Последние статьи и обзоры
Новости
Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)
-
ackstarvinta
Member
Всім добрий вечір. Стосовно PBO +200mhz і все це звісно класно, але як зробити умовно +500mhz, можливо хтось розбирався? Якщо вручну ставити 5.3-5.5, то процесор працює тільки на цій частоті, не розслабляється і багато їсть
-
unique-neon
Member
ackstarvinta
Якщо плата має eclk генератор, то можна з ним накинути частот.
-
ackstarvinta
Member
тоді все попливе. Цікавить якось або збільшити PBO понад 200мгц, або зміна максимального динамічного множника. Статичний не дуже ефективноunique-neon: ↑ 05.01.2025 01:56 ackstarvinta
-
unique-neon
Member
Мова саме за eclk генератор, а не bclk. Але він присутній лише на топових платах.ackstarvinta: ↑ 05.01.2025 01:58тоді все попливе
-
Gleb1986
Member
Короче приехал мой новый 7700 - короче потолок что я увидел 5.35 и то очень не надолго. в основном 5.15 мгц.
Ну такое. Упор в проц точно не в мать.
Ну такое. Упор в проц точно не в мать.
-
Mixx
Member
Gleb1986
У 7700 без Х лимит тдп 65(88)вт, снимите ограничение в ПБО - увидите стабильно максимальный буст.
У 7700 без Х лимит тдп 65(88)вт, снимите ограничение в ПБО - увидите стабильно максимальный буст.
-
unique-neon
Member
О, я вже переживав, що AMD ніц не розповіла про b850 чіпсети, але материнки вже і на сайтах виробників і в наших магазинах є.
-
AndP
Member
их с сегодняшнего дня, продают во всем мире.unique-neon: ↑ 07.01.2025 19:47 О, я вже переживав, що AMD ніц не розповіла про b850 чіпсети, але материнки вже і на сайтах виробників і в наших магазинах є.
-
unique-neon
Member
Нз що саме сталось, але в останні дні 7800 МГц уже далека від стабільності. Я навіть не пригадую, щоб вона коли-небудь мала таку погану стабільність. Кранчер падає швидше ніж за пів години. І це при тому що тиждень раніше з перезапусками і ребутами він не падав по 12+ годин. Я вже нічого не розумію
-
unique-neon
Member
О, 7600 теж не їде вже.
Відправлено через 1 годину 33 хвилини 15 секунд:
Захотів собі двослотову материнку. З пристойнішого на вибір є тільки mITX.
Що думаєте про материнку Asrock B850I Lightning?
Також розглядав:
- Gigabyte B650I AORUS ULTRA, 12-ти слойна, 3 nvme слота, єдина з двома відеовиходами, однак їй дуже пороблено, все підключається перехідниками, процесорний сокет дуже високо сидть що заважає зверху поставити кулер
- Плати від Asus, ну відлякує, що там clear cmos криво працює, треба відключати живлення щоб запрацювало
- MSI MPG B650I EDGE WIFI, 10-ти слойна, але з вентиляторами, сокет трохи вище ніж на asus та asrock
Відправлено через 1 годину 33 хвилини 15 секунд:
Захотів собі двослотову материнку. З пристойнішого на вибір є тільки mITX.
Що думаєте про материнку Asrock B850I Lightning?
Також розглядав:
- Gigabyte B650I AORUS ULTRA, 12-ти слойна, 3 nvme слота, єдина з двома відеовиходами, однак їй дуже пороблено, все підключається перехідниками, процесорний сокет дуже високо сидть що заважає зверху поставити кулер
- Плати від Asus, ну відлякує, що там clear cmos криво працює, треба відключати живлення щоб запрацювало
- MSI MPG B650I EDGE WIFI, 10-ти слойна, але з вентиляторами, сокет трохи вище ніж на asus та asrock
-
Mixx
Member
unique-neon
ROG STRIX X670E-I GAMING WIFI
Эту, если хочется выжать максимум.
Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
ROG STRIX X670E-I GAMING WIFI
Эту, если хочется выжать максимум.
Відправлено через 4 хвилини 28 секунд:
Хорошая, думаю, будет чуть стабильнее вашей профильной и даже лучше b650m-hdv/m2unique-neon: ↑ 09.01.2025 19:48Що думаєте про материнку Asrock B850I Lightning?
Последний раз редактировалось Mixx 09.01.2025 20:00, всего редактировалось 1 раз.
-
unique-neon
Member
Mixx
Для AMD ніби немає двохслотових Taichi, принаймні на сайті не бачу.
Strix ITX - це якраз та, де clear cmos без відключення живлення не працює, при цьому Білдзоід каже, щоб найшвдише зробити clear cmos требе ще конектор живлення від материнки від'єднати.
Для AMD ніби немає двохслотових Taichi, принаймні на сайті не бачу.
Strix ITX - це якраз та, де clear cmos без відключення живлення не працює, при цьому Білдзоід каже, щоб найшвдише зробити clear cmos требе ще конектор живлення від материнки від'єднати.
Последний раз редактировалось unique-neon 09.01.2025 20:09, всего редактировалось 1 раз.
-
Mixx
Member
unique-neon
Да, перепутал видимо с интел, но она точно мелькала в промо, отсюда и запомнилась, и даже рекорды ставили для галочки, но в мас продажу не пошла видимо...
