ASUS представила оновлений роз'єм живлення GC-HPWR для відеокарти, розрахований на 1000 Вт потужності

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Royalfree: 15.01.2025 17:37
kairo: 15.01.2025 15:48 Мало берете, ПК який споживє більше ніж цілий завод!))) Один тільки кондиціонер 2,5-3,5 кВт споживає в залежності від моделі.
У меня Mitsubishi Electric инверторные модели укладываются при работе в режиме охлаждения в 0,35-0,4кВт. В зависимости от установленной температуры на охлаждение. Остальная техника тоже энергоэффективная, классы А+++/А++
только стоит учесть, что тепловая мощность примерно в 3,5-4 раза больше потребляемой. Т.е. при 0.4 кВт потребления кондиционер будет отводить 1,4-1,6 кВт тепла из помещения. Если системный блок будет жрать больше киловатта под нагрузкой, то кондиционер тогда будет работать сугубо на охлаждение одного только компа, а подогрев от горячего летнего солнышка останется.
Hemul
Member

Ймовірно, відеокарти з новим роз'ємом GC-HPWR компанія випустить у поколінні GeForce RTX 50 (Blackwell) та Radeon RX 9000 (RDNA 4).
В нынешнем поколении BTF никаких Radeon нет. С чего бы им появиться в следующем? У них даже материнок нет под AMD, только обещают одну выпустить как-то в будущем...

Отправлено спустя 15 минут 11 секунд:
А еще они новую AIO выпустят под это дело:
kairo
Member

Royalfree: 15.01.2025 17:41 У меня Mitsubishi Electric инверторные модели укладываются при работе в режиме охлаждения в 0,35-0,4кВт. В зависимости от установленной температуры на охлаждение. Остальная техника тоже энергоэффективная, классы А+++/А++
В мене 4090 споживає 22 Вт в браузингу. ;) Споживати 0,35-0,4кВт кондиціонер може лише в режимі підтримки температури, перед тим споживаючі кіловати на охолодження приміщення.
Alligator
Member

kairo: 15.01.2025 19:46В мене 4090 споживає 22 Вт в браузингу. Споживати 0,35-0,4кВт кондиціонер може лише в режимі підтримки температури, перед тим споживаючі кіловати на охолодження приміщення.
Так, але ні. Для того, щоб відвести 2.5 кВт тепла кондиціонеру потрібно затратити лише 0.7 кВт.
Кондиціонер Mitsubishi Design inverter (MSZ-EF25VE3B/MUZ-EF25VE)
Продуктивність

Потужність в режимі охолодження кВт
2.5 кВт
Потужність в режимі обігріву кВт
3.2 кВт
Енергоспоживання

Максимальна споживана потужність
0.7 кВт
kairo
Member

Це все залежить від моделі кондиціонера, площі, температур і тому подібного. Мова була про те, що людина заявила, що кондей, стіралка, пилосмок та холодильник разом споживають менше ніж ПК із 5090, що є повною маячнею.
Bukakanga
Member

700 ватт дополнительно на охлаждение комнаты вдобавок к шести сотням с видяхи - нехилый такой скачок энергопотребления, я бы сказал
Alligator
Member

kairo: 15.01.2025 21:21Це все залежить від моделі кондиціонера, площі, температур і тому подібного. Мова була про те, що людина заявила, що кондей, стіралка, пилосмок та холодильник разом споживають менше ніж ПК із 5090, що є повною маячнею.
Тут згоден.
Проте я взагалі не розумію приколу кондиціонера. Таке враження, що по-перше люди живуть у вакуумі де тепло, що виділяється від відеокарти не розсіюється, а накопичується, по-друге об'єм їх кімнати розміром з системний блок тому температура яку охолоджувати кондиціонеру дорівнює ватт в ватт з споживанням відеокарти, по-треттє газовими плитами не користуються, бо там жах, причина глобального потепління - 3 кВт конфорка 102 мм; 1 кВт конфорка 55 мм; пта дві 2 конфорки по 2 кВт на 71 мм, то це виходить 8 кВатт :horror: :horror: :horror: , а якщо ще духовку відкрити...
kairo
Member

