Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор звуковой карты
-
tablestikus
Member
Тут головне з чогось почати - а потім вже прийде розуміння що ти хочеш далі роботи і на що міняти.Entar: ↑ 10.01.2025 12:26Да я хочу.) Только сталкиваясь по факту с тем, что это не так просто, и чтобы апгрейдиться не на что-то что я снова буду считать "компромиссным", а на то что прямо "вау без изьянов" - это нужно не только денег потратить но и времени немало. Это не как с видеокартой, посмотрел тесты, купил исходя из бюджета и приемлемости. Тут вариантов много и главное вкус у каждого свой, без личного тестирования велика вероятность остаться недовольным.tablestikus: ↑ 10.01.2025 12:22 Як не тягне до такого, тоді не купляй. Почекай може таки захочеш. Або купляй )
А потратить 500$ чтобы остаться недовольным было бы неприятно, так что хочу подобрать все так чтобы быть довольным
Я так подозреваю что когда возьму цап, наушники , и попривыкаю к ним, то не факт что свои колонки бф-11 я не захочу заменить на что-то большее чем едифайры 1700/1855. А там в перспективе может и до замены телевизорных 2750 дело дойдет
Відправлено через 5 хвилин 52 секунди:
Приміщення має деякий вплив, але не так як ти це описав.Entar: ↑ 10.01.2025 13:16Та я помітив. З колонками є одна складність якої немає з навушниками. Приміщення. +Як я розумію, колонки з таким звуком як в навушниках це 2-3 ціни навушників.Hotspur: ↑ 10.01.2025 13:10 тобі не сподобається
Коли я поставив кліпші r41 pm які в магазині звучали просто божественно під свій телевізор, сів на диван (і моя голова опинилась нижче ніж колонки), і почув що вийшло, я довго-довго тестував, але змиритися з цим не зміг і здав їх. Вірогідно проблема і в позиціонуванні, і в великому вікні, і в розмірі приміщення і кількості кутів в ньому. А також, вірогідно, в надмірній чутливості до якості запису. Я не міг нормально слухати якість звичайних відео від блогерів (причому які гарантовано мають нормальне обладнання). Я чув недоліки мікрофону, чи щось таке.
Тому знову ж таки в мене 2 варіанти. Або забити , взяти той самий "бюджетний бест бай" від едіфайра (і тут не знаю, чи варто на олх, чи краще в магазині), чи все-таки ні. І якщо ні, то... треба вникати.
-
VovaII
Member
Кажуть хлопчикам, в цьому плані, легше. У них від народження іграшка є. — Чому "кажуть", бо не чув жіночої думки.
А нікому не доводилося використовувати USB-звукову, невелику ~"розміром із флешку"? Скоріш на випадок, якщо на ПК ніякої не виявилось.
-
Hotspur
Member
в мене зараз всі звукові невеликі і переносні. є розміром з флешку непогані на АліVovaII: ↑ 10.01.2025 13:51А нікому не доводилося використовувати USB-звукову, невелику ~"розміром із флешку"? Скоріш на випадок, якщо на ПК ніякої не виявилось.
-
Entar
Member
Цікаво, для власного розуміння, чим такі рішення принципово відрізняються від таких же по розміру цапів юсбі?VovaII: ↑ 10.01.2025 13:51 А нікому не доводилося використовувати USB-звукову, невелику ~"розміром із флешку"? Скоріш на випадок, якщо на ПК ніякої не виявилось.
-
Hotspur
Member
не такі потужні або такі самі але дуже дорогіEntar: ↑ 10.01.2025 14:03Цікаво, для власного розуміння, чим такі рішення принципово відрізняються від таких же по розміру цапів юсбі?
