Блогер показав, на що здатна GeForce RTX 5090 у Cyberpunk 2077 з DLSS 4

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Junior

Мне кажется, что львиная доля критики новых видеокарт - это неприятие чего-то нового, новой технологии, новых реалий, и ничего тут не сделаешь - так уж устроен человеческий мозг :)
Nutbar
Member

Tetronga: 18.01.2025 15:35 О так, смачний інпутлаг, який гірше ніж при 30 нативних фпс. Сам заблокуй фпс в грі на 25 і спробуй пограти, розкажи про чіткість керування
Ви плутаєте інпут лаг і час кадру.

Треба порівнювати ось ці два значення:
повністю вимкнувши DLSS та генерацію, то з повним трасуванням буде 30 fps при затримці понад 100 мс.
[...]
При Multi Frame Generation з 280 fps затримка PC Latency близько 36 мс. Якщо ввімкнути DLSS Performance без генерації, то GeForce RTX 5090 видає 90 fps при затримці близько 30 мс.
xIIImaL
Ось тут і криється проблема. На молодших картах базових 90 і близько не буде, а генерувати щось із 30 це жах. Там і різниця між кадрами (+ артефакти генерації) і затримка будуть величезні.
Dreamy
Member

maxim099
Все за Кюблер-Россою.
Тут власне питання, хто буде крутіше в новій CoD/BF, гравець з 4090 чи гравець з 5090, бо обидва будуть змагатись в шмалянині по артефактам. :laugh:
спойлер
Очевидно, що крутіше буде гравець з 1080Ti, котрий замість цих ваших непотрібних RTX'iв придбав підписку на софт, щоб шмаляти по обидвам бовдурам через стіни.
Последний раз редактировалось Dreamy 18.01.2025 17:14, всего редактировалось 1 раз.
VladimirV
Member

Артефакты есть он же говорит об этом просто надо присматриваться и приближать камеру. Видео это я смотрел раньше просто увидев на ютубе.
таймкод
VolandInferno
Member

Цікаво, який відсоток від тих, у кого тут так пече від DLSS4, MFG, Reflex2 і тп реально придбають собі вк 5000 серії)
fantomrulezz
Member

dfcz: 18.01.2025 14:36При Multi Frame Generation з 280 fps затримка PC Latency близько 36 мс.

Common Frame Rates and Intervals
30 FPS is 33.33333 MS
60 FPS is 16.66666 MS
90 FPS is 11.11111 MS
Ви плутаєте тепле з м'яким.
36 мс в новині - це сумарний інпут-лаг.
33,33 мс при 30 фпс - це не інпут лаг, це час кадру (1/фпс).
Час кадру - одна із складових інпут-лагу, але не єдина.
Туди ще треба додати час відгуку матриці (у будь-якого не олед-монітора це ще 10-20 мс), відгук контролера, затримку на шинах і т.д. і т.п.
Сумарний інпут-лаг в 36 мс - це абсолютно нормальний інпут-лаг для звичайного не змагального геймінга.
При типових 60 фпс нативного рендерінгу (час кадру 16,66 мс) на ненайшвидшому моніторі (з часом відгуку 10+ мс) вийде приблизно той самий порядок інпут-лагу.
Последний раз редактировалось fantomrulezz 18.01.2025 17:22, всего редактировалось 1 раз.
stoned
Member

VolandInferno
Так оновлені бібліотеки DLSS й рефлекса заведуться й на Тюрінгу, екзом виступає тільки мультифреймген.
VolandInferno
Member

stoned
Ну як раз найбільше тут пече від MFG.
xIIImaL
Junior

Сумарний інпут-лаг в 36 мс - це абсолютно нормальний інпут-лаг для звичайного не змагального геймінга.

... вы сейчас обидели абсолютных чемпионов NAVI , коих тут минимум 90% форума . Для них и 1мс это потеря потерь , курсор за мышкой не будет успевать! :nunu:
MessiaH
Member

Чёта шляпа какая-то, моя 4090 с трассировкой пути с длсс качество и генерацией кадров выдаёт в 4к в районе 70фпс. По идее на 5090 должно быть столько же в нативе с генерацией кадров и трассировкой пути при 4к
Nutbar
Member

VolandInferno: 18.01.2025 17:15 Цікаво, який відсоток від тих, у кого тут так пече від DLSS4, MFG, Reflex2 і тп реально придбають собі вк 5000 серії)
Так пече не від MFG, а від того, що відсутність реального росту продуктивності малюється цією фігнею. Якби завезли +50% фпс при тих самих 450Вт і ціні, то ніхто не був би проти домальовки кадрів. Кому треба вмикав би, кому не треба - ні. А вийшло так, що фпс +30%, жере +30%, коштує +30%. Де прогрес за два роки?? Ще Хуанг обмалював все так, ніби от тепер тільки з генерацією і можна буде отримати пристойну частоту кадрів.
maksim2020
Member