Alligator: 15.01.2025 21:46
kairo: 15.01.2025 21:21Це все залежить від моделі кондиціонера, площі, температур і тому подібного. Мова була про те, що людина заявила, що кондей, стіралка, пилосмок та холодильник разом споживають менше ніж ПК із 5090, що є повною маячнею.
Тут згоден.
Проте я взагалі не розумію приколу кондиціонера. Таке враження, що по-перше люди живуть у вакуумі де тепло, що виділяється від відеокарти не розсіюється, а накопичується, по-друге об'єм їх кімнати розміром з системний блок тому температура яку охолоджувати кондиціонеру дорівнює ватт в ватт з споживанням відеокарти, по-треттє газовими плитами не користуються, бо там жах, причина глобального потепління - 3 кВт конфорка 102 мм; 1 кВт конфорка 55 мм; пта дві 2 конфорки по 2 кВт на 71 мм, то це виходить 8 кВатт :horror: :horror: :horror: , а якщо ще духовку відкрити...
Та це аби понити. Зрозуміло, що більшість з тих хто тут жаліється, не буде купувати 5090. І це вже не кажучи, що 90% часу, домашній ПК споживає в районі 50 Вт.
Alligator
Member

kairo: 15.01.2025 21:49Та це аби понити. Зрозуміло, що більшість з тих хто тут жаліється, не буде купувати 5090. І це вже не кажучи, що 90% часу, домашній ПК споживає в районі 50 Вт.
Угу. 3090 (ПК теж без графіки в процесорі) жре 25 Вт на робочому столі, а у 4к 60 fps аж до космічних 41,5 Вт піднялося.
спойлер
Изображение
Так в іграх воно гарно нагріває кімнату і літом без кондиціонеру дуже некомфортно, але це обігрівач, ПК одразу починає розсіювати тепло.
Creature4O
Member

замість того щоб розвантажити материнку, вони ще більше в неї пхають :facepalm:
Чому не зробити підключення відеокарти через райзер 16*16, а саму карту прикрутити наприклад до решітки під 360мм радіаторний вихід з відповідною системою охолодження?! Ні краще робити пропрієтарні милиці, щоб до материнки віл асус можна було підключити тільки відік від асус :banan:
Bukakanga
Member

Alligator: 15.01.2025 21:46
Тут згоден.
для того, чтобы протопить комнату в 15 квадратов - достаточно полкиловаттного электрокамина часа на три. Чтобы протопить ее же быстро, где-то в течение часа - киловаттный камин справляется аж бегом. Это зимой, если вдруг нет отопления. Т.е. системник под полной загрузкой вполне будет справляться да еще и гнать вертушками теплый воздух, что значительно ускорит прогрев.

А вот летом... летом можно открыть все окна, но это даст максимум свежего воздуха и если повезет - легкий сквозняк. По ощущениям, сквознячок может рассеять и унести ватт 300-500 за борт. А подогрев идет сразу от солнышка, общей нагретости среды, человеческих тел и электроприборов. И если среди всего этого включится что-то на киловатт - то тепло от этого киловаттного нагревателя будет рассеиваться часами. Я в Одессе живу, я хорошо знаю, что такое +30.

Ну а что до конфорок - 2-4 киловатта на подогрев пищи и обедать летом хочется уже не в кухне.
Alligator
Member

Bukakanga: 15.01.2025 22:03для того, чтобы протопить комнату в 15 квадратов - достаточно полкиловаттного электрокамина часа на три. Чтобы протопить ее же быстро, где-то в течение часа - киловаттный камин справляется аж бегом. Это зимой, если вдруг нет отопления. Т.е. системник под полной загрузкой вполне будет справляться да еще и гнать вертушками теплый воздух, что значительно ускорит прогрев.

