Последние статьи и обзоры
Новости
Блогер показав, на що здатна GeForce RTX 5090 у Cyberpunk 2077 з DLSS 4
-
maxim099
Junior
Мне кажется, что львиная доля критики новых видеокарт - это неприятие чего-то нового, новой технологии, новых реалий, и ничего тут не сделаешь - так уж устроен человеческий мозг
-
Nutbar
Member
Ви плутаєте інпут лаг і час кадру.Tetronga: ↑ 18.01.2025 15:35 О так, смачний інпутлаг, який гірше ніж при 30 нативних фпс. Сам заблокуй фпс в грі на 25 і спробуй пограти, розкажи про чіткість керування
Треба порівнювати ось ці два значення:
xIIImaLповністю вимкнувши DLSS та генерацію, то з повним трасуванням буде 30 fps при затримці понад 100 мс.
[...]
При Multi Frame Generation з 280 fps затримка PC Latency близько 36 мс. Якщо ввімкнути DLSS Performance без генерації, то GeForce RTX 5090 видає 90 fps при затримці близько 30 мс.
Ось тут і криється проблема. На молодших картах базових 90 і близько не буде, а генерувати щось із 30 це жах. Там і різниця між кадрами (+ артефакти генерації) і затримка будуть величезні.
-
Dreamy
Member
maxim099
Все за Кюблер-Россою.
Тут власне питання, хто буде крутіше в новій CoD/BF, гравець з 4090 чи гравець з 5090, бо обидва будуть змагатись в шмалянині по артефактам.
Все за Кюблер-Россою.
Тут власне питання, хто буде крутіше в новій CoD/BF, гравець з 4090 чи гравець з 5090, бо обидва будуть змагатись в шмалянині по артефактам.
- спойлер
- Очевидно, що крутіше буде гравець з 1080Ti, котрий замість цих ваших непотрібних RTX'iв придбав підписку на софт, щоб шмаляти по обидвам бовдурам через стіни.
Последний раз редактировалось Dreamy 18.01.2025 17:14, всего редактировалось 1 раз.
-
VladimirV
Member
Артефакты есть он же говорит об этом просто надо присматриваться и приближать камеру. Видео это я смотрел раньше просто увидев на ютубе.
- таймкод
-
VolandInferno
Member
Цікаво, який відсоток від тих, у кого тут так пече від DLSS4, MFG, Reflex2 і тп реально придбають собі вк 5000 серії)
-
fantomrulezz
Member
Ви плутаєте тепле з м'яким.dfcz: ↑ 18.01.2025 14:36При Multi Frame Generation з 280 fps затримка PC Latency близько 36 мс.
Common Frame Rates and Intervals
30 FPS is 33.33333 MS
60 FPS is 16.66666 MS
90 FPS is 11.11111 MS
36 мс в новині - це сумарний інпут-лаг.
33,33 мс при 30 фпс - це не інпут лаг, це час кадру (1/фпс).
Час кадру - одна із складових інпут-лагу, але не єдина.
Туди ще треба додати час відгуку матриці (у будь-якого не олед-монітора це ще 10-20 мс), відгук контролера, затримку на шинах і т.д. і т.п.
Сумарний інпут-лаг в 36 мс - це абсолютно нормальний інпут-лаг для звичайного не змагального геймінга.
При типових 60 фпс нативного рендерінгу (час кадру 16,66 мс) на ненайшвидшому моніторі (з часом відгуку 10+ мс) вийде приблизно той самий порядок інпут-лагу.
Последний раз редактировалось fantomrulezz 18.01.2025 17:22, всего редактировалось 1 раз.
-
stoned
Member
VolandInferno
Так оновлені бібліотеки DLSS й рефлекса заведуться й на Тюрінгу, екзом виступає тільки мультифреймген.
Так оновлені бібліотеки DLSS й рефлекса заведуться й на Тюрінгу, екзом виступає тільки мультифреймген.
-
VolandInferno
Member
stoned
Ну як раз найбільше тут пече від MFG.
Ну як раз найбільше тут пече від MFG.
-
xIIImaL
Junior
Сумарний інпут-лаг в 36 мс - це абсолютно нормальний інпут-лаг для звичайного не змагального геймінга.
... вы сейчас обидели абсолютных чемпионов NAVI , коих тут минимум 90% форума . Для них и 1мс это потеря потерь , курсор за мышкой не будет успевать!
