Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

Roland90
Roland90: 07.01.2025 16:57 Ще раз всіх вітаю. Все таки оледи відкидаю, перш за все по фінансових причинах і їх не ліквідністю. Хоча якість зображення в них топ. Боюсь що бу олед через 2-3 роки експлуатації ніхто не купить. Зараз обираю між самсунг S32BG70 та S32BG65, відповідно між 2к та 4к, та va aбо ips. Хтось мав справу з цими моніторами?
Прямого порівняння цих моніторів на Rtings немає, але, як на мене, тут очевидно що G6 буде краще.
Хотя, як для офісного використання, то тут всеж G7 буде ліпший!
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... g6-s32bg65
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... 0b-s32bg70
Для красивого відображення ігор і відеоконтенту, добре підходять монітори, які вміють красиво і якісно відображати в HDR. На сьогодні з хорошим HDR - це монітори з підсвічуванням Mini LED та OLED монітори.
Монітори з LED підсвічуванням на IPS матрицях, через низький рівень контрасту в HDR не вміють взагалі нормально відображати.
Такі ж монітори, тільки на VA матрицях, мають контрастність - десь в 3 рази вищу ніж в IPS, тому в них HDR зображення буде вже трохи краще, хоча також не ВАУ.
Samsung G6 S32BG65 на швидкій Fast VA матриці, яка у іграх буде аналогічна ігровим IPS, а в доповнення має вищий контраст і тому хоть який не який але HDR.
спойлер
Коли забиратимете, подивіться, щоб монітор був запакований заводським не переклеєним скотчем, щоб виявитися не першим покупцем у цього монітора. Вмикати монітор з вулиці відразу не можна, тільки через кілька годин, щоб прийняв кімнатну температуру (це щодо холодної пори року)! Вдома перевіряєте на всілякі дефекти – биті пікселі, сильні засвічення, глоу ефект – у темряві, заливкою екрана різними кольорами. Можете і в пункті видачі спробувати перевірити на дефекти, але там зможете побачити, тільки, якщо сильні засвічення, або якийсь битий піксель, можливо помітите. І, якщо раптом будете повертати, то не кажіть про конкретний дефект, що ви виявили, а просто скажіть, що болять очі не підходить і все, а то можуть почати тягати по сервісах і у вас закінчиться термін в 14 днів для повернення!!!
Якщо, дефектів у вигляді битих пікселів, глоу ефекту, засвічень немає, то колірну гаму можна відкалібрувати, а кольори налаштувати. Тому що, багато хто, через неправильно налаштовані відтінки на моніторі - здають їх, думаючи, що в них брак товару! Кольори налаштовуються! Биті пікселі, засвіти, глоу, шлейфи – ні! Хіба що, трохи можливо їх зменшити, відрегулювавши колірні налаштування.
Який би монітор ви не вибрали, якщо буде час та бажання, напишіть відгук, як вам монітор, може ще комусь згодиться інформація при виборі монітора!
Nutbar
Member

Roland90: 06.01.2025 16:47 Цікавить як вони себе зарекомендували, чи не було за 2-3 роки вигорання помітного?
Їм ще нема трьох років. Перший ТВ на цій технології був S95B, вийшов він весною 2022. По тестам, перше покоління цих панелей вигорало швидше, ніж "традиційний" woled від LG. Друге і третє навпаки повільніше. Але без чудес.
Roland90: 06.01.2025 16:31 Хтось брав самсунгівські qd-oled? Що скажете за них?
Так, вже більше року є ТВ на цій матриці (S95C). Пройшлов декілька ігор, передивився багато фільмів та серіалів, слідів вигорання нема зовім.

І влітку (здається, в липні) купив монітор G80SD, за яким і працюю і граю. Увімкнений тупо постійно, крім хіба що сну. Використовую віндовий скрінсейвер (як у часи ЕЛТ моніторів). У монітора є і свій, але мене не влаштовує швидкість реакції перемикання з/на нього, тож вимкнув і використовую софтовий. Поки що жодних слідів вигорання.
Roland90: 07.01.2025 16:57 Зараз обираю між самсунг S32BG70 та S32BG65, відповідно між 2к та 4к, та va aбо ips. Хтось мав справу з цими моніторами?
Не раджу 2к при 32". Але і IPS я б не брав... В будь якому разі, це звичайні монітори, HDR в них як такого нема. Може є сенс подивитись щось від інших виробників?
unique-neon
Member

А хтось пробував підключати монітор через 2-х метровий USB-C кабель? Чи ок працює? Можете порадити нормальні кабелі?
Melofon
Member

VolandInferno: 06.01.2025 17:00В мене вже вигоряння є за 2 місяці. Не рекомендую.
А монітори на массмаркет від сили рік як почали надходити, а то 8-9 місяців. Про які 2-3 роки ви питаєте не зрозуміло.
Але вигоряють дуже швидко.
VolandInferno: 06.01.2025 20:41Я по 12+ годин працюю за монітором зі статикою і тп. Він скоріше морально застаріє, аніж вигорить.
Вы определитесь уже :insane:
mult
Member

Nutbar
В мене теж такий монітор(в профілі зазначено :) )
Я правда не працюю за ним, тільки ігри, проблем теж поки немає.
З новим онлвленнями вроді навіть нагрів змешився ззаду на корпусі.
Хоча нагрів на корпусі то добре, значить непогано відводить тепло з матриці.
І матриця в цьому моніторі не гріється так сильно як у інших.
У мене є телевізор олед lg c1, то там матриця гріється дужче.
Я для себе знайшов свій скрінсейвер :) я вимкнув заставки і гасіння екрана в простої взагалі.
Бо замітив що це може вганяти деякі програми теж в сон.
Наприклад щось качаєш і монітор пішов в сон то бачу і завантаження теж упало, я таке в стімі бачив.
То я ті всі приколи вимкнув і просто вимикаю монітор пультом, коли наприклад не користуюсь довго, качаю там щось.
VolandInferno
Member

Melofon
То був дуже тонкий троллінг про вигорання:)
unique-neon
Member

У мене за пів року наче без слідів на qd-oled v3.
Більшість часу статика (браузер або робота), менше кіно/ігри.