Alex646: 18.01.2025 16:36
Reverse_rain: 18.01.2025 16:27 Та ладно тобі, це кожен раз коли виходить нова генерація карт. 5хх - зрада 6хх, потмі заспокоїлось, 6хх норм - 7хх зрада, заспокоїлось, 7хх норм -9хх зрада, заспокоїлись, 9хх норм -10хх кому вони потрібні? 10хх норм -20хх кому здався цей ртх який вбиває фпс? Це круговерть нвідіївської зради. Вона була, є і буде.
Найбільше у виграші були власники 1080ті. Найдовше просиділи, нормальна продуктивність навіть зараз, тільки недавно їм підсунули свиню, почавши випускати ігри з обов'язковою наявністю ртх.
Я досі на 1080 Ti сиджу. :D На ній навіть можна грати. З останнього - Control та Alan Wake 2.

Хоча, заради справедливості, куплю 5070 Ti, коли та вийде. Пора пану Паскалю на пенсію.
VolandInferno
Member

Да ми всі зрозуміли, що в тебе є 4090.
Nutbar: 18.01.2025 17:43А вийшло так, що фпс +30%, жере +30%, коштує +30%.
Так це ще ненайгірший варіант, і знову ж таки, 575 - це типу пікове споживання, скоріше за все в якихось бенчах. Я вже тут казав це не раз, що я в середньому бачу 300+/-ват споживання. 4090 в піку також 600ват може вижирати. І якщо 5090 при тих самих 300ват буде видавати +25-30% кадрів, то я тут ніякої зради не бачу. Скоріше за все так і буде.
stoned
Member

VolandInferno
Пече й пече, що тут поробиш. Маркетингові відділи хіба дарма свій хліб за це "пече" в юзера отримують? :gigi:
спойлер
Тут вже питання гаманця і наявного монітору й вміння відрязняти реальність від бажаного, особисто мені з локом в сотню кадрів для адаптивки на старенькому VA моніку простіше зліпити DLDSR + DLSS + змішані налаштування, щоб зловити кап в сотню кадрів для адаптивки, очевидної відсутності алайзінгу й якісь там мінімальні фічі DXRу щоб погратись й поїсти під це грання пива з ковбасою, чим викласти дві-три заробітні плати й зробити це ультрах але без пива з ковбасою. :laugh:
Проте, бачу тут більше пече навіть не від самого факту мультифреймгену як від того, що рефреш архітектури повинен був принести over9000 відсотків перфу.
VolandInferno
Member

stoned: 18.01.2025 18:00Проте, бачу тут більше пече навіть не від самого факту мультифреймгену як від того, що рефреш архітектури повинен був принести over9000 відсотків перфу.
Ось тут згоден на 100%
Robostyle
Member

maksim2020: 18.01.2025 17:46
Я досі на 1080 Ti сиджу. :D Alan Wake 2.
Ого, надо достать свою пока не ушла, снять водоблок и намазать чем попристойней и глянуть как она себя чухает
Volodya811
Member

maksim2020: 18.01.2025 17:46 Я досі на 1080 Ti сиджу. :D На ній навіть можна грати. З останнього - Control та Alan Wake 2.

Хоча, заради справедливості, куплю 5070 Ti, коли та вийде. Пора пану Паскалю на пенсію.
Як варіант, можна почекати рік-два до карт на 3 нм. Тоді буде ПРОРИВ. А зараз застій в картах уже третє покоління поспіль в народному та середньому сегментах.
MSiAventador
Member

1-а помилка диванних експертиз - вважати що нативний кадр на ARC, GeForce та Radeon - однакові.
Далі підключаємо різну якість х2/х4 і т.д. фільтрацій..
Далі... можу ще довго продовжувати.
Creature4O
Member

IronWithin: 18.01.2025 14:54
Creature4O: 18.01.2025 14:46 я от так це все бачу :-/
спойлер
Unt2222itled.png
Якщо грошей вистачає тільки на фх та 1060 то це проблеми вашого життя, а не нових продуктів та технологій :beer:
У мене в житті взагаллі проблем нема, а за гроші або роботу, зазвичай пише той, хто сам нічого не має :lamer:
спойлер
Unt2222itled.png
IC9517
ATI&Vmod_fan

MessiaH: 18.01.2025 17:39Чёта шляпа какая-то, моя 4090 с трассировкой пути с длсс качество и генерацией кадров выдаёт в 4к в районе 70фпс.
Вы с такими настройками играете? Или просто теста ради?
Ответить