А вот летом... летом можно открыть все окна, но это даст максимум свежего воздуха и если повезет - легкий сквозняк. По ощущениям, сквознячок может рассеять и унести ватт 300-500 за борт. А подогрев идет сразу от солнышка, общей нагретости среды, человеческих тел и электроприборов. И если среди всего этого включится что-то на киловатт - то тепло от этого киловаттного нагревателя будет рассеиваться часами. Я в Одессе живу, я хорошо знаю, что такое +30.

Ну а что до конфорок - 2-4 киловатта на подогрев пищи и обедать летом хочется уже не в кухне.
Я не говорил, что ПК не влияет на нагрев комнаты. Я говорил, что оно не так страшно влияет как это описывают, как вы сами сказали человек выделяет тепло, монитор выделает тепло, (у меня qled 65" так вовсе 100+ Ват жрет в режиме монитора, при 100% яркости + динамиках все 205 Вт), звуковая система выделяет тепло, холодильник в режиме охлаждения... просто если все посчитать то выделяемая температура ПК на фоне всей квартиры "ужас но не ужас, ужас". Да и уже много раз заметили, человеку хватило денег на ПК 500-1000 Ват но нету кондиционера? НЕ ВЕРЮ. Стандартный Самсунг с установкой в районе 20к грн был, сейчас ну плюс ещё тыщ 5. Сколько там комп с RTX 5080-5090? 150 000 грн, 200 000 грн? 300к+ с i9, DDR 5 на 100500 МГц?
Bukakanga
Member

Alligator: 15.01.2025 22:24 Я не говорил, что ПК не влияет на нагрев комнаты. Я говорил, что оно не так страшно влияет как это описывают, как вы сами сказали человек выделяет тепло, монитор выделает тепло, (у меня qled 65" так вовсе 100+ Ват жрет в режиме монитора, при 100% яркости + динамиках все 205 Вт), звуковая система выделяет тепло, холодильник в режиме охлаждения... просто если все посчитать то выделяемая температура ПК на фоне всей квартиры "ужас но не ужас, ужас". Да и уже много раз заметили, человеку хватило денег на ПК 500-1000 Ват но нету кондиционера? НЕ ВЕРЮ. Стандартный Самсунг с установкой в районе 20к грн был, сейчас ну плюс ещё тыщ 5. Сколько там комп с RTX 5080-5090? 150 000 грн, 200 000 грн? 300к+ с i9, DDR 5 на 100500 МГц?
человек с компом за 3к+ конечно будет иметь кондиционер. Только проблема в том, что кондиционер с запасом по тепловой мощности никто и никогда не покупает. И при резком скачке тепловыделения от компьютера - кондиционер перестает справляться. А вот замена кондиционера - это уже целое приключение. Особенно в высотном доме.
Alligator
Member

Bukakanga: 15.01.2025 22:34
Alligator: 15.01.2025 22:24 Я не говорил, что ПК не влияет на нагрев комнаты. Я говорил, что оно не так страшно влияет как это описывают, как вы сами сказали человек выделяет тепло, монитор выделает тепло, (у меня qled 65" так вовсе 100+ Ват жрет в режиме монитора, при 100% яркости + динамиках все 205 Вт), звуковая система выделяет тепло, холодильник в режиме охлаждения... просто если все посчитать то выделяемая температура ПК на фоне всей квартиры "ужас но не ужас, ужас". Да и уже много раз заметили, человеку хватило денег на ПК 500-1000 Ват но нету кондиционера? НЕ ВЕРЮ. Стандартный Самсунг с установкой в районе 20к грн был, сейчас ну плюс ещё тыщ 5. Сколько там комп с RTX 5080-5090? 150 000 грн, 200 000 грн? 300к+ с i9, DDR 5 на 100500 МГц?
человек с компом за 3к+ конечно будет иметь кондиционер. Только проблема в том, что кондиционер с запасом по тепловой мощности никто и никогда не покупает. И при резком скачке тепловыделения от компьютера - кондиционер перестает справляться. А вот замена кондиционера - это уже целое приключение. Особенно в высотном доме.
Опять же, глянул на свой самсунг, охлаждение 2,6 кВт, думаю на пару компов с 5090 хватит в комнате 17 метров. :shuffle:
MMikhail
Member

