Выбор БП

Куратор темы: Melofon
Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Member

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

PSU Tier List (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Под чьими наклейками производятся БП (ОЕМ-производители)

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Правильное подключение кабелей БП к видеокарте:
спойлер
Видеокарты высокой мощности (более 225 Вт) обычно оснащены двумя (или тремя) слотами PCIe. По соображениям производительности и безопасности настоятельно рекомендуем использовать два (или три) отдельных кабеля PCIe для подключения таких карт к источнику питания:
спойлер
Изображение
спойлер
Изображение
Руководство по кабелям питания видеокарты:
спойлер
Изображение
Примечание. Все приведенные здесь значения потребляемой мощности взяты из спецификации ATX для блоков питания. И помните, спецификации не являются ограничениями. Фактическая мощность, которую кабель будет и может передавать, зависит от гораздо большего. Например, кратковременные всплески могут мгновенно потреблять до 2 раз больше средней мощности. Как вы можете видеть ниже, Vega64, карта мощностью 250 Вт~, увеличивает мощность до 420 Вт за 0,3 миллисекунды!
спойлер
Изображение
Может ли ваш кабель выдержать всю эту мощность, зависит от размера сечения кабеля и общего качества рассматриваемого блока питания. Кроме того, разъём питания 6+2 Molex Mini-Fit Jr (пластиковый разъём питания PCIe) может безопасно работать с мощностью до 288 Вт (8А×3×12В). Именно потому, что мощность 150 Вт не является пределом, мы подчеркиваем важность покупки блоков питания хорошего качества для рабочих станций и других систем с высокой нагрузкой.
Кабели-переходники питания видеокарт 12VHPWR обязательно подключать отдельными кабелями идущими от БП, есть три вида переходников в зависимости от мощности карты которые обычно идут в комплекте к ней, с 2-х, 3-х и 4-х 8-pin pci-e на один 12VHPWR и все их нужно подключать только отдельными кабелями!
спойлер
Изображение
Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось Melofon 08.12.2024 11:43, всего редактировалось 26 раз.
Reverse_rain
Member

Mixx: 11.01.2025 16:56 Stpetr
Гарантія
24 міс.
чіф кєк
Це якись немодульний протон? Гра у русняву рулетку. Може як через 1.5 року здохнути, так і років 8 відпрацювати.
Nouriel: 11.01.2025 16:51
Reverse_rain: 06.01.2025 18:25навіть топова начинка з гарними трансформаторами та японськими конденсаторами не роблять БЖ на 100 відсоків якісним. Брак буває усюди,
а ще є ціна і платити умовні 10к за бж таке собі, коли аналоги такі ж по начинці і дешевші
Можливо в мене зараз полетять каменюки, але я не бачу сенсу в домашньому пк ставити платину чи титанку. Так круто, якщо в тебе умовний і9 чи аналог від АМД відеокарта типу 4090 чи 7900хтх, тоді так, можна розглядати, але в більшості збірок голдовго БЖ з якісним начинням з головою вистачить.
heidfeld
Member

Stpetr: 11.01.2025 16:33 Підкажіть, будь ласка, надійний блок живлення під систему:
Процесор AMD Ryzen 5 5600
Материнка MSI B550M PRO-VDH Wi-Fi
Оперативка Kingston Fury DDR4-3200 32GB
Відеокарта MSI PCI-Ex GeForce RTX 4060 Ventus 2X OC 8GB
Кулер ID-Cooling SE-224-XTS ARGB
4 корпусні вертушки
Розгін відсутній
Апгрейд найближчі років 3-4 не планується.
Бюджет - близько 3500 грн. (бажано до).

