Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор звуковой карты
-
tablestikus
Member
Тут головне з чогось почати - а потім вже прийде розуміння що ти хочеш далі роботи і на що міняти.Entar: ↑ 10.01.2025 12:26Да я хочу.) Только сталкиваясь по факту с тем, что это не так просто, и чтобы апгрейдиться не на что-то что я снова буду считать "компромиссным", а на то что прямо "вау без изьянов" - это нужно не только денег потратить но и времени немало. Это не как с видеокартой, посмотрел тесты, купил исходя из бюджета и приемлемости. Тут вариантов много и главное вкус у каждого свой, без личного тестирования велика вероятность остаться недовольным.tablestikus: ↑ 10.01.2025 12:22 Як не тягне до такого, тоді не купляй. Почекай може таки захочеш. Або купляй )
А потратить 500$ чтобы остаться недовольным было бы неприятно, так что хочу подобрать все так чтобы быть довольным
Я так подозреваю что когда возьму цап, наушники , и попривыкаю к ним, то не факт что свои колонки бф-11 я не захочу заменить на что-то большее чем едифайры 1700/1855. А там в перспективе может и до замены телевизорных 2750 дело дойдет
Відправлено через 5 хвилин 52 секунди:
Приміщення має деякий вплив, але не так як ти це описав.Entar: ↑ 10.01.2025 13:16Та я помітив. З колонками є одна складність якої немає з навушниками. Приміщення. +Як я розумію, колонки з таким звуком як в навушниках це 2-3 ціни навушників.
Коли я поставив кліпші r41 pm які в магазині звучали просто божественно під свій телевізор, сів на диван (і моя голова опинилась нижче ніж колонки), і почув що вийшло, я довго-довго тестував, але змиритися з цим не зміг і здав їх. Вірогідно проблема і в позиціонуванні, і в великому вікні, і в розмірі приміщення і кількості кутів в ньому. А також, вірогідно, в надмірній чутливості до якості запису. Я не міг нормально слухати якість звичайних відео від блогерів (причому які гарантовано мають нормальне обладнання). Я чув недоліки мікрофону, чи щось таке.
Тому знову ж таки в мене 2 варіанти. Або забити , взяти той самий "бюджетний бест бай" від едіфайра (і тут не знаю, чи варто на олх, чи краще в магазині), чи все-таки ні. І якщо ні, то... треба вникати.
-
VovaII
Member
Кажуть хлопчикам, в цьому плані, легше. У них від народження іграшка є. — Чому "кажуть", бо не чув жіночої думки.
А нікому не доводилося використовувати USB-звукову, невелику ~"розміром із флешку"? Скоріш на випадок, якщо на ПК ніякої не виявилось.
-
Hotspur
Member
в мене зараз всі звукові невеликі і переносні. є розміром з флешку непогані на АліVovaII: ↑ 10.01.2025 13:51А нікому не доводилося використовувати USB-звукову, невелику ~"розміром із флешку"? Скоріш на випадок, якщо на ПК ніякої не виявилось.

-
Entar
Member
Цікаво, для власного розуміння, чим такі рішення принципово відрізняються від таких же по розміру цапів юсбі?VovaII: ↑ 10.01.2025 13:51 А нікому не доводилося використовувати USB-звукову, невелику ~"розміром із флешку"? Скоріш на випадок, якщо на ПК ніякої не виявилось.
-
Hotspur
Member
не такі потужні або такі самі але дуже дорогіEntar: ↑ 10.01.2025 14:03Цікаво, для власного розуміння, чим такі рішення принципово відрізняються від таких же по розміру цапів юсбі?
Відправлено через 4 хвилини 5 секунд:
GraveAudio DA06 CX31993 HiFi USB DAC Type C To 3.5mm - саме маленьке в мене, працює