Reverse_rain: 15.01.2025 10:06 А що з відяхами? Щоб розсіяти такий тепловий пакет? Схоже що в майбутньому, продуктивні рішення будуть лише на воді.
Вода скоро тоже не все будет вывозить. Ждем охлада на азоте.
kairo
Member

MMikhail: 15.01.2025 23:30
Reverse_rain: 15.01.2025 10:06 А що з відяхами? Щоб розсіяти такий тепловий пакет? Схоже що в майбутньому, продуктивні рішення будуть лише на воді.
Розганяв 4090 до 600 Вт, все нормально охолоджується штатною СО відеокарти, хотспот 88 градусів.
miroslav_mm
Member

Серверні БП вже тисячу років так функціонують, там і кіловат і півтора і можливо і більше буває, 1,6кіловат точно бачив.
E1100E-S0-7__21858_12.jpg
testerd2modd
Junior

Inqizitor2022: 15.01.2025 17:30
testerd2modd: 15.01.2025 15:58Вони ж можуть його тупо з задньої сторони мат плати наскрізь зробити. При такій реалізації сам провідник в мат платі, по котрому буде ганятись кіловат, буде довжиною максимум в пів сантиметра
Просто блок питания класть в комплект к видеокарте, штекер круглый здоровый втыкать в видеокарту рядом с разъёмом монитора. Типа блок на 110Вольт постоянного напряжения и 1Квт мощности, диапазон от 100 до 250вольт переменного напряжения. И по кабелю 10 ампер через штекер с 2 контактами передавать. Новый стандарт.
Жарт зрозумів
Загалом мені дуже сильно симпатизує BTF як ідея - охолодить систему (думаю) непогано + порадує естетів (у котрих одна третина корпуса - скло а друга третина - монітор)

Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
В кондиціонер врізатись
Ну або якщо без приколів то докупати якийсь радіатор з жигуля (никати під стіл щоб зі сорому в пекло не провалитись) і мудрити фітінги
Взагалі система стають більш і більш гарячими, думаю що AIO стануть більш модульними з опцією розширення системи типу Plug and Play. І в це розширення ти вставиш той радіатор
Kashtan
Member

Навіть повітряне охолодження не вичерпало потенціал . Погляньте на нереалізовану 4090ті та 5090 охолодження. Там легко більше кіловата розсіється, а ще модна вентилятори поміняти на продуктивніші. А ви воду хороните. Вода розсіє кілька кіловат. Мора звичайна 2 кВт, мора 600 та гігант 3360 точно в 2.5 рази більше, мінімум. А ще можна іх оснастити продуктивними вентиляторами , на 2-3 тисячі обертів, і поставити на балкон, проклавши магістраль, і холодніше і шуму менше. А ще їх можна кілька в контур оставити, чотири штуки бачив, навіть тут на форумі hren є з ними. КВт зо 20. Нарешті можна просто чілер придбати з компресором хоч в пару кінських сил.
Але навіть якщо цього не вистачить, то є фазові системи , найпродуктивніші , але до них ще далеко, вам точно доведеться до них три фазову 380в систему живлення міняти.
Bukakanga
Member

testerd2modd: 16.01.2025 12:25 В кондиціонер врізатись
Ну або якщо без приколів то докупати якийсь радіатор з жигуля (никати під стіл щоб зі сорому в пекло не провалитись) і мудрити фітінги
Взагалі система стають більш і більш гарячими, думаю що AIO стануть більш модульними з опцією розширення системи типу Plug and Play. І в це розширення ти вставиш той радіатор
как тут?

сорри, если баян )
Ответить