Чи варто дивитись на нові Chieftec Vega 750W ?
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... ppg-750-s/
лучший выбор для твоего конфига https://hotline.ua/computer-bloki-pitan ... t=priceAsc
ipto
Member

Stpetr: 11.01.2025 16:33 Чи варто дивитись на нові Chieftec Vega 750W ?
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... ppg-750-s/
Если не чураетесь новинок, на которые, кроме всего прочего, идет выше ценник по сравнению с уже существующими на рынке конкурентами, рассматривать можно.
Внутри, судя по всему, одна из актульных полумостовых платформ High Power, которые откровенного хлама не выпускают.
Если точнее, похоже на 832-ую, на которой собираются Thermaltake GF3 ARGB и, вероятно, еще одна пара новинок - Cougar GST / GLE.
Более точно и детальнее только после вскрытия.
acm_fan
HWBOT OC Team

Stpetr: 11.01.2025 16:33Бюджет - близько 3500 грн. (бажано до).
Stpetr: 11.01.2025 16:33Відеокарта MSI PCI-Ex GeForce RTX 4060 Ventus 2X OC 8GB
Блок живлення FSP Hydro GSM Lite PRO 550W (HGS-550M)
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... -hgs-550m/
Yurius
Member

Хлопці скільки може важити бп 1200вт платина 150 на 150 мм в заводській упаковці?прикидаю як об'єднувати посилки з Сша,,поки амазон його катає усередині штатів (на сторінці бренду і амазону нема ваги). В 4кг впишусь?
feniks_tm
Member

Yurius: 11.01.2025 21:38 Хлопці скільки може важити бп 1200вт платина 150 на 150 мм в заводській упаковці?прикидаю як об'єднувати посилки з Сша,,поки амазон його катає усередині штатів (на сторінці бренду і амазону нема ваги). В 4кг впишусь?
Десь якраз 3.5-4.5, залежно від моделі і комплектації.
luckygamerks
Member

От дивлюсь у розділ відеокарти і стало цікаво, який умовний максимум для мого голдового бж MSI MPG A650GF. Так там не мега супер начинка, але ж вроді і не повне лайно.
Зараз 7500f, можливо пізніше буде його розгін, або заміна на щось типу 7700 чи 7800x3d, які фактично стільки ж, а іноді і менше споживають.
Тепер думаю, який умовний максимум туди можна буде підібрати з rx 6000, 7000 серій чи rtx 4000 та 5000 серії. Я так розумію це щось типу 7800xt-7900gre, 4070 ti super-5070ti, особливо якщо щей андервольтнути. Список обладнання у профілі. Я знаю які рекомендовані виробником блоки, але я так розумію, що воно іде із запасом і сама по собі голд сертифікація теж трохи дає плюсів.
esseesse
Junior

Що порадите з БЖ під 5070, аурус b550 r7 5700x?
luckygamerks
Member

Alvaro то ти там мінусуєш вже?)))) :lol:
daesz
Member

luckygamerks: 13.01.2025 23:25 Тепер думаю, який умовний максимум туди можна буде підібрати з rx 6000, 7000 серій чи rtx 4000 та 5000 серії. Я так розумію це щось типу 7800xt-7900gre, 4070 ti super-5070ti, особливо якщо щей андервольтнути. С
У мене на 650 Вт стояла 7800хт з +15% паверліміту, р7600, 2 плашки по 16, 2х м2 + 1х сата ссд + 1х "жорсткий", 3х 140мм пропелери + 2х 120 пропелери, все разом їло із розетки не більше 450 Вт із запущеними сінебенч+бублик одночасно.
Незнаю наскільки хороший цей мсі, але думав от це все точно потягне. Умовно навіть 100втний проц + ВК на порядок вище (типу 4070ті/ті-с чи 7900хт).
Взагалі - нормальний БЖ повинен тянути свій номінал без будь-яких проблем.
luckygamerks
Member

daesz: 14.01.2025 00:14
luckygamerks: 13.01.2025 23:25 Тепер думаю, який умовний максимум туди можна буде підібрати з rx 6000, 7000 серій чи rtx 4000 та 5000 серії. Я так розумію це щось типу 7800xt-7900gre, 4070 ti super-5070ti, особливо якщо щей андервольтнути. С
У мене на 650 Вт стояла 7800хт з +15% паверліміту, р7600, 2 плашки по 16, 2х м2 + 1х сата ссд + 1х "жорсткий", 3х 140мм пропелери + 2х 120 пропелери, все разом їло із розетки не більше 450 Вт із запущеними сінебенч+бублик одночасно.
Незнаю наскільки хороший цей мсі, але думав от це все точно потягне. Умовно навіть 100втний проц + ВК на порядок вище (типу 4070ті/ті-с чи 7900хт).
Взагалі - нормальний БЖ повинен тянути свій номінал без будь-яких проблем.
Ну судячи з оглядів, там непогана база. Можливо кпд буде не найкращим, але думаю 5070ті можна розглядати, та й 7900gre, а ось вище не варто.
Melofon
Member

