Всіх вітаю!
Виникла прикра ситуація, при якій ПК був запущений без радіатора на процесорі (Ryzen 3600), тобто процесор був повністю відкритий. Після 10 секунд запуску система відключилась. Після повторного запуску з радіатором на материнській платі світиться індикатор CPU. З іншим процесором, на щастя, все працює. Питання, чи можна вже похоронити процесор як такого, що згорів, чи можливо ще є варіанти?
Последние статьи и обзоры
Новости
Згорів процесор?
-
Wilman_ski
Junior
-
VolandInferno
Member
Wilman_ski
Навіщо хоронити, можна брелок файний зробити. Я свого часу так Athlon XP 2700 потестував.
Навіщо хоронити, можна брелок файний зробити. Я свого часу так Athlon XP 2700 потестував.
-
Dremjke
Member
Навряд процесор згорить від того, що 10 секунд попрацював без охолодження, для цього система і відключилась, бо перегрів.
Втикнути процесор в іншу плату (якщо є), перевірити і потім вже робити висновки.
Втикнути процесор в іншу плату (якщо є), перевірити і потім вже робити висновки.
-
Alex646
Member
Я запускав свій 3600 без радіатора якось. Там навіть в біосі не виникає надвисоких температур (встиг побачити десь 75), щоб проц прямо згорів. Скоріше за все, сталося прикре співпадіння.
-
Alexsandr
Member
Ну на Сокет А температура под нагрузкой росла почти мгновенно, как раз была плата использующая процессорный датчик температуры. В любом случае такое включение это стресс для ЦП.Dremjke: ↑ 08.01.2025 15:02 Навряд процесор згорить від того, що 10 секунд попрацював без охолодження, для цього система і відключилась, бо перегрів.