Да, перепутал видимо с интел, но она точно мелькала в промо, отсюда и запомнилась, и даже рекорды ставили для галочки, но в мас продажу не пошла видимо...
-
Piter Cantrope
Member
unique-neon: ↑ 09.01.2025 19:48 Захотів собі двослотову материнку. З пристойнішого на вибір є тільки mITX.
https://www.overclockers.ua/ua/news/asu ... x-amd-am5/
А якщо серйозно, то всі 2-слотові нормальні плати гарно женуть пам'ять. Якщо хороший проц, пам'ять, і є вміння. Наприклад, найпростіша популярна asrock hdv.
- спойлер
оце мєрзость, яку я терпіти не можу))unique-neon: ↑ 09.01.2025 19:48 відлякує, що там clear cmos криво працює, треба відключати живлення щоб запрацювало
-
unique-neon
Member
Між словом підняв вольтаж на SOC з колишніх 1.20 на 1.25 і 7800 МГц схоже ожив. Але я не розумію що сталось. Чи живлення десь просіло, чи проц деградував від нескінченного y-cruncher на протязі місяця. Хоча його і обмежив на 4200/4400 поки тестую, температури до 70 градусів не доходять.
Відправлено через 53 секунди:
Piter Cantrope
Я тільки не розумію, як там на скріні fclk 2700 поїхав ))
Відправлено через 53 секунди:
Piter Cantrope
Я тільки не розумію, як там на скріні fclk 2700 поїхав ))
-
mult
Member
Цікаво хто на якому охолодженні користується райзенами?
Хочу взяти 9700х, цікаво для нього вистачить башні у мене є noctua nh-u14s, для мого попереднього 9700к без розгону вистачало з головою.
Чи треба водянку якусь?
У мене є трьох секційна, але її перезаправлять треба, за пару років рідина почала випадати в осад.
Хочу взяти 9700х, цікаво для нього вистачить башні у мене є noctua nh-u14s, для мого попереднього 9700к без розгону вистачало з головою.
Чи треба водянку якусь?
У мене є трьох секційна, але її перезаправлять треба, за пару років рідина почала випадати в осад.
-
AndP
Member
mult
хватит
хватит
-
unique-neon
Member
Перевстановив проц і пам'ять почистивши контакти, але по старому 7800МГц більше не їде.
Нз що насправді сталось.
З місяць ганяв y-cruncher день і ніч в основному з напругами на auto, vddio=vdd=vddq=1.35. Частоти були обмежені на 4200-4400. З розетки весь ссистемник при цьому тягнув 144 Вт. PBO з motherboard лімітами.
Також на протязі дня, перед тим як перестала працювати ця частота, поганяв з вищими напругами 8000 МГц - vddio=vdd=vddq=1.40, soc=1.25, vddg ccd/iod=0.85, vddp = 0.85. Ніби нічого кримінального. Я і раніше інколи такі напруги виставляв, але не часто.
Якась загадка.
Нз що насправді сталось.
З місяць ганяв y-cruncher день і ніч в основному з напругами на auto, vddio=vdd=vddq=1.35. Частоти були обмежені на 4200-4400. З розетки весь ссистемник при цьому тягнув 144 Вт. PBO з motherboard лімітами.
Також на протязі дня, перед тим як перестала працювати ця частота, поганяв з вищими напругами 8000 МГц - vddio=vdd=vddq=1.40, soc=1.25, vddg ccd/iod=0.85, vddp = 0.85. Ніби нічого кримінального. Я і раніше інколи такі напруги виставляв, але не часто.
Якась загадка.
-
Piter Cantrope
Member
unique-neon
моя здогадка - стабільності не було і раніше. може просто вдалось пройти разок тест, але повної стабільності не було.
процесору точно нічого не сталось, переживати не треба)
моя здогадка - стабільності не було і раніше. може просто вдалось пройти разок тест, але повної стабільності не було.
процесору точно нічого не сталось, переживати не треба)
-
unique-neon
Member
Piter Cantrope
В тому і прикол, що не раз. Мінімум разів 4 по 12 годин прохдився y-cruncher до того дня.
А стабільних запусків по 6 годин було ще більше.
А тепер постійно за пів години падіння.
Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Як варіант, може воно би раніше падало на частотах проца 4600, але це я не пробував тоді, тому не скажу.
Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
Це я між словом лише для скріншота запускаю y-cruncher на 12 годин суцільним прогоном.
Так то я скриптом його перезапускаю кожні пів години на протязі тих же 12 годин ))
Так воно швидше відловлює вильоти.
В тому і прикол, що не раз. Мінімум разів 4 по 12 годин прохдився y-cruncher до того дня.
А стабільних запусків по 6 годин було ще більше.
А тепер постійно за пів години падіння.
Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Як варіант, може воно би раніше падало на частотах проца 4600, але це я не пробував тоді, тому не скажу.
Відправлено через 2 хвилини 21 секунду:
Це я між словом лише для скріншота запускаю y-cruncher на 12 годин суцільним прогоном.
Так то я скриптом його перезапускаю кожні пів години на протязі тих же 12 годин ))
Так воно швидше відловлює вильоти.