Відправлено через 4 хвилини 5 секунд:
GraveAudio DA06 CX31993 HiFi USB DAC Type C To 3.5mm - саме маленьке в мене, працює дешеве
-
Radio Bay
Member
Не всі кабелі до навушників однаково корисні. От дешеве китайське срібло, до речі, і може підкреслювати верхи та "ццц". Маю надію, що оригінал збережеться.Entar: ↑ 10.01.2025 11:41кабельочок "OpenHeart Titanium 8 6NOCC посріблена мідь 8 жильний 2.5м" - знадобиться в житті
От, *ля, амбушюри змінюють звук, 2 рази ходили у сміття, сиджу на оригінальних Сенхах та HifimanEntar: ↑ 10.01.2025 13:10і модифікованими амбрашурами
Відправлено через 42 секунди:
Не зрозумів, що там коштовного, здебільшого до $100, топові АудіоКвести та Мерідіан не беремо.Hotspur: ↑ 10.01.2025 14:09не такі потужні або такі самі але дуже дорогі
-
Entar
Member
Оригінал кабель в комплекті. Протестую обидва звісно. Якщо не сподобається - кабель продам.Radio Bay: ↑ 10.01.2025 15:07 Не всі кабелі до навушників однаково корисні. От дешеве китайське срібло, до речі, і може підкреслювати верхи та "ццц". Маю надію, що оригінал збережеться.
Я розумію, тож в магазині буду тестити порівняно зі звичайною Нео, амбушюри якщо що куплю. Про нео амбушюри багато відгуків що вони дуже жаркі і парять, і облазять швидко. І насправді в магазині мені вони були досить жарковаті, тому люди їх часто міняють.Radio Bay: ↑ 10.01.2025 15:07 От, *ля, амбушюри змінюють звук, 2 рази ходили у сміття, сиджу на оригінальних Сенхах та Hifiman
-
Radio Bay
Member
Міняти кожу на велюр? Жесть. Порада, обов'язково збережи оригінальні. Також є косяк "миттєвого вау", коли щось от сподобалося, а з часом розумієш, що не те. В мене таке траплялося, треба з цим пожити. До речі, то такий нормальний шлях, "зворотній тест", коли ти через час, коли звик, змінюєш, як було. Я так роблю у деяких випадках, бувало корисно та повертавсяEntar: ↑ 10.01.2025 15:17Я розумію, тож в магазині буду тестити порівняно зі звичайною Нео
-
Entar
Member
За бажанням, можете почитати відгуки, там кожзам:Radio Bay: ↑ 10.01.2025 15:36 Міняти кожу на велюр? Жесть. Порада, обов'язково збережи оригінальні. Також є косяк "миттєвого вау", коли щось от сподобалося, а з часом розумієш, що не те. В мене таке траплялося, треба з цим пожити. До речі, то такий нормальний шлях, "зворотній тест", коли ти через час, коли звик, змінюєш, як було. Я так роблю у деяких випадках, бувало корисно та повертався
https://portativ.ua/ua/product_14115.ht ... uct_review
Але звісно я спробую добути до них рідні щоб порівняти як мінімум. Як я розумію можна таке:
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/ambu ... CbPOJ.html
Отправлено спустя 15 минут 23 секунды:
Там купа таких відгуків як
З точки зору довготривалого використання та наявності дефакто росхідних матеріалів - не дуже вдалий вибір. Хіба відразу шукати нормальні альтернативні амбушюри та переробляти кабель, або робити кастом (чого в цій ціновій групі не дуже хотілося б).
Але є одне але. Дуже велика проблема з амбушурами. Треба міняти раз на рік, якщо навушники використовуються хоча б декілька годин на день.
При цьому звук майже всі хвалять.Амбюшури - все покриття під "шкіру" обсипало десь через рік на обох одразу. Навушники використовувались пару разів на тиждень за ПК та пару разів на місяць на вулиці. В Україні знайти заміну не вдалось. Обідрав їх до кінця, виглядає так собі.
У комплектного кабеля після пари місяців використання як гарнітури накрило жили мікро, спочатку почало фонити, потім звук через раз. Це при тому що він лежав 99% часу в чохлі, і майже не згинався.
Це стало одною з причин, чому я взяв на olx ту модель що взяв. Міг взяти без кабеля на 600 грн дешевше. Міг взяти з "заміненими на рідні чи дуже схожі на рідні" амбушюри - на 200 грн дорожче (без кабеля).