-
Radio Bay
Member
Не всі кабелі до навушників однаково корисні. От дешеве китайське срібло, до речі, і може підкреслювати верхи та "ццц". Маю надію, що оригінал збережеться.Entar: ↑ 10.01.2025 11:41кабельочок "OpenHeart Titanium 8 6NOCC посріблена мідь 8 жильний 2.5м" - знадобиться в житті
От, *ля, амбушюри змінюють звук, 2 рази ходили у сміття, сиджу на оригінальних Сенхах та HifimanEntar: ↑ 10.01.2025 13:10і модифікованими амбрашурами
Відправлено через 42 секунди:
Не зрозумів, що там коштовного, здебільшого до $100, топові АудіоКвести та Мерідіан не беремо.Hotspur: ↑ 10.01.2025 14:09не такі потужні або такі самі але дуже дорогі
-
Entar
Member
Оригінал кабель в комплекті. Протестую обидва звісно. Якщо не сподобається - кабель продам.Radio Bay: ↑ 10.01.2025 15:07 Не всі кабелі до навушників однаково корисні. От дешеве китайське срібло, до речі, і може підкреслювати верхи та "ццц". Маю надію, що оригінал збережеться.
Я розумію, тож в магазині буду тестити порівняно зі звичайною Нео, амбушюри якщо що куплю. Про нео амбушюри багато відгуків що вони дуже жаркі і парять, і облазять швидко. І насправді в магазині мені вони були досить жарковаті, тому люди їх часто міняють.Radio Bay: ↑ 10.01.2025 15:07 От, *ля, амбушюри змінюють звук, 2 рази ходили у сміття, сиджу на оригінальних Сенхах та Hifiman
-
Radio Bay
Member
Міняти кожу на велюр? Жесть. Порада, обов'язково збережи оригінальні. Також є косяк "миттєвого вау", коли щось от сподобалося, а з часом розумієш, що не те. В мене таке траплялося, треба з цим пожити. До речі, то такий нормальний шлях, "зворотній тест", коли ти через час, коли звик, змінюєш, як було. Я так роблю у деяких випадках, бувало корисно та повертавсяEntar: ↑ 10.01.2025 15:17Я розумію, тож в магазині буду тестити порівняно зі звичайною Нео

-
Entar
Member
За бажанням, можете почитати відгуки, там кожзам:Radio Bay: ↑ 10.01.2025 15:36 Міняти кожу на велюр? Жесть. Порада, обов'язково збережи оригінальні. Також є косяк "миттєвого вау", коли щось от сподобалося, а з часом розумієш, що не те. В мене таке траплялося, треба з цим пожити. До речі, то такий нормальний шлях, "зворотній тест", коли ти через час, коли звик, змінюєш, як було. Я так роблю у деяких випадках, бувало корисно та повертався![]()
https://portativ.ua/ua/product_14115.ht ... uct_review
Але звісно я спробую добути до них рідні щоб порівняти як мінімум. Як я розумію можна таке:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ambu ... CbPOJ.html
Отправлено спустя 15 минут 23 секунды:
Там купа таких відгуків як
З точки зору довготривалого використання та наявності дефакто росхідних матеріалів - не дуже вдалий вибір. Хіба відразу шукати нормальні альтернативні амбушюри та переробляти кабель, або робити кастом (чого в цій ціновій групі не дуже хотілося б).
Але є одне але. Дуже велика проблема з амбушурами. Треба міняти раз на рік, якщо навушники використовуються хоча б декілька годин на день.
При цьому звук майже всі хвалять.Амбюшури - все покриття під "шкіру" обсипало десь через рік на обох одразу. Навушники використовувались пару разів на тиждень за ПК та пару разів на місяць на вулиці. В Україні знайти заміну не вдалось. Обідрав їх до кінця, виглядає так собі.
У комплектного кабеля після пари місяців використання як гарнітури накрило жили мікро, спочатку почало фонити, потім звук через раз. Це при тому що він лежав 99% часу в чохлі, і майже не згинався.
Це стало одною з причин, чому я взяв на olx ту модель що взяв. Міг взяти без кабеля на 600 грн дешевше. Міг взяти з "заміненими на рідні чи дуже схожі на рідні" амбушюри - на 200 грн дорожче (без кабеля).
Можна сказати що я купив навушники за 2900, потратив додатково 600 грн на кабель і можливо потрачу 600 грн на "рідні/схожі на рідні" амбушюри в якості експеримента, щоб зрозуміти для себе чим воно відрізняється