-
MessiaH
Member
Чёта шляпа какая-то, моя 4090 с трассировкой пути с длсс качество и генерацией кадров выдаёт в 4к в районе 70фпс. По идее на 5090 должно быть столько же в нативе с генерацией кадров и трассировкой пути при 4к
-
Nutbar
Member
Так пече не від MFG, а від того, що відсутність реального росту продуктивності малюється цією фігнею. Якби завезли +50% фпс при тих самих 450Вт і ціні, то ніхто не був би проти домальовки кадрів. Кому треба вмикав би, кому не треба - ні. А вийшло так, що фпс +30%, жере +30%, коштує +30%. Де прогрес за два роки?? Ще Хуанг обмалював все так, ніби от тепер тільки з генерацією і можна буде отримати пристойну частоту кадрів.VolandInferno: ↑ 18.01.2025 17:15 Цікаво, який відсоток від тих, у кого тут так пече від DLSS4, MFG, Reflex2 і тп реально придбають собі вк 5000 серії)
-
maksim2020
Member
Я досі на 1080 Ti сиджу. На ній навіть можна грати. З останнього - Control та Alan Wake 2.Alex646: ↑ 18.01.2025 16:36Найбільше у виграші були власники 1080ті. Найдовше просиділи, нормальна продуктивність навіть зараз, тільки недавно їм підсунули свиню, почавши випускати ігри з обов'язковою наявністю ртх.Reverse_rain: ↑ 18.01.2025 16:27 Та ладно тобі, це кожен раз коли виходить нова генерація карт. 5хх - зрада 6хх, потмі заспокоїлось, 6хх норм - 7хх зрада, заспокоїлось, 7хх норм -9хх зрада, заспокоїлись, 9хх норм -10хх кому вони потрібні? 10хх норм -20хх кому здався цей ртх який вбиває фпс? Це круговерть нвідіївської зради. Вона була, є і буде.
Хоча, заради справедливості, куплю 5070 Ti, коли та вийде. Пора пану Паскалю на пенсію.
-
VolandInferno
Member
Да ми всі зрозуміли, що в тебе є 4090.MessiaH: ↑ 18.01.2025 17:39моя 4090
Так це ще ненайгірший варіант, і знову ж таки, 575 - це типу пікове споживання, скоріше за все в якихось бенчах. Я вже тут казав це не раз, що я в середньому бачу 300+/-ват споживання. 4090 в піку також 600ват може вижирати. І якщо 5090 при тих самих 300ват буде видавати +25-30% кадрів, то я тут ніякої зради не бачу. Скоріше за все так і буде.Nutbar: ↑ 18.01.2025 17:43А вийшло так, що фпс +30%, жере +30%, коштує +30%.
-
stoned
Member
VolandInferno
Пече й пече, що тут поробиш. Маркетингові відділи хіба дарма свій хліб за це "пече" в юзера отримують?
Пече й пече, що тут поробиш. Маркетингові відділи хіба дарма свій хліб за це "пече" в юзера отримують?
- спойлер
- Тут вже питання гаманця і наявного монітору й вміння відрязняти реальність від бажаного, особисто мені з локом в сотню кадрів для адаптивки на старенькому VA моніку простіше зліпити DLDSR + DLSS + змішані налаштування, щоб зловити кап в сотню кадрів для адаптивки, очевидної відсутності алайзінгу й якісь там мінімальні фічі DXRу щоб погратись й поїсти під це грання пива з ковбасою, чим викласти дві-три заробітні плати й зробити це ультрах але без пива з ковбасою.
-
VolandInferno
Member
Ось тут згоден на 100%stoned: ↑ 18.01.2025 18:00Проте, бачу тут більше пече навіть не від самого факту мультифреймгену як від того, що рефреш архітектури повинен був принести over9000 відсотків перфу.
-
Robostyle
Member
Ого, надо достать свою пока не ушла, снять водоблок и намазать чем попристойней и глянуть как она себя чухает
-
Volodya811
Member
Як варіант, можна почекати рік-два до карт на 3 нм. Тоді буде ПРОРИВ. А зараз застій в картах уже третє покоління поспіль в народному та середньому сегментах.maksim2020: ↑ 18.01.2025 17:46 Я досі на 1080 Ti сиджу. На ній навіть можна грати. З останнього - Control та Alan Wake 2.
Хоча, заради справедливості, куплю 5070 Ti, коли та вийде. Пора пану Паскалю на пенсію.
-
MSiAventador
Member
1-а помилка диванних експертиз - вважати що нативний кадр на ARC, GeForce та Radeon - однакові.
Далі підключаємо різну якість х2/х4 і т.д. фільтрацій..
Далі... можу ще довго продовжувати.
Далі підключаємо різну якість х2/х4 і т.д. фільтрацій..
Далі... можу ще довго продовжувати.
-
Creature4O
Member
У мене в житті взагаллі проблем нема, а за гроші або роботу, зазвичай пише той, хто сам нічого не маєIronWithin: ↑ 18.01.2025 14:54Якщо грошей вистачає тільки на фх та 1060 то це проблеми вашого життя, а не нових продуктів та технологій
- спойлер
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
Вы с такими настройками играете? Или просто теста ради?MessiaH: ↑ 18.01.2025 17:39Чёта шляпа какая-то, моя 4090 с трассировкой пути с длсс качество и генерацией кадров выдаёт в 4к в районе 70фпс.