Але я і користуюсь не дуже типово:
- таскбар автоматично ховається (я ним майже і не користуюсь)
- яскравість 45% (так очам приємніше)
- темна тема
- шпалери з віндовс лайв час від часу самооновлюються
- піксел клінінг часто скіпаю (так то на 8 годин налаштований)
VolandInferno
Member

unique-neon: 08.01.2025 18:22- яскравість 45% (так очам приємніше)
Мені 25 вже забагато:)

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
unique-neon: 08.01.2025 18:22- таскбар автоматично ховається (я ним майже і не користуюсь)
Також так на початку робив, але так і не підлаштувався під це, тому залишив постійно ввімкненим.
Nutbar
Member

VolandInferno
unique-neon
Чому автоматичну яскравість не використовуєте? Мені вдень хочеться побільше, а вночі іноді і 8 (стандартне мінімальне значення) забагато. Причому воно окремо виставляється для SDR і HDR, тож можна при роботі увімкнути цю фічу, а в іграх хай лупить хоч на всю.
unique-neon
Member

Nutbar
Та щось і не бачу такого налаштування на Асусі.
VolandInferno
Member

Nutbar
Це ви про яку автоматичну яскравість? По перше такої немає, принаймні в мене, а по друге, я не поціновувач таких приколів:) Мені 80-90 ніт хватає за очі. Це як раз рівень "25" в налаштуваннях монітора.
Nutbar
Member

VolandInferno
unique-neon
Вибачайте, думав всюди таке є. Як на телефоні, автоматично підлаштовує яскравість під освітлення.
спойлер
Изображение
VolandInferno
Member

Nutbar: 08.01.2025 19:06Як на телефоні, автоматично підлаштовує яскравість під освітлення.
Нє-нє-нє, дякую, якби таке й було, я б вимкнув:)
torny
Member

На Eizo автояскравість працює добре.
Евгений King
Member

unique-neon: 07.01.2025 22:01 А хтось пробував підключати монітор через 2-х метровий USB-C кабель? Чи ок працює? Можете порадити нормальні кабелі?
Щось на таку довжину тільки 10Gbit/s кабелі, треба розуміти якого стандарту там порт на моніторі, чи є стиснення, які кабелі рекомендовані, а вже потім щось шукати)
Юзав метрові USB C - DP кабелі з китайською специфікацією 8k 60hz, то цілком ок, 2k 165hz панелі в 10bit тягне легко, але чомусь всі такі шнурки і шнурки usb c - usb c USB 3.2 Gen2 метрові, а 2метри коштують кратно більше, або навіть не гугляться.
unique-neon
Member

Евгений King
Дяки. Замовив з прома якусь вундервафлю на 2м thunderbolt 4 40Gbps. Не віриться самому що працюватиме, але вже буде видно.

Метрові таки без проблем працюють, користуюсь. Ну але теж шукав на 20/40 Gbps. Знайшов тоді на 40, хоча монітор і на 20, але різниці в ціні не було то взяв на 40.
З метровим кабелем то виводить 4к 240Гц (з DSC).
Melofon
Member

Nutbar: 08.01.2025 19:06 VolandInferno
unique-neon
Вибачайте, думав всюди таке є. Як на телефоні, автоматично підлаштовує яскравість під освітлення.
спойлер
Изображение
Далеко не на всех мониторах имеется авто яркость и соответственно нет датчика освещённости, на моем прошлом был но я им не пользовался, а на том что сейчас даже не искал есть он или нет, далеко не всем нужен.
n+gibat[]r
Member

Roland90: 07.01.2025 16:57 Ще раз всіх вітаю. Все таки оледи відкидаю, перш за все по фінансових причинах і їх не ліквідністю. Хоча якість зображення в них топ. Боюсь що бу олед через 2-3 роки експлуатації ніхто не купить. Зараз обираю між самсунг S32BG70 та S32BG65, відповідно між 2к та 4к, та va aбо ips. Хтось мав справу з цими моніторами?
G7 у мене був, глючив дико i потiм здох за пару мiсяцiв пiшовши полосами, повернула Розетка кошти, бо не змогли зремонтувати, масовий брак був рiк тому.
Та й бiсило що вiн сам не врубався при включеннi ПК, треба було його включати вручну, бо глючна ОС Tizen.
Докинув шекелiв та взяв LG UltraGear 32GQ850-B яким дуже задоволений, але його вже в продажу ніде нема.
unique-neon
Member

unique-neon: 07.01.2025 22:01А хтось пробував підключати монітор через 2-х метровий USB-C кабель? Чи ок працює? Можете порадити нормальні кабелі?
Взяв 2 метровий thunderbolt 4 кабель - наче як добре працює, 4к 240Гц.
Єдине що треба брати не рандомний 2 метровивий USB-C, вони лише для зарядки годяться, а швидкісні - USB 3.2/4.0 або Thunderbolt 3/4. Це прямо на упаковці має писати.
FaustDH
Member

Доброго дня! :)
Допоможіть з вибором монітору 27 діагональ. Бюджет до 350$
Монітор буде використовуватися для програмування та ігр.
В мене зараз DELL U2515hc 27 діагональ .
Поки зупинився на моніторі 27" MSI MAG 274QRF-QD E2 але не знаю як буде писати код на ньому .
Ответить