-
Radio Bay
Member
Так сипляться, міняти на оригиналEntar: ↑ 10.01.2025 15:43За бажанням, можете почитати відгуки, там кожзам:
Не факт, міняв на такий же матеріал з виду схожи, прибрало бас, ідея була Red - right, повернув як було, наклеїв клаптик червоної ізоленти на правийEntar: ↑ 10.01.2025 15:43Як я розумію можна таке
- Але дивилося круто
-
lewerlin
Member
Саме Ліндсі я слухав би на своїх профільних Шурах. Ні одні вуха, за притомні гроші, так її не грають.Entar: ↑ 09.01.2025 23:30А от наприклад тест Lindsey Stirling - Crystallize вони не пройшли так як я хотів би, на жаль
-
Entar
Member
Я ще поки не дійшов до стадії щоб слухати різну музику в різних навушниках) А так да, треки у неї такі що більшість навушників не витягують.lewerlin: ↑ 10.01.2025 16:24 Саме Ліндсі я слухав би на своїх профільних Шурах. Ні одні вуха, за притомні гроші, так її не грають.
-
Ostin
Member
Взагалі-то це база) У мене вкладні-універсали - це Fiio FF5. А коли мені хочеться класики-скрипки-інструменталки, я беру інші, більш дешевші вкладні, в яких все погано з басом, які взагалі не грають купу музики. Зате як круто вони відіграють те, що я вказав) Для мене особисто, звісно ж)Entar: ↑ 10.01.2025 17:06Я ще поки не дійшов до стадії щоб слухати різну музику в різних навушниках)
Загалом, по ціні це вийшло в мене дешевше, ніж спробувати знайти більш крутіші універсали)
-
Entar
Member
Я тут про інше подумав, коли описував свої звички. У мене получається, що більшу частину дня в навушниках я на роботі + годинку в дорозі. З годинкою в дорозі фіг з ним, не готовий я в дорогих повнорозмірниках звукоізолюючих їздити кожен день, а для прослуховування аудіокниги мені блютуз KZ дуже зручні, а от на роботі по 30-35 годин в тиждень - питаннячко.Ostin: ↑ 10.01.2025 18:22 Взагалі-то це база) У мене вкладні-універсали - це Fiio FF5. А коли мені хочеться класики-скрипки-інструменталки, я беру інші, більш дешевші вкладні, в яких все погано з басом, які взагалі не грають купу музики. Зате як круто вони відіграють те, що я вказав) Для мене особисто, звісно ж)
Загалом, по ціні це вийшло в мене дешевше, ніж спробувати знайти більш крутіші універсали)
Возити з собою кожного дня навушники + цап я не хочу. Але досить тупо получається, адже получається що саме _музику_ (поза контекстом ігр), та ще й більшу частину того часу, що я за день в навушниках, я буду слухати з тих самих KZ. Підключених до звуковухи делловського корпоративного ноутбука де навіть нахімік не встановлюється.
Получається мені треба окремі навушники і цап "домашні" і "для роботи" в ідеалі?

