120 нативних. Але мені й при 120 нативних отлічно грається.
Короче кажучи, генерація заради генерації.
От якби це була екстраполяція....

А от нова Transfolmer Model - це круть. Потестив новий J пресет, тепер DLSS Perfomance - цілком собі опція в важких іграх, а DLSSQ взагалі :super:
Ну так є 240 360 ГЦ єкрани яким це все зайде... :rolleyes:
Rhizone
Member

VolandInferno: 25.01.2025 16:20А от нова Transfolmer Model - це круть.
І добре, що нова модель буде доступна для всіх карт RTX :up:
VolandInferno
Member

Donate: 25.01.2025 16:25Ну так є 240 360 ГЦ єкрани яким це все зайде...
Так в мене 240)
Я до того, що при 120 нативних FPS я, особисто, взагалі не бачу сенсу в генерації. Грати дуже комфортно. А для кіберокотлетних ігор генерація взагалі протипоказана.
Последний раз редактировалось VolandInferno 25.01.2025 16:30, всего редактировалось 1 раз.
Rhizone
Member

Donate: 25.01.2025 16:25Ну так є 240 360 ГЦ єкрани яким це все зайде...
Мені і на 144Гц норм заходить. А до цього був монітор 75Гц і там також FG вмикав :gigi:
Donate: 25.01.2025 16:25Потестив новий J пресет, тепер DLSS Perfomance - цілком собі опція в важких іграх, а DLSSQ взагалі
Так, я читав, що вже можна оцінити нову модель DLSS, але вже дочекаюсь офіційної імплементації, яка має з'явитися в перших драйверах з підтримкою 50хх :)
VolandInferno
Member

Rhizone: 25.01.2025 16:30але вже дочекаюсь офіційної імплементації, яка має зявитися в перших драйверах з підтримкою 50хх
Так оновлені файли DLSS треба буде всеодно закидувати вручну в директорію до ігор, які не будуть підтримуватись. Я ось на Відьмаку і SH2 затестив, прям очєнь гуд)
ну побачимо. Читав десь на реддіті, що таки, наче як, планують зробити фічу, щоб типу з оновленням драйверів, будуть автоматично оновлюватись теки dllsg/dlss/dlssd
Rhizone
Member

VolandInferno: 25.01.2025 16:29А для кіберокотлетних ігор генерація взагалі протипоказана.
Це якщо рівень гравця дуже високий, хіба що. Я ось граю в Марвел Райвлс із FG і до платини спокійно дійшов виключно в soloQ - ніяких додаткових затримок не відчуваю :)
VolandInferno: 25.01.2025 16:31Так оновлені файли DLSS треба буде всеодно закидувати вручну в директорію до ігор, які не будуть підтримуватись. Я ось на Відьмаку і SH2 затестив, прям очєнь гуд)
ну побачимо. Читав десь на реддіті, що таки, наче як, планують зробити фічу, щоб типу з оновленням драйверів, будуть автоматично оновлюватись теки dllsg/dlss/dlssd
То вже конкретні випадки. В мене зараз в бібліотеці стім всього чотири гри і три з них на старті вже мають підтримувати DLSS4.
VolandInferno
Member

Изображение

Але в середньому нова модель на 10 відсотків вимогливіша, ніж попередня. Ну тобто при умовному DLSSQ на новій моделі ви отримуєте до 10% відсотків меншу продуктивність, ніж при CNN моделі.

Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
Rhizone: 25.01.2025 16:37Це якщо рівень гравця дуже високий, хіба що. Я ось граю в Марвел Райвлс із FG і до платини спокійно дійшов виключно в soloQ - ніяких додаткових затримок не відчуваю
А, ну я мав на увазі там КС2 і овервотч і тп. Хоча там і так високий фпс отримати не проблема:)
Rhizone
Member

feniks_tm
Member

Artem_M: 07.01.2025 20:23 Нічого нового... в ютубіках гарно, а по факту не всім приємно на це дивитись.
Потрібно розуміти різницю між дивитись та грати, бо дивитись може бути цілком комфортно і в 30 фпс, чого не скажеш про грати))) І це не в захист FG, якщо що, навпаки)
NST1983
Member

Як на мене то так собі.
Лізуть артефакти, причому може і не завжди, але інколи дратувати
Чим більше коефіцієнт, ти меньше нативний фпс, оскільки на генерацію витрачаються ресурси + більше затримкаю. Тобто при наявності 100 фпс в нативі, при включенні 3X - відбувається падіння +/- 80 фпс, яке потім множиться фейковими кадрами втричі.. Причому говориться про замилення деяких сцен, а також артефакти при швидких змінах зображення в ігрі а також можливі ореоли на підсвідці..
Rhizone
Member

NST1983
Поки що найкращий варіант це 2х FG при базовій високій частоті кадрів. В такому випадку артефакти від генерації мінімальні.
Rhizone
Member

Вийшов новий драйвер і в застосунку Нвідіа стала доступною опція ДЛСС оверрайд. Декілька спостережень:
- новий ФГ ховається під назвою "Latest"
- нова модель ДЛСС ховається під назвою "Preset J"
- новий ФГ непогано бустить фпс в залежності від гри в порівнянні зі старим ФГ
- нова модель ДЛСС, в свою чергу, фпс трохи знижує

Відправлено через 3 години 12 хвилин 6 секунд:
Виявляється, є ще "Preset K" і в застосунку Нвідіа він ховається під назвою "Latest".
VolandInferno
Member

https://imgsli.com/MzQ0MDcx

Ну що я можу сказати...
Rhizone
Member

VolandInferno
Я взагалі різниці не бачу. І це дуже і дуже добре :up:
Ответить