luckygamerks

Подбирать видеокарту под бп, ну такое, лучше брать максимально возможную по бюджету видеокарту и потом лучше бп поменять чем жалеть что не взял помощнее из-за того что небыло бп соответствующего, кстати если взять более мощную видяху то можно временно андервольтнуть так что она будет меньше кушать чем предыдущая ступень, ну а позже сменить уже бп, я бы сделал так, ну или сразу брать видеокарту и бп. А так 5070ти потянет этот 650 ваттник, а вот уже 5080 скорее всего что с андервольтом, хотя например качественные голдовые бп могут не только свой номинал но и в перегрузе без проблем и перегрева тащить +10-25% в зависимости от платформы.
Reverse_rain
Member

esseesse
Брати БЖ на старій схемі вже не варіант. Я б розглядав вже щось ATX 3.0 чи 3.1
Теж націлився на 5070/5070ті. Взяв собі MSI MPG A850G PCIE5. Але він не з дешевих, близько 6-6.5к проте це якісний блок, з японським начинням і гарантією 10 років.

Також можна розглядати Corsair RMe PCIE5, він буде десь у тій же фінансовій ниші.

Якщо брати щось більш бюджетніше, то як варіант MSI MAG A750BN PCIE5. Теж має 10 років гарантії, усі потрібні кабелі для підключення і достатньою потужність для 5070. Та і ціна 4к грн. Із мінусів не модульний.

Якщо брати щось ще бюджетніше, то це вже буде не атх 3.0. Дійсно можна взяти за 3.5 умовний чіфтек протон, на атх 2.3 з тайванськими і китайськими конденсаторами. Нічого такого, але доведеться використовувати перехідники та адаптери для підключення відеокарти. Та і гарантія всього два роки. На днях продав свій БЖ, який пропрацював в мене 6-7 років на різних збірках ПК.
Entar
Member

Reverse_rain: 14.01.2025 13:48 Якщо брати щось ще бюджетніше, то це вже буде не атх 3.0. Дійсно можна взяти за 3.5 умовний чіфтек протон, на атх 2.3 з тайванськими і китайськими конденсаторами. Нічого такого, але доведеться використовувати перехідники та адаптери для підключення відеокарти. Та і гарантія всього два роки. На днях продав свій БЖ, який пропрацював в мене 6-7 років на різних збірках ПК.
Доброго дня, підкажіть будь ласка:
А у чіфтека є щось адекватніше в діапазоні:
- до 100$
- Підходящий під сучасних відеокарт типу 5070 / 5070ti
- 750 Вт
Я думав оновлюватися на Chieftec Proton BDF-750C. Чи в принципі нічого критичного тут немає, і норм бп підійде (якщо без придирок). Нічого іншого серйозного в ПК не буде (2-3 ссд, проц на до 150 Вт скоріше всього, кулери).
Перехідники як я розумію з відеокартою ж ідуть?
urand
Member

Entar: 14.01.2025 14:10 А у чіфтека є щось адекватніше в діапазоні:
- до 100$
- 750 Вт
Трохи дорожче - Chieftec ATMOS 750W
Повністю модульній, ATX 3.0, тихий, японські конденсатори, єдине гарантія у нас тільки 2 роки. У мене такий тільки потужніший.
Entar
Member

urand: 14.01.2025 14:22 Трохи дорожче - Chieftec ATMOS 750W
Повністю модульній, ATX 3.0, тихий, японські конденсатори, єдине гарантія у нас тільки 2 роки. У мене такий тільки потужніший.
Дякую! Тобто різниця - грубо кажучи 3800 і 5100 грн.
А так то той чіфтек протон підійде ж під 5070 ti?
Reverse_rain
Member