Отправлено спустя 2 минуты 56 секунд:
Чим більше я дізнаюся, тим більше розумію що можливо знайти "круті універсали" (на мій смак) це щось взагалі нереальне. І треба просто брати те що найкраще відтворює те, що прослуховується 80% часу, і щоб не бісило при цьому нічого+було зручно) І взагалі одна тільки вимога "зручно" (в моєму розумінні зручно = я можу в них сидіти 8 годин і без дискомфорту) це вже дуже обмежує вибір.Ostin: ↑ 10.01.2025 18:22 ніж спробувати знайти більш крутіші універсали)
-
lewerlin
Member
Не втім річ. Більшість "універсалів" все рівно мають схильність до чогось. 440ві як раз такі "універсали" з "розбірливим" верхом.Entar: ↑ 10.01.2025 17:06Я ще поки не дійшов до стадії щоб слухати різну музику в різних навушниках)
Якщо вже йде перевірка на конкретних треках, то можна і вуха під ці треки порадити. Мені Ліндсі, свого часу, так забракувала весь асортимент Портативу, крім Шурів.
-
Entar
Member
От я якраз Шури 440 (мені їх багато рекомендували) і взяв 3 роки тому, купив, і здав. Але я не зміг їх використовувати за бажаним призначенням - в відеоіграх всі ті неприємні ефекти на певних високих частотах мені були дуже некомфортні. Можливо це можна було б поправити цапом (можливо креатів rx навіть погіршував ситуацію), але я не був готовий до цього.lewerlin: ↑ 10.01.2025 18:37 Не втім річ. Більшість "універсалів" все рівно мають схильність до чогось. 440ві як раз такі "універсали" з "розбірливим" верхом.
Якщо вже йде перевірка на конкретних треках, то можна і вуха під ці треки порадити. Мені Ліндсі, свого часу, так забракувала весь асортимент Портативу, крім Шурів.
-
lewerlin
Member
Я два роки їздив на роботу в 440их з витим кабелемEntar: ↑ 10.01.2025 18:34Возити з собою кожного дня навушники + цап я не хочу. Але досить тупо получається, адже получається що саме _музику_ (поза контекстом ігр), та ще й більшу частину того часу, що я за день в навушниках, я буду слухати з тих самих KZ. Підключених до звуковухи делловського корпоративного ноутбука де навіть нахімік не встановлюється.
Получається мені треба окремі навушники і цап "домашні" і "для роботи" в ідеалі?

Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Не знаю як RX, але у G6 з верхом все дуже не дуже як на мене. Там навіть на Фокалах різало(а в них "причесаний" верх, вони гарно всяке таке маскують).Entar: ↑ 10.01.2025 18:41Можливо це можна було б поправити цапом (можливо креатів rx навіть погіршував ситуацію), але я не був готовий до цього.
-
Entar
Member
Я довго раніше так їздив, але після того як з'явилися недорогі і прийнятні рішення блютуз, причому не bts а з накладочкою за вухо, я не готовий терпіти таку незручність)lewerlin: ↑ 10.01.2025 18:46 Я два роки їздив на роботу в 440их з витим кабелем. Потім вже завів окремі(і то був трохи компроміс). Але роль портативного "ЦАПа" виконувала Лижа з UAPP, тому тут простіше.
Для вулиці, для мене ідеальним рішенням були б навушники, у яких був би власний цап, причому я говорю не про накладні, а про таке:
https://portativ.ua/ua/product_39575.html (на алі за 10$ брав схожі). Але як я розумію в такий розмір хороший цап не засунеш)
-
lewerlin
Member
Entar: ↑ 10.01.2025 18:51але після того як з'явилися недорогі і прийнятні рішення блютуз, причому не bts а з накладочкою за вухо, я не готовий терпіти таку незручність)
Для вулиці, для мене ідеальним рішенням були б навушники, у яких був би власний цап, причому я говорю не про накладні, а про таке:
https://portativ.ua/ua/product_39575.html (на алі за 10$ брав схожі). Але як я розумію в такий розмір хороший цап не засунеш)

Просто пошукайте по темі про БТ. Якщо вас влаштовує бездріт, ще й не повнорозміри, то який сенс шукати рівень Мезе99?

Тоді таки є сенс просто підібрати БТ-затички і нормальну софтину на смарт чисто для "вулиці", воно копійчане. А цапу з повнорозмірами носити в рюкзаку.
Буває люди відразу три комплекти підбирають: для дому, для роботи і на вулицю. Бо у всіх трьох випадках різні "експлуатаційні" вимоги.
-
Radio Bay
Member
Підтримаю, повнорозмір для вулиці - то зашкварlewerlin: ↑ 10.01.2025 19:28Тоді таки є сенс просто підібрати БТ-затички і нормальну софтину на смарт чисто для "вулиці", воно копійчане. А цапу з повнорозмірами носити в рюкзаку.