Можна сказати що я купив навушники за 2900, потратив додатково 600 грн на кабель і можливо потрачу 600 грн на "рідні/схожі на рідні" амбушюри в якості експеримента, щоб зрозуміти для себе чим воно відрізняється І тут одне з двох, або ці "експериментальні затрати" просто будуть для розуміння що таке мені не підходить, або навпаки це буде дуже вдале рішення, причому мені "з нуля" воно обійшлось би значно дорожче як по часу так і по коштам.
-
Radio Bay
Member
Так сипляться, міняти на оригиналEntar: ↑ 10.01.2025 15:43За бажанням, можете почитати відгуки, там кожзам:
Не факт, міняв на такий же матеріал з виду схожи, прибрало бас, ідея була Red - right, повернув як було, наклеїв клаптик червоної ізоленти на правийEntar: ↑ 10.01.2025 15:43Як я розумію можна таке
- Але дивилося круто
-
lewerlin
Member
Саме Ліндсі я слухав би на своїх профільних Шурах. Ні одні вуха, за притомні гроші, так її не грають.Entar: ↑ 09.01.2025 23:30А от наприклад тест Lindsey Stirling - Crystallize вони не пройшли так як я хотів би, на жаль
-
Entar
Member
Я ще поки не дійшов до стадії щоб слухати різну музику в різних навушниках) А так да, треки у неї такі що більшість навушників не витягують.lewerlin: ↑ 10.01.2025 16:24 Саме Ліндсі я слухав би на своїх профільних Шурах. Ні одні вуха, за притомні гроші, так її не грають.
-
Ostin
Member
Взагалі-то це база) У мене вкладні-універсали - це Fiio FF5. А коли мені хочеться класики-скрипки-інструменталки, я беру інші, більш дешевші вкладні, в яких все погано з басом, які взагалі не грають купу музики. Зате як круто вони відіграють те, що я вказав) Для мене особисто, звісно ж)Entar: ↑ 10.01.2025 17:06Я ще поки не дійшов до стадії щоб слухати різну музику в різних навушниках)
Загалом, по ціні це вийшло в мене дешевше, ніж спробувати знайти більш крутіші універсали)
-
Entar
Member
Я тут про інше подумав, коли описував свої звички. У мене получається, що більшу частину дня в навушниках я на роботі + годинку в дорозі. З годинкою в дорозі фіг з ним, не готовий я в дорогих повнорозмірниках звукоізолюючих їздити кожен день, а для прослуховування аудіокниги мені блютуз KZ дуже зручні, а от на роботі по 30-35 годин в тиждень - питаннячко.Ostin: ↑ 10.01.2025 18:22 Взагалі-то це база) У мене вкладні-універсали - це Fiio FF5. А коли мені хочеться класики-скрипки-інструменталки, я беру інші, більш дешевші вкладні, в яких все погано з басом, які взагалі не грають купу музики. Зате як круто вони відіграють те, що я вказав) Для мене особисто, звісно ж)
Загалом, по ціні це вийшло в мене дешевше, ніж спробувати знайти більш крутіші універсали)
Возити з собою кожного дня навушники + цап я не хочу. Але досить тупо получається, адже получається що саме _музику_ (поза контекстом ігр), та ще й більшу частину того часу, що я за день в навушниках, я буду слухати з тих самих KZ. Підключених до звуковухи делловського корпоративного ноутбука де навіть нахімік не встановлюється.
Получається мені треба окремі навушники і цап "домашні" і "для роботи" в ідеалі?
Отправлено спустя 2 минуты 56 секунд:
Чим більше я дізнаюся, тим більше розумію що можливо знайти "круті універсали" (на мій смак) це щось взагалі нереальне. І треба просто брати те що найкраще відтворює те, що прослуховується 80% часу, і щоб не бісило при цьому нічого+було зручно) І взагалі одна тільки вимога "зручно" (в моєму розумінні зручно = я можу в них сидіти 8 годин і без дискомфорту) це вже дуже обмежує вибір.Ostin: ↑ 10.01.2025 18:22 ніж спробувати знайти більш крутіші універсали)
-
lewerlin
Member
Не втім річ. Більшість "універсалів" все рівно мають схильність до чогось. 440ві як раз такі "універсали" з "розбірливим" верхом.Entar: ↑ 10.01.2025 17:06Я ще поки не дійшов до стадії щоб слухати різну музику в різних навушниках)
Якщо вже йде перевірка на конкретних треках, то можна і вуха під ці треки порадити. Мені Ліндсі, свого часу, так забракувала весь асортимент Портативу, крім Шурів.