Entar: 14.01.2025 14:42
urand: 14.01.2025 14:22 Трохи дорожче - Chieftec ATMOS 750W
Під 5070ті вендори пропонують брати 850вт. Хоча цілком можливо і 750 вт вистачить з головою. Єдине що мене трохи бентежить, так це що сертефікація у протона бронзова, все ж хотілось під таку карту мінімум золото. Та і атх 3.0 та 3.1 тестують на пікову нагрузку в 200%. Тобто мій MSI MPG A850G PCIE5 витримує короткочасні стрибки до 1700вт і не плавить компоненти ПК. Мені здається що це не просто так, а як раз тест під нові відеокарти, не дарма 4090 могли плавити 600вт роз'єм, хоча споживання в них заявлено 450вт.
Щодо блока до 100 баксів, через декілька годин подивлюсь, ок?
heidfeld
Member

Entar: 14.01.2025 14:10 Доброго дня, підкажіть будь ласка:
А у чіфтека є щось адекватніше в діапазоні:
- до 100$
- 750 Вт
Я думав оновлюватися на Chieftec Proton BDF-750C. Чи в принципі нічого критичного тут немає, і норм бп підійде (якщо без придирок). Нічого іншого серйозного в ПК не буде (2-3 ссд, проц на до 150 Вт скоріше всього, кулери).
Перехідники як я розумію з відеокартою ж ідуть?
Протон это шляпа. Бери или этот https://hotline.ua/computer-bloki-pitan ... t=priceAsc
или этот кулермастер https://hotline.ua/computer-bloki-pitan ... t=priceAsc
Entar
Member

Reverse_rain: 14.01.2025 17:26 Та і атх 3.0 та 3.1 тестують на пікову нагрузку в 200%. Тобто мій MSI MPG A850G PCIE5 витримує короткочасні стрибки до 1700вт і не плавить компоненти ПК. Мені здається що це не просто так, а як раз тест під нові відеокарти, не дарма 4090 могли плавити 600вт роз'єм, хоча споживання в них заявлено 450вт.
Я не зовсім розумію про ці стрибки і піки. От відеокарта у мене на 200 Вт допустимо. Вона що реально може з'їсти в якийсь момент 400 просто томущо захотіла (без негативних наслідків для себе)? Допустим навіть якщо може, це 400 Вт. Разом з процесором на 150 Вт і іншим на 50 Вт - 600 Вт. Лінія 12В це дозволяє, і з урахуванням що це дуже короткочасне навантаження...
Reverse_rain: 14.01.2025 17:26 Щодо блока до 100 баксів, через декілька годин подивлюсь, ок?
Та не варто, дякую, мені подобаються чіфтеки, я їм довіряю і в мене є на це причини, якщо там з протонами 750 Вт немає якихось критичних проблем (яких в мене немає на 600Вт моделі попростіше значно), то візьму мабуть її. Вони в топ популярності у нас на маркетплейсах.

Отправлено спустя 58 секунд:
О, я как-раз смотрел на эту серию, а чем он хорош по сравнению с протоном? Я так понимаю разъемом видеокарты современным.
Модульности у него нет(
esseesse
Junior

Reverse_rain: 14.01.2025 17:26
Entar: 14.01.2025 14:42
Під 5070ті вендори пропонують брати 850вт. Хоча цілком можливо і 750 вт вистачить з головою. Єдине що мене трохи бентежить, так це що сертефікація у протона бронзова, все ж хотілось під таку карту мінімум золото. Та і атх 3.0 та 3.1 тестують на пікову нагрузку в 200%. Тобто мій MSI MPG A850G PCIE5 витримує короткочасні стрибки до 1700вт і не плавить компоненти ПК. Мені здається що це не просто так, а як раз тест під нові відеокарти, не дарма 4090 могли плавити 600вт роз'єм, хоча споживання в них заявлено 450вт.
Щодо блока до 100 баксів, через декілька годин подивлюсь, ок?
Дякую за пораду. Мені буде цікаво щось в районі 100$.

Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
Отправлено спустя 58 секунд:
О, я как-раз смотрел на эту серию, а чем он хорош по сравнению с протоном? Я так понимаю разъемом видеокарты современным.
Модульности у него нет(
[/quote]

Теж дивився Chieftec Vega 850W (PPG-850-S). Що хто скаже про такий? Хоча це новинка
Ответить