-
Entar
Member
От я якраз Шури 440 (мені їх багато рекомендували) і взяв 3 роки тому, купив, і здав. Але я не зміг їх використовувати за бажаним призначенням - в відеоіграх всі ті неприємні ефекти на певних високих частотах мені були дуже некомфортні. Можливо це можна було б поправити цапом (можливо креатів rx навіть погіршував ситуацію), але я не був готовий до цього.lewerlin: ↑ 10.01.2025 18:37 Не втім річ. Більшість "універсалів" все рівно мають схильність до чогось. 440ві як раз такі "універсали" з "розбірливим" верхом.
Якщо вже йде перевірка на конкретних треках, то можна і вуха під ці треки порадити. Мені Ліндсі, свого часу, так забракувала весь асортимент Портативу, крім Шурів.
-
lewerlin
Member
Я два роки їздив на роботу в 440их з витим кабелем . Потім вже завів окремі(і то був трохи компроміс). Але роль портативного "ЦАПа" виконувала Лижа з UAPP, тому тут простіше.Entar: ↑ 10.01.2025 18:34Возити з собою кожного дня навушники + цап я не хочу. Але досить тупо получається, адже получається що саме _музику_ (поза контекстом ігр), та ще й більшу частину того часу, що я за день в навушниках, я буду слухати з тих самих KZ. Підключених до звуковухи делловського корпоративного ноутбука де навіть нахімік не встановлюється.
Получається мені треба окремі навушники і цап "домашні" і "для роботи" в ідеалі?
Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Не знаю як RX, але у G6 з верхом все дуже не дуже як на мене. Там навіть на Фокалах різало(а в них "причесаний" верх, вони гарно всяке таке маскують).Entar: ↑ 10.01.2025 18:41Можливо це можна було б поправити цапом (можливо креатів rx навіть погіршував ситуацію), але я не був готовий до цього.
-
Entar
Member
Я довго раніше так їздив, але після того як з'явилися недорогі і прийнятні рішення блютуз, причому не bts а з накладочкою за вухо, я не готовий терпіти таку незручність)lewerlin: ↑ 10.01.2025 18:46 Я два роки їздив на роботу в 440их з витим кабелем . Потім вже завів окремі(і то був трохи компроміс). Але роль портативного "ЦАПа" виконувала Лижа з UAPP, тому тут простіше.
Для вулиці, для мене ідеальним рішенням були б навушники, у яких був би власний цап, причому я говорю не про накладні, а про таке:
https://portativ.ua/ua/product_39575.html (на алі за 10$ брав схожі). Але як я розумію в такий розмір хороший цап не засунеш)
-
lewerlin
Member
Entar: ↑ 10.01.2025 18:51але після того як з'явилися недорогі і прийнятні рішення блютуз, причому не bts а з накладочкою за вухо, я не готовий терпіти таку незручність)
Для вулиці, для мене ідеальним рішенням були б навушники, у яких був би власний цап, причому я говорю не про накладні, а про таке:
https://portativ.ua/ua/product_39575.html (на алі за 10$ брав схожі). Але як я розумію в такий розмір хороший цап не засунеш)
Просто пошукайте по темі про БТ. Якщо вас влаштовує бездріт, ще й не повнорозміри, то який сенс шукати рівень Мезе99?
Тоді таки є сенс просто підібрати БТ-затички і нормальну софтину на смарт чисто для "вулиці", воно копійчане. А цапу з повнорозмірами носити в рюкзаку.
Буває люди відразу три комплекти підбирають: для дому, для роботи і на вулицю. Бо у всіх трьох випадках різні "експлуатаційні" вимоги.
-
Radio Bay
Member
Підтримаю, повнорозмір для вулиці - то зашкварlewerlin: ↑ 10.01.2025 19:28Тоді таки є сенс просто підібрати БТ-затички і нормальну софтину на смарт чисто для "вулиці", воно копійчане. А цапу з повнорозмірами носити в рюкзаку.